0 oy
424 göst.
Diğer kategorisinde (33 puan) tarafından
Kızlar oğlumu 7 aylıkken sünnet ettirmiştik ama ilerde yaparız mevlütlu düğününu diye erteledik birde bir oğlum daha olursa beraber olur diye bu zaman oldu bı yanım istiyor gibi çocuğumun hevesi kalsın istemiyorum kuzeninin olucak çünkü bı yanım saçma buluyor kararsızım sizler naptınız bu arada 5 yaşında suan

31 Cevaplar

+4 oy
(4,076 puan) tarafından
Sizi tenzih ederim ama kulak ya da burun ameliyatı olurken de düğün yapıyor muyuz? Erkek çocuklarının penisleri için düğün yapılıp, penisini çok kıymetli hâle getirmek ne kadar doğru!! Ne için hevesi kalacak, ya da neden sünnet olduğu için düğün bekliyor ki. Oraya harcayacağınız parayı altın yapıp kenara atın eğitiminde harcarsınız
(20,616 puan) tarafından
Hay ağzına sağlık 3 oğlum var 3 üde sünnetli ama Kuran okutturcam ben bi iznillah
-Reklam-
+3 oy
(647 puan) tarafından
Bence aşırı gereksiz ve saçma..hele sünnet annesi diye bir kavram çıktı o moda giren annelerin burnu havada tavırları aşırı rahatsız ediyor beni ya, izlerken utanıyorum şahsen. 
(4,058 puan) tarafından
Aynen ilk kim çıkardıysa onu.. Erkeggg anası:D
(647 puan) tarafından
Gelinlik falan tarzinda giyiniyorlar ya bir de. Geçen gördüm kadının biri çocuğu sünnet düğününden mama sandalyesine oturtmuş önünde saçma sapan dans ediyordu
+2 oy
tarafından
Bi deri kesildi diye binlerce lira masraf yapamam düğün için. O zaman kızımız adet olunca da düğün yapalım 
0 oy
(10,304 puan) tarafından
Çok ama çok gereksiz buluyorum. Masraftan başka bişey değil bana göre
0 oy
(2,940 puan) tarafından
O parayı çocuğun hesabına koyarım. Hiç gerek yok. 
0 oy
(8,825 puan) tarafından
Mevlüt yapacam bende düğün yapmicem 
0 oy
(14,493 puan) tarafından
Mevlüt okut geç bence.

Sağlık ve dini açıdan olan bişey için sünnet düğünü o kadar sacma geliyor ki
0 oy
(946 puan) tarafından
Oğlum olmasına rağmen gereksiz ve saçma buluyorum 
0 oy
tarafından
Bence gereksiz canım o parayı çocuğunun hesabına atarsın en güzeli bir de mevlüt yaparsın oldu bitti 
0 oy
(3,234 puan) tarafından
Gereksiz bişey. Ve araştırma yaparsanız dinimizde yok böyle bişey yani sünnet düğünü die bişey yok.
0 oy
(3,568 puan) tarafından
Çok gereksiz olduğunu düşünüyorum ben oraya harcayacağım masrafı çocuğum için harcarım
0 oy
(5,628 puan) tarafından
Ben oğlumu bebekken sünnet yaptırdım şimdi 5 yaşına gırecek kesinlikle öyle büyük bırsey yapmıcam sadece bır kuran okunsun diye kışın nasip olursa bayanlar arasında evde kuran okutmayı düşünüyorum 
0 oy
(653 puan) tarafından

Bana çok saçma geliyor şöyle düğün kutalama şeyleri ya. İyi kestin yani bana kestin. Her erkek gibi o da kestirdi bitti gitti :D hiç bir zaman böyle şeylere katılmadım da yapmadım da 

0 oy
(10,128 puan) tarafından
O kdr saçma geliyo ki bana ve bir o kadarda gereksiz.bizim buralarda sünnet düğünü yapılmaz mevlüt okutuluyor o kdr 
0 oy
(988 puan) tarafından
çok saçma.mevlüt vs yapmayı düşünüyorum ben şahsen o da belki.erkekler erkek oluyoda kızlara niye bir şey yok mesela toplumun zırvaları işte
0 oy
(1,742 puan) tarafından
Peygamber efendimiz zamanında sünnet düğünü diye birşey yoktu hepsi israf boşa masraf artık yapanlarda azaldı hele şarkılı müzikli yaparsanız sevap olan birşeye günah katarsınız
0 oy
(769 puan) tarafından
Ben saçma buluyorum bebeklik döneminde hastanede sünnet ettirir hayrına biyere yardım ederim konuyu kapatırım nasıl kız çocuklarımız regl ılduğu zaman genç kızlık düğünü yapmıyorsak erkek çocuklarınada sünnet olunce düğün yapılmasını saçme buluyorum hele annelerin ikinci düğünleriymiş gibi davranmalarını eğitimsizlik ve cahillikten kaynaklı oldugunu düşünüyorum  insan çocuğu sağlıklı olsun diye sünnet ettirdiği için niye gelinlik giyerki zaten. Çocuğun heveslenip kursagında kalıcak bi olay olduğunu düşünmüyorum oglum olursa böyle gereksiz şeylere girmem açıkçası
0 oy
(4,132 puan) tarafından
Valla.herkes karşı çıkmış ama ben yaptım çünkü benim düğünüm olmadı takilarim toplanacak kaldı oğlum olunca da ona sünnet düğünü yaptık öyle de burnu havada anne fln da değildim yani 
0 oy
(2,720 puan) tarafından
Saçma sapan bir gelenek. Düğünü olmadı diye içinde falan kalmaz. Bunlar sadece büyüklerin sorunları
0 oy
(153 puan) tarafından
Bende gereksiz buluyorum düğünleri yemekli mevlüt vermek başka tabi 

Ne öyle milleti eğlendircem oynatcam diye çalgı çengi tutuluyor milyar milyar paraya yapana saygım var tabi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 188 göst.
0 oy
7 cevap 253 göst.
21 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Prens annesii (1,720 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 86 göst.
28 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Dobby (9 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 157 göst.
17 Mart 2022 Diğer kategorisinde Merveee3427 (508 puan) tarafından soruldu

410,764 soru

12,360,155 cevap

41,421 kullanıcı

Kategoriler

...