0 oy
666 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlarım ilki normaldi biraz zordu birde tecrübesiz anlamıyorsn suan bildiğim insan çok korkuyorum ikinci doğum daha kolay olur derler doğrumu acaba sizleri de dinlemek isterim 

31 Cevaplar

0 oy
tarafından
Evet ikinci doğumun daha kolay oldu 
-Reklam-
0 oy
(5,166 puan) tarafından
Çok doğru inan ıkınmahı bılmedogımden. Üstüme çöktğler. İkincide gayet sakın bi şekilde 2 3 ıkınmada çıkıverdi bebeğim hiç.zorlanmadım.bbacakkarı kendıne cekıyosun gercekten tjvaletını yaoar gıvı. Guclu bi şekilde ıkınıyosun. Yanı bunu doktorlarda dıyor ama ilkınde ınsan korkudan mı ne odaklanamıyor. 
0 oy
(1,752 puan) tarafından
İkiside sezaryendi ilkinden bişey anlamadım ikinci bebeği 12 yıl sonra doğurdum sezaryendi oda ama gel bana sor öldüm öldüm dirildim iyileşme sürecide aşırı zordu şimdi 4.5 aylık olduk çok şükür
0 oy
(2,058 puan) tarafından
Banada öyle diyorlar bakalım inşallah kolay olur ilki berbattı çok zor geçti 
0 oy
(17,399 puan) tarafından
İkincide tecrübe olarak daha iyi ama benim ikinci ilkine göre daha zordu çünkü kilolu doğdu oğlum. En kolayı üçüncüydü
0 oy
(653 puan) tarafından
İlk normal dogumumu 12 saate 14 dikişle bitirdim canım çıktı günlerce toparlanamadim. İkinci normal dogumumunda aynı şeyleri yaşamamak için son aylarda mutlaka gergin merdiven ciktim. Hurma yedin sıcak su kuvetinde oturdum. Perine masajini mutalka aksatmadan yaptım. Evde doğum egzersizleri yaptım. Sancım baslamasayla dogurmam arasinda 1 saat var. Hastaneye gittim suyum geldi ardına da çocuk geldi nasıl oldu anlamadım bile. Pırt diye çıktı :D birde ben dogumdayken annemle eşim Fatma Ana eli otu atmış suya onun da faydası olduğunu düşünüyorum 
(653 puan) tarafından
Ha ikinci doğumda 1 dikiş bile yoktu bu arada
0 oy
(6,765 puan) tarafından
Benimde ilki zordu suyum gelmişti. Sancılarım gec gelmisti. 17 saat sonra doğum yapmıştım. İkinciyi çok kolay dogurdum 6 saat falan sürdü sonrasında hemen ayaklandim. Hic korkma canim Allah'ım hayırlı kolay doğumlar nasip etsin inşallah. ❤️
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Sanci ve ağrısı değişmedi ama çatala çıktıktan sonra kolay oldu çok şükür. 
0 oy
(363 puan) tarafından
Evet daha hızlı oluyor ve daha hızlı toparlıyorsun ben 2. Günde normale döndüm
0 oy
(1,041 puan) tarafından

Benim ilk doğumum 8 saat sürmüştü 

İkinci doğumum 2 saat bile sürmedi canım 

Daha tecrübeli oluyorsun İkinci  doğumda ve  daha kolay oluyor :)

İnşAllah senin doğumun da kolay olur bebeğini sağlıkla kucağına alırsın 

0 oy
tarafından
Her hamilelik bir değil canm kendini strese koyma . Benim tam tersiydi ilk çocuğum erkekti ve ben çok zayiftm herkes bana doguramazsn güçsüzsün dedi ama maşallah çok çok kolay oldu  kendi sancimla doğuma girmemle çıkmam bir oldu herkes şok oldu . Ama ikincisi kızdı ve çok zordu  bir gün kendi sancimi çektik yetmedi suni sancı verildi doğum anında tansiyonum çıktı kendimden geçtim 3 dil altı iki tanede iğne bacağıma yapıldı tansiyonum düşsün diye güç bela doğurdum plasenta parcalanmış birde temizlerken de baya bir ağrı oldu ama dediğim gibi her hamilelik bir değil . İnşallah çok kolay bir doğumun olur sağlıcakla kucağına alırsın 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 118 göst.
0 oy
16 cevap 252 göst.
11 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 52 göst.
16 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Hicran_yldz!! (2,468 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 50 göst.
3 Ocak 2025 Diğer kategorisinde yolunyolcusu (179 puan) tarafından soruldu