0 oy
656 göst.
Aile kategorisinde (187 puan) tarafından
Kizlar benim komsum var ve cok hareketli bi oglu var kendisini de oğlunu  da cok seviyorum benden 6 ay once dogumbyapti komsum ayrica da. Benimde 6 ay sonrasinda kizim oldu. Benim kızım çok sakin naif böyle oyun oynar eder evet ama biri vurdugunda yada ittirdiğinde falan oyle kendini cok koruyamiyor e bide erkek cocugu olunca tamamen naif kaliyor ama.bix cok iyi arkadasiz bu arkadasimla. Neyse uzun suredir gorusuyoruz gorustugumuzde oglu ya birseyleri atıyor kizima dogru ya kutu vs varsa basina geciriyor mesela gecen bi topu begendi onlarda kizim oynuyordu balkonlarinda kizim.bizde kahve iciyorduk bende cok mudahele etmeyi sevmesem de cogunlukla etmek durumunda kaliyorum.annesi bisey demedigi için yapma oyle teyzem yanlis bak izin isteyip almaliyix diyorumnyani yaptigim müdahale de bu. Kizmiyorum asla kizamam baskasinin cocuguna zaten .neyse kizim o.topla oynuyor diye aldi o topu balkondan asagi atti oglu benimkide agladi ıstiyorum . diye sonra gunumuz yine zehir oldu ve arkadasim kesinlikle mudahele etmedi. Zaten yapma etme demesi gereken yerde de once bi gülüyor sonra ahahah ama oglum oyle mi demistim.ben oyle yapma ya diyor ama bence cumlenin başında ahahah diye sesli gulerek baslandigi icin cocukta bu ciddi bi etki birakmiyor.

Her neyse gecen gun son gorusmemizde kizimi 3 kez ittirdi bende sanirim en sonuncusunda sert bi dille hayir teyzem yapma dedim kizdim cunku kizima kiyamadim. Neyse bunun ustune arkadaşım arayip sormamaya basladi hergun kahve icerdik ederdik  simdi hic aramiyor bende bi sorun mu var diye sordum arayip cunku bence sacmaydi bu mesafe . Iste oglunu surekli uyarmak zorunda kaldigini benim.cok korumaci mudaheleci oldugumu artik oglunu uyarmak istemedigi icin evde gorusmemeye calistigini söyledi bende tamam dedim ne diyeyim . Simdi de bi soz paylasmis * hic kimse sinanmadigi gunahin masumu degilfir diye* ne oldu kiz dedim bunu yazmis bana . Bana mi demek istiyor ne demek istiyor anlamadim bakin mesaj bu *         Her insana kendi derdi büyük gelir kankacım, bizim de oldu dertlerimiz, aşamadıklarımız.. İşte biz bunları yaşamışken yaşamayanlar kendilerine göre çıkarımda bulunuyorlar, yargılıyorlar.. Yapmasınlar istedim, bilsinler ki onlar da masum değil  * yazmis bende ustume alindim.ve cok canim sıkıldı  durumu size anlatmak istedim.siz ne dusunuyosunuz sizce bana bisey mi demek istiyor ama benimkide evlat ben kuzumun cani yansin istemiyorum ki guzelce oynamaya calisiyor onunkiyle o biraz hareketli bi cocuk ona da bisey dedigim yok.fitrat meselesi ama kizimi ezdiremem ki bende kimselere

16 Cevaplar

+1 oy
(4,147 puan) tarafından
Aslında ondan önce senin mesafe koyman gerekliydi bu kadar tahammül etmenin sebebi arkadaşına olsan sevgin başka birinin çocuğu olsa bidaha görüşmezdin büyük ihtimalle. Hiç takma valla kafaya ne kadar konuşursa o kadar konuş
(187 puan) tarafından
Valla cok canim sıkıldı canım ya cok ince düşünüyorum galiba bazi seyleri. Bu son attiginda bana mi demek istedi sence sen nasil anladin ben direk ustume alindim
(1,460 puan) tarafından
Benim arkadaşımın oğlu 3 buçuk benim oğlum 2 buçuk yaşında oğluma vurup ittiriyordu bende görüşmeyi kestim
Hem çok sevdiğim bir arkadaşım
Aslında arkadaşindan önce senin mesafe koyman lazimdi
(4,147 puan) tarafından
Valla hiç üstüne alınma bişey diyosa direk desin demiyosa da sussun kapat hikayelerini görme bile
(187 puan) tarafından
Oyle yapicam.artik canim herhalde  ama uzdu yani bu sekilde olmasi arkadasligimizin. Napalim bebegimden degerli degil sonucta kimse
(4,147 puan) tarafından
Kesinlikle canım hiç sıkma canını
-Reklam-
+1 oy
(9,653 puan) tarafından
Hareketli bir kız cocugu olan ben seni o kadar iyi anlıyorum ki. Dehb ve dürtüsellik var benim kuzumda. Girdiğimiz bazı ortamlarda bizde sorun yaşıyoruz. Mesela bi yakın arkadasımın oglu kızımdan bir yaş kucuk kızım beş yasına girecek. Annesi cok sakınıyor oglunu. Sureklı kızıma müdahale ediyor oyle yapma etme felan diye kendı oglu da kızımı bazen kışkırtıyor. Bende durumdan rahatsızım cok gorusturmek istemiyorum kızım sitenin parkındaki herkesle gayet güzel oynuyor ama bu cocuk sureklı korundugu için bir tepki geliştirmiş mutlaka bir olay oluyor gorusunce. Herkesın yavrusu herkese kıymetlı emın ol arkadasında cocugunun hareketlılıgınden yılmıştır. Bi süre görüşmeyin madem bakalım neler olacak 
(187 puan) tarafından
Benim kızımda parka gittiginde hemen arkadas bulur oynar hemen kaynasiyor oyle sorunumuz yok cok sukur ama.iste boyle hergun gorustugun insanla da boyle olmak kendimi sorunlu gibi hissettirdi bana. Ustelik kizimi da cok uyarmiyorum onun oglunu da cok uyarmiyorum en zor durumumuzda kizimin yanima gelmesini istiyorum kucagimda biseyler yiyor falan yani
+1 oy
(511 puan) tarafından
Valla bizimde oğlan çok hareketli herkese vuruyor ediyor arkadaşımın çocuğuna vuruyor hemen müdahele ediyorum vuracağı zaman hayır annem cici cici diyorum bi şekilde iade ediyorum 

Burda suçlu sen değilsin arkadaşım da müdahele ediyor oğluma yeri gelince ama vişey demiyorum onunda çocuğu sonuçta

Sen  haklısın ama sanıeım lafları sana yazmış
(187 puan) tarafından
Evet canim tavrindan da belli bana dedigi suan zaten oyle devam.etti konuşmanın  devami da maalesef
+1 oy
(3,073 puan) tarafından
Canm benm oğlumda çok hareketli aralarında 1 ay an eşimin kuzeninin oğlu var bazen bir araya geliyoruz kaynanam bı ara aldı götürdü oğlumu onlara oynasınlar diye oda biraz miy miy anneden çok korkuyor faln bnm oğlumda birlikte oyun istiyor hareketli kendi gbi aktif birini istiyor doğru değil ama vurmuş oyuncak kavgası çıkmış kadın da bana ben sizle görüşmek istemiyorm oğlun vuruyor oynamayı bilmiyor dedi çok zoruma gitti herkes sorunlu gbi davranmaya başladı oğluma eşimle gelişim pediatrisine götürdüm doktor geçici bı süreç ve enerjisini atacak aktivitelere yazdırın kr s gönderin dedi çok enerjik ondan böyle yapıyor dedi , bende gitmiyorm kimseye elimden geldikçe kapı önünde oynasın istiyoem
+1 oy
(859 puan) tarafından
Lojmanda yaşıyoruz gdiecek yerimiz yok assagida park var benim oğlum kimseye zorbalık yapmaz arkadaşlarınki benim oğluma yapıyor ben bağırıyorum valla sesimi yükselterek hayır yapamazsın doyorum anneleri alınıyor istemeyen benle görüşmesin ya çocuklarına müdahale edecekler ya da biz çocuğumuzu korumak zorundayız 
+1 oy
(14,491 puan) tarafından
Valla öyle bişi yok.

İtiyosa canını yakiyorsa kızarım da,

Benim çocuklarım yapınca da kizsinlar da.

Zaten gitmem kmsenin evine 2 arkadaşım dışında.

Onlara da derim yani kızın,ben görmem etmem bişi yaparlar kızın,ben gorucem diye beklemeyin.

Ben kendi evladım gibi seviyorum onların evladını, ynlislarinda da kizarm yani.

Onlar da evladı gibi görür bnm çocuklarımı, 

Kızarlar yani.

Bunu sorun edecek arkadaşlarla takılmayın gerçekten..
(4,592 puan) tarafından
Aynen oyle bazilari kendine arkadas değilde cocugunu oyalayacak bir oyuncak gibi bir bakici gibi olsun istiyorlar benim cocugum senin cocugunun dadisimi benimkide cocuk aglar oyuncak ister sanki sahzade tohumj
(14,491 puan) tarafından
Valla biraz sesi yükseldi diye küsmüş arkadaşı baksana..
Hep derim pamuklara saramayz.. iki gün sonra okula başlıcak bunlar,kimse tolore etmez yani.
Ama o zaman sesleri çıkmaz he
+1 oy
(1,487 puan) tarafından
Çocuğu senin çocuğuna zarar verdiği zaman mesafeyi senin koyman gerekirdi arkadaşın tepki vermediği için ben çocuğu birilerine zarar verirken uyarmayan annelere karşıyım benimde iki oğlum var biri çok beyefendi biri de çok arsız ve arsız olanın yaşı küçük ama brine zarar vermeye kalkınca çocuğuma hayır diyorum herkeste yapmalı bunu
+1 oy
(2,182 puan) tarafından
Erkek çocuklarının bazıları malesef böyle oluyor bizde bunları yaşıyoruz ama benim arkadaşlarım böyle durumlarda kendi çocuklarını net bir şekilde uyarıyor. Senin arkadaşının tutumları çok yanlış öncelikle gülmemesi net olması ve bunların yanlış olduğunu anlatması gerekiyor. Eğer yapılmıyorsa malesefki uzak durmak en iyisi. Ya konuşarak aşcaksınız yada uzak duracaksınız başka bir secenekte dışarda görüseceksiniz. En azından parkta daha sakin olacaklardır.
+1 oy
(3,572 puan) tarafından
Bak kuzum benim de 4,5 yaşında bir oğlum var erkek çocukların ister istemez kim ne derse desin kız çocuklarına göre daha yaramaz oluyor arkadaşın belli ki çocuğunu eğitmek konusunda biraz yetersiz kalmış ama her çocuğun bazen ısırmak vurmak gibi atak zamanları olduğunu biliyorum benim oğlum da yaşadı çünkü aynı şeyleri bu çocuğu kötü bir çocukta yapmaz annesini kötü bir anne de yapmaz çünkü dediğim gibi her çocuk zaman zaman böyle şeylere meyilli hale geliyor güzelce uyarmakla düzgün eğitimle unutuyor çocuklar sen kendi evladını korumak için doğru müdahalede bulunmuşsun ama keşke iki arkadaş olarak oturup konuşup düzgünce bir orta yol bulabilseydiniz bana kalırsa yani ben benim yorumum arkadaşında sürekli senin korumacı tavrından dolayı oğlunu uyarmak zorunda kaldığı için rahatsız olmuş çünkü çocuklar bir şeyi ne kadar hayır yapma dersek o şeye daha çok merak salıyor daha çok yapıyor bence bu konuda o da rahatsız olmuş olabilir
+1 oy
(1,482 puan) tarafından
Postunuz cok uzundu okumadim k bakmayin ama. Benimde oglum hareketli bir cocuk. Tarafsiz yorum yapmam gerekirse oglumun veya kizimin rahat etmeyecegi hic bir yerde benim isim yoktur. Oglum mesela alisveris yerlerinde sıkılıyor goturmuyorum . Arkadaslarimla ayni sehirde yasiyorum 9 aydir sadece birine gittim kahve icmeye kimse ile duzenli gorusmuyorum sadece oglumu aktivite yapacak yerlere  anneannesigile goturuyorum. Cevremde ayni yas civari kimse yok malesef o yuzden  gitmiyorum ama bebek parki var ayni yas grubu oraya goturmee calisiyorum. Cunku biliyorum ki gittigim yerde oglum rahat ve mutlu degilse bende memnun olmam. Yani diyecegim cocuktur bilmez her cocuk farklidir kimi durgun kimi hareketli . Siz arkadasiniz ile bir araya geldiginiz zaman rahat degislsenjz girusmeye gerek yok bence
+1 oy
(9,733 puan) tarafından
Ben olsaydım tenezzül edip aramazdim bile. Ben öyle insanlardan ortamlardan çocuklarımı uzak tutuyorum.bir ara oğlum aşırı aşırı yeğenimi döverdi ikisi yaşıt sürekli oğlum saçlarını çekip iterdi oyuncak firlatirfi o zmn 2 yaşındaydı şimdi 5 halada gecinemezler..inan bana kardeşim benim kdr rahatsız olmazdı bu durumdan her gün bana gelirdi ben gitmezdim o sürekli gelirdi artık müdahale etmekten onun oğlunu korumaktan oğluma kizmaktan bikmistim kendisininde zoruna giderdi ama oğluma kizmadi benim kizmami isterdi.sasirirdim niye her gün geliyo diye en son taşındım rahatladım 
+1 oy
(11,303 puan) tarafından
Herkesin çocuğu kıymetli tabimi de uyaracaksın.  Senden önce arkadaşının uyarması gerekirdi. Ha görüşmek istemiyorsa sırf bu yüzden görüşmesin yani istediği gibi salsın çocuğunu  uyarmasına gerek kalmayan kişilerle görüşsün 
(187 puan) tarafından
Oyle yapicaz galiba artik canim ya bende boyle olunca acaba sorunlu davranan ben miyim diyorum yani tam tersi durumda olsaydik ben arar konuşmak istiyorum der anlatirdim.derdimi herhalde
(11,303 puan) tarafından
Aynen öyle sende diyebilirdin  senin çocuk benimkine zarar veriyor görüşmeyelim diye sanki sorunlu taraf senmişsin gibi davranmış
+1 oy
(26 puan) tarafından
Canım benimde görümcemin oğlu çok hareketli kızımda biraz ağır yapısı çocuk sonuçta normal böyle şeyler ama annenin uyarması lazım siz demeden kızımın elindeki oyuncağı bile alsa oğlu hemen kendisi müdahale eder bana bırakmadan 
(187 puan) tarafından
Bizimkide arada mudahele ediyor ama ahahha ya diye gulerek baslayinca cocukta gülüyor ve yapilan uyarinin hicbir anlami kalmiyor maalesef ben biraz daha kurallı bi anneyim galiba diye düşünüyorum ay ne bileyim kendimi sorunlu hissediyorum iste bende oyle olunca kiz
+1 oy
(792 puan) tarafından
Erkek çocukları daha vurmalı kırmalı oynuyor lar eltiminde benimde oğlumuz var sürekli itiş kakış artık birbirlerine zarar vermeye başladılar bizde evde görüşmüyoruz artık disariya çıkarıyoruz sahil park. Sen çocuğunu korumak amaçlı yapmıssın sonuçta oda cocukla çocuk olmuss senin yerimde olsam hiç gorusmezdim bidaha boşver senin çocuğundan önemli değil ya bişeyle vursa etse allah korusun 
(187 puan) tarafından
Iste ne guzel anlasmis konusmussunuz bizim park süreçleri de sıkıntılı gidiyor birlikte parka gidiyoruz o dokuyor diye çocuğun eline su sisesi vermiyor mesela ben veriyorum cunku sadeve o oluyor yanimda ve benim kizim iciyo dokse de sorun degil acikcasi benim icin ay bu bile kiyamet gibi sorun oluyor aramizda benimdekendimi sorunlu hissetmeme neden oluyor boyle iste
+1 oy
tarafından
Durumda paylaşılan hiç bir şeyı üstüme alınmam. Cesareti olan arasın msj atıp söylesın. Onun yerıne senın mesafe koyman lazım hatta sevınmen gerekir önce o mesafe koydu diye. Durumunu sessıze al bir süre yada hiç bir şey yazma
0 oy
(2,790 puan) tarafından
Birak ya bu insandan hayir gelmez ben sana soyliyim esimin kuzenleri var gecen bulustuk birinin kizi oglumdan 6 ay buyuk digeririnin kizida 1 bucuk yas falan buyuk oglum surekli geldi gitti vurdu aglatti kizlari ne kadar yapma etme eve gideriz kopek gelir kizlar aglarsa dediysem de vazgeciremedim gitmeye 1 saat kala oyun kurmaya basladilar asla oyle rahat insan olmadim rahat insanida sevmem

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 376 göst.
0 oy
18 cevap 570 göst.
29 Ekim 2021 Aile kategorisinde Bernali (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 130 göst.
15 Eylül 2023 Diğer kategorisinde sinos2194 (151 puan) tarafından soruldu

407,230 soru

12,223,740 cevap

36,824 kullanıcı