0 oy
399 göst.
Diğer kategorisinde (1,268 puan) tarafından
kızlar oğlum 28 aylık olcak hemen hemen ama hâlâ bi kelimesi yok gel deyince gelir bunu gotur getr yap deyınce yapıyor ama konusmuyor konusyor ama düzgun kelimesi yok anne baba kelimesi ble yok erken konusması daha saglıklı ama szce bu cokmu tehlikeli sayılar sayıyoruz parmaklarımzla sadece ıkı demeyi tercih etti bu arada erken dogdu acaba etkisi varmı 

18 Cevaplar

+2 oy
(5,607 puan) tarafından
18 aylikken 2 li cumleleri vardi. 21-22 ay arasi da daha uzun cumleler kurmaya basladi. 24 aylik civari cok net konusuyodu sohbet edecek duzeyde. 

Ekran izletiyo musunuz ? 

12-18 ay en az 5 kelime soylemeleri,18-24 ay ikili cumlw donemi,24+ ay da daha uzun cumleler kurmalari beklenir. +-6 ay ileri-geri durumlari normal kabul edilir. Vaktinde dogan cocuklar icin normal olan budur. 

İsterseniz bi doktora goturun. Dil gelisiminde kritik donemler vardir. Bi donemde olusan sorun oteki donemleri de olumsuz etkileyebilir. Gec kalmayin.
(1,268 puan) tarafından
haklısınız Ekran izletiyorım ama okdr da cok deıl
(5,607 puan) tarafından
Daha kucuk aylardan beri mi izliyo. Kitap okuyo musunuz ?
-Reklam-
+1 oy
(1,268 puan) tarafından
kızlar cvp verin
+1 oy
(2,377 puan) tarafından
Aslında bir yaşında en az iki kelime beklentisi oluyor. Doktorunuzla konuşun belki dil terapistine yönlendirir. Bazı çocukların dili sonradan açılıyor. Belki de konuşmak istemiyordur. Ama ihmale gelmez gidin 
(1,268 puan) tarafından
evet haklısınız cevremde cogu kişi diyor bunu konusyor ama dli dönmüyor
(2,377 puan) tarafından
En azından sizinle temas halinde söylediğinizi anlıyor bu da iyi bir şey. İnşallah tez zamanda konuşur da başının etini yer :)
(1,268 puan) tarafından
uzuluyorum aslında konusmadığı için tek oldugu için mi acaba
(2,377 puan) tarafından
Bu da olabilir hiç oyun gruplarına götürdünüz mü acaba akranlarıyla olan bir ortama falan. Üzülme canım çocuğun sağ şükür zekasında problem yok inşallah zamanla konuşur. Allah dermansız dert vermesin aratmasın yani. Olur hallolur şeyler bunlar emin ol
+1 oy
(1,253 puan) tarafından
Benım pglumda öyle ne tv ne telfon verıyorum ama tek olduğu ıcın heralde
+1 oy
(4,887 puan) tarafından
Benim oğlum çok erken konuştu anlıyor ise normal ama en azından anne baba mama dede gibi basit kelimeleri demesi gerekiyor diye düşünüyorum en iyisini yine size doktorunuz söyler biz ne desek olmaz burda 
+1 oy
(1,509 puan) tarafından
Kızım 27 aylık kendini ifade edebiliyor.  Şarkılar flan söylüyor. Bazen bisey diyor ki bunu nerden öğrendi diyorm. Konuştuklarımıza çok dikkat ediyoruz o yüzden yoksa hemen kapıyor söylüyor. Her çocuk bir değil elbetteki ama Bi doktora götürsenz iyi olur diye düşünüyorum. 
+1 oy
(153 puan) tarafından
Her bebek erken konuşacak diye bir şey yok fakat ekran izletmek çok zararlı konuşma geriliği oluyor çok fazla

Benim oğlum 24 aylık iken konuşmaya başladı iyice şarkilar tekerlemeler 40 a kadar sayı sayma İngilizce 10 a kadar sayar alfabeyi bilir

Birazda fazla konuşmak lazım çocukla ben sürekli konuşuyordum kitap oku onunda çok faydası olur ama düzenli şekilde her gece uyurken oku

Ama kafana takma asla elbet konuşacak
+1 oy
tarafından
Benim oğlum 19 aylık bu ay ikili cümlelere geçti pisi gitti pisi gel baba gel vs vs 
+1 oy
(10,151 puan) tarafından
Cnm bir çocuk psikoloğuna götür bence benim oğlum 2 yaşında iken götürdüm bende eski postlarima bak istersen
+1 oy
(310 puan) tarafından
Bizim oğlan da 18 aylık ne yapsak taklit ediyor ama konuşmuyor maalesef 5 6 kelimesi var sadece konuşmamızı taklit etmiyor görsek olarak taklit ediyor
+1 oy
(7,863 puan) tarafından
Bu aylarda ikili cümle kurması lazım normalde. Benim kızım var 25 aylık uzun cümleler kuruyor maşallah. İşte anne ben onu istemiyorum bunu istiyorum. Anne eve gidelim anne acıktım. Anne uyan falan böyle cümleler yani. Ama kızlar erken konuşuyor zaten. Erkek çocukları daha geç konuşuyor.yine de bu aylarda mutlaka ikili cümle kurması lazım en azından anne gel baba git gibi.
+1 oy
(2,036 puan) tarafından
Anne 

Baba

Mama

Gol

Gitti

Al

Bitti 

Attı

Dur

Gel

Su

Kaka 

Bebek

****** taklitleri

Gibi kelimeleri var 9 aylıkken ilk konuşmaya başladı. Sonra benim 2.bebege hamile kalmam ve 14 aylıkken hayatımıza TV nin girmesiyle konuşması tamamen kesildi. Sonra tayinimiz çıktı ve ailemin yanina geldik insanlarla iletişim kurunca ve TV azalınca konuşma açıldı. Sürekli aynı kelimeleri gün içinde tekrar edin yaparak öğrensin 
+1 oy
(2,694 puan) tarafından
21 aylık şu an çok güzel konuşuyor,  bizimki kendi konuşmaya çok meraklı ama :)
+1 oy
(646 puan) tarafından
Bugün videolarını izledim de 22 aylıkken cümle kurup muhabbet ediyormuş benimli
0 oy
(2,855 puan) tarafından
30 aylik ogljm ondada fazla bi kelime yok anne baba mama cis su no thank you stop bunlar sadece ilk oglum 3 yasin8 gecince konusmustu o yaslarda sadece dede diyordu
0 oy
(4,443 puan) tarafından
Erken dogmakla ilgisi oldugunu dusunmuyorum. Bence doktora danisin, terapi ile toparlayabilir. Bir de ekrani hayatinizdan cikarnanizi yerine kitaplari sokmanizi tavsiye ederim. Benim buyuk oglum 28 aylikken baya konusuyodu.
0 oy
(4,266 puan) tarafından
Kendimkini hatırlamıyorum da gorümcemin oğlu 24  aylık galiba yada 26 güzel cümle kuruyor sayılır. Baba nereye gitti diyor baba tarlaya gitti diyor mesela 
0 oy
(187 puan) tarafından
Canim 26 ayligiz herseyi konuşuyoruz suan cok sukur bizim.bi ara konusmasi geriledi inatlasma basladi falan o arada ekrani kestim ve cortli kitaplara basladim bol bol her seyi anlattim yanii bos muhabbet  gibi geliyo ama kahvalti mi hazirliyosun al omu da yanina koy sandalyeye oda anlatsin sarki mi seviyo birlike söyleyin bence ben bu sekilde duzelttim.hemen o dönemi.  Bide yapı kredi yayinlarinin 1 yas ve buyuk sorular kitabı var sorularla konusturuyo cocugu tavsiye ederim ikisini de yukselen zeka yayin evinin fe cocuk kitaplari ccooook iyi . Doktoruma gecen iki yas kontrolune gittik dedi ki 2 kelimeli cumle kurmasini bekliyoruz bu ayda artik dedi  yani ben geldim kedi gitti sari kalem anneyi sevdim gibi dedi bilgilendirmek icin yazdim bide balik yagi da al bence faydasını gorursun suan gelisim donemlerindeler ve bol bol boyle beyin gelisimi aktiviteleri ve yiyecekleri olmali bence hayatlarında 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 109 göst.
0 oy
0 cevap 41 göst.
0 oy
9 cevap 447 göst.
19 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 257 göst.

411,410 soru

12,384,448 cevap