0 oy
771 göst.
Aile kategorisinde (327 puan) tarafından
gece gece sinirlerim zıpladı şimdi anlaticam olay sizde yapılsa tepkiniz ne olurdu fikirleri almak istiyorum     ben sehirdisinda oturuyorum normalde ama gezmeye annemlere geldik abimler geldi bugün abimin 9-10 yaşlarında kızı var benimde 5 yasina gircek oğlum şimdi normalde ikisi iyi anlaşır oynarlardi dışarıda flnda karşılaşınca yada onlara gidince oynarlardi eve zor getirirdim yada abimler gitce zaman ağlardı çocuğum gitmesinler diye ama bugünkü olay beni çok üzdü çocuk yalnız olduğu için canı sıkılıyodu avmye götüreyim dedim sonrada abimler gelcez akşama diye aradı bende hadi kiziyle oynuyolar diye goturmedim avmye sevindi çocukta gelecekleri için onlar gelene kadar sordu nerde kaldılar ne zmn gelcekler diye geldiler baktım abimin kız benim oğlanı tersleyip duruyo yanından uzaklaştırmaya calisiyo cocugun kalemlerini alıp boyama yapiyo çocuk yanına gidiyo tersliyo şunu yapalım mı diyo oynamaya calisiyo oğlum tersliyo sohbet ediyoruz ama kulağım ve gözüm cocuklarda tabi neyse baktım bisure sonra benim oğlan yanıma geldi benle oynamak istedi bende oynadım bidaha ablasına sokulmadi her gidislerinde ağlayan çocuk ne kapıya gitti niye gidiyonuz diye nede ağladı ben çok sinirlendim kırmakta istemiyorum sonuçta yeğenim ama çocuğumun ezilmesinede müsaade edemem siz olsanız yengenizle mi sonrasında konusurdunuz çocuk oğlumu sorarsa tersmi konuşursunuz yada olay anindami müdahale ederdiniz ben şuan çok sinirliyim hala çünkü çocuğuma babası daha bukadar ters davranmamisken yaptığı davranışa çok üzüldüm yeğenimin uzun oldu kusura bakmayin

33 Cevaplar

0 oy
(4,637 puan) tarafından
İkiside cocukmyasiylari aynı olmadigi için ikiside aynı oyunlardan hoşlanmaya bilir benim yegenlerimde oglumdan büyük birbirlerini çok seviyorlar ama oyun konusunda fikirleri değişik çünkü yaşıt değiller oynamıyor diye darılacak kızacak değilim  
-Reklam-
0 oy
(327 puan) tarafından
ezilmek derken ben bugüne kadar kızın öyle Bi tavrını görmediğim için öyle yazdım bayanlar tanımı karsidakide çocuk ama demişsiniz yengen sana şunu dese fln yengemin büyük oğluyla yaşıt da çocuğum vardı benimki bisy yapınca anında müdahale ederdi hiç darilcak kirilcak düşünmezdi dediğiniz gibi vursa isirsa ittirse fln zarar verse diyosunuz 1 2 seneye kdr benimki yapiyodu ama anında abim müdahale ediyodu baktılar olmadı erken kalkıp gidiyolardi neyse olaya dediğiniz gibi duygusal değilde tarafsız yönden bakmayı gosteriyosunuz teşekkürler heee sıkıntı yok bu saatten sonra oğluma umursama bosver ister oynasın ister oynamasın bundan sonra direk annesine söylersin dedim ne diyecek oynamak zorunda değil demez aksine çocuk senle oynamak istiyo oynatsana çocuğu der kızar di yengem muhabbet arasında anlamadı yinede oan kendimi yemek yerine buraya yazıp tarafsız fikir aldım teşekkürler 
0 oy
tarafından
Her seferinde senin çocuğunla oynamak zoruda değil ki belki havasında değildi oynamadı 
(327 puan) tarafından
olabilir şimdikiler de ergen tribi flnda oluyo zaten
0 oy
(327 puan) tarafından
babasının davranislarini kıyaslamak ne alaka diyenler için benim esim çocukla çocuk gibi oynar hiç terste konuşmaz el üstünde tutar oğlumu uzmemeye çalışır o yüzden yoksa bende anaokulunda bu tarz davranışlarla karsilascana eminim tabiki ama şuanki aileler her şekilde her durumda midahaleci ve benim çocuğumun haklici o yüzden bizde çocuk yanlış hissetmesin arkasinda olduğumuzu bilsin istiyorum bazen bile davranışlarına müdahale ederken dışarı parka fln çıktığımızda Bi görüyorum yok ters konuşmalar o yaşta cocugun yapmiyca davranışlar benmi fazla mudahaleciyim bırak çocukta cevabini versin diyorum ama kendim öyle yetismeyince garip geliyo işte 
0 oy
(987 puan) tarafından
Çocuk senin çocuğunla oynamak onu eglendirmek zorundaymissin gibi yazmışsın. Niye oynasin 10 yaşındaki çocuk 5 yasindakiyle? Gerçekten şaka gibisiniz tek çocuk sizde herkes ona kul köle olsun istiyorsunuz. Valla benim kızıma gelip niye oynamiyorsun oğlumla diye sorup bide içten içe kizsaniz size hiç sakin cevap veremezdim.
(327 puan) tarafından
oynamak zorunda gibi bisey yazmadım farkındaysanız önceki geldiklerinde yada biz gittiğimizde gayet güzel oynadıkları için bu şekilde konuştum hanımefendi oynamalarina alışkın olduğum için yani çocuğunuzun gayet güzel oynadığı birisi gelip çocuğunuza ters davransa yada oynamasa çocuğunuz uzulse çocuğunuza kalkıp seninle oynamak zorunda değil mi dersiniz acaba yada sasirmazmisiniz birazda olsa ne güzel oynuyodu diye sormazmisiniz kendinize ben bu konuyu kisisellestirmiyorum bilakis buradaki cevaplar benim hangi konuda yanlış yada doğru fikir sahibi olabildigimi gösterdiği için cevaplariniza değer veriyorum içsellestirmiyorum olayı sanki dışarıda kimse çocuğunu başka cocuklara karşı korumuyomuşsunuz gibi konuşmuş kimileri şahsınıza değil bu yazım üzerinize alinmassaniz sevinirim iyi gunler
0 oy
(4,814 puan) tarafından
Ohaa kız o da çocuk daha 9 10 yasında. Benım de var yegenlerım canlaeı ısteynve oynarlar ıstemeyncce oynamazlar. Bilirim ki ben dıyınce oynarlar ama yıne de  istemedıklsri bişeue zorlamam. Senınn tek yapman gereken ilk reddeettiğinde oğlum ablan oynamak istemiyormuş diyip belkki de daha çok reddedlmesını engellemek olabblırdi
(327 puan) tarafından
baktım öyle davranınca yanıma çağırıp ben oynadım zaten çocukla sorun yok en azından arkalarından giderken ağlamadı iyi oldu büyürken ogrencek böyle seyleride çocukta şaşırdı açıkçası bu davranışlarına alışık olmadığı için sorun yok takıldığım bisy degil
0 oy
(251 puan) tarafından
Ne kadar abartıyorsunuz? Çocuk bu ya! Her zaman oğlunuzu oynatırken iyiydi de simdi mi kötü oldu yavrucak? Baska zaman da sizinkinin keyfi olmaz oynamaz surat asar falan. Bu kadar hassas olmayın, oğlunuzun daha ne arkadaşlıkları olacak, arkadaşlariyla kavga edecekler, küsecekler, oyuncak paylaşamayacaklar iki gün sonra yine barışıp oynayacaklar 
(327 puan) tarafından
ben çocuğa kötü fln demedim hanfendi bugüne kadar çok güzel vakit geçiren cocugun ters ters çocuğa cevap vermesi beni üzdü sadece o anki kızgınlıkla yazdım herseyi kalkipta çocuğa bisy yaptığım yada söylediğim yok tabiiki daha neler görecek hayatta ama başkasının davranışına zaten cevap verir yada takmadan geçerim
0 oy
(3,389 puan) tarafından
Canım yaş farkı fazla o çocuk büyük olduğu için oynamak istememesi normal olabilir ikiside çocuk bunların sonuçta sende oğluna başka iyuncak versrydin tek oynasaydi benim kızımın her zaman yanımda iki oyuncağı vardır kimse oynamazsa onla oynar 
(327 puan) tarafından
bizim Bi çanta herzaman  yanımızda oyuncagimiz vardır zaten hep oynadıkları için bu beklentideydik tabiiki oynamamak cocugun tercihi sadece hiç davranmadigi gibi davrandı hepsi bu buradaki yorumlarda benim bakamadigim yönden olayı değerlendirmemi sağladı sadece herkes yanlış anlayarak yazmış sorun degil
(3,389 puan) tarafından
Canım tabiki herkes tek taraflı bakmış bide biz bizzat nasıl davrandığını daha önce nasıl davrandığını falan bilmiyoruz ondan kaynaklı birazda tabiki en doğrusunu sen bilirsin çocuğun için
0 oy
(17,102 puan) tarafından
Çok abartmışsin bence benim de kardeşim var oğlumla bazen oynamak istemez yaş farkından dolayı sıkılır anlayışla karşılarım oynamak zorunda degilki
(327 puan) tarafından
zorunda olduğu için söylemedim ki zaten hep oynadıkları için sadece yüksek beklentim vardı oynamadı diye değil çocuğu tersler gibi konuşmasına kızdım herkes zorunlu olarak düşünmüş ama öyle değil tabiki
(17,102 puan) tarafından
Yas farki var canm oynamaz o yaştaki kizlar 5 yaşındaki çocukla benimkilerde oynamaz
(327 puan) tarafından
olabilir doğrudur cnm bu yasa kadar oynayıp şimdi böyle davranışına şaşırdım zaten dışarıda fln oynuyolardi yaşı büyüdüğü için huy değişikliğide olabiliyomus bunuda öğrenmiş oldum
0 oy
(2,301 puan) tarafından
Bi de bayıl istersen feriha. 9 yaşında ki çocuk bir kere tersledi diye mi bu tavırlar. Her zaman herkes senin çocuğunu pofpoflayamaz. Okula başladığında herkesle kavga edersin sen o zaman. Yengenle bu konuyu konuşmak istersen bir daha kadının yanına geleceğini sanmam. Abinin de aynı şekilde. Herkesin çocuğu var, dünya sadece bir çocuğun etrafında dönmüyor. Senin ki baya bi bencillik. Koca kadınsın çocukla çocuk oluyorsun 
(327 puan) tarafından
bayiliyoruuuummm tutan yokmuuuuu :)))  yok be cnm o anki sinirle yazdım okuyunca kendime geldim zaten
0 oy
(2,178 puan) tarafından
Pardonda daha ikisinde çocuk farkındaysan evet biraz mudehale edebilirlerdi yapma kızım kardeşin falan diye ama büyütülecek birşeyde değil dünya senin çocuğunun etrafında dönmüyor sonuçta kendi kendine oyna oğlum de al oyuncaklarını oyun kur oynat ne yani bu kadar büyütülecek 
0 oy
(1,558 puan) tarafından
Allah başka dert vermesin oralı bile olmam çocuk sonuçta senin oğlumda aynısını yapalibirdi ve bunu sana sorduklarinda verecehin tepkiyi düşünemiyorum bile
0 oy
(17,146 puan) tarafından
Çocuk bu oynamak istemeyebilir zorunda mı ancak zorbalarsa uyarılması veya annesi ile konuşulması yeterli aralarında çok yaş farkı var onların aralarında bir oyun olması için kızın senin oğlunu idare etmesi gerek onu yapmayi da keyfi istememiş mecburda değil üzülürüm kendimde yanında kardeşini de oynat derim ama hepsi bu fazlasına hakkın yok 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 665 göst.
2 Aralık 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 285 göst.
9 Haziran 2022 Aile kategorisinde Selcanttt (2,366 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 347 göst.
7 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,288 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 598 göst.