0 oy
486 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (453 puan) tarafından
Kızlar bugün 5 gunluk bebeğimi topuk kanına götürdüm ebe sarılık var dedi nasıl gecer mama da aladim 30 ml verdim kizik 2 saatte bir falan uyanıp emiyor nasılsın geçer Allah rızası için söyleyin hastanede yatsin istemiyorum

22 Cevaplar

0 oy
(453 puan) tarafından

En İyi Cevap
Uyandığımdan beri 5 defa emdi 30 ml.mama icirdim zorla
(5,730 puan) tarafından
iste surekli emecek. cis ve kakayla atacak sariligi. bir cay kasigi kadar su verdim ben hep. su ile idrar ile atacak anne sutune ek. mamaya gerek yoktu sutum asiri boldu da    cisle kakayla atacak bizimki kan uyusmazligina bagli sarilikti 25 deger ile kan degisimi yapildi aylarca 13 civari seyretti sarilik
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Yenidoğan hepatit b aşısı olduğu için sarılık olur her yenidoğan gibi bol emzirin yarım saatte bir ve gün ışığında uyutun 
(896 puan) tarafından
Burada herkes fikrini beyan ediyor ,hakkı da. Fakat direkt hep bu aşılar yüzünden diyerek suçlamaya da gerek yok. Herkes kendinden sorumlu. İsteyen olur istemeyen olmaz. Kimse zorla aşı olacaksınız baskısı kurmuyor. Ama aşı olan birine hemen aşı oldu diye böyle oldu yakıştırması yapmaya gerek yok. Aşı olmadığı için bebek ölümlerine de bakmanızı tavsiye ederim. Aynı zamanda her seyi sadece aşılara bağlamak cahillikten başka bir şey değil. Örneğin bir ilaç kullanıyoruz ve sonra greyfurt yiyoruz varsayalım. İçindeki furanokumarin madde sebebiyle emilimi azaltıyor hatta öldürüyor da. Sonra ilaç iyi gelmedi diye soyleniyoruz. Hijyenden uzak tükettimiz hazır gıdalar,  gdo'lu meyve sebzeler vs çok mu faydalı sanıyorsunuz? Bir ilaç onlarca deney ve laboratuvar incelemesinden sonra onay alırsa üretiliyor ve piyasaya çıkıyor. Yani kimse ben ilaç ürettim,  alın kullanın demiyor .v
(428 puan) tarafından
havincim bu nato kafa nato mermer cahil cühela insanlara biseyler anlatmaya bile calisma bizim asili beneklerimiz onlarin asisiz bebeklerine hastalik yayiyormus ben bu laftan sonra saldim cunku cok komik
tarafından
Mizginhavin tabiki aşı başlı başına bir neden değil ama nedenlerden biridir. Corona da sözde laboratuvar ortamında onaylı çıktı hemde DSÖ tarafından ama ne oldu bir sürü kalp krizi genç yaşta ölümlere sebeb oldu mahkemelik oldular vs. Herşeyi sorgulama zamanindayz maalesef.
tarafından
Senykl defol bacım:)  zira parmaklarmi yormaktan başka bişi yapmıyorum sana yazarak ona bile degmezsn:)
tarafından
Gerek bile yok tartismaya
0 oy
(15,330 puan) tarafından
Bol bol emzir , gün ışığı alsın . Yenidoğan sarılığı genelde yetersiz beslenmeden oluyor. 2 saat bekleme gerekirse memeden hiç ayırma. 
0 oy
(1,562 puan) tarafından
2 saatten daha az aralıklarla uyandır o zaman mesela 45 dk 1 saat arayla gibi
0 oy
(136 puan) tarafından
Canım benimde öyle oldu bol bol emzir yani Bebek aç kalmaması lazım ben 2 saatin altında tutuyordum emmesini asla 2 saat bile geçmezdi enazindan geçene kadar bu şekilde daha hızlı bı şekilde sarılık geçti çok şükür yenidoğan olduğu için kendinden geçip uyur o ama sen izin verme çok Zor uyandırmak bazen biliyorum ama ben her defasında gerekirse bezini zibini çıkartıp yada gidikliyodum evde geçir yoksa hastane ws çok Zor problem 
0 oy
(1,316 puan) tarafından
Anne ile kan grubu farklıysa da sarılık oluyor . Kızımın 18 di sanırım 1 gece ışık aldı . Kalanı da zamanla geçti. Eltim hiç ışık aldırmadı biraz geç geçti. Bol bol emzirin , güneş gören yere yatırın bi süre ışık alsın. Çok sarıysa bi götürün ölçüm yaparlar , ciltten ateş ölçer gibi bir alet var onla ölçüyorlar 
0 oy
(434 puan) tarafından
Bizimde 5.gün gidince sarılık vardı 2 saati beklemeden sık sık emzir kendin günde 2 3 tane çikolata ye hem süt yapar hemde sarılığı alıyor derler, bide evinde güneş olan yere koy güneş görsün akşamlarıda ışığın altına koy ben böyle yaptım çok şükür hemen geçti yoksa yatırcaktı doktor
0 oy
(573 puan) tarafından
Bol bol emzireceksin başka çaresi yok Kızım n 3 ay sürdü doktor kontrolellerine devam.Sikma canını geçer.
0 oy
(10 puan) tarafından
yapabileceğiniz tek şey bol bol emzirmek. benim kız emmediğinde sağdım kaşıkla verdim hastaneye yatacaktık son dakika kurtulduk. 
0 oy
tarafından
Sık emzireceksin 2 saati beklemeden 45 dakikada Bi emzirdikten sonra mama takviyesi yapacaksın çok sık bekleyeceksin uyanmasını beklemeden sen uyandiracaksin gerekirse
0 oy
(1,791 puan) tarafından
12 günlük bizim hala biraz var ama çok azalmış yarım saate bir emzir sık sık uyandır sarılık uyku yapıyor çünkü 
0 oy
(2,194 puan) tarafından
Korkma bende yeni doğum yatim 10 günlük benim oğlumdada azıcık sarılık var ben sabah akşam emizdiriyorum gece 12 den sonra mama veriyorum maşallah benim cocuk sık sık uyanıyo uyanmazsa sıkıntı 1 kaşık mamanı 75 ml veriyorum benim cocuğumun sağllığı her şeydrn önemli sütün yoksa mama ver sarılıgı atlatsın cocuk 
0 oy
(93 puan) tarafından
genelde aşılı bebekler sarılık olur. ilk 10 gün her bebekte yalancı sarılık denen bir sarılık vardır. sarılık ölçümlerini yaptırdınız mı hastanede? muhtamelen iki gün sonra bebeğin takibi var o zaman baktırın. bol bol emzirin sürekli emecek. sarılığın ilacı emmek. 
0 oy
(302 puan) tarafından
Bol bol besle uyanmasını bekleme sen uyandır emzir sütun de çoğalsın birde sık sık banyo yaptir suyuna altın at öyle banyo yaptir diyenlerde oluyor ben iki kisimdada öyle atlatim
0 oy
(1,459 puan) tarafından
Canım benim kızımda uzamış sarılık oldu 2 ay sonunda geçti 1 gün hastanede yattı 

3 kilo kabak tatlısı yedim baya süt yapıyor ve sarılığa faydalı 

Güneşe çıkardım 

Işıkları açık biraktim 

Sık emzirdim 

Günde belki 10 defa kaka yapıyordu sarılığı atıyordu ama uzamış sarılık olduğu için 2 ay sürdü.

Sonunda gecti
0 oy
(409 puan) tarafından
Ben yarım saate bir 30 miligram mama veriyordum o zaman Aptamil kullandım fakat 40'ı çıktıktan sonra bebe Vita kullanmaya başladım. Şu anda 7 aylık olmak üzere 

Benim kızımın da sarılıp diğeri yüksekti hastanede yatma durumu var dedi doktor ben sürekli mama verdim o şekilde atlattık ve bir daha gerek kalmadı. Anne sütü alıyorsa bir şekilde anne sütü de ver ya sağ ver yada direk
0 oy
(833 puan) tarafından
Kaç çıktı canım biz 18 le dün sabaha kadar ışın aldık 13 e düştü yarın tekrar gidip lan verecez benim beslendiği kakasını çişini gayet iyi yaptığı halde yüksel sordum doktora seninki beslenmeyle alakalı değil seninle aynı kan gurubundan olmadiği için dedi bazı bebeklerde bu şekilde olabiliyormuş hiç birimiz istemeyiz hastanede yatmayı ama çok ciddi birşey dün yatış dedi hocam eve gidip eşyaları alsam dedim hayır yollayamam bu değer beyne zarar verebilir o riski alamam dedi direk acil şekilde ışına soktu 4 saat aldı düştü çok şükür inşallah tekrar yükselmez sizede çok geçmiş olsun
0 oy
tarafından
1 saate ya da daha az süreye indir bol bol yedir 
0 oy
(882 puan) tarafından
Emzirme süresi tanıma yani yarım saattede olsa emzir. Güneş görecek şekilde ellerini ayaklarını göster güneşe 5 dakika gibi mutlaka tabi öğren sıcağında değilde daha yatay vakitte. Rabbim yardım etsin canım ama dikkat et hastane için ısrar etme benim de yattı bebeğim sarılıktan rabbim beterinden korusun 
0 oy
(896 puan) tarafından
Canim senin isteyip istememenle olmuyor ama sariligin en güzel tedavisi anne sütüdür. 2 saatte bir yerine daha sık uyandırıp emzir. Sarı kıyafetler giydir ,sarı eşarp ört üstüne. Çok fazlaysa doktora götür her ihtimale karşı. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 312 göst.
16 Mart 2021 Aile kategorisinde Nazli566 (513 puan) tarafından soruldu
+3 oy
5 cevap 180 göst.
0 oy
4 cevap 152 göst.
29 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Bahar_6565 (148 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 271 göst.
26 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Beratcinar (2,988 puan) tarafından soruldu