+1 oy
482 göst.
Diğer kategorisinde (505 puan) tarafından
Kizlar bilen bilir biz istanbuldan esimin memleketine tasindik 1 bucuk sene oldu biraz biraz alistim dedim alismaya çalıştım ama olmuyor cok bunaliyorum. Bayramda istanbula ailemin yanina gittim 1 ay kaldim o kadar mutluydum ki gezdik dolastik denize gittik pikniğe gittik huzurluydum. Geri döndüm mardine yine en bastaki geldiğimiz gibi oldu çok sıkılıyorum bunaliyorum ben burda yasamak istemiyorum istanbulun gurultusune kalabaligina alismis biri olarak sessizlikte yapamiyorum hersey elimin altinda olsun istiyorum. Bazen kendimi bu hayati yaşamaya mecburmus gibi hissediyorum. Evet esimi seviyorum ama sevmek yetmiyor mutlu olmak hayatimi istedigim gibi yasamak istiyorum ama olmuyor hem kimsem yok Burda. Bazen cocugum olmasa bosanir giderdim belki bile diye dusunuyorum ama sonra duruyorum kafamdan bu düşünceleri atmak istiyorum yasadigim yere uyum saglamak istiyorum mutlu olmak istiyorum çok sıkılıyorum 

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Aynı şekilde ben de mahallemde çok sıkılıyorum. Burada hiçbir market dükkan vs. Gezebileceğim Hiçbir şey yok. Yapmak isteyip de yapamadığım hayallerim var ve bu hayallerimi burada gerçekleştiremiyorum. Sokağımda bir sürü sığınmacı var ve hiç arkadaşım yok. Oğlumun da hiç arkadaşı yok burada canı çok sıkılıyor.  Ailem benden uzaktalar keşke burda olsalar da görüşsek bu kadar gözüme batmazdı bazı olumsuzluklar… 
-Reklam-
0 oy
(988 puan) tarafından
eşinle bu konuyu paylaşmaya ne dersin.Kültür farkı da çok canım yani istanbul nere mardin nere bırak mardini iç anadoluya dönsen gene patlarsın istanbul çok canlı bir yer gerçekren aktivitesi bitmiyor.Bu konuyu ancak eşinle aşabilirsn burda mutlu değilim diye anlat belki o da bi çare düşünür
0 oy
(10,531 puan) tarafından
Bastan bilmiyo muydun bunları sen 
(505 puan) tarafından
Biz İstanbul da tanistik ve evlendik 5 senedir İstanbul'da yasiyoruz maras depreminden sonra boyle bir karar aldik daha doğrusu karar aldi esim. Kendi memleketi burasi ve oraya gore daha saglam diye tasindik
(10,531 puan) tarafından
Hmm bu kötü olmus işte arada kültür ve yaşama tarzı farklılığı var adapte olmak çok zor olur bu konuda eşine çok görev dusuyo ama seni izin günlerinde olsun dışarı çıkarsa diğer günleri de sen idare edersin orta yol bulunmuş olur
0 oy
(239 puan) tarafından
Ne sebeple Mardin'e taşındınız, sadece memleket diye mi? İstanbul'da ya da başka ilde çalışma imkanı varsa eşini ikna edip yer değiştirebilirsiniz 
(505 puan) tarafından
Hayir esim buralı ve Maraş depreminden sonra boyle bir karar aldi tasindik
0 oy
tarafından

Seni çok iyi anlıyorum . Bend Konya gibi bir büyük şehirden Bayburt gibi bir yeni gelişen şehire taşındım eşimin okul sebebiyle. Çok zorlandım yalnız çünkü kalabalık bir ailem var Konya da. çok ağladım üzüldüm hele bebeğimi 1 sene annemle büyüttüm ben sonra kendi evime geldim sudan çıkmış balığa döndüm . Sonra ama alıştım eşim de destek oldu bizi dışarı çıkardı gezdirdi oturduk biryerlerde ama öyle çok ahım şahım değil tabi dediğim gibi yeni gelişen bir şehir sonra ben alıştım oğlumla çıktım parklara arkadaş edindim numaralarını verdiler gurbetteyim deyince istediğin zaman ara biz de ararız buluşuruz falan filan. Bunalıma girip kendini kapatma demem o ki eşim alsın sizi gezdirsin kendin çık sabahları çocuğunla gez parklara gidin oturun biryerlerde yalnızlığa alışıyorsun bir süre sonra benim en yakın arkadaşım oğlum oldu öyle büyük de değil oğlum bu ay 19 aylık oldu zaman geçiriyoruz :) öyle düşünme alışması zor ama imkansız değil evliliğinde gün geçtikçe bu durumundan dolayı zarar görür ne güzel eşini de seviyormuşsun açıl kendine gel canım benim 

(269 puan) tarafından
Abim de orada çalışıyor. Evet küçük ama onlar baya sevmişler yani küçüklüğüne rağmen sosyal bir şehir gördüğüm kadarıyla. Çevre şehirleri de çok güzel ve yakın. Cuma günü gideceğim ilk kez Bayburta abimlerin yanına. Bakalım havasına suyuna bi :)
tarafından
İnsana öyle gelmiyor başta şehirden indim köye oluyor ama şimdi çok özlüyorum evimi şehri sakin güzel mülteci de yok güvenli insanları da bana sıcak kanlı açıkçası Konya ya geldiğimde ilk çok korkmuştum annemlere tatile geldim küçük şehire alışıyorsun bir anda :)
(269 puan) tarafından
Evet konyada okudum büyük ve çok düzenli bir şehir ordan sonra Bayburt epey küçük gelmiştir. İnsanlar kapılarını açık bırakıyormuş bisikletlerini öylece sokakta bırakıyorlarmış baya güvenli bir şehir dedim:)
tarafından
Aynen öyle bende bırakıyorum mesela herşeyimi :)
0 oy
(2,547 puan) tarafından
Taşınma sebebin neydi canım.esinle konuş bellki ortak bir yaşam alanı ikinizinde gonlunuzun olduğu biryer bulabilirsiniz.
(505 puan) tarafından
Malesef ortak bir yan bulamiyoruz çünkü esim buraya hemen alisti ve istanbul gibi yasamasi zor ve maliyetli bir yerde artik yasayamayiz diyor
(2,547 puan) tarafından
Anladım.is dolayısıyla mi o ili tercih ettiniz yoksa ailesine yakın olduğu icinmi gitmek istedi.
(505 puan) tarafından
Zaten ailesi de geldi hep birlikte geldik kaynanamlar eltimler ma aile tasindik hepimizin evleri ayri tabi
(2,547 puan) tarafından
Onlarlada anlasamayinca vakit geçmez tabi canım.insallah feraha çıkarsın bı an once
0 oy
(2,603 puan) tarafından
Ben şunu bilir söylerim ki istanbulda büyümüş biri asla asla başka şehirde yapamaz asla yani bambaşka Bi şehir çok farklı Bi aurası var ne ararsan var asla başka şehre gitmeye ihtiyacın olmuyo bilmiyorum asla gidemem ya bende
(505 puan) tarafından
Evet olmuyor alisamiyorum canim sıkılınca bir sahile gidip deniz havasi alamıyorum ve daha birsuru sey

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 484 göst.
3 Ocak 2023 Aile kategorisinde Bizanneyiz (251 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 960 göst.
7 Ağustos 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 906 göst.
21 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 667 göst.