0 oy
610 göst.
Diğer kategorisinde (1,036 puan) tarafından
Kizlar biz esimle beraber kaynanama gittik bizim evin orda ebebek yok kaynanama gitmişken ebebege uğrayım diye çıktım evden 14 aylk bebegim var eşime dedim göz kulak ol hemen gelicem diye neyse alacaklarımi aldım geldim dışarıdan bebegimin ağlama sesi duyuluyor ama cok agliyordu içeri girdiğimde susmustu bende dedim ne oldu düştü mu neden ağlıyordu falan eltim kaynanam kaynim hepsi evde o sırada.. esimde ben bakacaktim ama bakma ağlar ağlar susar dediler gercekten de sustu diyor.. su verdin mi dedim yok bezine baktın mı dedim yok o zaman ihtiyacı olduğu için ağlıyordur sende çok nazlama çocuğu diyor kaynanam sizce doğrusu onların yaptığı mı ben abartıyor muyum 

26 Cevaplar

+1 oy
(2,453 puan) tarafından
Ne alaka ya yazık günah çocuğa acaba eltinin kendi çocuğu olsa öyle durup bön bön bakarmıydı kendi çocuğuna, kocanda da hiç akıl Yok 
(1,036 puan) tarafından
Ya çok sinirlendim normalde esim kucağına alır sakinleştirir onlar izin vermemişler
(2,453 puan) tarafından
Onlar ne kadarda izin vermeseler de kocan alıp susturmalıydı
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Çocuk bu yaşlarını hatırlamayacak ki.. Sen istersen kucağından indirme, her ağladığında kucağına al ya da ağladığında elleme bunun çocukta bir yan etkisi yok, alışkanlık olmayacak. 1 yaşından önce sadece biraz aklı oturmaya başladığı için sakince tavrını değiştirebilirsin aksi türlü o daha bebek.

Bebekler muhtaçlar anneye, sanki zevkinden mi ağlıyor? Ya da sahte ağlamayı mı öğrendi sanki de ağlar ağlar susar olsun?

İhtiyacı görülmeyince o ihtiyacını unuttuğu için ağlaması duruyor yoksa 5 dk sonra tekrar başlayacak. İhtiyacı giderilene kadar. Bebekler böyledir.

Saçmalamışlar. Güya çok çocuk büyütmekle övünürler valla deli oluyorum en iyi anne benim edasında davrananlara. Hayır kardeşim sen evladını daha iyi bilirsin, hatta en iyi sen bilirsin. Bakma onlara. Kocana da bebeklerin bu durumunu anlat o da bilsin. Böyle bir durumda susmasın.
tarafından
Kaderin önüne geçilmez ama en baştan öyle yapsaydın . Keşke demenin artık hiç bir önemli yok ama senin yerine biz sinirden çatladık burada
tarafından
Bir de beni düşün... parada pulda gözüm olsa hadi neyse dicem isteselerdi güzelce veririm ki ben. Altınla gümüşle huzur mu var sanki, dostlukla iyilikle huzur var. Şimdi isterlerse 100 katını iade etsinler bir kere o güven sarsıldı, bir kere o değersizlik hissedildi ya daha da iflah olmaz o...
(1,207 puan) tarafından
Çok merak ettim konu nedir özel değilse?
tarafından
Altınla alakalı postu oku canım anlarsın
(1,207 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Yok canım abartmiyorsun ağlar ağlar susar ne ya bezi dolmuştur sıcaktan ağlıyordur yada acikmistir on kişi bakamamislar bir bebege  
(1,036 puan) tarafından
Hic sorma canım normalde esim kucağına alır sakinleştirir onlar izin vermemişler benim tavrımdan anladılar zaten sinir olduğumu o yuzden sende çok nazliyosun çocuğu dedi
tarafından
Kaynanan mi dedi nazlıyorsun diye valla şimdiki zamanları geri gelmicek istediğini yap banada kucağa alıştırma diyorlardı umursamadım çünkü kızım 3 aya yakın yoğun bakımda kaldı prematüre çok ayrı kaldık o yüzden hep kucağımda
(1,036 puan) tarafından
Evet canım kaynanam dedi nazliyorsun diye bende ortam gerilmesin diye sustum evde tartıştık esimle
tarafından
Kaynanalarda degisik herseyi  bildiklerini zannediyor
0 oy
(124 puan) tarafından
Afedersiniz ama kocanız da akil yok mu bu çocuk deneme tahtası mi
(1,036 puan) tarafından
Hic sorma canım bende cok sinirlendim
0 oy
tarafından
Resmen vicdansızlık kendi çocuğumu bırak başkasının çocuğu ağlasa dayanamam içim gider hadi diğerleri vicdansız peki kocan neden onları dinlemiş nasıl kıymış 
(1,036 puan) tarafından
Abisinden biraz çekiniyor başlarım senin abine dedim hiç bir sebeple cocugu arka plana atamazsın dedim abartıyorsun diyor bana
tarafından
Bence, sen abartmıyorsun ben olsam kıyameti kopartırdım artık eski zaman değil insan çocuğunu kucağına alıp sevmesin ya, da, ağladığında ilgilenmesin
0 oy
(2,210 puan) tarafından
Senin kicanin kafasina sokuym.jusura bakma ama onlarin lafina bakarak kendj covugunu aglamayamj birakmis.babayim diye geziyordur simdi evin icinde.onlar der ama esininde onlarj dinlememsi gerekirdi.yazik uzuldm simdi covuga ya resmen dislamislar coxugu umrsamamslar esinde onlark dinlemks pes ya.canm yanlis anlama ama sen cocugnu birakma bidaha 
(1,036 puan) tarafından
Yok canım bir daha asla bırakmam zaten eşime de bırakamıyorum artık o olaydan sonra kendi zihniyetleri nasılsa eşime de onu aşılıyorlar
0 oy
(4,441 puan) tarafından
Çocuk umudu kestiği için ağlamayı bırakır bir ihtiyacı olduğunda. Bu da zamanla çocukla ebeveyn arasındaki ilişkiyi zedeler. Eşinin kendi aklı yok mu da elalemin lafıyla hareket ediyor? Sadece eşine kız bu konuda, çünkü babası o. Ben de gelir atar tutarım beni de dinlesin o zaman. Eşin hatalı.
(1,036 puan) tarafından
Bence de o an ihtiyacını unuttu sustu minicik bebege öğrenilmiş çaresizlik yaşatıyorlar buna kızıyorum
0 oy
(1,312 puan) tarafından
Yok ya ben duramam. Küçük olsun büyük olsun. Onun gönlünü edesiye kadar uğrasırım elimden geldigince susturmaya calisirim.
(1,036 puan) tarafından
Ben de öyleyim canım her ihtiyacını karşılarım baktım hala ağlıyor bir sorun ararım yani
0 oy
(123 puan) tarafından
Onların yetiştirip büyüttülerinide gördük 
(1,036 puan) tarafından
Öyle canım
0 oy
tarafından
Saçma sapan şeyler ya .senin yokluğundan istifade hemen sacmalamislar. Allah çocuklarımızı anasız bırakmasin 
(1,036 puan) tarafından
Amin canım amin ne güzel söyledin rabbim tüm çocuklara anne sevgisi nasip etsin
0 oy
(2,416 puan) tarafından
Şu muhabbete sinir oluyorum ya benim kocam da öyle neymiş kucağa alışıyormuş her ağladığın da hemen alınmazmış daha 5 aylık :) kayınvalidem de aynı şekilde geçen eltim bebeğini tutuyor e diyor ki böyle böyle alıştırmışsın kucağına ağladığın da alma hemen kucağına dedi oda mosmor kalıyor sonra dedi bende saçmalama o bebeğin sana ihtiyacı var anneyi ister o daha çok küçük dedim bir şey demediler nasıl kafa yapısı anlayamıyorum 
(1,036 puan) tarafından
Ay sizinki daha da küçükmüş Allah akıl fikir versin zaten şurda kucağa alınacak zaman dilimi 2 bilemedin 3 yıl sonra birdaha o anlarına şahit olamayacağız bebekte bebekligini yaşayamayacak resmen bebeklere öğrenilmiş çaresizlik yaşatıyorlar hiçte öyle kucağa alışma durumu falan olmuyor
(2,416 puan) tarafından
Ben eşime de diyorum büyük kızım şuanda 5 yaşında bebekken kucağımdan hiç inmezdi bak şimdi kucağımıza alabiliyor muyuz diyorum :)) az daha büyüsün bizi beğenmeyecek bile dedim :D
0 oy
(1,138 puan) tarafından
Tabi ki bakacaklar,ha engelli yatalak birbhasta ha kucuk bir bebek.Bize  muhtac onlar biz onlarin elinkolu dili her seyiyiz.Mutfaga gidip kendi mi su alacak ya da tuvakete gidip ihtiyacini giderecek.Ne sacma dusunmusler
(1,036 puan) tarafından
Çok zalimce geldi bana bunu yapmaları ve işin garibi daha önce kuzenim de aynı telkinde bulunmuştu bebegim ağlıyordu her ağladığında bakılır mi hiç bırak birazdan susar falan demişti onunda iki çocuğu var. Olsun diş çıkarıyor canı acıyor yanında olduğumu bilsin demiştim
0 oy
(1,093 puan) tarafından
Bebeğin ağlaması yardım çığlığıdır. Ona kulak kapatmak vicdansızlıktır. Tabi ki yardımdan umudunu kesen biri bağırmayı keser. İhtiyacı olmadığından değil. 
(1,036 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum bana göre de vicdansızlık bu duruma kızıyorum ozellikle
0 oy
tarafından

Çocuğun hiçbir ihtiyacı sebebi olmasa bile ağlıyorsa o çocuğa bakmadan duramam asla.

Okuduğum bir kitapta bebekler illaki o an birşey olduğu için değil önceden yaşadığı birşeyden dolayı bile strese girip o anda sinir bosalmasi gibi aglayabilirler diyordu.O anda ağlamasına izin verin stresini atsın diyordu ama hiç bakma ilgilenme gibi değil çocuğa sarılıp yanında olduğunu hissettirceksin tabikide.

Onlar güya çocuk buyutmusler ya bilmişler. 
(1,036 puan) tarafından
Bunu bilmiyordum canım yeni bisey öğrendim teşekkür ederim bende sorunun ne olduğunu bulmaya çalışırım hep sarılırım ama sakinlesmetince üzülürüm de esiminkiler öyle olduğunda bırak demeye getiriyorlar bana o da yanlış geliyor
0 oy
(14,636 puan) tarafından
hayir oyle demem gider bakarim benim evlatlarim kiymetli nasi alisirlarsa sonuna kadar arkalarindayim suan kizim 4 yasinda mesela bi bakiyorum aglayinca onemsizse kendi kendine susmasini bekliyorum ama seninki daha cok kucuk 
(1,036 puan) tarafından
Öyle canım 4-5 yaşında olsa şımarıklık diyebilirsin belki de daha çok küçük bu bana vicdansızlık gibi geliyor
0 oy
(424 puan) tarafından
Güvenli bağlanmaya önem veriyorsanız her ağladığında bakmanız gerekiyor, önemsemiyor iseniz bakmayabilirsiniz
(1,036 puan) tarafından
Önem veriyorum tabii ki canım elimden geldiğince de ağlamasın hep mutlu olsun isterim onlar da şu kafa var karnı tok altı temiz bırak ağlasın o da bana yanlış geliyor
0 oy
(136 puan) tarafından
Sen abartmiyosun canım eşin abartıyor bu kocalarimiz analarının evinde gerçekten bambaşka kişilikleri çıkıyor ortaya 
(1,036 puan) tarafından
Öyle canım artik ona da edemiyorum rabbim hiçbir çocuğu annesiz anne sevgisiz bırakmasın inşallah
0 oy
(7,447 puan) tarafından
Senin bebek daha küçükmüş agladignda ilgilenmek lazım. Benim kızım 26 aylık hoşuna gitmyen bir şey veya istediği bir şey olmadığında ağlar o zamanlar kesinlikle ilgilenmiyorum yanında duruyorum ve ağlaması bittiğinde ona sarılıyorum. Çocuklar akıllıdır olmaz dediğimiz şeyleri ağlayarak yaptırmak isterler ve bunu başarırlarsa her durumda ağlamayı seçerler. Duruma göre müdahale etmek lazım yani. 
(1,036 puan) tarafından
Bunun bende farkındayım canım ama dediğin gibi kucuk iste bunu anlatamıyorum diyor ki karnı tok altı temiz simarikligindan agliyor yahu diyorum daha 1 yaşında ne şımarıklığı dişi agriyordur al kucağına sakinlestir bırak ağlasın ne demek bu vicdansızlık
0 oy
tarafından
Saçmalık yaaa belki canı acıdı ondan ağladı acıktı ondan ağladı seni özledi ondan ağladı kucağa alıp sakinleştirmek varken
(1,036 puan) tarafından
Aynen canım  bende çok kızdım 10 kişi bir çocuğuma bakamadilar bakmasınlar zaten önemli degil ben babasina emanet etmişim bakmadiklari gibi esime mudahale de etmesinler kirli zihinleriyle eşimin aklını bulandırıyorlar
0 oy
(2,687 puan) tarafından

Babaya çocuk emanet edilirse sonuç bende bu nedenle hastane veya doğum falan olmasa hayatta çocuğumu babasına birakmam hiç düzgün bakmaz sadece yedirir:D

(1,036 puan) tarafından
Yok bende zaten çok nadir babasina birakirim hava aşırı sıcak olmasa zaten cocugumu da yanımda gotururdum 1 saatlogine ciktim geldim çocuk ağlarken oturup izlemişler hala aklıma geldikçe sinirleniyorum
(2,687 puan) tarafından
Anldm cnm anne yüreği işte..

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 132 göst.
5 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Serpil ahmet (561 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 129 göst.
4 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
45 cevap 907 göst.
19 Nisan 2024 Diğer kategorisinde VB. (456 puan) tarafından soruldu