+1 oy
574 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar iyigeceler ❤️ 

Öncelikle bir aydır eşimin ailesiyle bir aradayız ve psikolojik olarak çok yıprandım.

Genel sorun eşimin ailesinin beni pek begenmemesi ve onların kriterlerine uymamam bunu da hissettirdiler çoğu zaman eşim farkinda olmasa da ben yaşıyorum görüyorum malesef. 

En büyük problem de benim çalışmamam memur olmamamdi. Üniversite mezunuyum ama eşimle ortak kararımız çalışmıyorum çocuğumu kendim büyütmek istiyorum. Şuan halimden memnunum ama bir aydır burda öyle muhabbetler dönüyorki küçük kaynima kızlar bakılıyor atanmış gelin aranıyor (büyük kriter). Uzun boylu güzel falan. Bu arada gorumcemde polisligi kazandı. Onun adına gerçekten çok sevindim haketti çok çabaladı. 

Sadece önümde beni daha zorlu süreç bekliyor onu anladım çünkü kayınvalidem bu aksam bir laftan çıkıp zamanında ben sana dedim kpssye caliscaktin pişman olursun bak şimdi herkes atanıyor dedi belki iyiligim için belki pek iyi niyetli değil (yaşadıklarımdan dolayı iyi niyetine inanamıyorum)

Bu gece artık patladım odada ağla ağla keşke benim kıymetimi bilen insanların gelini olsaydım bunlari el üstünde tuttukca bı kere Allah razı olsun demediler zaten yapmam gereken şeyler gibi gördüler. Bir gün takdir görmedim. Artık çok zoruma gitmeye başladı. Eşim malesef olanları tam anlamıyla göremiyor abarttigimi düşünüyor. Bu gece ağlarken görünce beni burnumdan getirdin bir ayı moduna girdi.

Dolmuslukla çenemi tutamıyorum artık ama evliliğim yıpranıyor. Ailesine rest çekemiyorum eşimden dolayı o sadece bazen laf sokar savunur beni ama yeterli değil bence. Eşimi çok seviyorum ama bu olanlar artık soğutmaya başladı. Nasıl toparlancam bilmiyorum. Eşimin de bianda patlamasından korkuyorum. Ama eşim iyi birşey bile yapsa mutlu olamıyorum bu aralar umarım evime dönünce normale döneriz ama çenemi tutamazsam da zor gibi :(

7 Cevaplar

+1 oy
(1,037 puan) tarafından
Canım banada zamanında dediler eltilerimin ikisi de çalışıyor ben çalışmıyordum daha doğrusu pandeminjn basinda işten çıkarılmıştım o dönem işçi alımı da durmuştu o ara çok konuşuldu ozellikle bende en sonunda patladım kaynanam gorumcelerim kaynim hepsi vardı çalışıp çalışmamak benim tasavvufumda kimseyi ilgilendirmez siz beni ırgat diye almadınız bende o niyetle gelmedim siz söylediniz diye çalışmam bu laflarınız beni incitemez farkinda olmadan en büyük zararı eşime veriyorsunuz dedim sonra sustular 
tarafından
İyi yapmışsın canım patlama hakediyorlar aslında ama iste eşim nasıl tepki verir onu kestiremiyorum malesef
Bu aksam bende ben calissaydim bu çocuğa kim bakacakti dedim. Sürekli kimse benden çocuk bakmamı beklemesin diyorsun dedim o zaman mecbur bakardım diyor ama kesinlikle inanmıyorum bakmazdi. Şimdi ben çalışmıyorum diye çocuğa elini sürmüyor bi kere bile uyutmamistir birseyini yapmamıştır.
Sadece hava pesindeler para pesindeler malesef
(1,037 puan) tarafından
Hic moralini bozma ekmeğini onlar mı veriyor sanki eşin düşünsün hoş eşin çalış dese bile çalışmak zorunda değilsin o ayrı mesele.. ortam gerilmesin diye susmak isteyebilirsin yani bizdeki tek sorun bu değildi çok ayırmaya çalıştılar herkes herkesi zamanında kırdı o yuzden artik bazı şeyleri içimde tutamıyorum. Ama sen susmak istersen sana tavsiyem görme duyma kendi evliliğine çocuğuna odaklan
tarafından
Canım benimkilerin ayırma taktiği de oğullarını kotulemekti. O evredede çok yordular işte ben vazgeçmedim şükür evliligimden eşimden memnunum ama çocuktan sonra daha sık gorusulmeye başlandı sorunlar çıkmaya başladı.
Görünür somut bir sorun yaratmadiklsri için patlayamiyorum malesef ben haksız durumuna düşerim büyük ihtimal en iyisi evime gidip bunları unutmaya çalışmak bir muddet
(1,037 puan) tarafından
Bence de öyle yap canım sonuçta evin içine girince eşin ve sen varsın kendi ailen yapsa bunu size ne oluyor diyebilirdin mesela aynı mantıkla onlara neymiş diye düşünebilirsin senin hayatın senin kararın hiç kimseyi ilgilendirmez kendi oğullarını bile kötüleyen insanlardan her kötülük beklenir fitne fesat sokmalarina izin verme cocuk yetiştirmek bu dünyanın en zor mesleği bence üstüne daha düşünülmemeli
tarafından
Aynen canım bende o yüzden geri planda duruyorum daha tehlikeli haller olabilir diye
Kendini aşırı bilmiş görmüş gören ama sondan gören ve aşırı cahil insanlar malesef baş edilmez zaten
Tek işte ailede bı ben çalışmıyorum memur değilim diğer gelinlerde büyük ihtimal memur olacak. O da onların derdi napim onlar düşünsünler hatta keşke beni hiçbir yere cagirmasalar dislasalar gorusmeseler
-Reklam-
+1 oy
(2,447 puan) tarafından
Benim kaynanamda demiş eşime çocuk büyüdü eşin işe girsin bem çocuğa bakarım diye. Eşimde onun çalışmasına gerek yok bem çalışıyorum kızıma da bir tek annesi bakabilir demiş ama benim bunlardan haberim yoktu. Geçen gün kaynanam aynı şeyi bana da söyledi ben de kızımı kimseye emanet edemem bunun okulu var ödevi var kim yaptıracak benden başka dedim sustu bir şey demedi. Eşime dedim annen böyle diyor diye o zaman anlattı bana. Aynı apartmanda oturuyoruz bu arada. 
(2,447 puan) tarafından
Ben  çocuktan önce özel sektörde çalışıyorudum ama çocuktan sonra olmaz o iş. Özel sektör insanın darma duman ediyor . Cocugumla ilgilenemem ozaman. Birde benim kaynanam yaz olunca yaylaya gider kızımı da götürür o zaman. Kısın haftanın 2-3 günü tarlaya gidiyorlar sabahın köründe akşama kadar kızımı da alıp götürecek mesela. Çocuk ne yapacak orada saatlerce. Ya orada kanala düşse yılan yada böcek soksa yada yola fırlayıp araba çarpsa biri alıp gitse. Onlar bir sürü iş yapıyor para için çocuğumu rezil edemem.
(2,447 puan) tarafından
Zeten ben onlara güvenmiyorum da . Çocuğuma hiç güzel bakacaklarını sanmıyorum . Çünkü aşırı bencil ve rahatlarına düşkün insanlar.
tarafından
Maddi durumda ihtiyaç olur eşime her zaman destek olmak için çalışırım zorluklara da katlaniriz ama şuan şükür geçiniyoruz evimiz yok kiradayiz ama onun için de şuan dediğin gibi guvenmedigim insanlara emanet edemem
Benimde kayınvalidem sinirli biri zora gelemiyor. Ona çocuk emanet etmek akılsızlık olur. Kulaklarımı tikicam artık Allah'tan yarın evime dönüyorum bı müddet görmem
(2,447 puan) tarafından
Sen orda niye kalıyorsun canım özel değilse tabi. Bir ay çok uzun bir süre eviniz varken.
tarafından
Canım esimin memleketine geldik hep beraber yazlık gibi evleri var buyuk müsait güya burda tatil yapıyoruz işte onlara tatil bana işkence :D
Eşimin izni bır ay ondan bu kadar uzun kaldık. Yarin dönüyoruz inşallah . Aslında bugün dönüyorduk kayınvalidem rahatsızlandı oğlunun aklına gelmedi ben dedim bileti bı gün sonraya ertelet kadını bırakmayalım diye ama o oğluna sağolsun beni düşündü dedi kaynana işte bende manyağım kasiniyorum git işte ne bekliyon
Ama iste yapım malesef
+1 oy
(1,134 puan) tarafından
Allah akıl fikir versin şu insanlara.. Bu kriterler eskiden damat kriteriydi. Şimdi insanların açgözlülüğünden gelin kriteri mi olmuş?...pes yani. Sen hiç umursama canım onları.. Şeytana da kulak asıp eşinle aranı bozma. Çocuğa bakmayan adam sen çalışsan da bakmaz inan. Hem çalışır hem çocuk bakarsın. Çocuğun da sen de mahvolursunuz. Şu an en kutsal mesleği yapıyorsun sen. Bebeğinin sana ihtiyacı var. İlerde evde sıkılırsan çalışmak istersen yine çalışabilirsin. Ancak inan bana iş hayatı asla kadınlara göre değil. Bi kere kafamız rahat olmalı. Kadın sadece hobi olarak çalışmalı. Evde zaten bin dertle uğraşıyoruz biz. Bi de insanların kahrı. Ev geçindireceğim derdi vs.. Ben o durumdayım. Hem de memurum. Ve inan çalışmayan kadınlara gıpta ediyorum. Bebeğim 6 aylık ve çalışmak zorundayım. Gırtlağa kadar borçluyuz ve eşim işsiz. Bu borç yükünün altında ben eziliyorum. Üstelik eşim ev işlerini hiç üstlenmiyor. Canı isteyince yapıyor. Nasıl olsa kadın işi o da. Bir tarafta annelik, bir tarafta ev işleri, iş, yemek, maddi yükler.. Psikolojim bozuldu. Bu senaryo daha mı iyi? 
tarafından
Allah yardımcın olsun canım gerçekten çok zor bir süreçmis inşallah bian önce ferahliga çıkarsın❤️
 canım konusmak o kadar basit ki kendisi bı kere çalışmamış gece uyuyamasa hemen sabah ruh gibi oluyor. Kayınvalidem Bir kere çocuğumu uyutmus değil altını almış değil ama sebep ben bosum zaten yapmak zorundayim. Ama dediğin gibi calissamda bu işlerin yükünü benden almayacaklar yalandan bakacaklar belki hiç bakmayacaklar bakıcı tutacağım.
Bu aksam diyor memurlara şimdi bir suru izin veriyorlar iki yaşına kadar getirirdin sonra kreşe verirdin. İyi de maddi olarak ihtiyacım olsa tamam her zaman çalışırım destek olurum eşime ama şuan bı ev alcam diye ya da daha iyi bir arabaya bineyim diye çocuğu niye bilmediğim insanlara emanet edeyim
İlerde dediğin gibi canım ister çocuğum büyür yine girerim Allah a şükür diplomam var ama onlar işte insanlara beni anlatırken ev hanımı demeye utaniyorlar veya oğullarından kisayim falan ondan çekinirler çok şekilci insanlar malesef
(2,447 puan) tarafından
Ay canım çok üzüldüm ya Allah yardımcın olsun. Ev işi kadın işiyse eve para getirip geçindirmek de erkek işi. Yazık günah değil mi sana.
(1,134 puan) tarafından
Amin. Çok teşekkür ederim canım. ❤ çok haklısın. Onlar anca konuşur. Sen çalışırsan bebeğine de ücretsiz bakmazlar öyleleri. Çünkü maddeci ve şekilci insanlar.. Çalış bebeğini bırak beş kuruş da verme. Bak bakalım çalış derler mi o zaman.. Senin iyiliğini istemeyen insanları boşver.
(1,134 puan) tarafından
Allah razı olsun Seri. ❤ aynen öyle ama bi kere bilinçaltına yüklenmiş. O bi iş yapınca lütfundan yapıyor. Ben yapınca görev oluyor. Ama eve ekmek getiriyorum kirayı ödüyorum diyince e bu devir böyle diyor. Minnet mi ediyorsun diye bağırıyor bi de.Bilmiyorum okuyarak hata mı ettim. Okula devam etmeyen arkadaşlarım üstü başı altın dolu. Kendi arabaları var vs. Benim bir alyanstan başka birşeyim yok. Okuyacağım ayaklarım üstünde duracağım kendi paramı kazanacağım dedim ama evdeki hesap çarşıya uymadı.
+1 oy
tarafından
Seni eziklemek için yapıolar uzak durulması gereken bi aile. Sevmedikleri hor gördükleri için bunu bulmuşlar anca. Benide başkalarının gelinleriyle kıyaslar filan ama çocuk bakmaya kıçı yemez. Bende başkalarının kaynanasıyla kıyaslıyorum iyi oluyo. Komşu oğlunu evlendiriyor evin kirasını ona verecekmiş dedim bi gün. Hıı diyo kendide eşime öyle söz vermiş daha bi kirasını vermedi yalancı gerçi vermesin daha iyi benim için. Bide gerçekten şekilci bu tipler konu komşuya gösteriş anca. Fazla derin sohbete girme özgüvenini enerjini sömürürler.
tarafından
İyi fikir canım onları da kıyaslama yapmak çünkü zaten bende bakıyorum insanlar gelinlerine neler yapıyorlar bizimkiler hep benden bekliyor ama karşılığını vermiyorlar
Aynen öyle canım eşime de dedim hatta bu tarz muhabbetleri ben varken açmayın ister istemez sinir olacağım bir laf geçiyor
+1 oy
tarafından
Sen çocuğa bak ben kpss çalışırım diyeydin 
tarafından
Dedim ilk başta yapcakmisim çocuk yokken şimdi bakmazmis ama biliyorum ki bastads bakmicakti olsa anneme yikilcakti herşey sadece olmayan üstünden konuşuyorlar
+1 oy
tarafından
Bir erkek karısını çalıştıracak duruma düşmemeli diyin
0 oy
(1,216 puan) tarafından
Ben senin yerinde olsam atanma ihtimali olan bir bölüm se zaten gece gündüz demem kpss ye çalışır atanirim .önce kendim için sonra onlara ders vermek için .çocuğun azıcık büyüyünce sana ihtiyacı bu kadar kalmayacak .kaldiki memurluk ta herkes çocuğuyla ilgileniyor çalışma saatleri uzun degilki. Bende öğretmenim okul idareicisiyim mesaim de var öğretmenlerden uzun  ama çocuğuma ilgilenmeye engel değil 11 aylık bebeğim var .bizim okulda çoğu velimiz çeşitli kurumlarda memur herkes cocugna pervane oluyor geliyor okula sürekli her etkinlikte .izin alınıyor yani .

Her kadın çalışmalı bence hele ki üniversite okunduysa onca emeğin karşılığıni almak hem seni hem aileni mutlu eder .şu hayatta insan eşine de çok guvenmemeli yarın bir gün Allah korusun birşey olsa aranız bozulsa çocuğun için kendi ayakların üzerinde durabilmen lazım o zaman kızın sana annem bana bakmak için çalışmadı demez yapmasaydin fedakarlık der .malesef hayat böyle gerçekler böyle .
(797 puan) tarafından
O kadar doğru şeyler yazmışsınız ki. Ben de kızımı 2 aylıkken kaynanama bırakıp ise başladım. Başlarda oturtamadik bir türlü sonra dayanamadım işi bırakmaya karar vermiştim. Ben kapıda istifa etmeyi beklerken 75 yaşında kadın bir musterimiz var o geldi patronla konuşmak için içeri girdi. Ben girecekken benden önce girdi,o çıkınca girerim dedim beklerken İçerde biseyler konuştular kadın baya ağladı dışarı çıkınca bana döndü dedi ki " sen sen ol sakın cocugun için işini bırakma. Ben çocuklarıma bakicam diyerek işten ayrıldım, çocuğuna kaynanası bakan,bakıcıya baktiranlarin çocukları amir, memur, doktor, hakim oldu. Benimkiler bir baltaya sap olmadı. Kocası da ölmüş tek başına kalmış. Şimdi tek başıma kaldım hiçbiri aramaz,sormazlar. Birakmasaydin işi diyorlar" dedi. İstifadan vazgeçtim oturdum. Bir de oğlu iş kazası geçirmiş ayağının biri sakatlanmış sanırım. Oğlu çevirsij diyerekten kendisine kalan mirasla oğluna petrol kurdu. Oğlu da gelip petrolü işletmek istemedi. Tek başına petrolle boğuşuyor. Beceremiyor da. Hiçbir çocuğu yardımcı olmuyor. Kadına gelen vuruyor, gecen vuruyor biseyden anlamayinca.
(797 puan) tarafından
Çocuklar büyüyünce annem bana bakmak için işi bıraktı deyip minnet duymayacaklar. Birakmasaydin dicekler. Belki de herkesin annesi çalışıyor, amir memur deyip benim annem ev hanımı demek istemicek, bizi begenmicekler
(1,216 puan) tarafından
Öyle canim zaten cocuklarda büyüdükce annelerinin çalışıp para kazanmalarıni daha güçlü olmasını istiyor büyüdükçe hele memursa daha bir güveniyor .imkan varsa çalışmalı kadınlar üretmeli .ne kadar iyi olursa olsun erkek eline bakmakla erkeğin kazandigini paylaşmakta olmuyor .şahsen oğlum olsa ben okutmuş meslek sahibi etmiş olsam çalışmayan bir kızla meslek sahibi olmayan biriyle evlenmesini asla istemem .neden benim yıllarca verdiğim emeğe karşılık kendisi gibi para kazanan birisiyle evlenip refah içinde yasayacakken çalışmayan birisiyle evlenip hayat standardını yariya düşürsün .bir aile olarak bizimde ilk kriterlerinize en birisi olurdu çalışan meslek sahibi bir gelin adayı olması .şuan kizim var ömrüm yeterse meslek sahibi olup aktif çalışması için varımı yogumu satarım okuturum gerekirse özelde okutup meslek sahibi ederim .benim kırmızı cizgim kadinlarin calismasi

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 274 göst.
0 oy
3 cevap 624 göst.
5 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde adiniferihakoydum (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 882 göst.
7 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 349 göst.
12 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Merve0032 (123 puan) tarafından soruldu

414,224 soru

12,466,304 cevap

46,903 kullanıcı

Kategoriler

...