Kayınvalidem ve görümcem evliliğime karışıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
244 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (47 puan) tarafından

Ortada hiç bir problem yokken ikiz doğum yaptıktan sonra kayınvalidem görümcem gelmemeye arayıp sormamaya başladı. Ben aradım hep baktım onlardan yaklaşım yok bende kestim arayıp sormayı. Sonra çocuğuma eşime bizi neden aramıyor diye laf söylemiş kayınvalidem. Ailemin yanına gittim şehir dışına orda görümcem aradı müsait olmadığım için açamadı 1 saat sonra geri aradım konuştum ama o ben açmayınca eşimi aramış ablamı aradım açmadı diye. Eşimi bana karşı kışkırtmaya çalışıyorlar sonra gerçekleri yüzüne söyleyince kötü oluyorum. Dün anne bu konuyu konuşalım birsey olduğunda benimle ilgili bana sorun çocuğuma yada eşime değil dedim başladı sesini yükseltmeye bizim bir düzenimiz sınırımız var dedim işte sen kötü kaynana görmemişsinde ben napıyorum demeye başladı artık sinirden bende sen kötü gelin görmemişsin dedim kötü gelin bana ne yapacak deyince bende kötü kaynana bana ne yapacak dedim neyse görümcem evli ona gelince onun düzenş var bilmem ne bize gelince sınırını aşıyor yani 

5 Cevaplar

0 oy
(6,156 puan) tarafından

En iyisi mesafe. Bayramda seyranda hastalikta arar sorardim. Yeterli

(47 puan) tarafından

Evime bile habersiz çat kapı geliyorlar

(2,651 puan) tarafından

i seyi verme iste . musait degilim bugun diyeceksin bebegi hazirla kalk gt yani bende birazdan cikacakdim de cat kapi gelmelerine bastan musade etmeseydin

(47 puan) tarafından

Artık etmeyeceğim akşam geliyorlar işte

-Reklam-
0 oy
(2,651 puan) tarafından

ikizler varken hatta tek bebek bile olsa telefonu duymayabilirsin musail olmayabilirsin belki alt aliodun elin kakaliydi . gorumcen de bi degisik. telefonu duymadiysam acmadiysam cevapsiz aramayi gorunce ararim ölum kalim meselesimi aradigin anda acmadim diye öldunmu noldu diye bi sorsaydin keske .   bizi aramiyor fiyen kaynanan zor zamanimda beni aramayinca siz benim de kimseyi aramaya zaten halim vaktimmi var iki gelim bebege yardim edeyim demiyosaniz zaten nasil zorlukla huyuttugumu aramaya frsatin olmadigini bilirler . kicini yaya yaya yatmiodun ya tum gun

0 oy
(1,473 puan) tarafından

İmkanın varsa görüşme eşin birşey demiyecekse bende kesmek istiyorum görüşmeyi ama eşim hep huzursuzluk çıkarır diye yapamıyorum ama elimden geldiğince aramıyorum sormuyorum asla yokmuşlar gibi davranıyorum taki yüz yüze gelinceye kdr oda zaten surat asıyorum yüz vermiyorum samimi sohbet te etmiyorum

0 oy
(421 puan) tarafından

Gorumce bişey dememiştir bnc cnm snı arar sonra kardesını arar yengemi aradımda açmadı laf arasında soylersın bunda kotu nişey yok bnc

(47 puan) tarafından

Laf arasında söylemiyor ama bu söylemek için arıyor 

(421 puan) tarafından

Doğrudur cnm sn tanıyorsun nıyetını bilirsin öyleysesıkıntı tabi

0 oy
(2,210 puan) tarafından

Mesafe mesafe canım 

(47 puan) tarafından

Kesinlikle 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalide ve görümce evliliğe müdahale ederse nasıl davranmalı?
Evliliğinize dışarıdan müdahale edildiğinde öncelikle eşinizle ortak bir sınır belirlemeniz gerekir. Sorunları üçüncü kişilerle değil doğrudan muhataplarınızla konuşmalı, sınırlarınızı net ve sakin bir dille ifade etmelisiniz. Tartışmalardan kaçınarak eşinizin sizin yanınızda durmasını sağlamak, aile huzurunuzu korumak için atacağınız en sağlıklı adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimi ailemle ilgili konularda kışkırtıyorlar ne yapmalıyım?
Eşinizin aile üyeleri tarafından manipüle edildiğini hissettiğinizde, savunmaya geçmek yerine durumu eşinizle sakin bir ortamda dürüstçe paylaşmalısınız. Yaşanan olayları tarafsız bir dille anlatıp, bu davranışların ilişkiniz üzerindeki olumsuz etkilerini dile getirin. Eşinizle aranızdaki iletişimi güçlü tutarak üçüncü şahısların aranıza girmesine izin vermeyen bir duvar örmek en etkili yöntemdir.
Doğum sonrası aile üyelerinin ilgisizliği normal mi?
Doğum sonrası süreçte aile üyelerinin beklenmedik ilgisizliği, stresli dönemlerde sıkça rastlanan bir durumdur ancak kişisel algılanmamalıdır. Bu tür durumlarda karşı tarafın beklentilerine odaklanmak yerine kendi bebeğinizin ve evliliğinizin huzuruna öncelik verin. Kendi sınırlarınızı çizdiğinizde, başkalarının onayına ihtiyaç duymadan aile yaşantınızı daha sağlıklı bir şekilde sürdürebilirsiniz.
Kayınvalide ile yaşanan sınır sorunları nasıl çözülür?
Kayınvalide ile sınır sorunlarını çözmek için duygusal değil, yapıcı ve net bir iletişim dili kullanılması önerilir. Sorun yaratan bir konu olduğunda bu durumu eşiniz veya çocuğunuz üzerinden değil, doğrudan kayınvalidenizle konuşarak çözmeye çalışın. Kendi aile düzeninizin önceliğiniz olduğunu nazik ama kararlı bir şekilde ifade etmek, uzun vadede ilişkilerdeki sınırların netleşmesini sağlayacaktır.
Aile büyükleriyle tartışırken nelere dikkat edilmeli?
Aile büyükleriyle tartışırken ses tonunu yükseltmemek ve tartışmayı kişisel bir saldırıya dönüştürmemek en önemli kuraldır. Tartışma anında kendinizi kötü gelin veya kötü kaynana tanımlamalarından uzak tutarak, sadece yaşanılan spesifik soruna odaklanın. Tartışma seviyesini korumak, çözüm üretme ihtimalini artırır ve ilişkinin geri dönüşü olmayan bir noktaya gelmesini engeller.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 727 göst.
+1 oy
13 cevap 849 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Gizem_clk21eker (3,081 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 426 göst.
15 Mart 2023 Diğer kategorisinde Annelikguzel (2,137 puan) tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 1,934 göst.

Kategoriler

1,514,818 soru

24,702,290 cevap

368,994 kullanıcı

...