0 oy
277 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (18 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Oğlum 14 aylık. Çoğu şeyi anlıyor, bir şey istediği zaman yapmazsak şimdiden sinirlenmeye başlıyor. Bende bunun önüne erkenden geçmek istiyorum. Yaramazlık yaptığı zaman hayır diyorum, yemekleri dökeceği zaman uyarıyorum yapmamasını söylüyorum. Dinlemediği zaman biraz sesimi yükseltip ( Çok bağırmadan )  anneciim yapmaa diyorum. Kaynanam çocuk ne anlıyor bırak dağıtsın diyor. Bağırma çocuğa, karışma, bir şey deme diyor. Ben bu şekilde her şeyine sessiz kalırsam ilerde baş edemem diye düşünüyorum. Kaynanam da ben ona bunları yaptığım için bana tepki gösteriyor. Anlamıyor, bilmiyor diyor. Sizce ben mi yanlış yapıyorum  ? Sabahtan akşama kadar ben ilgileniyorum. Kaynanamla ayrı yaşıyoruz ama ona göre ben çocuğa bakamıyormuşum. Oğluma yarım saat baktığı zaman ateş bu çocuk, Allah sana yardım etsin diyor. Siz bu hâle getiriyorsunuz diyemiyorum. Yaramazlık yaptığı zaman gülüyorlar, çocuk da onu yapmaya devam ediyor. Oğluma anneyi vur diyordu kaynanam. Bu tür şeylere alıştırmayın diyorum yine suçlu ben oluyorum. Oğlum dün kaynanama tokat attı kaynanam güldü. Gülmeyin siz güldükçe devam eder dedim. Cevap bile vermedi bana. 

9 Cevaplar

0 oy
(294 puan) tarafından
Saçmalıyor kaynana ne karışıyor vallahi 
(18 puan) tarafından
Her şeye karışır o
-Reklam-
0 oy
(5,455 puan) tarafından
Canım pozitif disiplin ve dramsız disiplin kitaplarını okumanı tavsiye ederim. Bağırmak inan çözüm olmuyor. 
(18 puan) tarafından
Bağırmak derken öyle aşırı bağırmak değil. Anneciiim yapmaa diyorum.
(5,455 puan) tarafından
Sen tavsiyemi dinle oku. Annecim yapma deyince de bir yere varamıyorsun çünkü :D güven bana :)
(18 puan) tarafından
Tamamdır teşekkür ederim :)
0 oy
(4,893 puan) tarafından
Senin yaptığın da doğru değil kayinvalidenin yaptığı da doğru değil kayınvaliden sen birşeye hayır deyince bırak yapsın demeyecek sende 14 aylık bebeğe sesini yükseltmeyeceksin gerçekten de haklı kayinvaliden anlamaz 
(18 puan) tarafından
Ya bağırmak dediğim öyle aşırı bağırmak değil. Anneciim yapmaa diyorum. Kaynanam da bırak karışma yapsın diyor. Hayır bu şekilde alışmasın diyorum bir şey olmaz çocuktur diyor.
0 oy
(1,037 puan) tarafından
Benim oğlumda 15 aylik her yaptigi seye hayir dememek icin evde tehlikeli bulduğum herseyi kaldırdım istediği gibi geziyor oyuncaklarını dağıtıyor surekli hayır demekte çocuğun merak duygusunu zedeler öğrenme de gecikmeye sebep olur yemeğini mama sandalyesinde yediririm gezerken eline bisey vermiyorum. Olumsuz kalıpları bilmiyorlar ma-me kalıpları nötrdur. Mesela git-me dersen git komutunu alır. Yap-ma dersen yap komutunu alır. Ye-me dersen ye komutunu alır. Bunlara da dikkat etmek lazım. Vurma konusunda haklısın ama vurduğunda da tepki vermemek gerekiyor. Hayır dersen kendini savunmayı unutur onun yerine vurdugunda incitmeden elini tut gözlerinin içine bak aglayacaktir sonra da sarıl. Kaynananin senin otoritenin sarsmamasi için müdahale etmemesi gerekir o konuda çok haklisin
(18 puan) tarafından
İlk çocuğum olduğu için tecrübesiz olduğum konular da var tabii. Yazdıklarına dikkat edicem. Tabii bunu tek başıma nasıl sağlarım bilmiyorum. Çünkü eşim ve onun tarafı bu konuda bilinçsizler. Her yaptığıma, her dediğime bir kulp buluyorlar. Özellikle kaynanam.
(1,037 puan) tarafından
Çoğumuzun kaynanası öyle canım sen doğru bildiğini yap çocuğun en çok zaman geçirdiği kişinin otoritesi daha baskın olur bu süreklilik arz etmedikçe sorun olmaz disiplin vermek isterken çocuğun özgürlüğünü fazla kısıtlamamaya özen gösterirsin
0 oy
(93 puan) tarafından
kesinlikle "yapma" ya da "hayııır" gibi kelimeler çocukta hiçbir etki uyandırmıyor. eğer bir şeyi yapmasını istemiyorsanız uyarmak yerine dikkatini başka yöne çekin o şeyden onu uzaklaştırın. çocukların çoğu "yapma" kelimesine zıt hareketler sergiliyor. neden bilmiyorum ama öyle..
(18 puan) tarafından
Bunu bilmiyordum. Bende neden yapma dedikçe daha çok yapıyor diyordum. Dikkat edicem buna
0 oy
(442 puan) tarafından
Çocuk o yaşta yaramazlık yapmayı bilmez, keşfetmek amacıyla yapar yapacağını, kendine zarar vereceği şeyler hariç engel olmanız çocuğun faydasına değil, kuralları 4 yaş civarında öğreniyorlar, şımarıklık yaşı da tam hatırlamıyorum kaç yaş ama ilk iki yaş değil kesinlikle 
(442 puan) tarafından
Üstelik çocuklar o yaşlarda olumsuz -me -ma eklerini anlamıyorlar
0 oy
(105 puan) tarafından
15 aylık kızım yapma kızım bak kızılcam kızım,  kızım kızım lütfen yapma diye diye herşeyi yapıyor ee bizde de bir süre sonra patlak veriyor normal yani bu durumlar kaynana gelince de saçmalıyor herşeye konuşmasınlar bir. Misal dün meyve suyu verdim içti biraz gerisini halıya döktü bağırdım bende artık yapma dediğimin son raddesiydi. Evet bazen bağırdığımız için vicdan azabı çekiyoruz. Sonuçta vurup dönmüyoruz. 
(18 puan) tarafından
Hayatta vurmam, buna da karşıyım. Ama kaynanam herşeyine susmamı istiyor. O kadar da değil yani
0 oy
(646 puan) tarafından
Benden yüz bulsa benim kaynanam da aynısını yapacak. Bir de benim kızım 3 yaşında, laf anliyor. Cocuk sofradaki çatalları yalıyor, ben olmaz öyle kızım yanlış diyorum. Yapsın onun ağzından ne olacak diyor. Gel de çıldırma. Niye öyle pisliğe alışsın anne dedim. Öncesinde de çok tartışmamız olduğundan fazla usteleyemiyor. Onlara kalsa zaten berbat çocuklar yetişecek. Bence asla yüz vermeyin. Benim hayır dediğime evet deme deyin. Benimki bir de kızıma yalan soyletiyormus annene söyleme falan diye. Onu yaptığı için de tersledim, yaptığın iyi bir şey mi dedim
(18 puan) tarafından
Sizin kaynana da fenaymış. Anlamıyor, bilmiyor, çocuktur diye diye çocuklar eğitimsiz kötü şekilde büyüyor
(646 puan) tarafından
Şımarık olunca da annesi yapmış diyecekler. Doğdu doğalı bunlarla mücadele ediyorum
0 oy
(103 puan) tarafından
Bence harika bir annesiniz be dogru olanı yapıyorsunuz. Bebeğiniz de elbette ki dağıtacak ona da dağıtması için alan tanıyın belkide keşfetmesi için şeyler de yapıyorsunuzdur. Kaynaniza gelince bir kaç kere babanneyi vur deyin bakalım ne olacak hoş muymuş değil miymiş. Onların evindeyken döküp dagitmasina izin veriyor mu kendisi birde bunu merak ettim
(18 puan) tarafından
Dün oraya gittik. Bu çocuk bu eve gelince cacık ediyor bırakıyor dedi . Ben toplamadım, o topladı
(103 puan) tarafından
Ne anlar bırak dağıtsin deseydiniz :))

İlgili bir soru bulunamadı

411,522 soru

12,388,248 cevap

43,641 kullanıcı

Kategoriler

...