Oğlum 14 aylık. Çoğu şeyi anlıyor, bir şey istediği zaman yapmazsak şimdiden sinirlenmeye başlıyor. Bende bunun önüne erkenden geçmek istiyorum. Yaramazlık yaptığı zaman hayır diyorum, yemekleri dökeceği zaman uyarıyorum yapmamasını söylüyorum. Dinlemediği zaman biraz sesimi yükseltip ( Çok bağırmadan ) anneciim yapmaa diyorum. Kaynanam çocuk ne anlıyor bırak dağıtsın diyor. Bağırma çocuğa, karışma, bir şey deme diyor. Ben bu şekilde her şeyine sessiz kalırsam ilerde baş edemem diye düşünüyorum. Kaynanam da ben ona bunları yaptığım için bana tepki gösteriyor. Anlamıyor, bilmiyor diyor. Sizce ben mi yanlış yapıyorum ? Sabahtan akşama kadar ben ilgileniyorum. Kaynanamla ayrı yaşıyoruz ama ona göre ben çocuğa bakamıyormuşum. Oğluma yarım saat baktığı zaman ateş bu çocuk, Allah sana yardım etsin diyor. Siz bu hâle getiriyorsunuz diyemiyorum. Yaramazlık yaptığı zaman gülüyorlar, çocuk da onu yapmaya devam ediyor. Oğluma anneyi vur diyordu kaynanam. Bu tür şeylere alıştırmayın diyorum yine suçlu ben oluyorum. Oğlum dün kaynanama tokat attı kaynanam güldü. Gülmeyin siz güldükçe devam eder dedim. Cevap bile vermedi bana.