0 oy
1,831 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Çocukluk olur, ergenlik olur, gençlik olur, evlilik olur, okul olur, sokak olur, taciz olur, kavga olur... Şöyle bir olay yaşadım ve bundan da böyle bir ders çıkardım dediğiniz o olay neydi?

Ben çok şey yaşadım da canımı en çok sıkan şey, biz 4 kız kardeş bir ara aynı kreşte çalıştık ve bize Ramazanda da devam etmemiz için ekstra ikramiye vereceğini söylemişti. (İkramiye dediği de maaş kadar o da 100 tl. Hakkımız öyle de felaket yendi yani.)

Sonra biz o yazın, yazlıkçı gelen ergenler ve çocuklarla birlikte 4 kişi 60 çocuğa baktıktan sonra bize hakkımızı verse de ablama hakkını vermediğinde o müdireyi dövmek için gidecektim, gözüm dönmüş.

Ben hatırlamıyorum ama bizimkiler beni tutmaya çalıştıkça ben evi dağıtmışım, aynaları camları falan kırmış ve deli gibi bağırmışım. Yaş 16. Gözümün akları kıpkırmızıymış.

Ne zaman ki annem geldi beni sertçe tuttu ve "Senin ecdadın düşmanının yarasını saran kişiler, sen nasıl müslümanım diyene bu şekilde kin güdebilirsin" dedi. Tak diye kendime geldim.

Bana ne yaptı bilmiyorum ama birden bire tüm öfkem, kinim, nefretim sönmüştü. Ablam da beni sakinleştirip "Helal olsun boşver senin üzülmene değmez" demişti.

Ben bir olayla 2 tane büyük ders aldım. Biri annemin düşmanlarına karşı bile kin gütmeyen tavrı. Diğeri ablamın yüce gönüllülüğü ki zaten sonradan kat be kat misliyle çıktı o para. Ve HERKES KALBİNİN EKMEĞİNİ ÖYLE BİR GÜZEL YEDİ Kİ....

İyi ki annem benim annem, ablam benim ablammış. Yoksa 16 yaşındayken 45 yaşında kadın dövecektim ki elimde de kalırdı, minnak bir şey.

26 Cevaplar

0 oy
(3,494 puan) tarafından
Ben esimden bir şeyler gizledim ve nedense hep durup dururken Allah ya beni çocuk ile sinarsa diye aklımdan geçiriyordum 

Öyle de oldu 2 defa bebek kaybettim 5 ve 6 aylık doğdular sonra esimle o konuları konuştum yani eşim bana sordu birden bire, onun da hisleri çok kuvvetli dir sonra her şeyi konuştuk hallettik şimdi kızım 2 bucyk yasinda çok şükür 
(52,330 puan) tarafından
sakladigin seyle bebek ne alaka canim anlamadım
(3,494 puan) tarafından
Kendi içimden geçiriyordum Allah beni ya bebek ile sınar ise eşime yalan söylediğim içi diye öyle de oldu
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kuzenimin babaannesi bir akşam bütün çocukları aramış hakkını helal edin demiş hal hatır sormuş sabah bir bakıyorlar ölmüş içine doğmuş kadının 
0 oy
tarafından
Alaska çok saçma bir şey söyleyeceğim ben seni rüyamda gördüm.Ruya anlatmak iyi değil diye biliyorum o yüzden anlatamiyorum
tarafından
Belki diğer atkadaslar da merak etmiştir.Absurt bir şey olmadığından burada anlatacağım insallah.Oncelikle Hayır olsun.Ruyamda eşimle çıkıp biraz gezelim diyorum tamam diyor.Mevsim kış mevsimiymis.Bizim sitenin içinden çıkışa doğru eşimle yürüyoruz.Karşidan bir bayan geliyor.Kareli değişik bir kaşe mont giymiş.Bir siyah etek kafasında da montla uyumlu bir baş örtüsü var.Bende eşime diyorum ki baksana kadın ne kadar güzel giyinmiş.Montu çok güzel.(Ben normalde kışlık hiç kıyafet sevmem mont ,bot,kazak falan özellikle triko tarzı şeyleri hiç sevmem).Sonra o kadın senmişsin ama birbirimizi tanımıyoruz ve ben senin olduğunu biliyorum sadece.Neyse sen önümüzdeki blok a doğru dönüş yapıyorsun bende diyorum yanımdan geçerse Selam veririm diye ama dönüş yaptığın için Selam da veremiyorum.Esime diyorum ki bu kadin bizim anneler grubu var oradan taniyorum keske bir selam verseydim diye.Tam siteden çıkacağız.kapiya yöneliuoruz.Kapida genç bir delikanlı var sarı saçlı falan.yakisikli bir genç.Bizim kapıyı tutuyor bizde eşimle teşekkür ediyoruz.Sonra genç sana bakıyor.Annelr grubundan Benimle evlenir misin Alaska yazıyor.Ben diyorum ki eşime bak bu çocuk evlenme teklifi etti.Keske burada etmeseydi erkek olduğu için linç yiyecek diye.Cocuga diyorum ki keske burada etmeseydin simdi linc yiyeceksin seni gruptan atacaklar simdi diye..Alaskka kabul etmez bence diyorum.Sende rezil olacaksin diyorum.Sende mesajı görüyorsun arkanı dönüp çocuğa bakıyorsun.Sonra evet evlenirim yazıp binaya giriyorsun.Bende Eşime kabul etti. Kabul etti diyorum.O çocuk havalara zıplıyor sevinçten bende hadi hayırlısı olsun hakkınızda diyorumCocuk o kadar cok seviniyorki onu oyke gorunce bende mutlu oluyorumdemek ki cok istiyormus evlenmeyi falan diye.Sonra eşime diyorum ki ilk defa bu grupta bir erkek evlenme teklifi etti.Alaska teklifi kabul ettiğine göre oda demek ki bu genci seviyormuş diyorum.Genc demek ki iyi biri ki kabul etti diyorum.Esimde demek ki birbirlerini tanıyorlar daha önceden diyor bende olabilir alaskayi evlendirecegiz falan diyorum.Gruptaki arkadaşlar evlenme teklifinin altına bir sürü yorum yapıyorlar kim bu çocuk alaska.biz tanıyor muyuz falan filan diye altta bir sürü yorum var.Bende bir şeyler yazsam mı acaba diye düşünüyorum sonra olmaz çocuğu az önce gördüm kim diye sorarlar.Belki gençlerin gönlü olmaz diye hiç bir şey yazmıyorum.Telefonu cebime koyuyorum yorumları eve gelince okurum diye.
tarafından
Ahahajdsjajahahah rüyanın güzelliğine bak buram buram bereket kokuyor. Rüya bazen görülen kişiye, bazen gören kişiye delalet eder. Burada gören kişiye delalet ediyor çünkü beni tanımıyorsun. Bu hayatında bereketli olacak bir döneme gireceğini gösterir. Zaten mevsim kışmış, bu biraz ipucu olabilir. Hayra yorumlayıp biraz yüzeysel gitmek lazım diye böyle söylüyorum.
Sarışın adam da hayır, evlilik bereket, sevdiğin bir insanı görmek tanıyorsan ondan yardım görmek, tanımıyorsan o kimsenin alanından bir yardım görmek demek.
tarafından
Rüyanın devamında ise eşimle gidiyoruz bir yere varıyoruz bizim oraya çok benziyor Her taraf o kadar yeşil ki eşime diyorum ki bak diyorum burası çok güzel burası bahar olmuş.her taraf o kadar güzel ki ağaçlar çiçekler falan gel fotoğraf çekilelim diyorum oda tamam diyor gidip fotoğraf falan çekiliyoruz. Çok güzel bir rüyaydı gerçekten
tarafından
Gerçekten çok güzel bir rüya hayrolsun
tarafından
Cocugu uyutmaya çalıştığım için bölük bölük yazdım k.b canım.Ruyanin devamı söyle aslında biz yürüyüşe devam ediyoruz eşimle konuşuyoruz bak gençler ne kadar mutlu oldu falan diye sonra eşim diyor ki yagmur yagiyor dönelim mi artık bende tamam diyorum sonra yolun altında yeşillik bir yer gözüküyor.Eşime diyorum ki şurası çok güzel gözüküyor bizim oraya benziyor bakalım mı tamam diyor eşim.Sonra biz oraya gittikce her yer bahar bahçe ağaçlar çiçekler dere falan o kadar güzel ki ama sadece orası öyle .Diğer yerler kış orası bahar mevsimi.o kadar güzel o kadar güzel ki .Eşim diyor ki burayı ilk defa gördüm daha önce bilsem yine gelirdik falan diyor.Bende foto çekilelim diyorum(Normalde ikimizde hiç sevmeyiz foto cekilmeyi)Eşim tamam diyor foto çekiliyoruz.Buranin her yerini gezelim sonra döneriz diyorum tamam diyor Eşim.Az ileride eşimle ortak tanıdığımız birine rastlıyoruz.(biz eşimle aynı köyden oldugujuz için ortak tanıdığımız çok fazla)Daha doğrusu o adam benim de eşimde akrabası oluyor.Esim sohbet ediyor adam diyor ki bakın burası ne kadar güzel bende bahçe yaptım başında bekliyorum diyor.Bak az ileride de fakı(babamın lakabi) var diyor.Ben esime diyorum ki ben babamin yanina gidiiyorum sen sohbetin bitince gelirsin diye esim de tamam diyor.Babamin yanina giderken kendi kendime ya bu adamla babamin arasi cok iyi neden ayri ayri oturuyorlar sohbet etmiyorlar ki diye düşünüyorum. Bir bakıyorum ki babam ağacın başına çıkmış ayaklarını uzatmış.Babama(65 kusur yasinda)  baba sen oraya nasıl çıktın neden çıktın merdiven de yokmuş diyorum.Babam diyor ki manzarayı buradan daha güzel seyrediyorum o yüzden çıktım diyor.Bende baba sen inemezsin ben Ferhat a(esim)söyleyeyim gelip indirsin seni diyorum sonra eşime sesleniyorum .Bitanem babam ağaçta kalmış onu indirir misin diye esim de geliyorum diyor öyle uyandım daha doğrusu oğlum uyanıp ağlayınca bende uyandım.Gercekten çok güzel bir rüyaydı çok gercekciydi çok şükür bu rüyayı bana gösteren Rabbime.
0 oy
tarafından
Sevdiğim adamla evlenip  3 aylık hamileyken onu 6 Şubat depreminde kaybetmem hayatımın en kötü olayı daha kötüsü vardır eminim ama.zor geçiyor bir çocuğa hem anne hem baba olmak maddi manevi
tarafından
Ay cok kötü ya rabbim sabır versin inşallah sana :(( hangi ilde yakalandiniz
tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun
tarafından
Amin canım Gaziantep
tarafından
Bende Gaziantepdeym:( merkez miydi
tarafından
Nurdağı
0 oy
(2,537 puan) tarafından
Lise puanım çok iyiydi ama  kız meslek lisesi okul öncesi istiyordum bir puan eksik olduğunu söylediler .neyse çok üzüldüm falan aynı sınıfta okuduğum kızın durumu çok iyiydi benden de düşüktü puanı o girmiş oraya.nasil girdin falan dedim para her kapıyı açar dedi.eve gelince hüngür hüngür ağlamıştım parasizliga fakirliğe lanet etmiştim o yaşta.simdi anliyorumki hayatımın dönüm noktaları hep bir pamuk ipligine bagliymis .paran varsa mutlusun yoksa değilsin ve evlendim hala parasizliga lanet ediyorum.rabbim kızıma benim cektiklerimi yaşatmasın diye dua ediyorum çabalıyorum kpss hazırlanıyorum 
0 oy
(2,803 puan) tarafından
Doğum öncesi verilen suni sancı 

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 993 göst.
+2 oy
62 cevap 1,346 göst.
5 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Meleksone (2,426 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 449 göst.
26 Ekim 2022 Diğer kategorisinde &Nazenin & (650 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 369 göst.

413,777 soru

12,455,234 cevap

46,452 kullanıcı

Kategoriler

...