0 oy
220 göst.
Diğer kategorisinde (139 puan) tarafından
Ev sahibi bugün bize çıkın dedi kendisi gircek daha yeni 1 yılımız olmuştu. Elimde herhangi bir sözleşmemde yok. Tanıdık olduğu için elden kirayı veriyorduk. Depozito istememişti.. Ev arıyoruz şimdi kiraya geçtiğimizde 5 yıl sözlleşme yapılabiliyormuyuz?  

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kişiye bağlı. Ama kimse kolay kolay 5 yıl sözleşme yapmaz. Türkiye'nin hâli ortada. 
-Reklam-
0 oy
(2,742 puan) tarafından
Sozlesmeler genelde 1 senelik oluyor senesi dolunca yenileniyor bizimki
0 oy
(978 puan) tarafından
Yeni ev tutarken tahliye taahhütnamesi imzalattimak isterlerse imzalamayin veya hemen tarih atın üzerine o günün tarihini .normalde kontrat varsa ev sahibinin sizi 10 yıldan önce çıkaramaz .ama tahliye taahhüdü olursa dava açar çıkarır.bir daha da kimseye güvenip elden kira odemeyin e kontraat yapın .hiçbir hakkınız yok şuan da kiracı olarak .mecbur çıkacaksınız 
0 oy
(7,133 puan) tarafından
5 yıl sözleşme yapanı hiç duymadım cnm biz her girdiğimiz evde bir yıllık olarak yaptık çünkü her yıl zam yapıyor ev sahipleri 5 yıl sabit bir fiyat olamaz ev sahibinin işine gelmeyeceği için yapmaz çünkü 
0 oy
(913 puan) tarafından
Sözleşme genelde bir yıllık yapılır ve kirayı elden ödemek büyük bi hatadır. Biz bu eve şubat ayında girerken 1 yıllık sözleşme yaptık+ eşim her ay ödeme detayına açıklama olarak kira olduğunu yazıyo. Ama evin soğukluğu ve ev sahibinin yıl bittiğinde yapacağını söylediği kira artışı gibi bazı meselelerden ötürü evden çıkmayı düşünüyoruz. Ben evleneli bir yıl olmadı daha ve burdan çıkınca ikinci kez taşınmış olucam. Bize uyan bi ev bulduğumuzda ev sahibine önce durumu anlatıp evde uzun süre yaşamayı planladığımızı ve yıllık kira artışının maksimum %50 oranında olması gerektiğini konuşup şayet anlaşabilirsek taşınmayı planlıyorum. Her 5 ayda bi taşınamam neticede. Taşınacağın evin sahibiyle bu uzun süre kalma meselesini konuş, ona uyarsa taşın, yoksa hiç bulaşma

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 395 göst.
7 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 501 göst.
26 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 379 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde seymacakir06 (129 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 467 göst.