Ya işte öyle böyle derken tam bir yıl oldu bizim küçük mucize 1 yaşına girdi bile şükürler olsun.
Şimdi nelerden bahsedecegim bakın. Ben bile gecen yıla bakıp sonra bu yıla baktığımda tüm olanlara yasadiklarimiza ve şu an yaşıyor olduklarimiza inanamiyorum. Nereden nereye... Buraya yazamadığım süreçte neler oldu biraz onlardan bahsedeyim. Genel olarak hastane rutin kontrolleri ve fizyoterapilerine gidip gelmekle geçiyor günler. Haftada 4 seans fizyoterapi alıyor. Bu süreçte 2 kez enfeksiyona yakalandı biri Mayıs ayındaydı ikinci de geçtiğimiz hafta idrar yolu enfeksiyonu olmuş bugün son iğnesini vurulacak. İnşallah geçer. Biraz da gelişiminden bahsedeyim prematüre bebekler genellikle 2 3 yaşında yaşıtlarını yakalayabildiginden o zamana kadar düzeltilmiş yaşına göre takip edilir. Düzeltilmiş yaş da gebeliğin 40. haftasından itibaren sayılır. Çınar Ege Eğer 40 haftalık dogmus olsaydı 14 Kasım 2023'te doğacaktı. Yani şu anda 8 ay 1 haftalık sayılıyor. Fizyoterapistlerimiz genel olarak düzeltilmiş yaşına göre güzel ilerlediğini söylüyor. Bazı şeylerde kronolojik yaşını da yakaladığı oluyor. Mesela gelişimsel pediatri muayenesi öncesinde çocuk gelişimi uzmanı tarafından gözlemleniyoruz. Geçtiğimiz ay eline aldığı iki nesneyi birbirine vurup vurmadığını sormuşlardı. Ben vurmadığını söylediğimde genellikle 11 ayda başlar ama siz yine de o konuda da destekleyin demişti. Kontrolden bir hafta sonra yapmaya başladı ve duzeltilmis 7 bucuk kronolojik 11 aylıktı Oturmayı hiç sevmiyor. Destekli otursa da çok çabuk sıkılıyor. Desteksiz birkaç dakika oturduktan sonra yan yatıyor. Ayakta durmak adımlatılmak favorisi. Sürünme ve emeklemeye biraz çabası olsa da tam olarak gerçekleşmedi ama göbeğinin üstünde saat yönünde tam tur atıyor. Yuvarlanarak odanın bir başından girip bir başından çıkıyor. Beslenme konusunda benim sütüm zaten çok azalmıştı. Şu anda bir gün boyunca 1-2 yemek kaşığı anca geliyor yine de son damlası gelmeyene kadar saymaya devam edeceğim tabii ki. Genel olarak mama ile besleniyor. Onun dışında kahvaltıda peynir yumurta avokado tahin domates salatalık ne varsa her şeyden azar azar veriyorum ta ki o istemeyene kadar ama miktar olarak toplamında çok fazla bir ek gıda yediği söylenemez henüz. Cesitce cok miktarca az yani. Diğer öğünlerde yoğurt meyve çorba pilav oldugunda pirinçse biraz pirinç bulgursa biraz bulgur makarna tavuk kırmızı et patates bunlardan veriyorum. Havucu pek sevmiyor. Peyniri ve eti çok seviyor. Meyvelerden üzüm ve kayısı en sevdikleri. Yoğurduna meyve koyduğumda asla yemek istemiyor. Hepsini ayrı ayrı yemek istiyor. Ayranı çok seviyor. Kaynattığım vişnenin suyunu çok seviyor. Bir de fırsat versem çay tiryakisi olacak. Daha tadını bilmeden içtiğimizi görünce saldırmaya başladı. Bir tadına baksın dedim şimdi gördüğünde hep istiyor. Bir kez tadınca da bırakmak istemiyor içirmiyorsun diye bağırıyor içtikten sonra bir de ehhh deyişi var Düzeltilmiş 7 ayına bir gün kala da da da da da da şeklinde hecelemeye başladı ardından de de de de sonrasında da Ada Ada Ada Ada Ada Ada demeye başladı. Bir durumdan sıkıldığında mesela fizyoterapide zorlandığında yüzüme bakıp yardım çağrısında bulunuyor bazen anneee diyerek. Baba demiyor. Gel gel ve bay bay yapmıyor. Dişimiz çıkmadı. Hiçbirini sorun etmiyorum. Vakti geldiğinde onlar da olacak eminim. En sevdiğim an iki eliyle yanaklarımı tutması sırtı bana dönükken yüzünü gövdesiyle döndürüp boynuma sokulması, karşıdan öpücük attığımda kıkırdaması. Şükürler olsun bir çoğunuz şahitsiniz hem de çok yakından. Biliyorsunuz bugünlere kolay gelmedik. Sizlerin de dualarıyla geldik. Bu yüzden her zaman aklımdasınız içten içe hep dua ederim o Allah'ım zor günlerimde bana dualarıyla destek olan herkesin işlerini kolaylaştır sen de onların dualarına karşılık ver diye. İyi ki vardınız iyi ki varsınız oğlumun dua melekleri. Peki sizler nasılsınız <!-- /data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_240722_183634_982.sdocx -->
Oy oy seni verene kurban olayım bennn maşallah maşallah minik savaşçımmm adın gibi sapasağlam huzurlu sağlıklı ol kuzum. Rabbim seni kötü gözlerden kötü insanlardan korusun inşallah.
Sen çok güzelsin maşallah sana
401,988 soru
12,034,253 cevap
36,262 kullanıcı