+6 oy
1,603 göst.
Diğer kategorisinde (300 puan) tarafından

Ya işte öyle böyle derken tam bir yıl oldu bizim küçük mucize 1 yaşına girdi bile şükürler olsun.

Şimdi nelerden bahsedecegim bakın. Ben bile gecen yıla bakıp sonra bu yıla baktığımda tüm olanlara yasadiklarimiza ve şu an yaşıyor olduklarimiza inanamiyorum. Nereden nereye...
Buraya yazamadığım süreçte neler oldu biraz onlardan bahsedeyim. Genel olarak hastane rutin kontrolleri ve fizyoterapilerine gidip gelmekle geçiyor günler. Haftada 4 seans fizyoterapi alıyor.
Bu süreçte 2 kez enfeksiyona yakalandı biri Mayıs ayındaydı ikinci de geçtiğimiz hafta idrar yolu enfeksiyonu olmuş bugün son iğnesini vurulacak. İnşallah geçer.
Biraz da gelişiminden bahsedeyim prematüre bebekler genellikle 2 3 yaşında yaşıtlarını yakalayabildiginden o zamana kadar düzeltilmiş yaşına göre takip edilir. Düzeltilmiş yaş da gebeliğin 40. haftasından itibaren sayılır. Çınar Ege Eğer 40 haftalık dogmus olsaydı 14 Kasım 2023'te doğacaktı. Yani şu anda 8 ay 1 haftalık sayılıyor. Fizyoterapistlerimiz genel olarak düzeltilmiş yaşına göre güzel ilerlediğini söylüyor. Bazı şeylerde kronolojik yaşını da yakaladığı oluyor. Mesela gelişimsel pediatri muayenesi öncesinde çocuk gelişimi uzmanı tarafından gözlemleniyoruz. Geçtiğimiz ay eline aldığı iki nesneyi birbirine vurup vurmadığını sormuşlardı. Ben vurmadığını söylediğimde genellikle 11 ayda başlar ama siz yine de o konuda da destekleyin demişti. Kontrolden bir hafta sonra yapmaya başladı ve duzeltilmis 7 bucuk kronolojik 11 aylıktı :)
Oturmayı hiç sevmiyor. Destekli otursa da çok çabuk sıkılıyor. Desteksiz birkaç dakika oturduktan sonra yan yatıyor. Ayakta durmak adımlatılmak favorisi. Sürünme ve emeklemeye biraz çabası olsa da tam olarak gerçekleşmedi ama göbeğinin üstünde saat yönünde tam tur atıyor. Yuvarlanarak odanın bir başından girip bir başından çıkıyor.
Beslenme konusunda benim sütüm zaten çok azalmıştı. Şu anda bir gün boyunca 1-2 yemek kaşığı anca geliyor yine de son damlası gelmeyene kadar saymaya devam edeceğim tabii ki.
Genel olarak mama ile besleniyor. Onun dışında kahvaltıda peynir yumurta avokado tahin domates salatalık ne varsa her şeyden azar azar veriyorum ta ki o istemeyene kadar ama miktar olarak toplamında çok fazla bir ek gıda yediği söylenemez henüz. Cesitce cok miktarca az yani.
Diğer öğünlerde yoğurt meyve çorba pilav oldugunda pirinçse biraz pirinç bulgursa biraz bulgur makarna tavuk kırmızı et patates bunlardan veriyorum. Havucu pek sevmiyor. Peyniri ve eti çok seviyor. Meyvelerden üzüm ve kayısı en sevdikleri. Yoğurduna meyve koyduğumda asla yemek istemiyor. Hepsini ayrı ayrı yemek istiyor. Ayranı çok seviyor. Kaynattığım vişnenin suyunu çok seviyor. Bir de fırsat versem çay tiryakisi olacak. Daha tadını bilmeden içtiğimizi görünce saldırmaya başladı. Bir tadına baksın dedim şimdi gördüğünde hep istiyor. Bir kez tadınca da bırakmak istemiyor içirmiyorsun diye bağırıyor içtikten sonra bir de ehhh deyişi var :D
Düzeltilmiş 7 ayına bir gün kala da da da da da da şeklinde hecelemeye başladı ardından de de de de sonrasında da Ada Ada Ada Ada Ada Ada demeye başladı. Bir durumdan sıkıldığında mesela fizyoterapide zorlandığında yüzüme bakıp yardım çağrısında bulunuyor bazen anneee diyerek. Baba demiyor. Gel gel ve bay bay yapmıyor. Dişimiz çıkmadı. Hiçbirini sorun etmiyorum. Vakti geldiğinde onlar da olacak eminim.
En sevdiğim an iki eliyle yanaklarımı tutması sırtı bana dönükken yüzünü gövdesiyle döndürüp boynuma sokulması, karşıdan öpücük attığımda kıkırdaması.
Şükürler olsun bir çoğunuz şahitsiniz hem de çok yakından. Biliyorsunuz bugünlere kolay gelmedik. Sizlerin de dualarıyla geldik. Bu yüzden her zaman aklımdasınız içten içe hep dua ederim o Allah'ım zor günlerimde bana dualarıyla destek olan herkesin işlerini kolaylaştır sen de onların dualarına karşılık ver diye. İyi ki vardınız iyi ki varsınız oğlumun dua melekleri. Peki sizler nasılsınız ;) <!-- /data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_240722_183634_982.sdocx -->

image

43 Cevaplar

0 oy
(2,537 puan) tarafından
Ayyy yerim maşallah ya çok yakından takip ediyordum nerden nereye gelmişiz maşallah suphanallah rabbim daima güzel günleri görmeyi nasip etsin sizlere.cok tatlis olmuş prensimjz.guclu kahramanımız olarak kalacak aklımda çok duygulandım ve mutlu oldum .size bir kalp bırakıyorum ♥️
(300 puan) tarafından
Değil mi canım insan inanamıyor böyle güzel şaşırtana şükürler olsun amin canım dualarla büyüyen prens :D çok teşekkür ederiz ♥︎♥︎♥︎
-Reklam-
0 oy
(900 puan) tarafından
inanirmisin çok duygulandım maşallah paşaya sağlıkla büyüt canım
(300 puan) tarafından
Yaa canım benim güzel kalbini seveyim :) amin inşallah canım çok teşekkür ederim
0 oy
(1,211 puan) tarafından
Ay rabbim sifa versin inşallah maşallah yakisikliya
(300 puan) tarafından
Aminnn cümlemizin evlatlarına :* sag ol canım
0 oy
(3,355 puan) tarafından
Oyy maşallah pekte yakışıklıymış Rabbim uzun ömürler nasip etsin 
(300 puan) tarafından
Teşekkür ederiz canım amin inşallah cümlemizin evlatlarına :*
0 oy
(1,561 puan) tarafından
Rabbim in hikmetinden sual sorulmaz.. maşallah subhanAllah Rabbim nice huzurlu sağlıklı ömürler nasip etsin.  Sizinle beraber  .. acaba kaç haftalık ve kaç kg doğdu 
(300 puan) tarafından
Ol deyince oldurana şükürler olsun amin inşallah canım cümlemizin evlatlarına 23+3 günlük 653 gram doğdu canım benim
0 oy
(2,430 puan) tarafından
Ayy kız buneeeeee çıldırıyorum ❤ daha düne kadar avuç kadardı paşam çınar Ege ve sana çok teşekkür ederiz Çınar Ege'nin azmi savaşı seninde azmin ve inancın burda çoğu kişiye umut oldunuz beraber hop oturduk hop kalktık gözlerim yaşardı cidden Allah bir daha o günleri göstermesin Maşallah oğluş ne güzel büyümüş Allah senden razı olsun güzel anneliğin ve sabrın için seviliyorsunuz ❤
(300 puan) tarafından
:) Yaaa şımarıcam şimdi :D
İçim kıpır kıpır oldu okurken samimiyetini seveyim
Bir kişiye bile umut olduysak ne mutlu bize ne güzel onurdur gurur duyarım. Oglumun iyi olsun ben de ondan bahsedip benzer zorluklar yasayanlara umut olalım diye ahdım vardı. Çok şükür Rabbim nasip etti. Kibri uzak eylesin şaşırmasın bizleri. Elimden geldigince her zorlukta olana olabildigince dokunmaya tecrübelerimizi paylasmaya çalışıyorum. Bu öyle güzel bir his bir duygu ki böyle git gide büyüyen bir sey iyilestiren bir sey. Her taburcu olan anne ve bebegiyle bir kez daha rahatlıyorum bir derin nefes daha aliyorum bin kez şükürler olsun. Aminnn hickimseye o zorlukları yasatmasin yasiyor olanı da feraha çıkarsın. Allah asıl sizlerden razi olsun. Kötü gün dostlarım benim. Çınar Ege'yi takip etmek isteyenler icin insta paylaşıcam canım bir post açarım yakında. Siz de çok çok çok seviliyorsunuz.
(2,430 puan) tarafından
Kibir mi asla senin kibirli olma ihtimalini bile düşünemiyorum gerçekten iki savaşcının sevgi umut ve mutlu olma hikayesi gerçek sevgi öyle bir şey ki örneklerinden biri sizsiniz Rabbim size hep güç verdi umudunuzu hiç kaybetmediniz bir kere isyanınız olmadı Maşallah sana demiştim yine yad edeyim ağlamalar uykusuz geceler sonunda o günler geldi demi sana gelecek sakın unutma demiştim bak şimdi cicili bicili doğum günleri kutlamaya başladınız seviliyorsunuz iyiki tanımışım sizi Çınar Ege bizimde yavrumuz oldu ayağınıza taş değmesin nazarlardan korusun Rabbim sizi inşallah ❤
(300 puan) tarafından
Güzel kalbini seveyim ne güzel cümleler bunlar tekrar tekrar dönüp okuyorum :*
0 oy
tarafından

Gözlerim dolu dolu hiç sıkılmadan her bir kelimesini okudum :'( çınar ege bizim mucuzemiz maşallah SüphanAllah ne kadar da yakışıklı olmuşuz Allah'ım seni korusun sizlerede hayırlı evlat eylesin nice nice uzun ömürlü yaslariniz olsun bizim Eymen diş konusunda çok yavaştı hiç takılma yaşında 1 dışı yeni patlamıştı hepsi gelip geçici yeterki sağlıklı olsun <3

(300 puan) tarafından
Yaaa ben de okurken duygulandım cok teşekkür ederiz teyzesi aminnn cümlemizin evlatlarını inşallah dişe ben artık bakmıyorum bile çıkacak haberim olmayacak :D
0 oy
(3,476 puan) tarafından

Çocuğumuzun tırnağı kırılsa kendimize dert edinen anneleriz. Sen neler yaşadın az çok okudum postlarini. Güçlü annenin güçlü oğlu.. nice güzel yaşlari olsun inşallah :)

(300 puan) tarafından
Cok teşekkür ederiz :) aminnn cümlemizin evlatlarınin inşallah
0 oy
(52,330 puan) tarafından
cok uzun yazmışsın okumadim ama eski postlarini biliyorum canim nasil simdi minik civciv
(300 puan) tarafından
:D iyi şükür iyi canım
Hikayesi dolu dolu birini özet anlatmak haksızlık olur küçük adama bir de sonra benzer durum yasayan buralara bakan olursa bilsin az cok fikir olsun diye detayli anlattim ;)
0 oy
tarafından
Ayyy minik mucizemiz maşallah sana ya ne kadar da yakışıklı bır beyefendi olmuş böyle Allah'ım nazarlardan korusun :) 

Maşaallah size
(300 puan) tarafından
Teşekkür ederiz canımmm  :) amin Allah razı olsun
0 oy
(596 puan) tarafından
Oyyy Çınar Efe 'ye maşallah ve iyi ki doğmuş sağlıklı mutlu anneli babalı seneleri olsun inşallah. Bebeğiniz deki gözlemlerinizi en ince ayrıntısına kadar hafızanızda tutmanız o kadar hoşuma gitti ki sizi tebrik etmek istiyorum böyle annelerin sayıları çoğalsın inşallah ♥️❤️
(300 puan) tarafından
Amin canim teşekkür ederiz :) ♥︎
0 oy
(686 puan) tarafından
Maşallah rabbim uzun ömürler güzel yaşlar Nasib etsin inşallah bende oglumun ismini cınar ege vericem 
(300 puan) tarafından
Aminnn cümlemizin evlatlarına inşallah :D koyma bizimki tek olsun
(686 puan) tarafından
Zor isim buldum valla beynimi yakmam isimle tekrardan :)))))
(300 puan) tarafından
Yaaa ama olmazzzz birini değiştir bari
Biz ulu çınar olsun dedik prematüre olacagi icin ömrü uzun olsun güçlü olsun ki o ortamda gecirecegi zor şartlara dayanabilsin temennimizden ötürü onun şahsına özel bir isim imza gibi yani

Bir de başkasında ikisini birlesik görmüş olsam ben koymazdim hastaneye gidiyoruz ya da piknik alanina her gidisimizde 2 3 Çınar görüp duyuyoruz insan bir tuhaf hissediyor
Istatistiklere bakiyorsun Alparslan ismi cok konulmus ama 1 tane bile Alparslan görmedik duymadik :D
Bu arada biz ikinci alternatif Çınar Alp düşünmüştük ;)
(686 puan) tarafından
Biz kararı verdik degiştirmek yok
0 oy
(300 puan) tarafından

Umaycım buradan bakabilirsin

image

0 oy
tarafından
Hastaneden eve çıktığınizda hergun acaba çınar ege postu varmı diye siteyi baştan aşağı süzüyordum ayyy nasil mutlu oldum şimdi anlatamam bu paşa hangi ara 1 yaş olduu yaaa yerim ben onun o ellerini ayaklarını ❤❤❤❤
(300 puan) tarafından
Gerçekten mi yaaa kurban olurum güzel kalbine hic sorma teyzesi biz de anlamadik ne ara gecti zaman :* ♥︎
0 oy
(4,009 puan) tarafından
Güzel yaşları olsun Paşa'nın benimde oğlumun adı çınar yıllar sonra Rabbim onu bana nasip etti bende oğlumu sizin gibi küçük mücizem  diye severim 
(300 puan) tarafından
Burada da bir arkadaş Çınar Ege koymakta ısrar ediyor ya koysun da görsün :D
Valla Çınar Ege de öyleydi 17 haftalıkken hissetmistim ilk 19+4 gune kadar hep hareketliydi o gun hareketleri cok yavasladi belli belirsiz hissettim meger 19+6da  dogum kanalina girecekmiş onun hazırlığıymis ne bileyim ben hic erken dogum diye bir sey duymamistim ki o kadar erken haftada en azindan 7 aylikken olurdu benim bildigim dogum. Sonra iste biliyorsunuz serklajla dikis atıldı aciklik kapatildi hastane sureci vs. O zamanlar sanki onu kaybedecekmisim konusunca doktorlar Çınar karnımda yeniden fıkır fıkır kayniyordu ayyy nasil kötü oluyordum nasil ağlıyordum. O karnimda kıpır kıpır ben onu nasil kaybederim diye. Oynama diyordum oynama ki kabullenebileyim. Bazen de diyordum anne sen onlara bakma ben seni hic bırakmiycam bana hicbir sey olmayacak mi diyorsun acaba dogru bilmişim :)
Sizin Çınar da 1 gün daha beklese prematüre sınıfına girmekten kurtulacakmis 1 günle o da prematüre sayılıyor sabirsizlar :D kuvezde filan kaldi mi dogdugunda canım
(4,009 puan) tarafından
Yok canım 2700 doğdu doktor 35 haftada gerişim geriliği kilo almıyor boyu uzamıyor dedi biraz daha bekleyim dedi sonra sezeryanla almaya karar verdi  1900 kiloda doğacak dedi ama daha büyük doğdu üç farklı ultrason ile bakıldı ama hepsi yanlış ölçüm yapmış
(300 puan) tarafından
Ayyy söyledikleri fark az uz değil yaaa şükür olsun daha kilolu dogmus saglikla yasasin
(4,009 puan) tarafından
Evet öğle  iki doktor aynı şeyi söyledi çok şükür kilolu doğdu Amin inşallah Rabbim senin oğluna da sağlıklı sıhattli güzel ömürler versin inşallah
(300 puan) tarafından
Aminnn canım hepsi hayırlı evlatlar olsunlar
0 oy
(7,455 puan) tarafından
Ya her postunda gözümden yaş süzülüyor nedenini bilmiyorum maşallah ya kuzuma nasıl tatlı olmuş biz dedik durmuyo bu çocuk diye şikayet yazacaksın diye rabbimin mucizesi demek yuvarlanarak talan ediyo :)))) sen çok güzel bir annesin senin ilginle sevginle büyüdü minik kuşum ❤️
(300 puan) tarafından
Yaaa canım benim yaaa ne güzelsin sen
valla teyzesi sürünmeye de başladı saniyede odadan dışarı firar ediyor :D
Cok teşekkür ederim canimmm ♥︎
(7,455 puan) tarafından
Ahahaha koş koş yakala artık peşinden ❤️maşallah kuzuma senin güzelliginden canım sen güzel bakıyorsun ondan :)
(300 puan) tarafından
Besikte durmuyor oyun matina koyuyorum ki ben de hazirlanayim hastane fizyoterapi vs cikalim diye kiyafetimi de yakinina getiriyorum ki gozum ustunde olsun elimi kiyafetlerime atana kadar ayagimin dibinde bitiyor
Hicbir sey yaptirmiyor :D sikayet degil durum bilgisi yanlış anlaşılmasın canımsın :*
(7,455 puan) tarafından
Yerim ben onu ya maşallah kuzuma verene kurban minik mucize yerinede öp kokla onu ❤️
(300 puan) tarafından
Öperim canımmmm ♥︎
0 oy
(302 puan) tarafından
Nasil mutlu oldum anlatamam. Yoğun bakım günlerinde çok aklıma düşüyordu bu sipa. Hatta size mesaj da atmıştım. Çok mutlu oldum böyle görünce. Allah uzun, hayırlı, sağlıklı bir ömür versin paşaya. İnşallah çektiğiniz sıkıntının milyon katı güzellikler ile yaşayın günlerinizi. Gorumcemin de iki ay kuvozde kalan oğlu şu an 4 yaşında yasitlarindan iri ve akıllı. Bir zaman sonra hiçbir fark kalmayacak. 
(300 puan) tarafından
:) Allah razı olsun çok teşekkür ederiz aminnnnn
Maşallah o kahramana da darısı Çınar Ege'ye
0 oy
(4,474 puan) tarafından
Maşallah paşaya Allah size bağışlasın onu inşallah ☺️
(300 puan) tarafından
Aminnn cümlemizin evlatlarını bizlere bağışlasın inşallah :*
0 oy
(3,091 puan) tarafından
MasAllah Cinar Ege sana buyuyesin buyuk adam olasin insAllah eli kalem.tutan dili dogru soyleyen ayaklari dogru yolda gidenlerden olasin kucuk adam

Rabbim anana babana bagislaain guzel gunlerini gostersin 
(300 puan) tarafından
Aminnnn Allah razı olsun :) ♥︎
0 oy
(1,636 puan) tarafından
Masallah ara ara postlariniza denk geliyordum simdi tekrar gorunce sonuna kadar okudum. Ikinizde cok guclusunuz . Saglikla buyusun 
(300 puan) tarafından
Teşekkür ederiz amin inşallah ♥︎

İlgili sorular

+3 oy
23 cevap 968 göst.
24 Ocak 2024 Diğer kategorisinde nrsnr (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 507 göst.
1 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde 2801 (784 puan) tarafından soruldu
+3 oy
16 cevap 868 göst.
23 Mart 2024 Diğer kategorisinde nrsnr (300 puan) tarafından soruldu