0 oy
430 göst.
Diğer kategorisinde (297 puan) tarafından
Güzel anneler taze fasulye yemeğini nasıl yapıyorsunuz ben pek beceremiyorum güzel yaparım diyenler tarif verir misiniz birazdan kalkıp yapacam 

12 Cevaplar

+1 oy
(18,262 puan) tarafından
Ben tüm sebze yemeklerini çiğden pisiririm. Yani soganini kavurmam. 

Tarife geleyim. 

Taze fasulye soğan domates salça tuz kırmızı toz biber bazen 1 adet biber hepsini tencereye doldurur üzerine yağı gezdirir kapağını kapatırım. Kendi suyunda pişer. Suyu azaldıkça azar azar koyarım. Mesela yarım su bardagi kadar su koyarim suyunu çektikçe. Ta ki fasulyeler pişene kadar bu şekilde kısık ateşte pişirmeye devam ederim. Gayet de güzel olur. 
(297 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
tarafından
Bu tari en güzeli bende öyle kavurmadsn daha güzel oluyor
(391 puan) tarafından
Ben de böyle yapıyorum:)
(18,262 puan) tarafından
Teşekkürler kızlar ☺️ böylesi daha sağlıklı ymis hatta.
-Reklam-
0 oy
(2,723 puan) tarafından
Ben dün misket köfteli yaptım efsane oldu :))))

Önce soğan salcalar,  fasulye azcık şeker bolca kavur. Üzerine su ekle kaynayinca kısikta pişkin. Pişmeye  yakın misket köfteleri har ateşte az yağla muhurle. Baya kızarsın. Dok içine fasulyenin :))) 20 dakika daha pissin.  
(297 puan) tarafından
Misket köfteleri sanırım kıymadan yaptınız, kiymam yok maalesef
0 oy
(10,687 puan) tarafından
güzelce temizlerim, ben ortadan ikiye ayırırım ince olur. önce soğan kavururm 1 diş sarımsakla sonra fasulyeleri kavururum. en son üstüne domates eklerim, az bir su. salça ve baharatları atar bırakırım, karıştırmam
(297 puan) tarafından
Suyu tamamen çekiyor mu öyle, bide hangi baharatlari kullanıyorsunuuz
(10,687 puan) tarafından
çok sulu bırakmıyorum, az biraz oluyor. tuz, karabiber, pul biber, kimyon
(297 puan) tarafından
Teşekkür ederim bende normalde bu tarifle yapıyorum ben beğeniyorum ama eşim pek beğenmiyor böyle
(10,687 puan) tarafından
yağ önemli, pişme derecesi önemli belki etli istiyordur. bu şekilde kavurarak değil çiğden bastır onu dene bir kerede
(297 puan) tarafından
Teşekkür ederim öyle yapacam bu sefer
0 oy
(2,233 puan) tarafından

Öncelikle soğanı doğruyom 

Biraz sıvıyağ biraz zeytinyağı kavururum.

Sonda fasulyeleri dilerim uzun uzun severim ben domatesi dograrim.kabugunu soyup küçük küçük fasulyeleri tencereye dizerim.yuvarlak ortası boş şekilde oeta kisima domatesi koyarım 

Baharat atarım üzerine tuz toz biber pul biber ve şeker 

Eklerim salçalı su yaparım üzerine gezdiririm kısık ateşte pisiririm çokta lezzetli olur görüntüsü su şekilde olur 

image

(297 puan) tarafından
Bide şekeri ne için koyuyorsunuz
(2,233 puan) tarafından
Yok canım zeytinyağlı yemeklere şeker konuyor canım ondan çok lezzetli olur
(10,687 puan) tarafından
zeytinyağılı yemeklere  çimdik şeker atılır. bu sunum güzel ama ben üşenirim valla böyle yapmaya:)
(297 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim düşünecem bu tarifi
(297 puan) tarafından
Demi güzel görünüyor ama tembellik yapıyorum açıkçası:))
0 oy
(7,595 puan) tarafından
Kaynanam güzel yapıyor onda yiyorum bı tek ne alırım ne yaparım ne yerim başka türlü jsjsj
(297 puan) tarafından
Nasıl yapıyor kız kaynanan :))
(7,595 puan) tarafından
Bilmiyorum ki kız bilsem yapar yerim ☺️
0 oy
(496 puan) tarafından
Soğan kavur. Domates kavur salcalar. Tuz karabıber pul biber at. Fasulyeyı at sarı olana kadar susuz kavur onu kısık ateşte kaynar su koy. Mıs 
(496 puan) tarafından
Bıde mıllet şeker demıs asla şekerlı yapmadım yapmam da :)
(297 puan) tarafından
Bende hiç şekerli yapmadım ilk defa duydum bende koymayacam
(496 puan) tarafından
Rıske atma :) onlar alıskın el ayarı kaçarsa gıttı yemek :)
(297 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)))
(496 puan) tarafından
Bende canım afıyet olsun
0 oy
(12,418 puan) tarafından
Fasulyeleri ayıkla ben bıçakla ikiye bölerim. Bir baş soğanı küçük doğra bir büyük domatesi de küp küp doğra. Bu karışıma bir kaşık salça ekle. Harmanla soğan salça domatesi. Tencerenin dibine Fasulye koy üzerine bu karşımdan yay Biraz sonra yine Fasulye koy en üste yine bu karışım. Tuz bir adet küp şeker bolca zeytinyağı. Kapağını kapat kısık ateşte suyunu salıp çeksin. Diriliğe göre sıcak su ekle pişsin ben salçası severim annem salçalı. 
(297 puan) tarafından
Bende salçalı yapacam herkes zeytinyağından bahhsetmis sanırım zeytinyağı güzel yapıyor bende bu sefer zeytinyağı kullancam genelde sevmem tadı ağır gelir ama fasulyede güzel olur belki
(12,418 puan) tarafından
Zeytinyağını ben en son gezdiriyorum üzerine canım ayçiçek ile biraz pişirip almadan önce
0 oy
tarafından
Tersten yapıyorum çok lezzetli oluyor fasulyeleri incecik doğruyorum ortadan ikiye ayırıp güzelce yıkıyorum onun üzerine soğanları domates salça koyuyorum kırmızı toz biber tuz sarımsakları doğruyorum üzerine zeytinyağı ve kavuruyorum sonra üzerine biraz su çok güzel oluyor
(297 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(2,449 puan) tarafından
Ben çiğden pişiriyorum hepsini önce fasulyeyi koyarım üstüne soğan, sarımsak, salça ve domates altı kısık pisiririm hiç su eklemem
(2,449 puan) tarafından
Yorumlarda görünce yazayım dedim bende eklerim şeker biraz lezzetli oluyor
(297 puan) tarafından
Teşekkür ederim sağolun ben daha önce hiç eklememistim deneyecem bunuda
0 oy
(921 puan) tarafından
Soğanı biberi salça koyup kavururum. İki de domates dograrim bitaxda onla donderirim. Fasukyeyi koyarım yarım bardakta su. Azda kimyon. Dudukluye astım pişer gider
(297 puan) tarafından
Ellerine sağlık canım teşekkür ederim
0 oy
(13,404 puan) tarafından
Ben her zaman içler bi adet küp şeker atarım

Soğanı kavurup salçasını eklerim sonra fasulye bi tane kabuğu soyulmuş doğranmış domates tuz kırmızı toz biber bi küp şeker suyunu koyar düdüklü de 20-30 dakika arası pişiririm
(297 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(2,655 puan) tarafından
İlk defa gecen yaptım çok beğendiler. Önce soğan kavurdum sonra üstüne kıyma koyup kavurdum. Kavurduktan sonra kestiğim yeşil fasulyeleri ekledim bayağı kavurdum rengi değişip yumuşayana kadar. Sonra 1 yemek kaşığı salça ekledim kavurup 2 büyük domates rendesi ve 1 büyük diş sarımsağı ekledim. O da biraz kavrulduktqn sonra 2 su bardağı kaynar suyu ekleyip ağzını kapattım. Baharat olarakta sadece tuz pulbiber ve azıcık karabiber kattım. Suyu az gelirse yine eklersin canım. Detaylı anlattım 
(297 puan) tarafından
Ellerine sağlık canım teşekkür ederim şuan yaptım pişiyor kıyma koymadım eminim öyle de Güzel olur bidahakine kıyma eklerim
(2,655 puan) tarafından
Çok güzel oluyor. Eşim normalde yemez sebze o bile yedi. Ben de yemem gerçi kiymasindan ve suyundan yedim:)

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 663 göst.
29 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
18 cevap 673 göst.
16 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 653 göst.
21 Kasım 2019 Yemek-Tarifler kategorisinde ♦️NİSA (1,640 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 271 göst.

401,988 soru

12,034,258 cevap

36,262 kullanıcı

...