0 oy
241 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,514 puan) tarafından

Slm kizlar kızımın uzun süredir 1 . sene oldu galiba kulakta sıvı birikmesi var sıvıyı dışarı atamiyoruz yani ilaçları düzenli kullansak belki de daha yeni yeni burnuna sprey sıktırıyor .Doktor 1 ay ilaçları kullansın ameliyt gibi görünüyor kulağa tüp takicaz ameliyata girmisken de geniz eti alicaz dedi bir ayın dolmasina 5 10 gün var başka bı doktorda bekleme süresini doldurmussunuz ameliyt kararı doktorunuzun doğru ama size kalmış ayın 31 inde ameliyat olacak gibi planlayalim gelmezseniz haber verin dedi tmm dedik .

Şimdi eşim arkadaşlarıyla da konuşmuş geniz eti zor bir aneliyt sanırım iyileşme süreci 10 15 gün civarı yaşı küçük boğaz hep acicak aglicak falan eşimde smdi kulağa tüp taktirmayalim geniz eti alınsın diyor alındıktan sonra kulağa tüpe gerek kalmaz bence diyor bende diyorum ki ameliyatı tamamen erteleylm tedavisinin bitmesini bekleyelim diye düşünüyorum bakalım nolcak çok ikilemdeyim sizce ne yapmamız gerekiyor bu durumda olan oldu mu bı arkadaş 2 seneyi yakın uğraştı çocuğu nefes alamadi hala amelyt.olmado mesela sıvı azaldı demişler bende niye ameliyat diyenin önüne yatırıyorum kulak zarı hafif çökmüş dedi doktor duymazsa bu vebali nasıl alırım rabbim bı yol gösterse 

Nedir bunun zorlukları dikkat etmemiz gereken sizde nasıl gelişti 

12 Cevaplar

+1 oy
(5,382 puan) tarafından
Geniz eti ameliyatı çok kolay bir ameliyat. Tüp zaten bir süre sonra düşer. Çocuğunuz ameliyat olduğunun akşamına taburcu olur. 

Evet en basit anestezi bile risklidir 

Aslında yemek yemekte trafiğe çıkmak da risklidir. 

Kimseyi dinlemeyin sağlık konusunda sadece drnuzu dinleyin lütfen 
(2,514 puan) tarafından
Günübirlik yazdı zaten bize
Ameliyat 21 bin dediler biz sormamistik
Aynen anestezi olunca insan korkuyor risk taşıyor diye :( endişem De o boşuna mı amelyt ettiririmki herkes bekliyor amelyt olmamak ixin olmayan da çok olan da öyle biz nye hemen amelyta yatıyoruz diyorum bide olsun da kurtulalım doyorjm annem fln da küçük diyor
Doktora da givenemiyorm bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
(2,586 puan) tarafından
Ablamın kızı geniz etinden ameliyat oldu çok basit bir ameliyat lazerle oldu aynı gün taburcu oldu ama yeğenim hayla nefes alamıyor ablam diyor boşa ameliyat ettirdim yine doktora götürecek çünkü kızı hiç nefes alamıyor gece horluyor 
(2,514 puan) tarafından
Burunda mi sknti var ki acaba bunu geniz eti yapıyor dediler mi size ? Ay bilmiyorum pişman olmaktan da korkuyorum erteledikce kötülük yaparsam doye de
0 oy
(4,073 puan) tarafından
Geniz eti zor değil kızım geniz eti ameliyatı oldu 1 hafta da iyileşti. Görümcemin kızı 5 yaşında hem geniz ameliyatı oldu hemde tüp takıldı hemen iyileşti zor olan bir durum yok duymuyordu maşallah şuan çok iyi
0 oy
(2,514 puan) tarafından
Rabbim bı yol göstersin 
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Ben 8 yaşında oldum o ameliyatı bademcik genizeti ve pil takması. Neden zor dediklerini anlamadım ama bi zorluğu yok hatırladığım kadarıyla canım yapmıyordu kolay iyileştim. İyileşme sürecinin yaş la ilgisi olduğunu düşünmüyorum bence korkmayın 
0 oy
(566 puan) tarafından
Kulağı bilmiyorum canım ama biz geniz eti ve bademcik ameliyatı yaptırmıştım kızımı 3 yaşında basitti zor olmadı yani sonrasındada iyiydi.
(1,417 puan) tarafından
Peki suan nasl geri buyume flan yaptı mi. Benm kızımda 2 yaşında ve aşırı horluyor
(566 puan) tarafından
Şuan 9 yaşında çok iyi aksi bi durum yaşamadık canım.bizimkide öyleydi ben 1 yaşında fark ettim uyurken horluyordu nefesi kesiliyordu uykuda doktora götürdüm %70 kapalı dedi geniz eti %70 kapatmış burnunu yaşını bekleyeceğiz dedi 3 yaşında doldurmayınca ameliyat yapamalız demişti 3 yaşını doldurduk hemen ameliyat ettirdik hemen
0 oy
(196 puan) tarafından
Ben de 5 yaşındayken kulak zarı çökmüş tüp takıldı hiç duymuyordum iyi ki olmuşum geniz eti bademcik ameliyatıda olmuşum aynu yaşta çok rahatım valla ama horluyorum çok yorulduğum zaman 
(2,514 puan) tarafından
Yaaa tam benm kızımın yaşları :( duyma hafiften az çok hafif sessiz konstgmuzda bagirin diyor
Nasıl olmuşsun peki kulak zarı çökmesi kötü bsey mi acaba düzeldi demi sonra kalıcı bı hasar birakmadi deglmi
(196 puan) tarafından
Yok canım benimde yanıma gelip bağırırlarmış öyle duyarmışım. Hiç kalıcı hasar yok senelerce kulağım bile ağrımadı o kadar diyim çok rahatım öyle Bi duyuyorum ki maşallah :D
0 oy
(610 puan) tarafından
Canım daha kizkardesimin çocuğu geniz etini aldırdı 5 yaşında. Duymadı azalmisti birde gece ağlamaları uyanmalari vardı. Kulağına tüp takıldı duyması çok rahatladi ve gece ağlamaları bitti.meger çocuk gece rahat nefes alamadigindan agliyormus uykusu düzene girdi.zor bir ameliyat değilmiş bu arada biraz daha arastirn isterseniz.kardesim hemen iyileştiği o söyledi.
0 oy
(4,469 puan) tarafından
Eşinin arkadaşları pek bilgili değillermiş. Çok basit iki operasyonda zaten 40dk falan sürüyor. İlk gün biraz boğaz ağrısı oluyor onda da ağrı kesici veriyorlar zaten. 1 hafta 10 gün koşup, zıplamaması daha sakin aktiviteler yapması önemli kanama olmaması için. Operasyondan sonra 10 güne yakın süt ürünlerini azaltmanız hatta en aza indirmeniz iyi olur balgam vs yapabiliyor. Bu kadar. 
0 oy
(2,416 puan) tarafından

Daha ne kadar neyi bekleyebilirsiniz ki? Allah korusun duymama ihtimali var. Doktorunuzu dinleyin ve ona göre hareket edin. Benim kızım da 5 yaşında Haziran da hem geniz eti hemde bademcikten ameliyat oldu. Bir tık işitme kaybı vardı çok korktum evet anestezi felan insan tedirgin oluyor. O ameliyathane önünde beklerken nasıl ağladığımı, boğazımın düğümlenip kalmasını hala unutamıyorum ama çok şükür ki sağlığına kavuştu geceleri rahat uyuyor sesi değişti :) 

0 oy
(4,579 puan) tarafından
Kiz kim diyor onu zor diye Allah askina uydurmus bir yerinden 

Cocuk bir sene cekmis gec bile kalinmis o kulak agrisi adami çıldırtdir

Uyumasi uyanmasi toplam 45 dk uyandiktan sonra islemden dolayi burnundan hafif bir kan gelebilir 

Uyandiktan sonra 2 3 saat sonra soguk icecekle besle soguk süt mesela 

Dondurma ver bir kac gun sicak hicbirsey yedirme icirme 

Ve cocugunun ne kadar huzurlu uyudugunu gör 

Agri falan yok yani 
0 oy
(1,575 puan) tarafından
Nisan ayında yaptırdık en zor yeri anesteziden sonra ayılmaya çalışmaları benim çocuğum ameliyattan sonra anestezi etkisi geçti bi saat sonra eve gönderdiler dans edip koltukta zıplamaya başladı. 
(2,514 puan) tarafından
Zor mu ayiliyor nasıl ayiltiyolar ?
Ben sanki ayın başını beklicem gibi ilaçları kullanıp ay ins benmkide hoplar zıplar tüp mu takıldı geniz eti de alındı mi
(1,575 puan) tarafından
Hem tüp takıldı hem geniz eti alındı. Kendisi ayıldı ama o sersemlik zor oluyo kendilerine gelme süreci, yarım saat sürmüyo belki ama ne ağlayabildi ne oturabildi ne gözünü açabildi ne uyuyabildi en zoru oydu. Ameliyat zaten çok kısa sürüyor.. Allah şifa versin inşallah

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 225 göst.
0 oy
5 cevap 159 göst.
1 Kasım 2023 Aile kategorisinde Alyakus (2,514 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 74 göst.
13 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Derya deniz (612 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 126 göst.
24 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elisaa d (1,716 puan) tarafından soruldu

406,094 soru

12,174,882 cevap

36,648 kullanıcı

...