0 oy
322 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,492 puan) tarafından
Kızlar başıma bu hafta iğrenç bir olay geldi üst komşum bana iftira attı ben de o an inanması için 2 aylık bebeğimin üzerine yemin ettim. Ama bir türlü çocuğumun yüzüne bakamıyorum ona bir şey olacak diye çok korkuyorum onun için sadaka vereceğim kurban kesmek gerekir mi çünkü çocuğun bir şey başına bir şey gelse kendimden bileceğim her zaman. O kadının beni büyücülükle suçlayıp iftira atması bile beni çocuğumun üzerine yemin etmiş olman kadar yaralamadı. Her şeyi affediyorum ortaya çocuğumu koymak zorunda kaldığımnı kaldıramıyorum çünkü 

11 Cevaplar

+2 oy
(7,816 puan) tarafından
Yalan üstüne yemin etmemişsin ki dürüstlük üstüne yemin etmişsin ne var bunda. Bu yorumlar ne böyle, senin pişmanlığın ne böyle pek anlam veremedim. 
(51,770 puan) tarafından
evet kac gundur post açıyor sanki onan durumu kurtarmak icin bebegi kullanmis gibi davraniyor. eger doğru anlatiyorsa zaten yalan yere etmemis ki
-Reklam-
0 oy
(13,336 puan) tarafından
yani canım yemin edecek başka bir şey yok muydu? fetva hattını arayıp sor. bir de hiç kimse için hiçbir olay için çocuğunun üstüne yemin etme. kimse buna değmez 
(1,492 puan) tarafından
Sonra bin pişman oldum kendi niye çocuğu karıştırıyorum diye ama logusalik işte cpcugumdan değerli hicbirseyim yok herseyim o benim
(13,336 puan) tarafından
fetva hattını ara. bir daha da hiç bulaşma. sana iftira atan kişi için bir de asla, değmez. boşver o kendi günahını çeker zaten
(1,492 puan) tarafından
Aynn arayayım ben muhatap olmayacağım  midem bulaniyo kadını gördükçe hicbirsey olmamış gibi halen konuşuyor benle
0 oy
(710 puan) tarafından
Bu hayatta ne yaparsan yap asla cocugunu katma hem gunah bu valla kurban konusunu bi hocaya sormak en guzeli
(1,492 puan) tarafından
Aynn çok üzülüyorum hem iftiraya uğradım hem en sevdiGim şeyin üstüne yemin ettim
0 oy
(150 puan) tarafından
Neden küçücük çocuğunu katiyorsunuz bu lafa anne babanızın üstüne yemin edin edeceksiniz böyle olamaz yani hadi başına bişe gelse Allah korusun o zaman nasi bı vicdan azabı duyacaksınız 
(1,492 puan) tarafından
Aynn öyle kötü bişey gelir diye çok üzülüyorum başına benim yuzumden
0 oy
(626 puan) tarafından
Bunu bir hocaya veya diyanete sorabilirsin bidaha da çocuğun üstüne yemin etme lütfen 
(1,492 puan) tarafından
Haklısın hemde cok
0 oy
(567 puan) tarafından
Canım haklıysan yalan bişeyede yemin vermediysen birşey olmaz.çaresiz kalmışsın aklına o gelmiş ama olurda yalan yere çocuıunun üzerine yada durduk yere yemin verirsen 3 gün oruc tutmak gerekir dıye duymuştum ben 
(1,492 puan) tarafından
Ama genede evlat işte insan korkuyor
0 oy
(51,770 puan) tarafından
yalan yere yemin etmemissin ki illa icin rahatlayacaksa sadaka ver bebegin icin
(1,492 puan) tarafından
Öyle ama insan içi rahat etmiyor çocuğun başına bir şey gelse kendimden bileceğim hep
0 oy
(1,230 puan) tarafından
Kurbanı ne amaçla keseceksin canim onu anlamadım. Bildiğim kadarıyla hani bi adak adanir kesilir. Örnek veriyorum cocugum iyileşsin ona kurban kesecem, şu olsun oruç tutacam, şeker dağıtacam gibi şeyler duydum da çocuğunun üzerine yemin edip sonra bunun için kurban keseni duymadım hiç. Hem çocuktur bu hangimizin başına ne geleceğini kimse bilmiyor. Hastalanır, düşer,  kaza gecirir vs. Bunlar olunca ben üstüne yemin ettim o yüzden oldu moduna girmene gerek yok bence. Bir hocayla falan konuşsan tövbe etmeni ister bence. Tövben kabul olsun diye biseyler yapmanı ister belki. Tabi alim değilim ama fikir yürütüyorum sadece.
(1,492 puan) tarafından
Hani benim bir kılı bile yaratmaya gücüm yetmezken Rabbim bana 35 yaşında evlat nasip etti ben de bunu bir densiz için ağzıma aldım ya Rabbimden özür niyetine eğer çocuğumun başında hata kaza gelecekse akacaksa Birkan en azından kestiğim kurban hürmetine akmasın diye
0 oy
(474 puan) tarafından
Asla ama asla çocuğum üstüne yemin etmem sende sakın bir daha onu yapma tövbe et bir yasin oku  bir cocuk sevindir
(1,492 puan) tarafından
Tövbe ettim sadaka da verecegim
0 oy
(567 puan) tarafından
Benimde başıma böyle birşey geldi kaynanamın yılan eltisi karnımdakı 7 aylıkkızımın üzerine yemin verdırmişti o dönemde 7 aylıkken kanamam olmuş bir hafta hastanede yatmıştım o kadar sıkıntılı üzgün ve streslıydımkı.korkuyordumda bebeğime birşey olcak dıe.neyse bana o yemini ağlata ağlata verdırmişti hiç ama hiç untumam hepte söylemiştim bana yemin verdırdı karnımdaki masum doğmamış bebeğime diye.aradan 10 ay fln gectı 40 yaşından sonra bir kız çocuğu doğurmuştu çok isteyerek iki oğlu vardı başka çocuğu yoktu onu kaybetti bir buçuk yaşında. Aradan bir sene geçti eşini kaybetti.ha ondandır demiyorum ama haksizlığa uğratmak birini bilemiyorum.....
(1,492 puan) tarafından
İlla bu dünyada göstermez Rabbim de ama öbürkü alemde çok büyük alacağım var
0 oy
tarafından
Ne olursa olsun çocuğunu karıştırma sen haklı olsan da bebeğini karıştırma 
(1,492 puan) tarafından
Çok haklisincokk

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 857 göst.
6 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy