0 oy
457 göst.
Diğer kategorisinde (382 puan) tarafından
Merhaba,danışmak istediğim bir konu var.Ben öğretmenim özel bir okulda çalışıyorum ve  kendi anaokulu var 4 yaş itibariyle alıyor ama tam 4 yaşı doldurmayan çocukları da kabul ediyor 3.5-4 arası.Kızım eylülde 3.5 yaş oluyor ama bir de belediyenin kreşi var 3 yaş o da çıkmıştı bize.Orası da pek uzak değil.

Sizce yanımda olup bi tık büyük gruba mı gitmeli yoksa kendi yaş grubu ama uzağı ve belediye kreşini mi tercih etmeliyim? 

16 Cevaplar

0 oy
(2,069 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Yanında olması daha iyi bence
-Reklam-
0 oy
(5,466 puan) tarafından
Benim öğrencilerim 3 ile 4 yaş arasıydı hiç tavsiye etmem 3 yaş arası çocukları kreşe göndermeyi  daha annecidiler  4 yaş daha iyi birşey öğrenmesi açısından  canim 
(382 puan) tarafından
Çalıştığım için mecburum artık 3 yıl ailem baktı bu yıl artık bakamıyorlar o yüzden tercih yapmalıyım.
(5,619 puan) tarafından
Calisiyosa birakacak kimsesi yoksa napsin ? Ayrica 3 yas cocuk evde hele ki kış gunu verimli vakit geciremez.
(5,466 puan) tarafından
3 yaş çocukları  hala anneci  ama dediği gibi bırakacak kimse yoksa mecbur   bulunduğun kreşe gelsin cnm hem  göz  önünde olur  daha çok  seni görüp  kreşe odaklanır
0 oy
(382 puan) tarafından
Yok mudur fikir berecek olan tecrübeli annelerden?
(565 puan) tarafından
Bence yanında olsun alıyorlarsa
(382 puan) tarafından
Evet test yaptılar kabul ettiler alıyorlar
(565 puan) tarafından
Kendi okulunda olsun gözünün onunda olur ne güzel.bildiğim öğretmenler var öyle oğlmun anaokulundan hatta idareci.kızımın sınıfında öğretmenin kendi çocuğu var bizimkilerden bir yaş küçük
(382 puan) tarafından
Küçük olması belli ediyor mu acaba zorlanıyor mu bilginiz var mı?
(565 puan) tarafından
Yok hiç belli etmiyor oğlumun sınıfındada vardı bir yüş küçükler ama çok iyilerdi
0 oy
(175 puan) tarafından
Senin yerinde olmuş olsaydim yanımda Dursun gözümün önünde heee öyle bı imkanım olmadaydi tabiki başka yere yollardim 
(382 puan) tarafından
Teşekkürler evet haklısınız
0 oy
(313 puan) tarafından
Okul öncesi öğrt olarak tavsiyem yaşıtları ile olması büyüklerim büyüklere göre işleyişi oluyor çocuğuna etkinlik vs ağır gelebilir yaşıtları oyun çocuğu ona göre oyunlar etkinlikler düzenleniyor nacizane tavsiyem..
(382 puan) tarafından
Evet aslında farkındayım ama test uyguladı rehber öğretmen uygun burayı kaldırır dedi aslında ama sıkılabilir de işte tabi çocuk
0 oy
(4,551 puan) tarafından
Bence yaşıtlarıyla olması gerekiyor. Kendisiyle aynı yaş grubunda yani 3.5 yaşında 3-5 öğrenci varsa en az , belki anaokulunu düşünürüm ama yoksa kreşe gönderirdim. Kendinden büyüklerle uyum sorunu, aktivitelerin altından kalkamama ve sonunda anaokulundan soğuma, isteksiz gitme vs gibi durumlar  yaşayabilir. 
(382 puan) tarafından
En küçükleri kızım ama 1-2 ay farkla başka küçükler de sanırım olacakmış orta yolu bulur heralde öğretmen :/
0 oy
(83 puan) tarafından
3.5 ile 4 yaş arası çok bi yaş farkı yok yanında olsun bence. Bende yaz okuluna gönderiyorum Ekim'de 4 olacak şuan ki okulda en küçük kızım ama çok uyumlu olduğu için öğretmen uygun gördü. 
(382 puan) tarafından
Evet haklısınız kaldırır diye düşünüyorum ben de
0 oy
(18,125 puan) tarafından
Yanında olması en iyisi bence 
0 oy
(2,722 puan) tarafından
Şimdi şöyle bende 6 ay anaokulunda çalıştım kızım 5 yaşındaydı yanımda o da okula başlamıştı ama aynı ortam da olduğumuz için beni görüyordu ve hal ve hareketleri çok değişiyordu o yüzden bazen öğretmenine sorun çıkarıyordu sanırım ben olduğum için bana kalırsa belediyenin kreşine ver seni görmesin seni görürse hal ve hareketleri değişebilir bu da senin çalışmanı engeller 
(382 puan) tarafından
Aslında birimlerimiz ve katlarımız farklı olacak ben ilkokuldayım ders saatim yoğun kendimi göstermezsem görme ihtimali neredeyse yok gibi.Tabi haklısınız götürdğüm oyun gruplarında da beni görünce geri dönmek istemiyordu..
(2,722 puan) tarafından
Aynen canım o yüzden iyi düşün
0 oy
(1,726 puan) tarafından
İlk yıl yanında olsun seneye hem okul ortamına alışır hem de aklın kalmaz , böyle hem teneffüslerde varsa öğlen molalarinda ilgilenebilirsin herhangi bir durum olduğunda direkt yanına gidebilirsin
(382 puan) tarafından
Evet haklısınız ben de öyle düşünüyordum
0 oy
(64 puan) tarafından
Baci birsey sorucam oğlum 17 Eylül de tam 3 yaş oluyor bu belediye kresleri nasıl acaba şartları biliyorsan az aydınlatırmisin bide kayıt işleri ne zaman bilmek istiyorum 
(382 puan) tarafından
Her belediye yapıyor mu bilmiyorum ama burada 3 yaş itibariyle alan kreşler var aylık para veriyoruz.Haziran da dilekçe verdik temmuz başı aradılar kaydınız olmuştur diye kurayla alıyolar başvuruya göre
(102 puan) tarafından
Belediye kresleri başvuru tarihinde çocuğun en az 36 aylık olması şartı ile kuraya sokuyor mesela oğlum ekimde 36 aylık olacak başvurular temmuz da yapıldığı için 3 yaşını doldirmadigindan benim başvurum kabul edilmiyor
0 oy
tarafından
Ben olsam yanimdakine veririm uyum sagliyormu bakarım.  Bizim burda dini anaokulu vardı hocanın kızı kucuktu ama kadın kendi sınıfına almıştı kızını yani yanında ders veriyordu yaşı küçük olduğu halde
(382 puan) tarafından
Evet haklısınız ben de öyle düşünüyorum sanırım
0 oy
(1,161 puan) tarafından
Aynı özel okulda öğretmenim oğlum eylulde 4.5 olacak canım.Okulumun içinde anaokulu bulunuyor. Gözümün önünde olsun diye kendi okuluma yazdiracagim. 1 yaş büyük gruba yazılması sakınca olmayacaktır kendi okuluna yazdır kafan rahat olsun. Üşüdü mü yemeğini yedi mi terledi mi hasta mı aklında takılan bir durum olmaz. Evet maddi açıdan zorlayabiliyor ama büyüklerimiz de nereye kadar baksın hak vermek lazım onlarada
(382 puan) tarafından
Evet çok haklısınız eğitim ücreti almıyor sadece yemek parası alıyor belediye kreşiyle aynı hesaba geldi.Sanırım yanımı düşüneceğim ben de
(1,161 puan) tarafından
Seninki daha iyiymiş canım hiç düşünme bile derim. Bana maaştan kesiyor+ servis ücreti oğlumun aylığı 12-13bine gelecek. Ama tam zamanli servisli başka yer devlette bulamadık bulduklarımızında saat dilimi hiç uymadı. Böylesi inşallah daha iyi olur hakkımızda
0 oy
(843 puan) tarafından
Neresi çıktığına nerden baktınız 3 yaş için 
(382 puan) tarafından
Belediyenin kreşlerinden hangisini istiyorsak ona gidip kayıt formu doldurmuştum temmuzda aradılar çıktı diye
0 oy
tarafından
Çocuğa bakan birileri varsa daha doğrusu kreş öncesi ve sonrası siz eve gelene kadar çocukla ilgilenecek biri varsa yarım gün olan kendi yasindaki kreşi seçin. hem bir anda tam güne başlayıp afallamaz hem yaşıtları ile olur 
(382 puan) tarafından
3 yıl ailem o şekilde baktı ama bakamıyorlar onlar da artık tam gün mecburiyim o yüzden
tarafından
O zaman yanina al canım her türlü tam gün gidecekse yakınında olması daha iyi olur
(382 puan) tarafından
Evet haklısınız teşekkürler
0 oy
(2,281 puan) tarafından
Benim kızım da 3 yaş iki aylık ve bende vermek istiyorum yarım gün kreşe . Belediyenin kreşinin çıkıp çıkmadığını nereden anlarim bilgilendirirmisiniz
(382 puan) tarafından
Belediyenin hangi kreşini istiyorsak ona gidip kayıt formu vermiştim haziranda alıyoruz formları demişlerdi.Temmuzda aradılar çıktı kesin kayıt getirebilirsiniz diye.Kuraylaymış sayıya göre

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 51 göst.
0 oy
1 cevap 53 göst.
10 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Y.emin (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 312 göst.
18 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Sirindn (2,390 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 35 göst.
7 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Oykuaygun (2 puan) tarafından soruldu