0 oy
465 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,527 puan) tarafından
Kızlar kızım 27 aylık. Bugün bulaşık makinesini boşaltirken gelmiş sana yardim ediyorm diyor  :)  bardakları tabakları bana verdi. Bazen yatağı toplarkende oyle diyor  :) geçen de kaynanam evinin bodrumunu süpürürken süpürgeyi elinden alıyormuş ben yapaym sana yardm ediyorm diye :) gorumcemin kizida 9 yaşında daha odasını flan toplamayi bilmez. Kaynanam da gorumcemin kızına diyomus ya bak Bi kere sen böyle dedin mi diye :) kızı fark etmez biseyleri öğrenmesi lazım kendisi icin. Allahim nasip ederse inşallah ben öğrenmesi için elimd3n geleni yapacağım.. sizin çocuklar da yapar mi minik görevler,?

28 Cevaplar

0 oy
tarafından
Herseyi yapar 4 yasinda suan aman annecim sen yorulma demişliği bile vardir 

Kesinlikle yerlere çöp atmaz tuvalete gider klozete oturur yapar büyükse beni cagirir degilse siler kendini ellerini yikar gelir  sabah ekstra yüzünude yıkar 
tarafından
Sonlara dogru saka oldugunu yazcaksin sandim ama gercekmis :)) masallah
(12,959 puan) tarafından
Niye kiz 4 yas bunlari yapar zaten :) benim oglumda oyle. Cise hic demez bile gider yapar ellerini yikar gelir. Buyukse anneee kakam bittiii diye bagirir :D silerim ellerini yikar. Benimkide ayni disarda çop gorse anne baksana kotu cocuklar buraya cöp atmis der :D alistirmaya bagli. Cocuk aileden ne gorurse onu aliyo
tarafından
Benim oglum da yapiyo ya cok sukur .oyuncaklarini toplamaz bile bile her yeri dagitir ama senin yazdiklarini yapar . Hic bi zaman aman annecim sen yorulma demedi bana uzuldum :D
tarafından
Ya kiyamam yaa yavruma nazar degiyodu teyzeleri iki kapakli dolabını üstüne devirdi Allahtan arada kalmista esim hemen kaldirip çıkardı şuan aşırı üzgünüm
(566 puan) tarafından
Ayy verilmiş sadakanz varmış canım Allah'ım esirğemiş çok geçmiş olsun
tarafından
Ayy hic sormayin 10 gün kadar oldu iki yavrum var deyip bi miktar para çıkarmıştım elimden Rabbim ne büyük ❤
(13,882 puan) tarafından
Kız benim kız yetisebilse klozete hiç beni cagirmayacak maşallah 2 yaşında kendi her işini yapıyor ben bi tek kucaklayıp oturtuyorum  :)
(12,959 puan) tarafından
Basamak al canim. Bizimki 2 yasindada kendisi gidiyodu ama erkek tabi ayakta yapiyodu
(13,882 puan) tarafından
Canim ıslak oluyor bazen yerler korkuyorum kayar düşer diye dusakabin yok bizde
(12,959 puan) tarafından
Anladim canim evet o sikinti. Bizde kabin oldugu icin dusunemedim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Oğlum makinayi bosaltirken yardım eder çokta kolay bosaltiriz onla 

Ben evin tozunu vs alırken onada bir bez veririm oda siler

Oturduğu masa sandalyesini her yemek öncesi islak mendille siler.

Oyuncaklarını toplar öğrensin 
0 oy
(646 puan) tarafından
Benim kızım 34 aylık. Ben de görev veriyorum  bayadır ama oyuncak toplama ya da bir yerden bir şey getirme konusunda inatlasiyor. Toplamamak için yalandan oyalaniyor, illa benim de el atmami bekliyor
0 oy
(2,123 puan) tarafından

3 yaşında bulaşık camasir temizlik ne varsa yapıyor oğlum:) asla oyuncak oyun oynamayı kurmayı sevmeyen bir çocuk o yüzden artık ev işi yapıyor :)

0 oy
(2,939 puan) tarafından
2 yasından beri herşeyi yaşiyor. Bulasık makinasını boşaltır tabakları üst üste koyar ben alırım dolaba koyarım. Çamaşır makinasını da boşaltır. Silinecek bir yer varsa siler. Oyuncaklarını ortalığı toplar. Kuruyan çamaşırlar ben katlarım boyunun yetiştiklerini yerine yerleştirir. Valla herşeyi yapiyor ya çok şükür 3 yasında. Hiç engellemedim. 
0 oy
(717 puan) tarafından
Yapıo ufak tefek bişey getir götür aç kapa yapar 
0 oy
(2,730 puan) tarafından
24 aylık sürekli ben iş yaparken ona da görev veririm. Bulaşıkları dizerken bardakları tek tek bana verir o şekil dizerim. Yatak toplucaksam gel yardım et derim kenarından tutar. Oyuncaklarını hep kendisine toplattırırım. Zaten süpürge açtığımda dibimde bitiyor genelde. Ona da küçük oyuncak süpürge aldım o da yanımda evi süpürürüz. Öğrenme kulesi var mutfağa da giriyor arada
0 oy
(5,542 puan) tarafından
kızım 11 aylık eline gırgırı veririm yeri gırgırlar  bezle yerleri silmeye çalışır    dağıtığı oyuncaklarını   kutuya koyar  
0 oy
(13,847 puan) tarafından
yavaş yavaş vermek lazım. yaşına uygun ne yapabiliyorsa. böyle böyle bilinci oluşur 
0 oy
(4,380 puan) tarafından
5 yaş ve 2 yaş oğlum var onların yapabileceği şeyleri onlara yaptırıyorum küçük çok hevesli bez alıp benimle yerleri siliyor bulaşıkları yerleştirmek istiyor 

Zorlamadan da olsa bu küçük görevler onlar için iyi bir şey ileride kimseye minnet etmezler 
0 oy
(18,763 puan) tarafından
2.5 yaşında banyo yaparken kıyafetlerini kendi çıkartıyor git bez getir diyorum o kendine bez getiriyor ben değiştiriyorum sofra vs kurup kaldırırkende yaptırıyorum bıraksam boyunun yetmediği işleri bile yapacak 
0 oy
(2,416 puan) tarafından
Benim kızım da 5 yaşında herşeyi yapıyor :)) özellikle ev süpürmesini çok seviyor makine ile :D 3 yaşındayken felan da yapardı da büyüdükçe daha da yardımı dokaniyor hele kardeşi olduktan sonra en büyük yardımcım oldu desem yeridir :)
0 oy
(566 puan) tarafından
Maşallah.Benim kızım 1 yaşında gelip yanıma boşaltıyordu makineyi benimle beraber çok şaşırmıştım:) bebekken genelde her şeyi yapıyorlar ama büyüdükçe yapmamaya başlıyorlar sen öğretmen hiçbir şeyi değiştirmeyecek canım;)
0 oy
(414 puan) tarafından
Tabiki görev veririm güzel yavrum gel oyuncaklarını toplayalım derim. Oda arkasını döner popişini havaya diker kafasını aşağı indirir bacaklarının arasından bana bakar. 1 yaş öncesinden selamlar :D
0 oy
tarafından
Yapar benim minik kuşum da benden önce koşar hemde çamaşır makinesini beraber boşaltıriz süpürgeyi açtım mi o da istiyor veriyorum hevesini alıyor toz alınca bez veriyorum ayrıyetten bir iki siliyor mutlu oluyor onun dışında yemek masasını kurarken ekmeği vs götürüp getirir 
0 oy
(3,933 puan) tarafından
3 yaşında odasını toplar oyuncaklarını bulaşık makinasını yerleştirmeye yardim eder toz alır bütün evi siler paklar her konuda yardım eder kızım 
0 oy
tarafından
5 yaşında çıkardığımiz kirli kiyafetleri atmak oğluşum da makinayı beraber bosaltiriz. kedimiz var maması ve suyu oglusumda takip eder. Oyuncaklarını asla ben toplamam kendisi yatmadan önce veya oyunu bittiğinde toplar.. mutfakta benimle yemek yapmaya bayılır.. gelinime hamarat oğlan yetiştiriyorum :)
0 oy
(11,659 puan) tarafından

15 aylık kızım kaşıkları yerleştiriyor :)

0 oy
(13,882 puan) tarafından

Yapar ki bunu onlar iş olarak değil bi oyun olarak görüyor be zaman süpürgeyi getirsem hen fişini ben takcam yok ben supurcem başlıyor bende izin veriyorum bi müddet krlilerini bazen kirli sepetine atmasını söylüyorum oyuncaklarını toplamasını söylüyorum hatta bazen tepsiye kahvaltiklari kızım koyuyor neye ben yapcam derse izin veriyorum kısacası 27 aylik olmak üzere bizimkide  :)

0 oy
tarafından
14 aylık şuan şişe ve bardak taşımayı öğrettik devami gelecek inşallah geleceğin arda güler kadir ezildi karışımını yetiştirmeye niyetliyim:))))

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 130 göst.
14 Ağustos 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Birhilall (1,527 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 85 göst.
1 Eylül 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 318 göst.
23 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Mother of deniz (915 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 109 göst.

412,266 soru

12,410,345 cevap

44,809 kullanıcı

Kategoriler

...