0 oy
766 göst.
Diğer kategorisinde (320 puan) tarafından
Hamileliginizde yada doğumdan sonra şimdiki aklim tecrubem olsa şunu bunu yapmazdım dediğiniz şeyler var mi? 

48 Cevaplar

0 oy
(3,953 puan) tarafından
Şimdi kı aklım olsaydı ilk çocuğumu Devlet'te yapmazdım doğum çok zor olmuştu travmaydı o kadar suni sancı verdiler ama açılma olmadı sezaryen oldum
-Reklam-
0 oy
(7,135 puan) tarafından
8 aylık hamileyken engelli kayınpederime baktım hemde bir ay .doğum yaptım ondan sonra gitti.şimdiki aklım olsa hiç kendimi yormazdım üstelik yaz günüydü başım gözüm kapalı karnım burnumda ona hizmet ettim ama emrivaki yaptıkları için
0 oy
(5,932 puan) tarafından
Kendi sancimi yada suyum gelmesini beklerim pişman oldum suni sancı aldım iki santim açılma ile zorla dogurtular doğradilar resmen kendi sancimi bekleyecem zirt pırt gtmeyecem doktira
0 oy
(1,917 puan) tarafından
Kaynanam eşimi çok doldururdu mama verme emzik verme eşimle tartisirdim sütüm azalirdi şuan ki aklım olsa kocada evden kovar rahat kafyla bakardım bebegime
0 oy
(6,869 puan) tarafından
Yeniden hamile kalmak istemiyorum :D neyse işin şakası ilkinde yapamadığımı zaten ikinci yaptım gözümü açtım sadece eşime çok taviz verdiydim onu vermezdim sık boğaz ederdim biraz zorluk görsün diye :D 
0 oy
(1,460 puan) tarafından
2. Yi doğum yapalı 4 ay oldu ilkte yaptığım hataları bunda yapmadım tecrübe ne kadar güzel bisy

Her ay kontrole gitmedim tabiki takipteydim hareketlerini 

Normal doğumda diretmedim oğlum bu sebeple oksijensiz kalmıştı sezeryanla doğurdum 2. Yi

Doğumdan önce süt yapacak herşeyimi hazırladım ilkinde hiç umursamamiştim 

Emzirmekten vazgeçmedim ilkinde meme reddi oldu ugrasmayip mama verdim süt gitti

Doğumdan sonra yaptığım ennnnnnn büyük yanlış kaynanamda 40 gün kalmakti emzirecegim kayinbabam bütün gün evde emziremedim utandım umursamadim mama verdim oğlum benden çok kaynanama alıştı gibi gibi... bu defa kendi annemde bile kalmadım sadece evimde 
0 oy
(652 puan) tarafından
İlkinde aşırı evhamlı olduğum için her bir rşyde hemen acile gidiyordum ve bunlar ufak tefek şeyler ha. Şimdi hamileyim bir kez gittim ona da çok kötü oldum. Doğum konusunda da aşırı korkmuştum şimdi de korkuyorum ama o an bilinçli davranacağımdan eminim. Doğum sonrası daha olmadı ama asla kimsenin sözüne boyun eğmeyeceğim. Dilime geleni söyleyeceğim. İlkinde duymadığıö laf kalmamıştı. Şimdi yine aynılarını duyarsan şakkk cevplarını alırlar. Bir de doğum sonrası bebeğimi emzirmek için elimden ne gelirse yapacağım inşallah emzirebilirm. 
0 oy
(3,570 puan) tarafından

Kocama inanıp bir çocuk daha yapmam mesela :D tamamen kendimi iyi hissettiğim için yaparım

0 oy
tarafından
Emzirme konusunda eksiktim galiba ona dikkat ederdim onun dışında oğluşum nasılsa 2. Çocuğumuda öyle yetiştirdim..
0 oy
(2,203 puan) tarafından

Manuel süt sağma pompası almıştım sanki aklım olsa elektrikli alırdım sütüm fazlaydı zaten fazla diyip hep döktüm 

Sonra belamı buldum sütüm kesildi bebeğim 45 günlükken tam zamanlı mama diyarına geçiş yaptık 
Birde hamileliğimin en başından beri tansiyon ölçümü yapmak olurdu 
Benim ilk hamileligimde vardı daha doğrusu öncesinde de varmış ama hamilelik ile öğrendim bütün doktorlar doğurursun sorun olmaz dediler 33. haftada devlet kabul etmedi özel kabul etmedi 
Yumurta kapıya dayanınca ikimiz için hayati risk olduğundan sadece üniversite hastanesinde doğum yapabildim 
Tekrar da orda yaparım 
0 oy
tarafından
Gönlümce gezdim, çocuğum için birikim yaptım, gelen bebek paralarını onun adına ayırdım. Doğumu özelde yaptım. Eşime ne istesem yaptırdım. Ohhh sefam olsun. Bir daha çocuk düşünmüyorum. Her şeyi maddi olanak el verdikçe en iyisinden yapmaya çalıştım. Pişman değilim.
0 oy
tarafından
Asla kendimi strese sokmaz ne bulursam çocuğum için yerdim muz kilo aldıran herşey sezaryenden bu kadar korkmazdm . 9 ayı anın tadını çıkarirdim . Çocuğum doğana kadar kimseye hamileyim demezdim heralde özellikle koca tarafı 
0 oy
(608 puan) tarafından
Doğumda baglatmaktan son anda vazgecmistim şimdi ki aklım olsa baglatirdim çok zor bir dogumdu keza şimdi üçüncüye hamile kalma fikri bile beni delirtiyor korunma ile uğrasmazdim
0 oy
tarafından
Hiç pişmanlığım yok
0 oy
(2,071 puan) tarafından
Geceleri mama veririm meme vermem 
0 oy
(363 puan) tarafından
Tek pişmanlığım refakatçilerim erken gitsin diye erken ayaklandım kafam kimseyi kaldırmıyordu. Dikişlerim enfeksiyon kaptı.  
0 oy
(1,126 puan) tarafından

Yazacak çok şey var hangsini yazsam die düşünüyorum ??:Dçok şükur bu günümüze tabi

0 oy
(648 puan) tarafından
Annem zaten yanımdayken kaynanamın hemen kalmaya gelip her şeye karismasiyla canımı sıkmasına izin vermem. Hamileyken daha sağlıklı beslenirim. Her söyleneni kafama takmam, yeterli bir anne olduğuma emin olurum. Memede uyutmaya alistirmam.
0 oy
tarafından
En yakınımi bile doğum sonrası da eve kabul etmezdim ( eşim ve ben olurdum sadece) 

Çünkü sağolsunlar yinede, her iki ailede mükemmel geçen doğumumdan sonra kendimi hızla toparlamama rağmen lafları bitmedi. Yani bu kızın doğumu iyi geçti toparlandı çabucak biz ona dert olalım dediler. Onlara biraksaydim bebeğimi kucağıma alamiyordum. Kucaktan kucağa gezdi yavrum. Salladılar biz bakarız sana ihtiyaç yok dediler neler neler. . . Neyse ki erkenden aldım ellerinden hepsini evine gönderdim paşa paşa baktım bebeğime dikişli olmama rağmen. İyi de yaptım. Bir bebeğim daha olsa kimseye haber vermeden doğurur gelirim 2 ay kimseyi kabul etmem. Bebeğimi kimsenin kucağına vermem. Of gene aklıma geldi. Lohusalıgim çok kötü geçti bu yüzden 
0 oy
(17,507 puan) tarafından
Yeniden hamile kalsam doğum yapsam bir kere hamileliğimi hemen herkese söylemem ilkinde söyledimde ne oldu eş ailem tebrik dahi etmedi doğuma yakında dolaplik bir şeyler hazırlarım evime de doğuma az bir zaman kala yardımcı çağırırım eve de kimseyi kabul etmem kayınvalidemler bebek on yirmi günlük olmadan gelmesinler bir zahmet 

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 830 göst.
0 oy
11 cevap 468 göst.
0 oy
30 cevap 456 göst.
22 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Kubrabas (246 puan) tarafından soruldu
0 oy
56 cevap 1,162 göst.

407,214 soru

12,222,944 cevap