0 oy
822 göst.
Diğer kategorisinde (167 puan) tarafından
Kızlar iyi akşamlar, mimarım ve şantiyede işe başladım. Baya kaba inşaat, normalde ofiste çalışma deneyimim vardı daha önce. Sabah 9 akşam 4 şantiyedeyim, günde belki 5 katı 20 den fazla in çık yapıyorum, inşaat çok tozlu, oturacak yer yok boya kutularının üzerine oturuyoruz. Afedersiniz tuvalet bile yok var da erkek inşaat ustaları gidiyor. Bir kadın olarak bu şartlarda çok zorlanıyorum. Ama yapmak zorundayım, eşim diyor ki boş ver çalışma ama ekonomik olarakta ona bağlı olmak istemiyorum. Sizce alışır mıyım ? 

8 Cevaplar

+1 oy
(1,181 puan) tarafından
Şartlar zor  biraz ama inşaat ilerledikce toz oturma alanı ve lavabo sorunu çözülecektir .pes etmeyin en azından şuanda sahada çalışırken ofis gibi daha rahat işleri de yakalama şansınız olur buda bir tecrubedir.
(167 puan) tarafından
Sizin sektörünüz nedir
(1,181 puan) tarafından
Ben öğretmenim
-Reklam-
0 oy
(3,658 puan) tarafından
O kadar okumuş mimar olmuşsun başka iş bak buluncaya kadar çalış ben olsam öğle yapardım okumakda kolay değil emeğin var o kadar
(167 puan) tarafından
İşimiz bu mecbur
(1,025 puan) tarafından
İyi de kadının işi bu :D
(13,603 puan) tarafından
yani mimar dediğin ofiste olmaz sadece gidecek şantiyeyi de kontrol edecek:) gerçekten değişik bir yorum olmuş
(3,658 puan) tarafından
Yorumum değişik değil yazarken eksik yazmışım o kadar okumuş mimar olmuşsun tabi çalış bırakma diyecektim komik bir şey yok
(3,658 puan) tarafından
Bende eczacı teknisyeniyim insanlarla uğraşıyorum çalışmak ne demek biliyorum
0 oy
(13,603 puan) tarafından
pes etme bence evet çalışma şartları zor ama en azından wc için bastırabilirsin. Aslında şantiyelerde konteyner olur mühendis için falan. ben staj yaparken vardı kadın erkek ayrı. tamam mükemmel bir temiz tuvalet değildi ama yine de iyiydi. 

tecrübe kazana kazana gönlüne göre bir yerde iş bulacaksın bence
(167 puan) tarafından
Teşekkür ederim sizin sektör nedir
(13,603 puan) tarafından
ben aslında bilgisayar mühendisiyim ama iç mimarlık okuyorum :) tabi şimdi bebekten dolayı ara verdim
(167 puan) tarafından
Kolay gelsin
(13,603 puan) tarafından
teşekkür ederim canım, sana da kolay gelsin. ama hiç pes etme. zamanla daha güzel olur inşallah
(555 puan) tarafından
Bilgisayar mühendisi benimde kardeşim ,iş bulamıyor.halbuki iyi bı sektör yazılım işiyle uğraşıyor 1senelik tecrubeside var a olmuyor nerelere basvursun sence
0 oy
(313 puan) tarafından
Benıö eşimde inşaat mühendisi sürekli sahada kır toz pas içinde eve gelıyor. Zor gerçekten başka bir şehire gidemiyor iş için. Çağıroylar ama şantiyede kalacakmiş eski mimarlık mühendislik kalmadı anlayacağın
(167 puan) tarafından
Gerçekten şartlar çok zor
(313 puan) tarafından
Evet çok yani beni yanlış anlamayın ama eşimede söyliyorum bunu o kadar okuyorsunuz işçilerle aynı ortamda yatığ kalkmak çalişmak zorunda kalıyosunuz sektör bitmiş. Ben asla işçileri küçümsemek için demiyorum ama en azından mimarın mühendisin bir ofiste çalişmasi lazım yada sahada bir ofis kurmaları yoksa çok zor.
(167 puan) tarafından
Evet direkt aynı şartlar hatta bizim daha zor çünkü şöyle onlara yine imkan var Tuvalet vs kendi aralarında yemek hazırlıyorlar ama biz dışarıdan yiyoruz tuvalete gidiyoruz
(313 puan) tarafından
Allsh yardımcımız olsun
0 oy
(20,214 puan) tarafından
Alışırsın. İşini bırakma 
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Ayy ne güzel ya yerinde çalışmak daha havalı.ben ofiste çalıştım bunaliyordum.santiyede ohh mis daha iyiydi ozaman bekardim tabi.simdi yapsam eşim izin vermezdi bende zaten rahat olamazdım ya eşim kıskanç zaten günde 50 defa arardı burnumdan gelirdi herhalde.
0 oy
(4,551 puan) tarafından
5yıl şantiyede çalıştım. Saha evet tozludur, yorucudur ama neden konteyner yok? Benim kendime ait konteynerım vardı, kadınlar tuvaleti vardı. Şartlar neden bu kadar kötü anlayamadım. 
(4,551 puan) tarafından
Yani öyle olması lazım ama sanırım bu tek bina olduğu için şirket masraf etmek istememiş de olmaz ki böyle de. Çaycımız yoktu ama ben bir harita mühendisiyle konteynerı paylaşıyordum, ikimizin de odası ayrıydı.
0 oy
(1,267 puan) tarafından
Bunu bilerek okumadınmı cnm mesela asla bana göre bir meslek değil ben yapamazdım çizimim çok iyidir ama inşaatlarda uğraşamam okumuşsun dişini sık ama hep bu şekildemi olacak çok bilgim yok ondan soruyorum yoksa tecrübeyle sadece ofis ortamınamı geçeceksin ama sanmıyorum 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 512 göst.
0 oy
12 cevap 428 göst.
0 oy
3 cevap 224 göst.
31 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hicrannn (1,227 puan) tarafından soruldu
+3 oy
24 cevap 1,110 göst.

411,556 soru

12,389,379 cevap

43,709 kullanıcı

Kategoriler

...