0 oy
191 göst.
Diğer kategorisinde (631 puan) tarafından
Kızım 21 aylık. Aynı odada park beşiğinde uyuyor. Tam bir emzik bağımlısı öyle böyle değil. Bir de şimdi havalar sıcakken tuvalet eğitimine başlasak mi diyorum. Sizce önce hangisi olmalı. Hepsi bir anda olmaz zaten etkilenir gibi geliyor. Ama daha konuşmuyor. O yüzden tuvalet eğitimine cesaret edemiyorum. Geçen birisinde okudum konuşmadan da oluyormuş sanırım. Bu arada kendi odası var ama yanlış beşik almışız kısaca şuan odasını da ayirsam park besikte uyumaya devam edecek. Bu sefer odasında adım atmaya yer kalmaz. Açıkçası 2.5 yaşına kadar bizimle uyusun sonra ayırırım diyorum. Eşimde sonsuza kadar uyumıycak ya dursun diyor. Arada deprem oluyor ondan da korkuyorum. Çünkü uykum gerçekten ağır hiç rahat edemiyorum başka odadayken. Biraz karışık oldu kusura bakmayın :(

7 Cevaplar

0 oy
(1,674 puan) tarafından
İlk önce emziği bırak bağımlı diyorsun ağzından çıktığı an uyanıyordur, benim kızım öyleydi 20 aylık bıraktık. Benimki konuşmayı bırakmıştı her an ağzındaydı. 

Ayına bakma tuvalet eğitimi için çocuğun sinyal veriyo mu o önemli yoksa tak çıkar yapar daha geç bırakmasına sebep olursun. 

Oda ayırma konusuna gelirsek bence artık ayır oda ayrı bir birey olduğunu hissetsin iki üç akşam zorlanırsın ki yanında yatmıyor beşiğinde yatıyormuş çok zorlanmansın
(631 puan) tarafından
Evet gece uyanınca emziği bulamazsa ağlıyor, emziği aldığı gibi uyumaya devam ediyor. Tuvalet eğitimi için hiçbir sinyal yok, rahatsız olduğunu göstermiyor bezden hiç :( Odasında büyüyen beşik var onu bu ay artık büyütücem, yatak koruyucu alıyım. Gündüz uykusunda alıştırıyım bari canım hem daha rahat eder gibi geliyor.
(1,674 puan) tarafından
Emziği bırakması 3 gecede oldu çok bagımlı olması rağmen :) bırakır yanı merak etme. Tuvalete hiç başlama derim ben
Gündüz yatır bı ıkı gün sonra geceye dönersin
(631 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım
-Reklam-
0 oy
(20,550 puan) tarafından
Ben olsam önce emziği biraktirir  birkaç ay sonra odasını ayırır en son tuvaleti ogretirdim. Tuvalet eğitimi için ben 2.5 yaştan sonrasini uygun buluyorum. Hepsinin arasında en az 2 ay bırakırdım. 
(631 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Çoğu kişi aynı yazmış banada mantıklı geldi odasını ayırmadan emziksiz uyumaya alışması
0 oy
(166 puan) tarafından
9 aylıkken aklı ermez ken emziği bıraktırdım ben 
0 oy
(2,729 puan) tarafından
İlk önce emziği bıraktırman lazım daha sonra odasını ayırman lazım. Çünkü emziği ağzından düştüğünde yine uyanıcak. Benim de uykularım çok ağırdı ama her şey hal oluyor. Yeter ki fikrinde sabit ol ve kimsenin aklını sulandırmasına izin verme. Sen kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman vazgeçir. Çünkü çocukların her durumuna ilk önce anneler karşılık veriyor. Ki zaten senin bebişte kendi yatağında yatıyormuş o kadar zorlanmaz diye düşünüyorum. Benim kızım bizimle birlikte ortada yatıyordu. 1 yaşına yakın oda yaptık tam 1 yaşına girdi o zaman odasını ayırdık. İlk 2 hafta ben de odasında yattım çünkü  kaldığımız siteye taramalı ile ateş açıldı o yüzden biraz korkuyordu geceleri. 2 hafta sonunda onu uyutuyordum sonra ben yatağıma geçiyordum öyle öyle alıştı. Telsiz aldık baş ucumda duruyordu telsiz hala daha ağlasın direk duyuluyor yüksek ses şeklinde hemen kalkıp bakıyorum. Bazen sabaha karşı uyanıyor yanıma geliyor birlikte uyuyoruz uyanana kadar. Emzik konusu çok zorlar seni. Tuvalet eğitimi içinde bekle biraz daha bence. Hem rahatsız olmuyormuş bu yüzden wc için iletişim kuramayabilirsiniz. 
(631 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Öncelikle emzik işini halledicem o zaman. İnşallah kolay geçer üzülmez. Bir şey sormak istiyorum kaçıncı aydan itibaren yatağından kalkıp gelmeye başladı. Yani mesela uyanıp bir şey yapar duymam diye de korkuyorum o yüzden de ayiramadim biraz. Park beşikte uyansada çıkamıyor
(13,938 puan) tarafından
Bende bir yaşında ayırdım,10 aylıkken yurudu kolay kolay çikip gelmez gök gürültüsünden korkuyor yada rüya görürse çikıp gelir . Bakar odada bulamazsa kardeşinin odasına gelir bilir orda olduğumu
Emzik konusunda bir şey diyemem vermedim ama ilk sıra oda ayrırma olmali bencede
(2,729 puan) tarafından
Diğer yerlerin kapısını kapatıyoruz. Uyansa da onun için tehlikeli bir şey bırakmıyoruz ortada. Şirin kız hep diyorsun ya Buket Defne diye :) gerçekten öyle :) 10 aylıkken yürüdü gök gürültüsüne ve rüyasına korkup kalkıyor o da :) emziği bırakmadan ayırırsa gece sürekli uyandığından annesi büyük ihtimal yine vazgeçer. Odadan odaya geçmektense yanımda olsun diye düşünebilir.
(13,938 puan) tarafından
Çok benziyor huyları ☺️

Bizimde ortada tehlikeli bir şey yok her yer açık Defne hiç ağzına bi şey sırma huyu olmadı Efe ne bulsa sokuyor))))
Kararlı olmak lazım ben de vakit bulup bezden çıkaramadım hala
(2,729 puan) tarafından
Ben de çok düşündüm bezi bıraktırayım ama bu aralar evle ilgili problemler oldu. Fırsat olmadı.
0 oy
(2,537 puan) tarafından
Emziği biraktir artık konuşmayı da geciktirir.odasi önemli değil hallolur .tuvalete gelincede sinyalleri veriyorsa başla bı belli olmaz .olmuyorsa çok bunaltma üç ay sonra yine denersin canim
(631 puan) tarafından
Evet kelime sayısı cok az gibi geliyor. Önceliğim emzik olacak inşallah çok üzülmez. Teşekkürler
0 oy
(14,088 puan) tarafından
Kızım 27 aylık 2 ay oldu biraktirali hala çok nadir çişim var der yani bence konuşması gerek değil davranışları gösteriyor yaz geçmeden önce tuvaletini biraktir daha sonra odasını ayır en son emzige bırak şuan Emzik destekçisi anladığım kadarıyla 
0 oy
tarafından
Önce emzigi bıraktırma sonra odasını ayırma seneye yazında tuvalet için ayırırsin

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 249 göst.
2 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Buket masal (2,500 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 777 göst.
21 Aralık 2023 Diğer kategorisinde _GaRDeNYa_ (524 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 300 göst.
1 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde _GaRDeNYa_ (524 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 144 göst.