0 oy
574 göst.
Diğer kategorisinde (305 puan) tarafından
Bende bazen ani ruh değişimleri oluyor. Sanki hiç bir şeyden tat alamıyorum. Aslında bu bebeğimle alakalı değil neden böyle bilmiyorum. Mesela dışarı çıkıcaz diyelim bana öyle bir yapışıyor ki kızım, çıkmıyorum ondan sonra çünkü dışarda da bir şeyle ilgilenmiyor bana aşırı yapışık o konuda. Yani evde de dışarda da aynı sürekli kucakta olmak istiyor. Ne yemek yiyebiliyorum ne başka bişey herşeye rağmen mutluyum iyiki var ama ben bir şeylerden tat almak istiyorum bunu nasıl aşarım bilmiyorum. Bugün mesela o kadar zorladı ki beni sinirden bağırdım sonra daha çok çıktı üstüme. Ne yapabilirim nasıl yaparım bilmiyorum. Bir kaç ay öncesine kadar bu kadar yapışık değildi şu an yerimden kalktığım an kriz geçiriyor ve gerçekten çok zorlanıyorum. Kızıp bağırıyorum biliyorum bebek aslında ona değil kendi yapamadığım şeylere bağırıyorum. Nasıl geçer bu. Tüm anneler hepimiz aynı mıyız yoksa bende mi bir sorun var. Gündüz sesimi yükselttim diye gece uyuyamıyorum. Kafam hep onda oluyor. 

25 Cevaplar

+2 oy
(1,647 puan) tarafından

Hergun yataktan bir kalkışım var bugün sakın olucam sinirlenmiycem bil bakalım sonra noluyo :D

(305 puan) tarafından
Bende öyle her gece dua ediyorum kendi kendime yemin billah ediyorum ama sabır tükendiği zaman otomatik çıkıyor bişeyler
(205 puan) tarafından
Sanırım sinirleniyorum :-))
(305 puan) tarafından
Vallahi bende ama bilinçli değil ya anlık bişey
(13,308 puan) tarafından
Ben de her sabah yataktan kalkarken öpüp kokluyorum nasılsa daha yataktan kalkarken verilmeye başlıyoruz diye
-Reklam-
+2 oy
tarafından
kocam benimle bebek gibi ilgilendigi zaman ben de çocuğuma daha sakin davraniyorum ama kocam umursamaz yorgun fln olunca geriliyorum
(305 puan) tarafından
Çok haklı bir isyan bence bende öyleyim
(7,374 puan) tarafından
Ah şu kocalar :((( kaynanalar da var tabi
(3,365 puan) tarafından
Kesinlikle eşlerle alakalı
+1 oy
(3,789 puan) tarafından
Bazen sakın kalmaya çalışan bir gergin olabiliyorum
+1 oy
(4,546 puan) tarafından
Hem sakin hem gergin arada eşim yüzünden sinirli değişiyor sürekli sinirlenince yada gergin olunca çocuklardan uzakta eşimle iki çekişiyorum oluyor bitiyor ☺️
+1 oy
(7,374 puan) tarafından

Bitek şu duayı ediyorum hep: Allah'ım bu siniri benden al kafam yumşak olsun. Evlilik galiba hayatımızı psikolojimizi alt üst ediyormuş bunu öğrendim. Bazen kendimi cimdiklediğim bile oldu sinirden:unsure: kendime zarar vermezsem o sinirle zarar vermemek için oğluma mecburen telefonu verip uzak dur benden git derim:'(

0 oy
tarafından
Genel olarak sürekli bağırıp çağıran azarlayan gergin bir anne değilim . Çocuklarımın çocukça yaptığı şeylere sinirlenmiyorum . Kırıp dökme kirletme dağıtma asla böyle şeylere takılmam. Ama bazen öyle bir geliyorlar ki çığlık attığımı bilirim . Bir mağaza da restoran da veya yolda yürürken hıçkıra hıçkıra ağladığımi bilirim . Nasıl onlar cocuksa bende insanım . 
(305 puan) tarafından
Tabiki bende öyle şeylere asla takılmam asla. Dediğim gibi sürekli bana yapışık olması beni geriyor aynı şeyler yaşandı
(498 puan) tarafından
Tek çare sinirlenmek xeğil maalesef sana da ona da zarar.o öyle yapınca kucağına al siakinliğini korumaya çalış huzurlu oluncaya kadar sakin kal ama hissettir çünkü onun buna ihtiyacı var anneye sarılarak huzursuzluğu gidiyor belki o an değil bi çok kere yaparak ruhu iyileşir çocuğun. İhtiyacı var buna ondan anne kucağı hangi çocuğuna huzur vermezdi. Bi kaç post okudum herkesin yaşadığını ben de yaşamım bana özgü değilmiş.
(305 puan) tarafından
Öyle tabiki ama hepimiz insanız arada bizde çatlıyoruz normal bence ya
(498 puan) tarafından
Dedim ya herkesle aynı şeyleri yaşamışız ama bebek açısından daha çok değindim onun seninle sürekli temas etmesi elbet bir nedeni var güven arıyor şimdi kucaklamaya bu eksiklik bilinç altında hep kalacak o yüzden p istese de istemese de kucakla sarıl zamanla düzelir çok sürmez bu hali
0 oy
(624 puan) tarafından
Bazen aşırı sakinim bazende gerginim. İnsanogluyuz malesef bazen hayatımızda olumsuzluklar oluşunca ister istemez bunu çocuğumuza bazen gösteriyoruz
(305 puan) tarafından
Başka olumsuzlukları yansıtmam aslında ben yapamadığım şeylere sinirleniyorum genelde
0 oy
tarafından
Çoğu zaman sakinimdir
0 oy
tarafından
Kompleksliyim agresifim :))) 
0 oy
(1,174 puan) tarafından

Ben relax bi insanım döker saçar dağıtır asla kızmam. Ama bazen delirtiyo. Misal bugün sebepsiz ağlıyo yemek su oyuncak aklına gelebilecek her şeyi teklif ettim bağıra bağıra ağlıyo en son bende bağırdım sustu. :D

(7,374 puan) tarafından
Bu taktiği denedim bana dediki: kalbimi kırdın deyip küstü :))) oysaki beni kıran o  :D
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Nasıl bir anne olacağını çok merak ediyorum. Bu yaşıma kadar hep sakin bir insandım. İki ay sonra nasıl bir anne olacağımı göreceğim. 
(7,374 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun inşallah tüm anne adayları :)
(1,122 puan) tarafından
Amin :)
0 oy
(7,126 puan) tarafından
Kendimize vakit ayıramadıkça çocuklarımıza kızıyoruz bence birşeyler yapmak istiyoruz olmuyo en son kızıyoruz arada bende kızıyorum ve benimkiler büyük sayılırlar ama oluyo işte 
0 oy
(484 puan) tarafından
Yalnız değilsin canım. ❤️ Ben de aynı dertlerden muzdaribim. Bir de hiçbir şeye yetememe duygusu var. 
0 oy
(4,486 puan) tarafından
Normalde gergin bir insanım ama oğluma karşı aşırı sakinim birazda ailem sayesinde çok destek oluyolar
0 oy
(3,189 puan) tarafından
Sakinim . Bağırmak çok olumsuz etki bırakıyor çocuklarda. Sakin kalmak lazım 
0 oy
(2,727 puan) tarafından
Normalde sakin biriyim. Kırsın döksün dağıtsın karalasın umursamam. Evimin duvarları kızımın sanat eserleriyle dolu :) evde kırılmadık eşya kalmadı :) halımı bilerek bekletiyorum daha dökücek bir şeyi kaldıysa iyice kirletsin döksün yıkamaya vereyim :) sabah kalktığımda evi toplarım akşam yatana kadar ev toplamadan önceki haline gelir kızım uyuduğunda yine baştan. Tek sinirlendiğim nokta Kendine zarar verebileceği durumlarda açık açık anlayacağı dilde anlattığım halde 4. Söyleşimine kadar tekrarlıyorsa o zaman kimse yok yanımızda çevremizde sakinliğimi koruyamıyorum. Çünkü sonunda söylediğime gelip can acısına ağlıyor. Ama hiç bir zaman başkasının yanında bir şey söylemem. Sakinliğimi korurum çok direnirim. Sırtımı dönerim derin nefes alırım gökyüzüne bakarım bazen gözlerimi kapatırım hayır sakin olmalısın diye kendi kendimle konuşurum. 
0 oy
(5,455 puan) tarafından
Tamamen eşime bağlı o bana ne kadar ılımlı yaklaşırsa yorgunluğumu fark ederse o kadar sakinim ama gelip dinlenmek istiyorum diye bana trip atıp küsünce delleniyorum ister istemez çocuklarda yansıyor 
(498 puan) tarafından
Evet bununda etkisi  çok yani eş faktörü. Ama bi zaman sonra eş faktörünü umursamıyorsun sinirlenmek bi nebze azalıyor ama illa bişey çıkacak inatlaşma yemek yememe telefon yüzünden vs.
0 oy
(4,376 puan) tarafından
Malesef ki aslında goremedimiz ilginin acısını cocuklarimizdan çıkarıyoruz arada çok gergin olabiliyor herseyini bağıran bir anne oluyor arada ise cok sakın oluyorum bazen bağırınca o gelip beni kırdığını sanıp özür diliyor bende kızımdan özür diliyorum barisiyoruz ama yinede bağırınca için bir kötu oluyor 
0 oy
(310 puan) tarafından
Hergün kendime söz veriyorum asla üzüp kırmıcam diye olmuyor maalesef benim kide daha küçük 19 aylık olacak cidden bazen kafayı yemek üzereyim naparsam yapayım ağlıyor ya ona sinir oluyorum yemek yemiyor ağzına alıp yete tükürüyor onda sinir oluyorum dışarıda asla yürümek istemiyorum sürekli kucak istiyor ne tadım kalıyor ne tuzum şimdi vurmaya başladı konuşsam da olmuyor bazen kızıyorum o yüzden kızınca daha çok üzülüyorum saçma sapan bir döngüye giriyorum kısacası çok seviyorum ama eski hayatımı sakinliği okadar özledim ki
0 oy
(4,335 puan) tarafından
Biraz daha sakindim ama ikinci çocuktan sonra artık kendime hakim olamıyorum tahammül falan kalmadi

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 264 göst.
5 Ekim 2022 Diğer kategorisinde İki çocuklu anne (2,080 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 159 göst.
9 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,262 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 23 göst.
+1 oy
20 cevap 622 göst.
23 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Sessiz1_i (1,122 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,439,745 soru

23,669,873 cevap

309,497 kullanıcı