0 oy
338 göst.
Diğer kategorisinde (311 puan) tarafından
Kızlar bundan 3 gün önce sabah kalktığımda neye uğradığımı şaşırdım yataktan kalkınca aniden başım dönmeye dengem bozulmaya başladı yatarken bişey yok oturduğum anda başlıyordu bu böyle yaklaşık yarım saate yakın sürdü sonra bi cesaret lavaboya gittim tutuna tutuna sonra hafifledi yok denecek kadar azaldı eşim geldi acile gittik orda vertigoya benziyor onun bi serumu var takalım şikayetin azalmazsa bidaha bakalım dediler serum takılırken başını sağa sola çevirme uyuma dediler o da yavaş ilerliyordu baya yaklaşık iki saat sürdü bitmesi o ara bi telefonuma bakmak için başımı çok hafif çevirdiğim anda bayılma hissi böyle dönme kusma hissi geldi yine çok korktum ama tekrar sabit durunca geçti o serum beni sersem gibi yaptı aşırı uykum getirdi eve geldik biraz uyudum sonra baya iyi hissettim kendimi doktor demişti farklı bişeyden dolayı olsaydı serumla geçmezdi diye neyse kbb randevusu al ona gözük ben ilaç yazmayayım dedi randevuma 3 gün var ama ara ara böyle hareket ettikçe başım dönüyor gibi dengemi kaybediyorum gibi geliyor başka bişey varsa diye çok korkuyorum istemsiz olarak hareketlerimi aşırı kısıtlamaya başladım panik atağımda var merak ettiğim bu kuşak kristalleri oynadığı zaman insanın sürekli mi başı döner böyle kısa kısa ataklar halinde mi olur mide bulantım hala geçmedi bu arada evde nasıl anlayabilirim doktora gidene kadar bunu yaşayan arkadaşlar nasıl tanımlarsınız veya herkeste aynı belirtiler mi olur? 

12 Cevaplar

0 oy
(294 puan) tarafından
Kulak kristal olmasın cnm baktırdınmı
(311 puan) tarafından
Randevu aldım daha 3 gün var
(294 puan) tarafından
İnşllh kulak kristalidir
(1,446 puan) tarafından
Canım zaten kulak kristali yerinden oynayınca vertigo yapar bendede olmustu
(1,246 puan) tarafından
Vertigoo kullak kristillerin oynamsi demek onun ilacai var betaserc ben kullandim
-Reklam-
0 oy
(294 puan) tarafından
Göz kararması varmı
(311 puan) tarafından
Canım kötü bişeyse yazma lütfen çok etkileniyorum çünkü
(294 puan) tarafından
Cınlama varsa ozamn kesin kulak kristalidr bi acile gitseydin ya
(311 puan) tarafından
Canım yazdım ya yukarıda soruyu sorarken gittiğimi okumadın mı
(294 puan) tarafından
Okudum ya bmdede hafıza kalmadı korkma sen kulak kristal ise kolay bi şeklide düzeltiyorlr
(294 puan) tarafından
Komşumun basına geldi senn anlatgıının aynısı bnde hiç bilmiyordum kulk kristal i ni kadın hiç ayakta duramıyor du şimdi iyi tedavi oldu
0 oy
(10,483 puan) tarafından
Benim kulak kristalkerim oynamıştı kafam bile şişmişti öyle bis Bi Ağrı'daki doğum sancısı onun yanında hiç bişey o dereceyi yani ama hiç baş dön esi olmadı bende
(311 puan) tarafından
Allah Allah ağrı olmuyor genelde baş dönmesi mide bulantısı denge kaybı oluyormuş bunlar olmadı mı sende hiç
(10,483 puan) tarafından
Sadece baş  ve kulak ağrısı yaşadım Rabbim  Bi daha yaşatmasın
0 oy
(2,325 puan) tarafından
Valla ben 1 seneden fazladır çekiyorum. Bazen iyiyim ama bazen ataklar geliyor sürekli denge kaybı baş dönmesi ve bulantı yaşıyorum. Mesela bu hafta öyleyim. Günde iki tane hap kullnamama rağmen ayni. Telefonla fazla uğraştığım gün çok kötü oluyorum. Kbb yede gittim değişen bişey yok. Ani hareket yapmamaya çalışıyorum genelde. Yataktan hızlı kalksam yada boynumu saga sola hızlı cevirsem çok fena dönüyor. Bende napacam bilmiyorum hayatımı karartti resmen. Bide bende boyun fıtığıda var mesela fıtıkdan dolayı düz yastikta yatmam lazim ama düz yastikya yatınca başım dönüyor yüksek yapsam boynum ağrıyor. Yani işim Allaha kaldi benim :)
(311 puan) tarafından
Nasıl anladılar canım bunu hangi doktora gittin ve nasıl bi his oluyor o anda ataklar ara ara mı geliyor sürekli mi böyle oluyor farklı bişey varsa diye korkuyorum doktor benlik bi işin yok kulağında sorun yok derse o gün stres sardı beni şimdiden
(2,325 puan) tarafından
Kbb muayene etti bende şikayetlerimi söyledim. Vertigo dedi ilaç yazdi egzersiz önerdi bidr tuzlu ve yağlı yeme dedi. Bende ilk olduğumda senin gibi olmuştum yatakta sagdan sola hızlı dönünce birden başlamıştı. Bikaç saat evde çöktü olmuştum acile gidene kadar hafiflemişti. acilde ilaç yazip kbb ye git büyük ihtimalle kulak kristalkerin oynamış dediler. O gün bugündür çekiyorum işte 1 seneyi geçti. Dönem dönem artiyo bazen tamamen geçiyo. Bende kendimi test ediyorum acaba ne yapınca artiyo bu diye daha bulamadım
(311 puan) tarafından
Nörolojiye de gittin mi peki hangi testleri yaptı kbb bunu anlamak içim
(2,325 puan) tarafından
Gittim nöroloji mr istedi çektirdim benlik bir sıkıntı yok dedi. Kbb de normal muayene yaptı kulağıma bakti göz takibi yaptı bide gözüm kapali ileri geri sarstı basın dönüyor mü diye sordu ama ben şuan dönmüyor dedim.
0 oy
(965 puan) tarafından
Annem yaşadı aynı durumu anlattığın belirtiler vertigo gibi
(311 puan) tarafından
Nasıldı canım annenin belirtileri biraz açıklayabilir misin
0 oy
(106 puan) tarafından
Canım bana da vertigo teşhisi koydular aynı dediklerini yaşıyorum atak geliyo bazen o anda benim yatmami da engelliyo ama.Asagi yukarı bakamıyorum sabit kalmam gerekiyor.Ilk atakta magazadaydim sıcaktı baya içim geçti birden kulaklarım uğuldadi o anda bayılmışım zaten.Simdi Çok sıcak olunca ya da ayakta Çok durunca atak geliyo bayilcak gibi oluyorum oturunca geçiyor.Ama doktor ilaci yok dedi bana sen yine de bi gorun
(311 puan) tarafından
Evet bende sağa sola döndüğümde yine sanki bi anlık dengem kayboluyor gibi başım dönecek gibi geliyor hareket etmeye korkuyorum bişey olacak diye ama ilk günkü gibi de değilim bilmiyorum keşke vertigo olsun ne olduğu belli olsun en azından böyle belirsizlik olunca çok korkuyorum 3 gün geçmek bilmiyor resmen
(106 puan) tarafından
Korkma canım anlattığına göre ya vertigo ya kulak kristallerin oynamış en az iki gün sürüyor ataklar
(106 puan) tarafından
Kötü bijs ya hareket edemiyorsun iş yapamıyorsun sinir basiyordu bana bid4 cocuk varsa daha zor oluyo
0 oy
(141 puan) tarafından
Benim lise yıllarımı mahveden üniye hazırlanırken başıma gelen bi hastalık.

Kusma baş dönmesiyle başladı ve aylarca sürdü.Manevra yapmalarına rağmen geçmedi tüm hayatımı kararttı.Şimdi iki çocuk annesiyim geçtimi hayır.Onlarla beraberken tek başıma atak gelse bende çocuklarımda mahvoluruz o an.Aşağı yukarı asla bakamam hızlı hareket edemem.ceryanda kalamam kafamı üşütemem derken çok hassa dikkat edilmesi gereken bi hastalık.Geçmiş olsun umarım aşırı atak geçirip hayatınız çok etkilenmez
(311 puan) tarafından
Bende en çok ondan korkuyorum ya çocuklarla evde yalnızım genelde rabbim korusun bide bu kristaller eğer yerinden oynadıysa yerine gelene kadar şikayetler devam ediyor mu yoksa ara ara kısa ataklar halinde mi oluyor ben mesela doktora gidene kadar şikayetlerim geçerse o an anlayamaz mı tanıyı koyamaz mı yani ille o durumdayken mi gidilmesi gerekiyor
(141 puan) tarafından
Bu hastalık eğer ki doktor tam teşhis koyarsa ömür boyu geçmeyen bi hastalık.Yani ben 17 yaşımda yakalandım şuan 26 yaşındayım.Kayınbabam 62 yaşında oda aynı şekilde yıllardır bu hastalıkla beraber.Yaşamayan bilmez ama yaşayan için benim için hayatımı zehir eden bişeydi.Her ihtimale karşı ilaçlarınız hazırda olmalı bana göre.Zaman zaman uzun vadeli veya kısa farketmez atak oluyor.Kafanızı üşütmemeye dikkat edin.Şikayetiniz geçse bile doktora mutlaka gidiniz.Birde şöyle ayrım yapabilirsiniz.Bendeki belirtileri;
Ağır derinden bi baş ağrısı geliyo önce bi kaç gün önceden.Kafam çok hafifliyo ama taşıyamayacak kadar derin bi ağrı.Sonra mide bulantısı ve baş dönmesi.Baş dönmesi sağa sola döner gibi olmuyo .aşağıdan yukarı dünya tersine başına yıkılıyo.Mesela tansiyonun düşse bi yerden tutunursun sağa sola döner başın kendine gelirsin belki.Ama bu öyle bişeyki tutunman mümkün değil.
(311 puan) tarafından
Bende şuan sanki sağla sola böyle ani hareketler yapınca anlık dönüyor dengem bozuluyor gibi bide kulak çınlaması başladı hafif bazen sessiz bi ortamda daha çok duyuyorum çınlamayı ilk günkü dönme yok evin işini yapıyorum dışarı çıkıyorum çok ani dönme kafamı sağa sola çevirme hareketleri yapamıyorum bu da vertigo mu oluyor canım bide sen nöroloji ye gidip mr tomografi çektirdin mi acaba öyle bişeyde olabilir mi diyorum kbb muayenede kesin teşhis koyabiliyor mu
(141 puan) tarafından
Evet aynı o şekilde oluyor.sağa sola dönerken dikkat edilmeli.EEG çekilmişti o zamanlar.Kulak çınlaması aşırı çok oluyo bende.sessiz ortamda direk hissediyorum hiç geçmez benim hep kulağımda çın sesi vardır
(311 puan) tarafından
Anladım canım çok geçmiş olsun sanada rabbim şifa versin inşallah
0 oy
(101 puan) tarafından
Benimde oldu kısa süre önce. Nörolojiye gittim tomogrofi falan çekildi herşey Vertigo dendi ilaç verdi şimdi şükür bir sikayetim yok. Ama olmayacağı anlamına gelmiyormuş o yüzden sürekli çantamda ilacımı bulunduruyorum
(311 puan) tarafından
Belirtilerin nelerdi canım bide şeyi merak ediyorum bu kulak kristalleri oynadıysa eğer yerinden ataklar kısa kısa mı geliyor yoksa kristaller yerine gelene kadar sürüyor mu benim mesela baş dönmem yok ama denge kaybı sanki hareket ederken kısa süreli yaşıyorum doktora gidene kadar şikayetlerim geçerse o zaman belli olmaz mı olup olmadığı
(101 puan) tarafından
Aslında baş dönmesi gibi değilde denge kaybı gibi oluyor. Bende baş ağrısıda oldu. Doktor bir kağıt verdi orda hareketler var resimli onları yapacaksın. Ataklar bir saatte bir oluyordu ben geçene kadar yatıp kafamı oynatmıyordum. Telefona falan da bakmıyodum sessiz ortam da yatıyordum.
(311 puan) tarafından
Evet bende farkettim telefona bakmakta etkiliyor ama uyumak iyi geldi biraz hani yerimizden ani kalkınca göz kararması olur ya bi anlık bu öylr bişey değil bildiğin dengeyi sağlayamıyorsun bi tarafa eğiliyor gibi oluyor insan yürürken seninde böyle miydi
0 oy
tarafından
Onların manevra hareketi var ben onu yaptıktan sonra daha ugramadı bana aman daha da ugramasın zaten berbat bişey
0 oy
(822 puan) tarafından
Benim annem diyet yapmak istedi kendince. Yediği içtiğini kısıtladı, ekmeği tamamen kesti. 100 kiloydu ve bu ona iyi gelmedi sanırım. Bir gün yemekte birden başım dönüyor, midem bulanıyor dedi ve olduğu yere uzandı. Yemekten zehirlendi sandık. Ama bize bir şey olmadı. Yemek biraz yağlıydı, kolesterol falan sandık. Limon verdik , ayran verdik çözülmedi. Olduğu yerden kalkamadı , o gün balkonda uyudu hatta. Dönerken bile başı dönüyor, midesi bulanıyordu. Gözleri kapalı kalkıyordu. Acile gittik vertigo dediler. Kbb gittik o da aynısını dedi. Kulakta çınlama,  denge kaybı, dikkat eksikliği , baş dönmesi ve ağrısı olur dedi doktor. Dikkatli olmak gerekiyor. Eğer çok ileri değilse kendiliğinden geçiyor. Benim annemin hem dengesiz beslenmeden hemde kulak enfeksiyonundan dolayı olmuştu. İlaçla rahatladı ama ara ara kulak çınlaması oluyor. 
(311 puan) tarafından
Sağol canım gayet açıklayıcı anlatmışsın bende merakla bekliyorum randevu gününü ne diyecek bakalım
0 oy
(1 puan) tarafından
Meraba nasıl oldumuz acaba tamamen nekadar surede gecti
(1,294 puan) tarafından
Post açılalı bayağı olmuş canım seninde mi buna benzer şikayet lerin var
(311 puan) tarafından
Vertigo değilmiş canım tamamen stres kaynaklı çıktı çok geçmiş olsun sizede kbb ye gittiğiniz zaman gerekli muayeneyi yapıp tam teşhisi koyuyorlar
(1 puan) tarafından
Peki nekadar sürede gecti bu durum malesf bnde de oluyor
(1,294 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun peki tam olarak şikayetlerin neydi canım
(1 puan) tarafından
Uc hafta once bır atak geldı heryer donuyor serum yedım yavas yavas ayga kalkmaya gunluk işleri tapmaya baslasamda kafamı sola ceviremıyorum hala bu durum nezaman gecer
0 oy
tarafından
Bide ben hamileydim olduğum zaman çok çok kötü zamanlardi rabbim düşmanımın başına vermesin . İnternette onun haraketleri var o haraketleri yapman lazım canım yerine oturması için bazı doktorlar yapıyor ama nadiren tabi çünkü uğraşmak istemiyorlar.haraketleri yapıp dinlenmen gerekiyor bir haftaya geçer inşallah.
(1 puan) tarafından
Sizin nekadar surede gecti
tarafından
Yemek ve su içmeye üç gün sonra başladım baş dönmesi 1 hafta sonra geçti çok şükür çok geçmiş olsun sizede

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 176 göst.
15 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Oglumalis (1,105 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 171 göst.
0 oy
19 cevap 569 göst.
0 oy
19 cevap 1,058 göst.

401,048 soru

12,002,095 cevap