0 oy
56 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,366 puan) tarafından
Sezeryan sonrasında Aktkivya tükettim. Daha hastanedeyken (4gün hastahanede aldım. 2ci günde itibaren emzirdim)  çoçuk ishal oldu.  Aktivyanı bıraktım. Çoçuk hep kısmen duru dışkı yapıyordu. Annemler normal diyordu. 15 cü günde  Yeni doğum yapan küzenim çoçuk ishalmı diye sordu.  Yoo Annemler normal böyle oluyor dedim. 1aylığında sütüm azaldığı için hem süt, hem mama vermeye başladım. Çoçuk baya su gidince  doktorum rota virus dedi. probiotik başlayalım dedi. 7gün kullanmamıza rağmen fayda vermeyince doktorum süte alerjisi var muhtemelen dedi. Başka doktor gösterdim. Rotavirus olsaydı ateşi olurdu dedi. Sütsüz mamaya geçtik. Ve Ben süt tüketmemeye başladım. Ertesi gün oğlum ağlama krizine girerek kremsi dışkı yaptı. Doktorumuza ulaşamayınca eski mamanı verdim. Doktor aramama geri dönüş yaptı. Sütsüz mama kullanacak artık dedi. Bu sefer 2gün ishal olub, tekrar kremsi dışkı yaptı. Onu da yapamıyor, çığlık atıyor. Masajlar, yüz üstü yatırmalar, kucakda gezdirmeler, anus deliğine yağ sürtmek. Zorla yapıyordu. Doktor korkma normal düzeldecek diyordu. Gaz Siropu kullan dedi. Neyse. 2gün normal dışkı yaptı.

Bu sefer kaynanamın ısrarları başladı. Ara ara süt iç çoçuk alışsın dedi. 2kaşık aktkivya içdim bende. İçmez olaydım. Çoçuk hemen ishal oldu.  Probiotik ve Sütsüz mamayla 2 güne ishal geçti de. Bu gün yine saatlerce ağlama sonrası kremsi çıktı.  İshalle kremsi dışkı arasında gidib geliyoruz. 2ayımızı doldurduk. Ve Ben çok tükendim. Süt artırıcı çaylar da içiyorum. Sütüm yetse hiç mama vermem belki düzelir. Sonra da acaba benim sütümmü ishal yapıyordu diyorum.

Böyle olub düzelen oldumu? Bebek dışkısı nasıl olmalı artık onuda bilmiyorum.

Onümüzdeki hafta artık başka doktor gideceğim. 

3 Cevaplar

0 oy
(3,366 puan) tarafından
Post üste çıksın
-Reklam-
0 oy
(3,645 puan) tarafından
Anne sutu alan bebeklerin civik yapmasi normal. Bazen kremsi bazen asiri civik yapardi benim cocuklar. On sutun fazla olmasi veya yagli sutu az-cok almasi vs kivami etkileyebilir. Yani anne sutu alan cocuk dumduz sert kaka yapmaz. Bir digeri 2 3 ay kadar bebekler tam kaka yapmayi beceremedigi icin zorlanabilir. Onemli olan gazini cikarabilmesi esas gaz rahatsiz eder. Alerjik durum olsa vucudunda da belirti olur ve civik yerine mukuslu yapar diye biliyorum ben. Bence endise edicek bi durum yok. Ek gida almiyo ki sadece emerken ishal olsun. Senin yedigin ictiginde onu ishal yapmaz. Sen bebegini bol bol ve uzun uzun emzir sutun artmasi icin. Stres yapma.
(3,366 puan) tarafından
Rahatladır canım. Sağolasın.   Evet şu an cıvık. Eskiden çok suluydu. Hafta bazen köpüklü su bile gitdiği olmuşdu. Dünden beri düzeldi. Gazını çıkarırken beze de az bişey değiyor. Normalmi bu?
(3,645 puan) tarafından
Evet normal saglikla buyut insallah
0 oy
tarafından
Benimkide 2 aylik sadece anne sütü aliyoruz bizimkide sari renk ve sulu sulu normal dedi doktor ek gidaya gecmeden koyulmaz dedi anlam veremiyorum cıvık cıvık
(3,366 puan) tarafından
Teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 102 göst.
0 oy
1 cevap 56 göst.
24 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Kumsal&daghan (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 38 göst.
24 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Kumsal&daghan (21 puan) tarafından soruldu

399,771 soru

11,957,984 cevap

36,124 kullanıcı

...