2 yaşında ikizlerim var evime gelen herkes bu nasıl çocuklu ev hala yeni gelin gibisin der, çünkü bir düzen oturttum ondan da şaşmıyorum, sabah 7'de gün başlıyor, uyandıklarında direk kahvaltı vermiyorum iyice acikmadan yemiyorlar çünkü, saat 9 gibi kahvaltılarını yaptırıyorum 7 ile 9 arasına çocukların önüne oyuncakları döküp, günlük temizliğe girişiyorum, temizliklige ilk iş wc ile banyoya çamaşır suyu dökerek başlıyorum ki sıra oraya gelene kadar iyice içine işlesin diye, günlük sil süpür yapıyorum, toz alıyorum, zaten bir gün öncedende silinip süpürülüp toz alındığı için kolay oluyor, arkasından hemen tuvalet ile banyoyu yıkıyorum, temizlik bitmiş oluyor, çocukları da mutfaka alıp mama sandalyelerine oturturuyorum , onlar beni izlerken kahvaltılarını hazırlıyorum binbir şebeklik oyunla kahvaltılarını yaptırıp, üstlerini değişiyorum, yarim saat kadar TV açıyorum onlar TV izlerken ben dağılan mutfağı topluyorum, çamaşırlari çocuklar doğduğundan beri akşamdan atarim varsa çamaşırı makinadan çıkarır asarım, mutfak ile çamaşır bitince tv'yi kapatıp yarım saat, 45 dk çocuklarla oyunuyorum, sonra öğlen uyku vakti geliyor, youtube'den pış pış uyku müziği açıp uyutuyorum, onlar uyanana kadar pış pış sesi açık oluyor, bu sayede dışardan gelen sesleri duyup uyanmiyorlar ,2 saat boyunca uyuduklari için yemek yapmaya vaktim bol bol oluyor, hemen çocukların yemeğini yapıp ocağa koyuyorum ki onlar uyanana kadar pişsin uyandıklarında yemekleri hazır olsun, çocuklarin yemeğini ocağa koyduktan sonra akşama eşimin yemeğini yapıp ocağa koyuyorum, eşimin yemeği de pişerken hemen kendime bir kahve yapıyorum, sanki beni izliyorlarmis gibi de kahvem biter bitmez uyanıyorlar, 1 saat kadar kendilerine gelmelerini bekliyorum ,1 saat sonra öğlen yemeklerini yediriyorum, çoğu zaman çocukların yemeğini 2 günlük yaparım, ertesi güne onlara yemek yapacağım süre zarfında pasta yaparım, birazını bize birazını buzluğa atarım, hava uygunsa bebek arabasına bindirir yanıma da yaptığım pastalardan alıp dışarı çıkarız , değilse yine pastalarlardan biraz alıp komşuya gideriz yada cagiririz, akşama eşim gelir ,yemeğini yer ,sonrasında çocuklarla oynar, o çocuklar ile oyalanirken ben çamaşırları katlar varsa ütü yaparım, saat 9 gibi çocuklar uyur genelde ya film gecesi yaparız yada çay kahve eşliğinde dedikodu yaparız:)))) , Benim günüm böyle geçer nasıl sabah olur nasıl akşam olur bilmem... Bana göre en önemli nokta işleri rutine bindirmek, mesela bir odadan diğer odaya geçerken eli boş geçmemek, tezgahta bulaşık bırakmayıp hemen pisliğini alıp makinaya atmak, yani kısacası temiz evi temizlemek daha kolay oluyor... Rabbim hepimize kolaylıklar versin:)))