0 oy
706 göst.
Diğer kategorisinde (217 puan) tarafından
5 yas ve 40 gunluk 2  oglum var şimdiden yoruldum uykusuzum ev işini yemek yapıyorum hergun ama kostur koştur her aksam oglumu parka çıkarıyorum bide buyuk oglum sıkılıyo evde parktan gel yemek ısıt koy derken esim 9 da geliyo yemek yiyip yıkarken 10 oluyo ben hemen uyuyorum artık kendime hic bakamıyorum bile 3 4 çocuklu anneler nasil yapıyor yahu ya bu arada tek çocuk hic çocuk mus anladim oglum yaramaz baya ama baya rahat mısım ben araya zaman girince rahata alışiyo insan cok fena korumam gerek 2 3 sekilde:)  baska asla istemiyoruz allahim evlatlarıma saglikli uzun omur versin acisini gostermesin inşallah  psikoljik olarak baska cocuga bakmam imkansizzzzz

28 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Oğlunun yaşı gelmiş anaokuluna neden vermiyorsun
(1,864 puan) tarafından
Ama daha 5 yaşında bile değil Ekim de girecek gidenlerin çoğu ondan büyük. Gönlüm el vermiyor (kırık kalp emojisi) :)
tarafından
Bak cnm cocuk aklıyla düşün yetişkin aklıyla değil çocuklar bizim gibi ay hesabı yapmazlar yok 54 aylık yok 75 aylık yok bilmem kaç aylık diye çocuklar yıl hesabı yapar o yıl sınıftaki herkesle aynı yaşta olcak ve şuan hazır herseyiyle boşu boşuna 1 sene kaybetmesin o 1 sene lise döneminde çok etkili olcak Haa hazır olmasa zaten gondermemen gerekiyor fakat hazırken bence onu yasitlarindan geri bırakma 1.sinifi yasitlariyla okusun
(1,864 puan) tarafından
Bu açıdan düşünmemiştim. Sende çok haklısın
tarafından
Hayırlı olsun miniğe şimdiden bak okula başladığında aradaki gelisim farkına sen bile şaşıracaksın ve keşke daha önce gonderseydim diyeceksin ve özellikle lise döneminde çocuğunun sene kaybı olmadığı için sana hep teşekkür edecek
(1,864 puan) tarafından
Yaa inşallah canım. Eşim ile konuşacağım . Kaydettiririz inşallah
-Reklam-
+1 oy
(1,648 puan) tarafından
2 yaşında ikizlerim var evime gelen herkes bu nasıl çocuklu ev hala yeni gelin gibisin der, çünkü bir düzen oturttum ondan da şaşmıyorum, sabah 7'de gün başlıyor, uyandıklarında direk kahvaltı vermiyorum iyice acikmadan yemiyorlar çünkü, saat 9 gibi kahvaltılarını yaptırıyorum 7 ile 9 arasına çocukların önüne oyuncakları döküp, günlük temizliğe girişiyorum, temizliklige ilk iş wc ile banyoya çamaşır suyu dökerek başlıyorum ki sıra oraya gelene kadar iyice içine işlesin diye, günlük sil süpür yapıyorum, toz alıyorum, zaten bir gün öncedende silinip süpürülüp toz alındığı için kolay oluyor, arkasından hemen tuvalet ile banyoyu yıkıyorum, temizlik bitmiş oluyor, çocukları da mutfaka alıp mama sandalyelerine oturturuyorum , onlar beni izlerken kahvaltılarını hazırlıyorum binbir şebeklik oyunla kahvaltılarını yaptırıp, üstlerini değişiyorum, yarim saat kadar TV açıyorum onlar TV izlerken ben dağılan mutfağı topluyorum, çamaşırlari  çocuklar doğduğundan beri akşamdan atarim varsa çamaşırı makinadan çıkarır asarım, mutfak ile çamaşır bitince tv'yi kapatıp yarım saat, 45 dk çocuklarla oyunuyorum, sonra öğlen uyku vakti geliyor, youtube'den  pış pış uyku müziği açıp uyutuyorum, onlar uyanana kadar pış pış sesi açık oluyor, bu sayede dışardan gelen sesleri duyup uyanmiyorlar ,2 saat boyunca uyuduklari için yemek yapmaya vaktim bol bol oluyor, hemen çocukların yemeğini yapıp ocağa koyuyorum ki onlar uyanana kadar pişsin uyandıklarında yemekleri hazır olsun, çocuklarin yemeğini ocağa koyduktan sonra akşama eşimin yemeğini yapıp ocağa koyuyorum, eşimin yemeği de pişerken hemen kendime bir kahve yapıyorum, sanki beni izliyorlarmis gibi de kahvem biter bitmez uyanıyorlar, 1 saat kadar kendilerine gelmelerini bekliyorum ,1 saat sonra öğlen yemeklerini yediriyorum, çoğu zaman çocukların yemeğini 2 günlük yaparım, ertesi güne onlara yemek yapacağım süre zarfında pasta yaparım, birazını bize birazını buzluğa atarım, hava uygunsa bebek arabasına bindirir yanıma da yaptığım pastalardan alıp dışarı çıkarız , değilse yine pastalarlardan biraz alıp komşuya gideriz yada cagiririz, akşama eşim gelir ,yemeğini yer ,sonrasında çocuklarla oynar, o çocuklar ile oyalanirken ben çamaşırları katlar varsa ütü yaparım, saat 9 gibi çocuklar uyur genelde ya film gecesi yaparız yada çay kahve eşliğinde dedikodu yaparız:)))) , Benim günüm böyle geçer nasıl sabah olur nasıl akşam olur bilmem... Bana göre en önemli nokta işleri rutine bindirmek, mesela bir odadan diğer odaya geçerken eli boş geçmemek, tezgahta bulaşık bırakmayıp hemen pisliğini alıp makinaya atmak, yani kısacası temiz evi temizlemek daha kolay oluyor... Rabbim hepimize kolaylıklar versin:)))
(217 puan) tarafından
Cok sagolun sizin işiniz daha zor ikiz bebeklerle allah yardımcınız olsun ;)
(1,648 puan) tarafından
Amin hepimizin Allah yardımcısı olsun canım
(19,494 puan) tarafından
Valla helal sana. Okudum ve çok imrendim. Maşallah ☺️
(1,648 puan) tarafından
Allah razı olsun canım,Rabbim bı şekilde kolaylığını veriyor:))
0 oy
(13,707 puan) tarafından

265 aylık kızım 7 aylık oğlum var şükürler olsun ☺️ 

Olabildiğince yapmaya çalışıyorum gece yapıyorum ben geç yatıyoruz 
Yapamazsam da sıkmam canımı çocuklar keyfi yerinde olsun yeter 
(294 puan) tarafından
265 aylık nedr :D bnm kızımda 156778 günlük
(766 puan) tarafından
265 aylık ne kiz :D
(13,707 puan) tarafından
26 aylık ajjjjjhazdc
Her gün dişarı çikartirım gece yatmadan duş aldırırım kışın yazın henüz ayni yemek yemiyorlar ayrı ayrı menü uç öğün
Ev işi geceye kalıyor
(517 puan) tarafından
Gülsüm :))))))))))))))))) Allah'ta seni güldürsün
0 oy
(617 puan) tarafından
Dayan sabret bu gunler geçici gecen sene oglum 6 buçuk yasti 2 . Oglum dogdu cocuklarimin bir zorlugu yooktu ama bekleyen isler koca nin yemek beklemesi yardimsizlik desteksizlik beni psikolojik cokertti sacima tarak vuramadim sonra yikanamadim vakit bulamadim derken belimdeki saclarimi kestim omuza kadar.. ustelik birde dikisli halimle yatili misafir getirdiler 1 hafta da ona hizmet ettim simdi ikinci oglum 1 yasinda ve cogu sey gecti giyiniyorum susleniyorum geziyorum ogullarimla o gunlerin travmasi kaldi 
0 oy
(642 puan) tarafından
İki çocuğum var 27 aylık ve 5 aylık. Gelenim gidenim çok yok zaten. Ev işlerini günlük yapılacakları yapıyorum. Dağınıklık oyuncaklardan ötürü hep oluyor. İşleri her gün parça parça yapıyorum. Öğlen uyudukları zaman yemek işini hallediyorum. Öyle ağır, 3-5 çeşit yapmam. Gece uyuduklarında daha zahmetli yemekler yapıyorum ertesi güne. Uygun zamanlarda çokça yemek yapıp buzluğa atıyorum. Dışarı çıktığımız zaman daha rahat oluyor. Burada eş desteği çok önemli ama. Sadece çocukların başında bile dursa, o sırada bazı işleri halledersiniz. 
0 oy
(149 puan) tarafından
3 yaşında kızım ve 16 aylık oğlum var arada balkona çıkıp imdat diye bagirasim geliyor gerçekten çok zor..senin yine biri büyükmüş kreşe gönderebilirsin hem çocuk için de iyi olur.
(217 puan) tarafından
Eylulde anaokuluna baslicak gütmek istemiyor ama evde cok sıkılıyo kayit yaptırdık inşalalh sever alışır
(149 puan) tarafından
İnşallah canım hem sende biraz rahatlamış olursun
0 oy
(4,722 puan) tarafından
Düzene koyunca herşey haloluyo her günde süpürge acarım işlerimi yaparım ıkı çocuğum da peş peşe büyüttum aralarında 1.5 yaş var hiç sıkıntı yaşamadım o yönden evım her zaman düzenli temizdir 
(217 puan) tarafından
Masallah size
0 oy
(6,896 puan) tarafından
Kızların biri 3 biri 4.5 yaşında sabah 9.30 da gün bize başlıyo kahvaltı vs ortalığı hemen toparlarım gece mutfaktaki çay bardaklarını toplamasam bile odaları toplarım öyle yatarım bunlarda işimi kolaylaştırıyo senin şuan ikincisi küçük olduğu için bı düzenin olmaz istesende bı düzenin oturmaz o yüzden kendini çok sıkma olduğu kadar kışın büyüğü anaokuluna verebilirsin senin için büyük faydası olur 
(217 puan) tarafından
Eylulde baslicak anaokuluna oglen 1 de gelcek eve bakalim nasil olcak her sabah onu getir gotur yapicam bide:)
(6,896 puan) tarafından
Olsun canım o bir kaç saatlik boşlukda yeter bende verdim kızımı da
0 oy
(517 puan) tarafından
Yapamıyorum ,yetişemiyorum  benimde 4 yaşına girecek digeride 1 yaşına ,kızım çok zorluyor dövmeler isirmalar diğerini korumaktan iş çok aksiyoda.takmamak lazım işi ama evde düzensiz olunca insan ruhu sıkılıyor ,Allah yardimcimiz olsun ya yazacak çok şeyim var ama rabbim basimizdan eksik etmesin cocuklarimizi
(217 puan) tarafından
Alalh bağışlasın bize saglikli cokk uzun ömürleri olsun inşalalh
0 oy
(7,450 puan) tarafından
Yetistigim kadar yapıyorum.  Mesela çamaşır bulaşık yemek bunlar önemli.  Onları yapmaya çalışıyorum ilk once
(217 puan) tarafından
Bende evde daginiklik olunca icim sıkılıyo camasir kurudu mu hemen toplar katlarim hemen yemek falan hic iş bekletmeyi sevmem kucuk bebegim izin verirse tabi
(7,450 puan) tarafından
Dağınıklığa dayanıyorum mecbur . Ama yemek bulaşık çamaşırı ihmal etmem. 4 aylik bebeğim suan . Diğeri 8 yaşında
0 oy
(12,536 puan) tarafından

Kiz ne yetismesi sacmalama :woot: yetisebilmem icin gun icinde gram dinlenmemem lazim. Ki senin minik ya çok kucuk az daha buyusun daha iyi oluyo. Benimkiler 4 yas ve 18 aylik. Daha rahatim başa göre

0 oy
(248 puan) tarafından
7yasina girecek oğlum 18 aylikta bebeğim var hic bir zaman tam anlamiyla toplu durmuyor mutfagimj topladim.koridor mutfak oturma alani sildim.supurdüm wc yikadim camasir qrtim oturdum oglani salliyorum yerine birakip yemek yapacağim daha bazen buhran geciriyorum resmen ama eskiye oranla daha rahatim bebeğin büyüsün biraz daha kolaylasacak islerin
0 oy
(346 puan) tarafından
2 küçük cocugum var benim de canım biri 8 aylık biri 2 buçuk yasında ben sabah kalktığımda ortalıgı topluyorum yerleri supuruyorum oncelikli işlerim camasır Bulasık yemek bir de evi toplama supurme geri kalan işleri uyuduklarında yapıyorum ve bir gune sıgıdırmıyorum bugun mutfak dolaplarını sildiysem yarın banyoyu yıkıyorum fedakarlık ederek yapıyorum 
(346 puan) tarafından
Benimde oyle kendime bakmaya pek vaktim olmuyor sana tavsiyem ev işlerinde cok yıpratma kendini ev işleri bi şekilde hallolur ama bu zamanlar birdaha geri gelmez o yuzden onceligin kendin ve cocukların olsun :)
0 oy
(10,302 puan) tarafından
İlk zamanlar 2 çocuklu hayata alışmak zor oluyo zmanala alisiyo insan tempoya benimde 2 oğlum zor yorucu ama.bir şekilde yetisiliyo 
0 oy
(14,745 puan) tarafından
40 gunluk olmus kiz yine iyi yani ben daha 3 gun oldu dogum yapali iki gundur gecem gunduzume karisti :D ne is bitiyor ne cocuklar 
(217 puan) tarafından
Ilk hafta adapte olmakta cok zorlandim iki çocuklu olmakta degisik duygu simdi biraz daha alıştım inşalalh zamanla daha iyi olur
(14,745 puan) tarafından
insAllah bende bu tempoya alisabilirim
0 oy
(4,248 puan) tarafından
Benim de büyük 22 aylık küçük 39 günlük her gün sinir krizi geçiriyorum Bi bahçeye çıktım az önce kızım kendini parçaladı ağlamaktan yeniden içeri girdim kızım uyudugu sürece işlerimi yapabiliyorum ama oğlum çok dagitiyo her yer her yerde yemeğimi günlük yapıyorum düzeni Bi şekilde kurdum ama cok zorlanıyorum gece belki toplasan 2 saatlik uykuyla gündüzü geçiriyorum gözlerim görmüyo artık 
(217 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun seninkilerin yas farki az baya daha zor
(4,248 puan) tarafından
Sorma valla deliriyorum küçüğü uyuturken büyük çığlık atmaya basliyo uykusu kaciyo basliyo ağlamaya kafayı yiyorum
0 oy
(4,253 puan) tarafından
Daha kucuk, bende ikinci oglum olunca cok sasirmistim ama zamanla yeni bi duzen oturunca zorlanmamaya basladim. Kendini cok hirpalama gecici bi surec :)
(217 puan) tarafından
Cok sagolun
0 oy
(498 puan) tarafından
Bir çocuklu ve 34 haftalık hamileyim yetişmeye çalışmıyorum. Kendimi zorlamıyorum olduğu kadar yapıyorum. Bende insanım sonuçta makine değilim ki. He yapıp yetişene saygım sonsuz.
0 oy
(9,677 puan) tarafından
Bebegın daha kucuk alısıcaksın canım zamanla kendıne vakit ver. Bnmde gelecek 30. Haftadayım bakalım napıcam ikisiyle
(217 puan) tarafından
Cok sagolun sag salim kucaginiza alin inşalalh sizde
(9,677 puan) tarafından
Amin teşekkür ederim
0 oy
(474 puan) tarafından
6 yaş oğlum 3 yaş kızm 43 günlük oğlum var   yetiniyorum uyuduğu xaman küçüğüm büyüklerde oyun oynar tabletle oynar öyle böyle aksmaa kadar bitiyo

İlgili sorular

+2 oy
10 cevap 330 göst.
7 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Canparcam (217 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 26 göst.
4 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Birmucizeolsunn (112 puan) tarafından soruldu
+1 oy
47 cevap 948 göst.
6 Haziran 2022 Diğer kategorisinde yesmesn (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 227 göst.