0 oy
374 göst.
Diğer kategorisinde (5 puan) tarafından
İlk bebeğimi maalesef kaybettim büyük haftaydı birde neyse o konuya hiç girmeyeceğim sobrasında uzun bir süre atlatamadım yakın çevremizde nazar oldun vs dediler halbuki çeşitli sağlık sıkıntılarım da vardı neyse şimdi tekrar hamileyim  sizce ne zaman söylenmeli hamilelik haberi siz ne zaman söylediniz 

29 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Biz 3.5 haftalikken doktorun yanında öğrendik doktorun odasından çıkıp hastane kapısına gidene kadar uluslararası kamuoyu olmuştu ewim saolsun ozbekistandan azerbaycandan turkmenistandan arayıp tebrik etmişlerdi halbuki doktorun odası hastane kapısı arasi sadece 2 dk idi :))))
-Reklam-
+1 oy
(12,801 puan) tarafından
Öğrendiğim gün. :) telefonda eşim De dahil buna
0 oy
(1,696 puan) tarafından
En az 4 aylık olsun 
(2,926 puan) tarafından
O kadar bile tutmayı isterdim bende :) hemen oluyor ailenin haberi. Onlarda komşularına samimi diye söylüyorlar. Biraz gizlemek en iyisi
0 oy
(8,524 puan) tarafından
Oğlumada ilk teyzeme söyledim aradım  doktorumu önermisti sonra duyan duydu zaten kızımda ilk eşime soyledim utandım oğlum küçük diye anneme babam dedim sevindiler en son teyzem duydu oraya gidince hasta olmuştum bana ilaç vercekti almadım anladı yoksa hamilemisin diye söyledim 
0 oy
(6,802 puan) tarafından
Bence en az 3 4 aylıktan sonra söylenmeli ama eşim hemen söyledi ikinciyi ben kendim hemen söyledim annemlere görümcemlere o kadar çok dışarı çıkmadım 
0 oy
(6,685 puan) tarafından
hemen söyledik valla . Nazarla ilgisi yoktur onun .

Az daha zaman geçsin mesela 2 3 ay olsun o zman soylersin
0 oy
tarafından
Canım bence 4-5 aylık olsun o zaman söyle ben 5 aylık olduğunu da söylemiştim çünkü zaten 3 ayında falan fark etmiştim hep her ay normal adet oldum ben doğurana kadar zaten 7 aylık doğdu o yüzden geç öğrenip geç söylemiştik hatta babama 6 ayında falan söylemiştik diğerlerine 5 ayda söyledim
0 oy
(940 puan) tarafından
Eşime test yaptığım sabah söyledim, eşim aynı gündü sanırım babasıgile söyledi, çok geçmeden ben anneme söyledim falan filan. Diğerlerinin öğrenmesi de uzun sürmedi zaten birinin ağzı dursa birinin ağzı durmadı
0 oy
(390 puan) tarafından
Ben gittim Man verdim pozitif çıktı 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim hemen hastanede kız kardeşimi görümcemleri annemleri aradım 3 4 aylıkken akrabalara soyledim
0 oy
tarafından
Eşimin anne babasına 4 buçuk aylıkken abisine 6 aylıkken geri kalan 7 den sonra öğrendi

Eşimin kendi kararı 

İlk bebeğimiz kalbi durduğu için korktu benim 4 aya kadar düşük riskim vardı bunlar üst üste gelince bizde böyle karar aldık 
0 oy
(4,464 puan) tarafından
Kalp atışını dinlemeye gittiğimizde sesi ve görüntüyü videoya alıp atmıştık ailelere ve sevdiğimiz arkadaşlarımıza. 
0 oy
(10,074 puan) tarafından
Çevreme derken ben sadece anneme ve kaynanama söyledim :D onlar gereğini yaptı :D ilkimde kalp atışlarını duyduğumuzda söyledik ikincide cinsiyeti öğrenince söyledik
0 oy
(1,122 puan) tarafından
6.haftadan başladı hastane maceram 20.haftaya kadar süründüğüm için herkes 6.hafta duymaya başladı. Güya 5 6 ay kimseye demeyecektim :) 
0 oy
(2,962 puan) tarafından
Ailelere örendiğimiz hafta çevreye ilkinde 3 ay sonra ikincide doğunca ahahhaha doğum yaptığım zaman paylaşım yapınca herkes şok olmuştu
0 oy
(2,733 puan) tarafından
2 aylıkken hamile olduğumu öğrendim. Öğrendiğim gibi ortamında söyledim. Ailelere zaten hastaneden çıkarken söyledik. Bilmiyorum bu tarz konulara inanmıyorum ben. Sonuçta ilk ve son kez hamile ben değilim. Kim neden nazar etsin hamileliğe. Hadi doğmuş çocuk olur tamam ama hamileliğe nazar etmek bana aşırı saçma geliyor. Bebek tutunamadıysa sağlıkla ilgili problem vardır. Bir kuzenime söylememiştim hamile olduğumu. O da çok çocuk sahibi olmak istiyordu olamıyordu tedavi gördüler ettiler Allah nasip etmedi. Belki üzülür diye o nazardan değil. 
0 oy
(17,217 puan) tarafından
Aynı gün ilk ablam akşama eşim ertesi gün kayınvalidemler öğrendi ama akrabaların çoğu cinsiyet öğrenme zamanlarında öğrendiler 
0 oy
(7,045 puan) tarafından
İkisini de gidip kalp atışını duyduğumuz gibi söyledik 
0 oy
(373 puan) tarafından
Aynı gün herkes öğrendi 2 de dış gebelik ti bekledim soylemicem dedim zaten hastanelik oldum herkes öğrendi 
0 oy
(473 puan) tarafından
İkisinide öğrenir öğrenmez eşim herkese şöyledı 3 haftalıkken 
0 oy
(1,864 puan) tarafından
Kızımda gecikmem varfi ilk geceden kaldığım herkes anlamıştı 

Suanki gebeliğim eşime söyledim eşim annesine söylediği gibi herkese yayıldı tüm Türkiye öğrendi hangi şehirde akrabaları varsa bildiler ama biri de arayıp tebrik etmediler görümcem telefonla konuşunca soyleyince evt biliyoruz dediler tebrik edip hayırlı olsun bile demediler 

Sende söyleme tam 4 aylık olduğunda bilsinler esin bilsin tamamdır sonrası buyunce herkese söyle annene de diyebilirsin kaynanan kimse demicekse şöyle ama anons yapacaksa deme

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 118 göst.
4 Ekim 2021 Aile kategorisinde Gulcincim (603 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 125 göst.
28 Aralık 2023 Aile kategorisinde Poine (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 370 göst.
7 Şubat 2024 Aile kategorisinde Hilalyyy (442 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 331 göst.