0 oy
641 göst.
Aile kategorisinde (721 puan) tarafından
Merhabalar kızlar şuan eylül 27 2 yaşına girecek bir oğlum var çok hareketli zorlanıyorum bazen ama 2. Çocuğu bende eşimde istiyor aralarında yaş farkı çok olmasında diyoruz. 2 ve üzeri çocuğu olup konu hakkında bilgisini paylaşmak isteyen olur mu acaba? Eşimle istiyoruz yalnız oğlumuz çok hareketli ve maddi olarak ülkenin gidişi iyi değil bu korkutuyor. Ve şuan hamile kalsam zaten Allah nasip ederse doğana kadar 3e yaklaşmış olacak mantıklı bir yaş farkı mı? Teşekkürler şimdiden :) 

24 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Bence iki çocuk arasındaki yaş farkından ziyade annenin psikolojisi ikinci çocuğu kaldırır mı onu düşünmek lazım mesela benim kaldırmıyor o yüzden tek çocuktan devam şimdilik 4 5 seneye ne olur bilemem tabi
(721 puan) tarafından
Off maalesef ya yaşımda çok geçsin istemiyorum 30dan sonra sıkıtı çıkıyor ha şimdide çıkabilir tabiki ama 30 ve sonrasında doktorlarda diyor ya riskli oluyor diye ondan korkuyorum bir yerde 30 yaşındayım bu arada. 2 ablam 30dan sonra hamile kaldı birini 16 haftalıkken doğurdular anomali vardı suyu bitmişti diğeri de ilk çocukları büyüsün 5 6 yaşına girsin öyle yapalım dediler yıllardır olmuyor zorla hamile kaldı o da düşük oldu hep diyor istiyorsanız ertelemeyin istiyorum ama dediğim gibi tabiki korkularımda var
(2,203 puan) tarafından
Hello1234 hiç öyle düşünme benim kardeşimle aramda 15 yaş var annem 35 yaşında doğurdu kardeşimi kötüyü düşünme yani bu dünyada yiyecek ekmekleri varsa her türlü oluyor ve anne psikolojisine çok katılıyorum 18 aylık oğlum var ve o kadar hareketli ki tek olmasına rağmen bazen tahammül seviyem kalmıyor yaşım 24 eşimle geçen bunu konuştuk dedim 5 sene sonra ikinciye karar verdik :)
Eltim 3.5 yaşında kızı var birde 3.5 aylık bebeği var ve aşırı zor olduğunu söylüyor
(721 puan) tarafından
Her türlü zor canım çocuk sonuçta ama eski insanlarla biz bir değiliz artık yediklerimiz içtiklerimiz herşey kötü o da etkiliyor tabiki sağlığımızı benim annemde 6 çocuk doğurdu 38 yaşında 6.yı doğurdu ama şuan zor geliyor bana o yaşta tekrar bu şeyleri yaşamak tabiki Allah bilir belki o zaman olacak şimdi olmayacak yani ben kararsızm istiyorum ama korkuyorum da allah hayırlısını versin
(2,203 puan) tarafından
Öyle canım benim yaş 24 oğlum 1 yaşına gelmeden önce istiyordum ne zaman gördüm gerçek yüzünü 1 yaşından sonra 5-6 senelik tövbe ettim ha böyle dusununce de 30 umda rahat etmişken bir daha sıkıntıya girer miyim bilmiyorum
(721 puan) tarafından
Evet o kısmıda var işte rahata erince ister miyim benim oğlumda çok hareketli ama alıştım hiç yapamacağım şeyleri yaptım Allah güç kuvvet veriyor ama insan korkuyorda
-Reklam-
0 oy
(6,947 puan) tarafından
Maddi ve manevi bir de psikolojin hazır ise yap gitsin bacım ☺ benimkilerin arası 4 yaş olacak Allah nasip ederse 
(721 puan) tarafından
Ya bu devirde maddi açıdan hiç hazır hissetmeyeceğiz maalesef herzaman bişiye ihtiyaç olacak ve herzaman çok pahalı herşey nasibiyle gelir diyoruz ama korkuyorum galiba yapacağım Allah verirse tabiki ve 2 yılda acıdan zevk almaya başlamış gibiyim çocuk olunca o iyi olsun herşeye tamam diyorsun. Allah sizede sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip etsin inşallah
0 oy
(11,661 puan) tarafından
sana bağlı, kimi 1 yaş farkında bile rahat rahat büyütüyor kimi 5 yaşta sıkıntı çekiyor. çocukluk döneminde her yaşın ayrı bir özelliği var. anne babanın hazır olmasıyla alakalı bu. kendini hazır hissettiğin an yaş farkı bence mühim değil.

ekonomiye gelirsek evet baya zorluyor bazen. inşallah iyiye doğru gideceği günleri görürüz 
(721 puan) tarafından
Ahh inşallah iyiye gider ekonomi ama zor. Kesinlikle katılıyorum aslında kararımızı verdik ama yinede sizlerin fikirlerini almak istedim
0 oy
(16 puan) tarafından
Merak ettiğim konulardan aynı durumdan bende muzdaribim buralarda olayım :) ikinci çocuğu istiyoruz ama gözümde korkuyor ilk çocuğum çok duraksız 18 aylık  bir yandan iki yaş iyi mi diyorum dediğiniz gibi üç yaşına yaklaşmış olur ona da arkadaş olur mu diyorum bir yandan çok hareketli iki çocuk birden zor olur mu diyorum kıskançlık vs durumu olursa daha da zorlanırım gibi geliyor insan bütün yönleriyle düşünüyor dediğiniz gibi masraflar birbirine çok yakın olacak okul vs 
(721 puan) tarafından
Kesinlikle aynı şeyleri düşünüyoruz. Şimdi şöyle söyleyeyim çocuğum çok sık hastalandı bizde kimseyle görüşmedik uzun süre ve şuanda da görüşsekte hep uzun sürelerde görüşüyoruz bu da evde hep sıkılmasına sebep oldu tabiki ben ve eşim hep yanında bakıyoruz ama çocuk yanında çocuk ister. Ha çocuk oynasın diyemi yapmak istiyorum hayır en önemli sebep bizde istiyoruz sonrasında tabikide kardeşi olsun istiyoruz
0 oy
(2,029 puan) tarafından
Benim 2 çocuk arası 5 yaş yinede zor yani demek istediğim 2 yılda zor 5 yılda eğer psikolojin kaldırıyorsa yap çocuklar arası her şekilde anlaşmazlık kıskançlık oluyor anne da sakinse durumu tolere edebilir hem şu var yaş farkı çok olunca oğlum 8 yaş mesela okul eğitim durumunda kızım 3 yaş oyun grubu 2 ye bölünmek zorundayım ikisi oyun veya okul grubu olsa daha rahat ilerlerdi işim 
(721 puan) tarafından
Çok güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim. Evet her yaşta problem oluyor demkki en güzeli yapıp 5 yılda büyüteyim ikisini :) ben 6 kardeşim hepimiz büyükken bile birbirimizi yiyorduk alışkınım biraz ama benim sorumluluğumda olacak herşey o yüzden tedirginde ediyor maalesef
(2,029 puan) tarafından
Aynen bende 6 kardeşim ve yeri geliyor 10 yaş fark olanla da birbirimizi yiyip anlaşıyorduk 2 yaş olanla da. ve sorumluluk fazla olmuyor ki zaten çorba pişirmiyordu ikisi yiyor daha kolay birbirlerine bakıp hevesleniyorlar senin rutıninde değişiklik olmuyor bence
(721 puan) tarafından
Yaa ne güzel bir tesadüf beni anlamanız açısından iyi denk gelmiş:) evet belirli bir yaşa kadar aynı şeyler oluyor zaten farklı bir açıdan bakmamı sağladınız böyle düşününce daha kolay geliyor umarım öyle olur
0 oy
tarafından
Bu soru acaba kaç defa daha sorulacak çok merak ediyorum :)))) aradaki yaş farkı mı önemli yoksa hem maddi hem manevi 2.cocuga hazır olmak mı yoksa mental olarak 2 cocuga yetisebilmek mı önemli 
(721 puan) tarafından
Yani ben sordum cevaplayıp cevaplamamak size kalmış bakıp geçebilirdini başlıkta da yazıyor :)))) her iki açıdan da önemli
tarafından
Ben ters bisey söylediğimi düşünmüyorum bu sorulara bakıp ona göre cevap verip doğru cevabı bulup ona göre yol izlemen gerekiyor
(721 puan) tarafından
Yanlış anlaşılmak istemem bende ters birşey söylemedim sadece siz belirttiğiniz için bende belirtme ihtiyacı hissettim yani her soruyu aynı kişi ya da aynı psikolojide cevaplamıyor her geçen gün herkesin fikri değişebiliyor o yüzden tekrar sormak istedim❤️
0 oy
(1,858 puan) tarafından
Şuan gebeyim doğum olana kadr kızım 4 yaşına yakın oluyor hemen hemn 4 yaş fark var yinede zorlanirim diye düşünüyorum tahminen 5 /6 yaş idealdir
(721 puan) tarafından
Hayırlı doğumlar öncelikle. Çocuk her yaş için problem oluyor demkki belki kolay olur öyle düşünmeyin
(1,858 puan) tarafından
Teşekkür ederim bilemiyorum bazıları kolay diyor bazıları zor
Ama ben kızımın huyunu biliyorum yemeğini daha kendisi yemiyor hep peşindeyim yatması yine ayakta salarim bebek olsa hiç durmaz kıskanç baya asla evde küçük çocuk olsa durmaz ben alsam eşim alsa bize de cocugada vurur bakalım o zmna kadr duzelse iyidir yoksa isim zor
(721 puan) tarafından
İnşallah düzelir korktuğun gibi olmaz. Bir bakarsın büyümüşler belli mi olur benimde korkum var ama istiyorumda bilmiyorum
(1,858 puan) tarafından
Herşeyin hayırlısı gönlünce olsun inşallah tabi her çocuk bir değil ama psikolojik olarak hazirsan getir
Benmki supriz oldu yoksa daha niyetim yoktu
(721 puan) tarafından
Nasibi şimdiymiş olmuş allah bağışlasın bende hemen istiyorum diye olacak diye birşey yok bakalım allah nasip ederse olur inşallah
0 oy
(465 puan) tarafından
2-3 yaş az bence yaş farkı için ilk çocuk biraz kendini kurtarmış olsa senin üzerindeki yük hafifler. Benim oğlum 5 buçuk yaşında olacak doğum yaptığımda, hem kendini kurtardı hem arada bana yardım ediyor. Onun yardımından ne olacak demeyin ortalığı toplaması bile yetiyor. Ama 2-3 yaşta kimi çocuklar tuvalet alışkanlığı kazanmamış oluyor ikisini de bezlemek durumunda kalıyorsun. Hamileyken tuvalet alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorsun zorlayıcı olabiliyor. Bunlar benim tecrübelerim yanında sana yardımcı olabilecek birileri varsa ciddi anlamda yardım edecek birileri o zaman peşpeşe bile yapsan olur o ayrı. 
(721 puan) tarafından
Teşekkür ederim ❤️eşim var yardım ediyor ama çalışıyor tabiki ve gece nöbetleride onun haricinde tekim maalesef
(465 puan) tarafından
Benim halamın gelini peşpeşe yaptı halam her gün yanındaydı. Bir gün yalnız bırakmadı ben o şekilde bir yardımdan bahsediyorum. Eğer bu şekilde bir yardımcın yoksa bence 2-3 yaş az. Kendi tuvaletini temizleyebilirim büyük dahil, yemeğini kendi yiyebilsin, oyuncaklarını kendisi toplayabilsin bence bunlar çok önemli şeyler senin ikinci çocuğa ayırabileceğin vakit artmış olur böylelikle.
(721 puan) tarafından
Haklısınız biraz daha düşünmek gerekebilir
0 oy
(12,243 puan) tarafından
Tecrubelerime dayanarak asla mantikli bir yas farki degil. Ilk cocuga yazik oluyo bilgin olsun. 
(721 puan) tarafından
Kötü bir tecrübe olmuş sizin için ama 1 yıl daha geçince i daha farklı olur merak etmeyin böyle kalacak diye bir kural yok allah sabrını verir inşallah
(12,243 puan) tarafından
Ama oglumun o yillari geri gelmiycek malesef :) çok erken bi yas bence
(721 puan) tarafından
Maalesef orası öyle ama neticede böyle düşünürsek 2. Hiç yapmamak gerek çocuk her yaşts çocuk her yıl büyüyor gelişiyor maalesef bir anne olarak tabiki insan üzülür bende düşünüp üzüldüğüm çok oldu ama zorla çıktım o fikirden
(12,243 puan) tarafından
Hakkinda hayirlisi valla canim
(721 puan) tarafından
Hepimiz için inşallah canım aminnn
0 oy
(17,144 puan) tarafından
Benim oğlum 32 aylık şimdi seneye düşünüyorum yani 3.5 4 yaş olacak şekilde. Oğlumun memesini tuvaletini yatağını ayırmayı hallettim ikinci bir çocuğa zaman ayıracak seviyeye geldim sanırım doğumdan sonra calismayacağım için birazda maddiyati düzeltip ikinciyi yapacağım benim fikrim üçten az olmamalı 
(721 puan) tarafından
Ah ne güzel bir çok zorluğu geçmişsiniz Allah banada yardım eder inşallah. Sizede gönlünüzden geçeni nasip etsin inşallah
(17,144 puan) tarafından
İnşallah bir de kızım olursa çok güzel olur
(721 puan) tarafından
Rabbim hayırlısını versin bende diyorum tabiki en başta sağlıklı olsun ama birde kızım olursa sevinirim tabiki :)
(17,144 puan) tarafından
İnşallah gönlünden geçen en doğru zamanda olur
(721 puan) tarafından
Aminn sizinde inşallah :))
0 oy
(3,073 puan) tarafından
Anne kendini iyi hissediyorsan en güzeli az yaş farkı olması ama bu baya psikolojik ve bedensel sağlamlık gerekiyor. Ben de yok mesela oğlum 5 yaşında 2. Ye cesaretim yok
(721 puan) tarafından
:D çok güldüm inşallah vakti zamanı gelince sizde isterseniz nasip olur
0 oy
(2,578 puan) tarafından
Çocuk her yaşta aynı ilgiyi istiyor ben aralarındaki yaş farkına hiç takılmadım  kızım 6 yaşına girince yeniden anne olmak istedim fakat sağlık problemi falan derken iki çocuğumun arası 13 yaş oldu Rabbim böyle uygun gördü kızım evin küçük annesi oldu banada çok yardımcı oluyor 
(721 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun. Evet vakti zamanı buymuş demkki Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
(2,578 puan) tarafından
AMİN Rabbim seninde gönlüne göre versin
(721 puan) tarafından
Allah razı olsun teşekkür ederim
0 oy
(3,360 puan) tarafından
24 aylikken hamile kaldım 2 yaş 9 ay var aralarında memnunum zor evet ama destekçin varsa daha kolay
(721 puan) tarafından
Yani annem kayınvalidem var ama yaşlılar bakacak durumda değiller eşim ve ben başka destekçim yok maalesef. Allah bağışlasın
(3,360 puan) tarafından
Bizde oyleyiz eşim destek oluyor tek ama yardımı çok
(721 puan) tarafından
İyi bari umarım benimde öyle olur
0 oy
(1,623 puan) tarafından
Tam 2 yaş olacak bizimkilerin canım 
(721 puan) tarafından
Oh maşallah Allah bağışlasın inşallah kolay olur herşey
0 oy
(251 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yaş farkından ziyade şartlar önemli ben bunu yaşayarak anladım. İlk çocuğun 1. Memeden ayrılmadan 2. Tuvaleti tam öğrenmeden 3. Konuşup kendini tam ifade edecek duruma gelmeden 4.Uyku düzeni oturmadan ( mesela gece 12 de falan uyuyorsa bunu en azında 10 'a cekmek lazım) 5. Tedavisi olan cidddi sağlık sorunları varsa iyilesmeden 6. Maddi gücün ikinci çocuğa bakacak duruma gelmeden 7. Bir anne baba olara psikolojiniz, sabrınız, tahammülünüz sağlam olmadan ikinci çocuk yapmayın ve 8.madde  35'ten önce cocuk doğurma işi bitecek. Bu şartlar ilk çocuk 1,2,3, 4, 5... yani kaç yaşındayken sağlanacaksa o zaman ikinci çocuk yapın. Çünkü çok zor oluyor.  Hepsini sağlamak zor tabi ama bazıları sağlandıktan sonra olur. Çoğu sağlanamıyorsa ikinci cocuk da yapmamak gerek.
(721 puan) tarafından
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim ❤️haklısınız sadece karar verip yapmakla iş bitmiyor detaylıca düşünüp hazır olup öyle yola çıkmak gerek
0 oy
(18,905 puan) tarafından
Bizimkilerin arasında tam 3 yaş var. Sütten kesmeye az vakit kala dusunmeye başladık. Bence bu yaş aralığı ideal . Şimdi biri 4 biri 1 yaşında. Çok zorlanıyorum. Ama Allah'ın izniyle 1 yıl sonra daha rahat olurum diye tahmin ediyorum. Bence 3 4 yaş ideal. 
(18,905 puan) tarafından
Şunu bil. Tek çocuktaki gibi olmuyo. Ben o zaman da zorlanıyordum. Ama şimdi yetişemiyorum hic. Ama ben pişman değilim. Evladimin kardeşi olsun istedim. Maşallah çok da güzel anlasiyolar şükür. Arada ufak tefek anlaşmazlıklar oluyor elbette ama o kadar da olacak.
Mesela bazen tam küçüğü emzirirken büyüğün tuvaleti geliyor. Tuvaletten çağırıyor. Küçük pacama yapışıyor. Büyük o sırada yemek istiyoe. Ya da başka şeyler. Hele işler de duruyorsa o zaman çıldırıyorum
(721 puan) tarafından
Aradığım yorum bu evet zor ama çokta güzel birşey evlat neticede herşeye katlanıyorsun birkaç yıl kendinden fedakarlık etmen gerekiyor evet zor ama tek olsun istemiyorum
(18,905 puan) tarafından
Aynen öyle. Hayırlı zamanda olur inşallah sizin de
(721 puan) tarafından
Allah razı olsun inşallah. Allah bağışlasın sizede
(18,905 puan) tarafından
Amin cumlemizin ☺️
0 oy
(14,407 puan) tarafından

Burada oluyoruz 2 3 4 5 yaş hepsi ayrı zor oluyor:) galiba biraz da doğan çocuklara bağlı :)

Mesela benim 25 ay fark var eridim bittim :)

49 kiloya kadar düşmüştüm bir ara ikisine yetişmeye çalışmaktan :)

(721 puan) tarafından
Ahhh bende 50yr düşsem ne güzel olur :D çok haklısınız çocuklada alakalı
0 oy
(690 puan) tarafından
Şuan hamileyim tam dört yas olucak arası 
(721 puan) tarafından
Maşallah Allah bağışlasın ikisinide. İnşallah zorlanmazsınız
(690 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(877 puan) tarafından
2. doğduğunda ilk oğlum 4 buçuk yaşında olacak. Bence ideal çünkü şuan beni anlıyor gündüz uyuduğumda bensiz işlerini hallediyor sen dinlen annecim bile diyor daha küçük olsaydı zorlanırdım 
(721 puan) tarafından
Maşallah allah bağışlasın  umarım gönlümüze göre olur her şey
0 oy
(2,377 puan) tarafından
Kaç yaş olursa olsun ona göre zorlukları oluyor. Bence en güzeli tek çocuk. Zaten bu hayatta her şeyi paylaşıyorlar bari anne babasını paylaşmasın
(721 puan) tarafından
Teş çocuk fikri bende de hep vardı ama biraz zaman geçince anlıyorum tek olmasını istemiyorum

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 286 göst.
0 oy
23 cevap 386 göst.
0 oy
18 cevap 272 göst.
28 Aralık 2021 Aile kategorisinde Syma (726 puan) tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 589 göst.
27 Ağustos 2021 Aile kategorisinde emyy (5,132 puan) tarafından soruldu

405,894 soru