0 oy
1,319 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Babamın kuzeni a101 e girdiririm istersen dedi bi arada düşündüm mantıksız geldi eşim 55 bin maaş alıyor mesaiyle birlikte 70 90 bin arası oluyor benim alacağım asgari ücret hemde 3 yaşında çocuğum kreşe gitecek mecbur ama a 101 vardiyalı olduğu için öğleden sonra gittiğimde saat 9 a kadar bakacak birini bulmam lazım bende şöyle düşündüm eşim o kadar maaş alırken benim bu kadar az paraya çalışmam mantıksız zaten bu paradan fazlasını eşim bana veriyor her ay eşimde evde dur çocukların düzeni bozulur değmez bu kadar para için diyor bide 12 yaşında çocuk var siz olsanız napardınız çok karıştı kafam lütfen maddi durumunu belirtmek için post açmış vs demeyin böyle açık yazmam lazımdı bana fikir vermeniz için 

42 Cevaplar

+18 oy
(238 puan) tarafından

Bukadar az paraya çalışmam mantıksız diyorsun o paraya ev geçindiren çocuk okutan kira ödeyen var ne tuhaf değilmi  senin beğenmeyip az dediğin paraya :)madem mantıksız geldi sormanında anlamı yok çalışma.. 

tarafından
Benim eşimin maaşına göre az dedim tabiki milyonlarca insan ev geçindiriyor o parayla
tarafından
Belki farklı fikir çıkar diye sordum
-Reklam-
+3 oy
tarafından
Başka biri olsa bir süre daha çalışma çocuk ilkokula başlayınca sigorta için çalış derdim ama sen hemen işe başla. İşe başla ki çocukların başında daha aklı basinda biri olsun. Bunu yazma sebebim 2 hafta önce açtığın kola postun ve diğer postlarin. 
tarafından
Vallahi aç karnına bile istiyor diye çocuğa zehir yükleyen bir anne olsaydım büyük ihtimalle eşim çoktan bakıcı tutardı zaten.
tarafından
Tamam sensin
tarafından
Sen söyleyince eski postuna girip baktım evet bu kadının yaptığı kesinlikle yanlış kabul edilebilir bi yani yok bile bile zehirliyor çocuklarını eğer ise girerse gelen bakıcı o kolayi dolapta görmeyecek mi dolapta olduğu sürece o bakicida verecek çocuklara kolayı bakıcı çözüm değil post sahibinin bilinçli olması çözüm
tarafından
Of ne takıldınız kolaya yaa
(320 puan) tarafından
Hahaahahah bu yoruma kahkaha attım:D
+2 oy
(7,133 puan) tarafından
Amaç ne canım ozman madem eşim sana veriyor para otur çocuklarının başında 3 çocuk bu kadar para içinde neden bu iş konusunu düşünüyorsun 
tarafından
3 çocuk değil üç yaşında çocuk kız çoğu kadın çalışıyor herkesin çocuğu kreşte bakıcı da
+1 oy
(3,058 puan) tarafından
Soruyu sormanda mantıksız olmuş canım çünkü kendin sorup kendin cevab vermişsin 
tarafından
Belki farklı fikir çıkar diye sordum
(3,058 puan) tarafından
Bence en mantıklı cevab sende çocuğunda ufakmis paraya ihtiyac yoksa bosver başka aktivite yap
tarafından
Teşekkür ederim
+1 oy
(4,492 puan) tarafından
Her kadın çalışmalı bana göre, maaşı asgari de olsa kendi ayaklarının üzerinde durmak, çalışmak insanı dinç tutuyor. Bakma buradaki otur evinde yorumlarına ama A101 gibi yorucu ve mesaili bir iş yerine gündüz saatleri olan, haftasonu tatil olan bir iş bak bence.
(5,469 puan) tarafından
Canım benim ne dediğimi gayet anlıyorsun bence. Çarpıtmaya gerek yok. Çocuk okuldayken evlat yetiştirmeye dair ne yapılıyor mesela?
(4,408 puan) tarafından
Bir çok kadının işi, mesleği olmadığı için sorunlu evliliklerini devam ettiriyor. Kesinlikle her kadının kendi ayaklarının üstünde durması gerekiyor. Nasıl ki bir baba için isterse çalışır denilmiyorsa kadın için de denilmemeli. Eskiden çoğumuzun annesi, kadınlarımızın arkasında aile desteği ya da ekonomik özgürlüğü olmadığı için bir çok şeye sessiz kalmak zorunda kalıyordu. Bu durum şuan hala bir çok kadın için devam etmekte ama eskisinden daha iyi çünkü artık bir çoğu çalışıyor. Ve eminim kadın kendi ayaklarının üzerinde durdukça çok daha iyi olacak
(1,123 puan) tarafından
Asıl benim söylediklerim çarpıtıldı bence. Ben kadın ihtiyacı yoksa çalışmak istemeyebilir dedim. Kadınlar çalışmasın oturup evde çocuk baksın görüşünü savunmuyorum. Gayet normal bence çalışması da çalışmaması da. Evde oturup çocuk büyümesi basit bir iş değil dedim konu nerelere geldi :)

Eğitim konusunda da okula gidince çocuk yetiştirme benim gözümde bitmiyor. Kimin nasıl yaptığı umrumda değil. Okul eğitimi zaten başlı başına ülkemizde sorunlu bir haldeyken ben kendi çocuğumun eğitimini okula başladıktan sonra yalnızca öğretmenlere bırakacak değilim.
(5,469 puan) tarafından
Canım benim sadece öğretmene burak demiyorum. Çocuk OKULDAYKEN çocuk yetiştirmesine dair evde ne yapılıyor dedim.
(4,492 puan) tarafından
Ona bakarsan ben de yorumumda çocuk büyütmek basit bir iş yazmadım ama konuyu sen oraya çekmişsin. Yani uzatmanın da anlamı yok. Herkesin fikri kendine. Erkeklere çalışmasın isterse demiyorsak bana göre kadın için de demeye gerek yok. Çocukları da büyümüş zaten. Bu benim görüşüm.
Doğacım çocuklar okulda olduğu zamandaki kısmı kabul etmiyor sanırım, anlamadığını asla düşünmüyorum. Sadece cevaplamak istemiyor bana göre. Boşver bence.
+1 oy
(5,469 puan) tarafından
Ben de kocama diyorum mesela. Çok stresli adamın işi. Ben ahlık min 150 civarı kazanıyorum. O benim yarım kadar anca kazanıyor. Ben daha fazlasını veririm gel istifa et diyorum ama anlamıyor :D :D
(5,458 puan) tarafından
Kan kokusu lazım kan :)) kvc çalışması zevkli bir bölüm adrenalin hep var
(491 puan) tarafından
Merak ettim mesleģin ne canım yanlış anlama valla sadece merak ettim
Yoksa ironimi yaptın onuda anlamadım
(5,469 puan) tarafından
Veteriner hekimim canım. Aynen filiz ya. Yok diyor sıkılırım. Adam hergün dövülme, vurulma riski ile yaşamayı seviyor :D
+1 oy
(1,644 puan) tarafından
Eşimin maaşı iyiyse neden çocugumu bırakıp gidip çalışıyim ki annesiz büyümesine neden izin verıyım 5 aylık bebeğim var evimiz kira çocuktan önce hep çalıştım şuan eşim çalışmama çok karşı oğlumuzu sen kendin büyüt diyor çok şükür bişeyimizide eksik etmiyor olduğu kadar artık önemli olan asla fazla para değil yetecek kadar olsun şükürler olsun diyoruz Rabbim darda koymasın ele muhtaç olmayalım yeter 
+1 oy
(2,816 puan) tarafından
O begenmedigin paraya allah muhtac etmesin muhtac olmak zor
tarafından
Kız beğenmediğim değil eşimin maaşına göre az anlatmak istediğim bu
+1 oy
(19,437 puan) tarafından
Mesleğin varsa mesleğine alakalı bı iş bulabilsen iyi olur. Ama bu şartlarda çocuğunu en azından 1 2 yıl daha büyütüp bu şartlarda bir işe baslasan daha iyi olur. Bence tüm kadınların eli para tutmalı. Ama kişisel tercih tabi ki. 
tarafından
Moda tasarımı okudum ama lise son da bıraktım açıköğretimden lise belgem var o da işe yaramaz
(19,437 puan) tarafından
Senin yerinde olsam kesinlikle üniversitesini de okurdum. Bak hem maddi olarak sikintin yokmus. Çocukların da büyümüş baya. Bölümünü oku. Bu sırada gerekli kursları da al. Ya evden üretim yaparak başla ya da bir modacida falan bir iş bul. Bölümün çok güzel.nâsilsa maddi kaygın da yok. Bu imkanı kendini geliştirerek değerlendir.
0 oy
(4,603 puan) tarafından
Ben girmezdim çocuğumla vakit gecirmek herşeyden onemliki maddi durumunda iyiymiş zaten
tarafından
Ama çok sıkılıyorum evde en azından emeklilik şansım olur ilerde bilmiyorum ya kafam çok karışık
(4,603 puan) tarafından
Emeklilik eşinde öder emeklı olursun ya bilmiyorum tabi sen sıkılıyorum diyosun ben evde hıç sıkılmam ıkı çocukla zamanım geçiyo zaten ev eş iş çocuk benı yorardı takıntılıyım bıde ev işi konusunda kendimi harap ederdim
tarafından
Eşimde öder tabiki ilerde öyle bi planımız da varda sonuçta yine bizden çıkacak para
(4,603 puan) tarafından
O zaman sen bilirsin fikrimi belirttim maddi durumum varken çalışmam çocuklarımın küçüklüğü bidaha gelmicek
tarafından
Öyle tabi teşekkür ederim cevabın için
0 oy
(310 puan) tarafından
Bence çalışma eşinin maaşı size yetiyorsa evi gecindire biliyorsa gerek yokk çocuğuna bak eşine sıcak yemeği i pişir otur oturduğun yere:)))
tarafından
Eşim şehir dışında haftada bir geliyor eve eşim çok titiz yemek konusunda geldiğinde sıcak yemek ister bide çocukların sıcak yemek yemesini ister
0 oy
(5,750 puan) tarafından
İhtiyacım yoksa neden çalışayım ki. Çocuklarınla vakit geçir canım.
tarafından
Milyonlarca insan çalışıyor hepsinin ihtiyacı olduğu için mi çalışıyor
(4,603 puan) tarafından
Çoğusu ihtiyaçtan çalışıyo çoğusu lükse düşkün olduğu için bence
tarafından
Cevabın için teşekkür ederim ama herkesin kendi hayatı benim hayatım sadece yoğun olacak iş ev çocuk maddi olarak hiçbişe değişmeyecek
(4,603 puan) tarafından
Ha bide şunu diyim a101 de tanıdığım çalışıyodu bimdede çok zor diyorlardı 9 da falanda gitmiyosun daha geç cıkıyosun
tarafından
O kadarını araştırmadım
0 oy
(1,115 puan) tarafından

İhtiyacınız yokken hele ki A101de (yorucu) ve asgari ücret karşılığı bi de bebek sayılabilecek yaşta bebeğinizi başkasına bırakarak çalışmak.. Çok yanlış bir karar bence. Sanki çocuğunuzun bakıcısına çalışacaksınız. Nasıl bakacakları belli değil. Ortalık psikopt kaynıyor.Bi de onun size ihtiyacı varken. Çok cazip dolgun maaşlı bir iş olsa ve çocuğunuzu özel okula gönderme gibi bir lüksünüz olsaydı belki tercih edilebilirdi. 

Bu arada eşiniz ne iş yapıyor:)
tarafından
Beton pompa operatörü özele okula büyük çocuk gidiyor
(1,115 puan) tarafından
Biliyor musunuz eşim fizyoterapist ve onlara özel sektörde asgari ücret veriyorlar. Eşim işten ayrıldı bu yüzden. Ona söyliyim de o da bu işi yapsın :)
tarafından
Kız çok para var bide deprem oldu ya her yere konut yapılıyor valla hergün iş çıkıyor eşime
0 oy
(17,798 puan) tarafından
Devlet işi değilse ve maddi sıkıntım yoksa çocuğumu başkasına bırakmam tabiki 
tarafından
Lise mezunuyum devlet işi zor benim için üniversite okuyan bile zor iş buluyor
(17,798 puan) tarafından
Çocuğun okula falan başladıktan sonra olabilir ama şimdi yarı kreş yarı bakıcı ile zor olur asgari ücretin yarısı zaten onlara gider ki market işi zor iş kesinlikle sana kalan para emeğine ve bebeğinden feda ettiğin zamana değmez
tarafından
Çok haklısın
(580 puan) tarafından
A101 asgari ücret vermiyor ki. 22 falan veriyor diye biliyorum. Eşim bimde mesela bu ay 27bin yattı. A101 dekiler bimdekilerden biraz az alıyor ama ne kadar az bilmiyorum
0 oy
(482 puan) tarafından
Maddi durumun iyiyse, eşin her ihtiyacını karşılıyorsa hiç çalışma bence. Küçük bir çocuğun var bi de. Kreşte çocuğana nasıl davranırlar bilemezsin. Ne olursa olsun kimse anne gibi ilgili ve sevgi dolu olamaz. 
tarafından
Maddi olarak hiç sıkıntım yok ilerde emekli olurum pirim dolana kadar çalışamam da bi süre çalışsam gerisini para yatırır tamamlardık
(482 puan) tarafından
Bence değmez. Çocuk daha önemli. Çocuklar büyüyünce yine sen bilirsin ama şuan sana çok ihtiyacı olduğu bir dönemde.
0 oy
(38 puan) tarafından
Çocuğun büyük olsaydı çalış derdim ama çocuk daha çok küçük ve saat 9 kdr kim bakacak ona olan çocuğa olur büyüsün sonra gir bir işe. Bizimde canımız sıkılıyor ama mecbur idare ediyoruz ve ise girince daha çok sıkılırsin hep aynı rutin olacak yine
tarafından
Öyle tabi ama hiç çalışmadım bazen hevesleniyorum hiç kendi paramı kazanamadım
(38 puan) tarafından
Ben evde kendi paramı kazandım istesem kazanırım yine ama çocuklarıma yetisemiyordum baya beni yıprattı sonra düşündüm niye kendimi böyle yipratiyorum ki kocamın parasını yemek varken ve bıraktım şuan kafam çok rahat ama yine de sen bilirsin kendini yıpratma zaten maşallah kocanın maaşı iyi sana verdiği parayla Birikim yap markette falan çalışma zor bir iş daha sonra sekreterlik falan yap yine çalışmak istersen tabi
0 oy
(6,893 puan) tarafından
Aşağı yukarı aynı durumdayız çalışmak aklımdan bile geçmiyor kızımı kimseye emanet edemem kocanda para konusunda kısıtlamıyorsa ne diye aklın karışıyor ki 
tarafından
Kısıtlamaz da ne bilim herkes çalışıyor durumu iyi olanda olmayanda kayınım mütahit mesela adamdan trilyon para dönüyor ama gelin asgari ücrete çalışıyor kazandığı para 2 günlük harçlıkları 2 çocuk özel üniversite de okuyor biri dersaneye gidiyor hepsinin son model arabası var onlara göre benim şimdi başlamam lazım
(6,893 puan) tarafından
Benim düşüncelerim farklı canım bu yüzden çalışmayı düşünmüyorum karar senin market işi zor sadece gündüz olan bir iş olsa neyse
0 oy
tarafından
Kocanın geliri zaten yeterli durumda anladığım kadarıyla, sen 17 bine işe giricen, çocukların düzeni bozulucak, evin düzeni bozulucak, yorgunluğun katlanarak artıcak, stres seviyen artıcak, üstüne bakıcı vs gerekeceği için ekstra masraf çıkacak. Durumunuz olmasa bu gerekli olabilir ama durumunuz gayet yerinde, bence otur oturduğun yerde çocuklarına bak :D
tarafından
Kibarlığına düştüm teşekkür ederim eşimin ilk olumsuz cevap verme sebebi çocukların düzeni bozulmaması için
tarafından
Söylediklerim kabalık gibi geldiyse kusura bakma, sadece gerçekçi olmak istedim. Tamam kendi ayaklarının üstünde durmak güzel şey falan ama kâr zarar dengesine baktığında zararın daha baskın olduğunu görüyorum ben bu tabloda
0 oy
tarafından
Esin eline bakmamak en büyük zenginliktir az yada çok farketmez çalışan kadın hem daha güçlüdür hem daha ozguvenlidir para az yada çok farketmez a101 olmaz başka iş olur ama çalışmak kadın için en büyük nimettir 
tarafından
Bende öyle düşündüm ama kararsız kaldım yukarda asgari ücreti küçümsüyorum gibi yazanlar olmuş ne kadar anlayışsızlar teşekkür ederim anlayışın için
0 oy
(6,893 puan) tarafından
Ben eşim o kadar para alırken girmem o ise ama asgari ücret değilmiş geçen hafta a101 de çalışan biriyle konuştum 27 bin alıyorum ilk giren kişiyi denemek için part time çalışıyor 13-14 ikisinden birini alıyo dedi 
tarafından
İşte beni de o düşünmüyor benim 4 ayda alacağımı eşim bir ayda alsa benim zoruma gider sonuçta ikimizde çalışacaz benim sorumluluklarım daha çok olacak eşim şehir dışında yardım edemicek çocukların birşeyi eksik kalsa bana kızacak sana kim çalış dedi otur evinde çocuklarına bak neyin eksikti sanki diye bu durumdan da çekiniyorum haklı çıkacak çünkü eşim
(6,893 puan) tarafından
Dediğim gibi eşim o kadar maaş aliyoken neden çalışayım devlet memuru değil maaşı dolgun bı iş değil

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 498 göst.
4 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Havin06 (2,566 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 89 göst.
13 Kasım 2024 Aile kategorisinde hanimeli (572 puan) tarafından soruldu
+1 oy
26 cevap 595 göst.

408,126 soru

12,256,431 cevap

37,258 kullanıcı