0 oy
124 göst.
Diğer kategorisinde (42 puan) tarafından
32 gün önce doğum yaptım sprial düşünüyorum ama çok bi bilgim yok hormonlu spral veya hormonsuz nasıl oluyor birde hastanede doktorda bulunuyır mu biz mi temin edip gidiyoruz hiç bilgim yok 

5 Cevaplar

0 oy
(643 puan) tarafından

Ben adetsizken taktırdım. 1.5 senedir falan benimle :) doktorda bulunuyor . 

Bakır taktırdım daha iyi dedi Dr. 10 yıl koruma süresi varmış. Tek sıkıntısı adet doneminde biraz fazla kanama yapıyor 

tarafından
Bende taktircam bana fitil yazdı canım birde adetli iken gel dedi canın yanar yanmasın dedi
(643 puan) tarafından
Fitili bana takıldıktan sonra vermişti enfeksiyon kapmasin diye.
Ben adet olmuyodum. İşimi de şansa birakmak istemedim :)
tarafından
Anladım canım
-Reklam-
0 oy
(765 puan) tarafından
Bana da doktorum bakır sprali onerdi.40 im çıktı kadın hast jinekoloji ye randevu aldım önce test yaptılar ertesi günü kendileri taktı.
0 oy
(672 puan) tarafından
7 ay olucak ben taktıralı bakırlı olandan taktırdım ilk iki üç ay düzensiz uzun sürdü ama şimdi iyiyim eski haline döndü tek sıkıntım ya kayarsa çünkü sprial var diye eşim korunmuyor bakırlı olanı öneririm 
0 oy
(877 puan) tarafından
Eğer kanaman normalde fazlaysa hormonlu taktır. Eğer kanaman az yada normalse Bakır yani hormonsuz olanı taktir. Hormonlu spiral kan miktarını azaltıyor ama bakır olan artırıyor. 
0 oy
(992 puan) tarafından

Spiraller çoğunlukla kadınlarda etkisi değişiyor benim adetim kendimi bildim bileli düzensizdi spirali taktirali düzene girdi bakır spiral düzensizlik yapar aşırı kanama yapar dediler bende tam.tersi oldu ilk 3 Ay özellikle ara kanamalar lekelenmeler yaşayabilirsin alışma süreci doktorun da söyleyecektir zaten ama sonrası mükafat gibi geliyor 4 Ay sonra 2 sene olacak hala benle benimki bakır ücretsiz olarak devlete gidiyon kadın doğumdan randevu al spiral taktiricm de o seni yonlendiricek

Düşün yani o zaman benim adetim o kadar duzensizdi ki doktoruma dedim ben çocuk olur diye endişeliyim bu endişe ile 4 5 Ay duramam adetim çok uzun süre sonunda oluyor dedim ki öyleydi adetsiz şekilde taktı  kaymadigi sürece sorun yok tabiki spiral var ooo tam korunuyorum diyemezsin 10 yillik süresi var 10 yıl dolmak zorunda değil istersen ertesi gün çıkar ister 5 yıl sonra ister 10 yıl paşa gönlün ne zaman isterse o zaman çıkarttırabiliyorsun 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 161 göst.
8 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde DeRa (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 59 göst.
18 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Oykununannesiiiiii (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 125 göst.
6 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nur_lina (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 142 göst.

405,526 soru

12,150,326 cevap

36,567 kullanıcı

...