0 oy
1,353 göst.
Aile kategorisinde (709 puan) tarafından
Bugun esimin is yaptigi ortaginin yazligina davetliydik mangala normalde amcayi taniyorum sadece hanimini gelinini kizini tanimam esim dedi davet ettiler gitmesek olmaz hatta post acmistim tatli gotursem nasil karsilanir diye hatirlayan vardir belki neyse tatli yapmadim iyikide yapmadim yas pasta kurabiye 3 cesit icecek karpuz vs bisiler aldik gittik gitmezzzzz olaydimm 

7 erkek filan disarda cardakta mangal basinda oturdular bayanlar evin icinde oturdu. Neyse gittik evin kari ve kocasi allah icin cok guzel karsiladilar onlara lafim yok teyze zaten yasli ise guce dolasti amcada mangal basindaydi evde iki gelin 1 gorumce var gittik agiz ucuyla hosgeldin dediler 11 de gelin diye anlasmislar neyse oturdum 4 cocukla zaten ikisi buyuk oglum erkeklerin yanina gitti kizim bahçede  oynadi digeri ikisi yanimdaydi biri 10 aylik biri 13 yasinda zaten 13 yasindakinin zerre sesi cikmaz bi kosede oturur saat 11 de gittik saat 3 e kadar bize 1 yudum su 1 bardak cay veren olmadi hepsi birbiriyle küs agiz ucuyla konusuyor allahim çocuğunu  alan odaya gidiyor ben iki kizimla icerde tek kaldim 10 aylik kizin uykusu geldi uyutcam yastik veren yok yer gosteren yok sonra ugrastim uyumadi bitanesi bana ust kata cik sesten uyumuyosa dedi zaten kacacaknyer ariyodum ciktim yukari allahim cati kati sicak toz pislik esime mesaj atiyorum gidelim diye anlamiyor ne oldugunu ayip olur diyor ama daha yemek yok ortada adam is ortagi neyse esimin hatrina sustum kiza mama yaptim su vardi yanimda icirdim uyuttum assagiya ayip olmasin diye baktim kimse konusmuyor konusanda yemin ediyorum karsisindakini kucuk gorerek konusuyor deli oldum ciktim geri yukari kizim uyandi acikti ama hala bize bi su vermeyenler cocuga yemekmi vercek yanimda toz tarhana almistim indim alt kata pisircem tava gibi bisiy istedim ya insan kalkip verir orda diye yer gosterdiler sabir cektim yine esim icin sustum ayip diye tavayi buldum ortada yag yok tuz yok salca yok kizima suyla corbayi oylece tatsiz tuzsuz yaptiim ama agliyom  nasil zoruma gitti bebem yemedi bile begenip yukari ciktim oturdum inmedim neyse erkeklere yemek verildi bahcede iceriye de kadinlara sofra kurmualar yiyorlar ya insan bi sesler demi bize kimse bisey demedi en son yasli amca fatketti kizim asaagiya insene sen napiyon yemek yemiyon dedi o oyle diyince hemen yalandan seslediler ben oturmadim kiizim gozume bakti dedim sen otur oturda sandalye yok tabak bardak yok cocuk acccc kalktim kendim  servis actim neyse iki lokma yedi kizim esime bukez ya kalkarsin yada seni bosarim dedim o derece zoruma gitti ama nasilda sinirliyim ya madem istemiyorsuniz evinizde misafir cagirmayinnnnn dediler cay ic afiyet olsun size ben sevmiyorum dedim yermiyim sizin ekmeginozi onuda zehir edersiniz siz neyse arabaya bincez amca dedi kizim nasil memnun kaldin mi ama adamin biseyden haberi yok dayanamadim dedimki amca sen bukadar bes para etmezi bu evde nasil topladin cok aradinmi amca anladi isi kizim ozur dilerim bilemedim herseyin farkindayim dedi dedim amca helal et hakkini ben senden ozur dilerim dedim utandim keske demeseydim diye bindim arabaya esime agzima geleni saydim valla bilmiyordum oyle olacagini tanimiyom gelinini kziini dedi ki nerdem bilsin bende sizi icerde sohbet  ediyonuz  cocuk durmadi ondan gidelim diyosun sandim dedi dedim ben acliktan bayilcam saat 5 olmus dogru yemege gotur ee herseyin bi cezasi var tika basa yedirdim cociklarima 

Uzun oldu hakkinizi helal edin ama cok zoruma gitti halada gidiyor ben evime gelene oyle yapamam gormedik babadan anadan oyle bisey onlar nasil oyle yaptilar ya bide kendilerino yuksek  goruyorlar cok kızgınım  kendime cokkkkkkkkk niye sustum cebap vermedim

26 Cevaplar

+9 oy
(3,572 puan) tarafından
Bunlar epey bir terbiyesizlik yapmışlar da sen keşke o amcaya o şekilde cevap vermeseydin zaten kalkmışsınız gidiyorsunuz sağ ol amca her şey için teşekkür ederim deseydin daha çok yakışırdı sana diye düşünüyorum
(3,572 puan) tarafından
Boş ver Bir daha çağırsalar da gitmezsin zaten ömründe belki bir daha görmeyeceğin karşılaşmayacağın insanlar bunlar terbiyesizce davranışlar onların arasındaki sıkıntı eve gelen misafire alakadar etmez hoş olmamış hiç neyse artık olan olmuş takma kafana
(709 puan) tarafından
Birdaha tanimadigim eve gitmek mi tovbe olsun
(1,625 puan) tarafından
Onu da demeseydi içine daha çok otururdu ve zaten yalan söylemiş olurdu memnun olmadığı halde o şekilde dediği için bence iyi yapmış en azından adam kadınlara çıtlatir belki
(9,628 puan) tarafından
Ya kız sinir küpü olmuş zaten illaki birsey dememek için cok caba harcaması gerekirdi. Kim olsa siniri bozulur. Terbiyesizler
(709 puan) tarafından
Cok tuttum kendimi hemde cok gece uyandikca aklima geldi normal  hayatta bana onu yapsalar oyle sakin kalamazdim asla
-Reklam-
0 oy
(17,198 puan) tarafından
Kendini beğenmiş ukala insanlar ya vallahi pes ben olsam sen gibi aynı şekil deli olurdum olacak şey değil 
(709 puan) tarafından
Cok.zoruma gitti ya valla esimle o amcanin hatirina sustum cocuklarim resmen aciz diye beni yediler niye insanlar boyle ya bi yudum su nedir daha cok sey oldu yazmaya erindim aklima geldikce deliriyorum
0 oy
(4,464 puan) tarafından
Eşine kalkalım dediğinde durumu açıklasaydın aslında o da kalkarmış demek ki. Bu kadar sen de sinir olmazdın. Çıkarken amcaya beş para etmezler demeseydin keşke, teşekkür edip bir daha geleceğimi asla düşünmüyorum amca deseydin yeterdi. Çünkü onlara söylemediğin şeyleri yaşlı amcaya söylemen pek doğru olmamış. Ama haklısın tabi baştan sona.
(709 puan) tarafından
Inanki tutamadim kendimi cok pisman oldum hemen ozur diledim ama bogazim düğüm  düğüm  olmustu artik
0 oy
(144 puan) tarafından
İyi bile sabretmişsin canım ya bu kadar da olmaz ki ya ilgisizlik falan yani çağırmayın o zaman yani iyi yapmışsın sende canım 
(709 puan) tarafından
En cok zoruma giden o kizima o corbayi yedirmek oldu icim sizliyor hala
(144 puan) tarafından
Evet ya okurken bende üzüldüm o kadar umursamaz ilgisiz olamaz bir insan ta ben asla misafire gelen böyle yapmam tuhaf insanlar yaa çocuklar sonunda aç kalmamış ya ben ona sevindim en çok
(709 puan) tarafından
Yok direk dedim evde yemek yok hemen cek biyere diye esimde zaten yuzumden anladi bni gorunce bisey oldugunu saat 11 den aksam 5 e kadar cocuk ac kalirmi ya hic bisey bilmese insan bi ekmege cikolata surer verir sofraya oturip cagirmamak nedir ya *** yiyin dediler resmen
(144 puan) tarafından
İşte düşüncesiz insan olunca ne desen boş bizde misafir öncelik gelir yeri geliyo ben yemiyorum misafir yesin diye sonra en son yiyorum bişey olsa falan garibim nasıl aç kalsın yaa öyle yapcaksa çağırmasın o zaman böyle muamele haketmediniz yani bidaha gitmezsin çağıran olursa canım boşver
(709 puan) tarafından
Daha bilip tanimadigim yere gitmekmiiii tovbe olsun bende diyorumki tatli yapayim iyikide yaomadim ama ben cidden cok safim esim pastanin ucuzunu alacakti ben tuttum kilosu 400 lira olandan aldirdim helali hos olsun afiyet olsun degill 400 isterse bin lira gitsin ama keske kiymet bilene gitseydi keske o parayi  bi garibana verseydim en azindan allah razi olsun  derdi
(144 puan) tarafından
Yok yok valla kesinlikle gitme aynen valla kıymet bilene ne alsan kar çocuklar şimdi iyi en azından karnı doymuş sonunda çok şükür ya o iyi ona sevindim
0 oy
tarafından
Ay canım çok ayıp etmişler sende her şeye rağmen çok iyi davranmışsın kalplerin en azından kırmamışsın amca için de üzülmene gerek yok tatlı bir dille söylemişsin zaten adam her şeyin farkındaymış o yüzden böyle erdem'le ve sessiz davranman çok güzel olmuş neyse gelmiş geçmiş olsun
(709 puan) tarafından
Inanki baska yerde baska sekilde karsilasmis olsak asla tahamul edemezdim o insana ama amca ve esim boynumu bukturdu bana ama zoruma gitti hemde cokkkk ben evime gelene oyle yapsam inanki utanctan gunlerce uyyamam
0 oy
(2,101 puan) tarafından
Yerden göğe kadar haklısın kim olursa olsun eve biri gelmiş iki güler yüz gösterip hoş geldin edin kontrol edin sürekli keyfi yerindemi birşeye ihtiyacı varmı çocuk coluğu var açmı nerde. Sonra kavganızı o iğrenç suratınızı asarsınız.
(709 puan) tarafından
Cok zoruma gitti cokkkk
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Ben okurken çatladım. Benzeri bizim de başımıza gelmişti. Gel gel diye ısrar edip gidince de yaz günü su bile ikram etmediler. Allah akıl fikir versin hepsine. Dünya onlara kalacak sanki. 
(709 puan) tarafından
Ya ben neyse de cocuklarim aciz  dedikce susun diye gozlerine baktim ama anlamiyorki 7 yasinda acimda acim diyor
(1,122 puan) tarafından
O kadar yazlıkları olsa ne evinden çocuklar misafirler aç çıktıktan sonra.
(709 puan) tarafından
Rabbim islah etsin oylelerini yazik o amcayla teyzeye valla
(1,122 puan) tarafından
Amin...
0 oy
(7,045 puan) tarafından
Ne kadar ayıp olmuş yaa ne diye çağırdılar o zaman ayy okurken ben Bile sinir oldum en sevmediğim insan tipi 
(709 puan) tarafından
Sen bide bendeko siniri gör catacak yer ariyom resmen
(7,045 puan) tarafından
Sakin ol bacim kocandan çıkar hepsini ☺☺
(709 puan) tarafından
Onun bennnnn taaaaaaaaa rahmetli.ebesini opuyum ama adamdada suc yokki nerden bilsin
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Ayy nasıl insalar tersine bende hizmet sohbet muhabbet diye bekliyordum yaşlı adama yazık vallahi ona üzüldüm misafire böyle yapan o evdeki adama kim bilir ne yapiyorlar
(709 puan) tarafından
Ya adam cok.iyi biri yazik o amxaya okadar kendini begenmise nasil katlaniyor
(1,865 puan) tarafından
şimdi adam diyor rezil olurum aile milete karsi mecbur katlanıyor ama sende iyi sabretmissin yerinde olsam dışarı çıkar eşime sen dur ben gidiyorum çocuk durmuyor aç kimse birşey demiyor vermiyor da gitcem der giderdim orda orda kalırdı sen 5 e kadr iyi durmuşsun
(709 puan) tarafından
Ya iste is ortagi amca zaten iyi biri mecbur katladim ben kirildim bari onlar kirilmasin sonucta amca da bilrmezdiki
0 oy
(7,133 puan) tarafından
Amcaya üzüldüm baya mahçup olmuş adamcağız bi hoşluk yapmak istemiş adamı yerin dibine sokmuşlar terbiyesizler ya
(709 puan) tarafından
Yazik valla adama inanki cok yazik
0 oy
(147 puan) tarafından
Anladığım kadarı ile sizi Çağıran amca yada erkekler erkekler sormadan misafir çağırmayı seviyorlar her ne olursa olsun evine gelme ikram da güler yüzde bulunmak gerekir ama onlar aldığı terbiye ile bunu yapmışlar amcayı keşke üzmeseydiniz 
(709 puan) tarafından
Inanki cok pisman oldum dedigime ozurde diledim ama artik bogazim dugumlenmisti ya benimde esim mesela habersiz misafir cagirir is arkadaslarini filan evde yemek bile olmasa hemen biseyler hazirlarim elimden gekdigince agirlarim cocuklarina kendi evladim gibi hizmet ederim hep gulerim cocuklar biyeri dagitsa kirsa olsun cocuk yapar siz rahatiniza bakin kendi eviniz gibi derim insan kapiyi calan tanimadigina bile bi bardak su verir bunlarda insanlik yoktu inanki
(147 puan) tarafından
O onların terbşyesizliği bizde de gelen misafir paşalar gibi ağırlanır gelen her misafir ağırlamamızdan utanır ama ben hiç bir gittiğimiz yerde bizim gibi olanı görmedim bir bardak çayı arıyo insanlar
0 oy
(906 puan) tarafından

Bu hikayede yanan amca olmuş :) 

Ama gerçekten çok saygısızlık yapmışlar keşke amcaya dediğini ordakilere deseydin 

(709 puan) tarafından
Inanki onlara boyle demezdim daha beter ederdim seytan diyor sende onlari davet et hizmet ikram nasil olur sok gozlerine fakat onlar anlamazki cunku insan degiller
(906 puan) tarafından
Böyle insanlari hiç evine çağırmaya zahmet edip te yemek yapmaya değmez
(709 puan) tarafından
Aynen oyle bende oyle diyorum ama iste bi yandanda seytana uyyom ama uymayacam:)) cunku bu sinirle onlara rezalaet yemek yaaparim:)
0 oy
(1,645 puan) tarafından
Bunlarınki rezillik resmen. Ben çocuklugumdan beri okumak ve aynı zamanda çalışmak zorunda kaldım öyle güzel yemek tatlı falan yapmayı beceremem olmuyor yani gelmiyor elimden. Abimler geldi geçen gün. Gittik dışardan et balık baklava çiğköfte kuruyemiş  dondurma ne varsa doldurdum evi. Güzel yemek yapamıyorum diye çok utandım ama kimseyi de aç yollamadim. Ne biçim insan bunlar kız iyi sabretmissin
(709 puan) tarafından
Valla sadece esim ve amca icin sabrettim yoksa imkansizdi insan bisey yapamaz bazen onemli olan elinden  geleni yapmaya calismak hic olmazsa ac yollamamissin kuzum
0 oy
(715 puan) tarafından
E yuh ama yani okurken ben sinirlendim saygısızlar gelmezeydiniz ozmn oraya misafir sevmiyosanız.  Ben babannemle beraber büyüdüm annemle babannem ne kadar tarkışmış olsayardı bile bir misafer geldigirde annem senin tarafın demez herşeyi hazır ederdi ki bizde önce bi çay verilir sonra yemek yenir ardından biçay daha tatlıyla beraber sonra meyve verilir . Birbirleriyle küs olduğunu kimse bilmezdi bile babannem annemi över annem babannemi över zaten anlık küser barışırlardı hemen öyle tartışma kavga ev içi konular dışarıya yansıtılmaz bizde böyle büyüdük ben eşimle küssem bile kimsenin ruhu duymaz aynı ortamda  ne ayıp şeyler ya görgüsüzlük resmen
(709 puan) tarafından
Ya birak yemegi taliyi meyvayi su vermedile bir lokma bisey yemeden geldim
0 oy
(144 puan) tarafından
İnan ki çok haklısın zaten misafirlik üstüne misafirlik olmaz bence. Ben olsam sinirden ağlardım. 
(709 puan) tarafından
Sinirden agladim zaten canim
0 oy
(1,211 puan) tarafından
Ben demiştim demi diyen çıkar bardı öyle bi yorum bende sana ne güzel ben gittim ama onlar kendi aralarında oturuyorlar mış haberimiz yokken demiştim onlarda öyle ukala lar ki seni şok iyi anladım adamın ne suçu var bence iş yapmamak için küs gibi durmuşlar gr le eltim de de bu huy var biliyorum az çok boşver takma 
(709 puan) tarafından
Sorma ya valla dedin valla hatirliyorum bin pisman oldum
0 oy
(576 puan) tarafından
Valla ağzım açık sonuna kadar okudum iyi sabretmissin
(709 puan) tarafından
Esik ve amcanin hatrina sabir ceke ceke oturdum ama suan basim agriyor sinirden valla
0 oy
tarafından
Liseden çok sevdiğim bi arkadaşım evine davet etti kısır yapalım dedi neyse gidim dedim 2 3 senedir de konuşmuyorduk bi soğukluk vardı evine gittim beni hiç umursamadı bile kısıra çağırıyor ama evinde domates bile yok malzemen yok niye beni rezil ediyon çocukla ne yapsak vs dedi malzemen yoksa başka birşey yapalım var etmez bize dedim neyse makarna salatası yaptı çay demledi dediğin gibi ne kahve ne su ne ikram hiçbişe yok sanki aç öldüm de bi lokma ekmek istedim sinirlerim bozuldu çocuğu bahane ettim kalktım 3 saat zor durdum eşime anlattım gülüyor seni kandırmış o diyor sonra ortak arkadaşlarımıza anlattım rezil ettim hepsine bi kaç kişiye yine aynısını yapmış kendini ne zannediyorsa sonra numaramı sildi instagramdan çıkarı çocuğum aç kaldı eve geldik hemen dışardan yemek söyledim sizinkinde buna benzemiş
(709 puan) tarafından
Valla sorma ya beni mangala cagirmasalar sanki.ben et bulup yiyemicem:)) zaten yemedimde allah akil versin onlara
tarafından
Saçmalık ya taksi çağırdım gittim taksiyle geldim taksiye verdim para yemeğe verdim para ilk defa harcadığım paraya içim yandı
(709 puan) tarafından
Valla esime diyorumya bode tuttum 90 liralik kurabiye varken ben guzeli olsun diye 400 liraliktan aldirdim oda olaun biz onlara degil anne babasina goturduk diyor keske bi garibana verseydim o parayo
0 oy
tarafından
Benim esimin dayısının evide oyle gecen yil bayramda gittik annemide götürdüm tek kalmasin bayram günü bizle gezsin diye o evdede dedeyle nine var onlarin hatrina gidiyoruz her bayram

Neyse gittik hepsi evin onunde oturuyolar esimin dayi kiziyla teyze kizi oturmuslar sandalyeye itmi gelmis kopekmi gelmis hadi halaniz teyzeniz önemli degil diyelim benim anam tanri misafiri kıçınız sandalyeyemi yapıştı esim baktı bakti sinirlendi daha 24 yasindalar esimde 40 civari birini durttu anneme sandalye verdi ☺

Bizde saygi önce gelir biz gittikce bi şok yasayip dönüyoruz o kadar pisler ve egolularki bi yudum yemek yemeden döneriz 
(709 puan) tarafından
Bacim yemekleri batsin esimle amcanin hatri boynumu büktü  yoksa beni baglasar kalmam orda insanliktan haberleri yok burunlari kaf dagi olmud
0 oy
(122 puan) tarafından
Valla yine sende iyi sabır varmış iyi sabretmissin dakikasından kalkardım yapılan çok yanliş yenilir yutulur cinsten degil

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 1,153 göst.
15 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 334 göst.
24 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Tuba Y (982 puan) tarafından soruldu
0 oy
55 cevap 1,460 göst.
13 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Manas (1,042 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 454 göst.
6 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melekkk (12,268 puan) tarafından soruldu

406,284 soru

12,181,269 cevap

36,680 kullanıcı

...