0 oy
261 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (636 puan) tarafından

image

ani misafirler için dondurucu da bulunması gerekenlerden bence. Parfe yaptım ☺️

Dün de kır pidesi yaptım bir kaç poşet koydum. Bazen yemek yapmak istemediğim de çıkarır ısıtırım

8 Cevaplar

0 oy
(636 puan) tarafından

En İyi Cevap

image

iiçli köfte de yaptım 2 sofra . Misafir için güzel oluyor 
(636 puan) tarafından
Yaa göz hakkını helal et canım. Çoook teşekkür ederim. Mardin'liyim ☺️
(7,133 puan) tarafından
Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık canım . Bende bi ara yaptım buzluğa koyfum ama haşlarken çatlafı dağıldı hepsi. Sen kızartıyor musun haşlıyor musun bilmiyorum ama çıkarınca nasıl pişiriyorsun mesela donukken mi yoksa çözülmesini mi bekliyorsun
(401 puan) tarafından
Ben geçen gün kızarttm ilk defa güzel olmuştu çok beğendik
(6,143 puan) tarafından
Helal olsun canım ne demek biliyorum bizim o taraflarda öyle yapılıyor diye sordum ahhh miss gibi olmuştur şimdi ☺
(636 puan) tarafından
Allah razı olsun inşallah canım.
Teşekkür ederim canım evet ben de haşlıyorum. Dondurucudan çıkarınca temiz bir bezin üstüne koyuyorum buzu eriyince haşlıyorum. Hiç çatlamıyor
-Reklam-
0 oy
(3,572 puan) tarafından
Tarif verirmisin canim
(636 puan) tarafından
2 paket krem şantiyi çırpıp içine bisküvi parçalayıp atıyorum. Halley , damla çikolata, muz , az ceviz koyup karıştırıp saklama kabına koyuyorum. Bir gece dondurucuda beklemesi gerekiyor donması için.
Çilek te yakışıyor ben koymadım. Kakaolu  krem şanti ile güzel olmuyor bu arada. Sade krem şanti ile yaptım
(6,143 puan) tarafından
Hangi bisküvi peki fark eder mi canim
(636 puan) tarafından
Ben petibör bisküvi koyuyorum. Ama kedi dili ve bebek bisküvisi de koyan var ben denemedim
0 oy
(4,611 puan) tarafından
Gerçekten bilmediğimden soruyorum canım parfe nedir afiyetle yiyin bu arada bereketli olsun 
(308 puan) tarafından
Bende burda beklim:))
(4,611 puan) tarafından
Hmmm tam benlik ozaman hafif tatlıları çok severim bakıyorum hmen cnm
(636 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım benim. Krem şanti içine bisküvi, çikolata, muz vs. Koyup karıştırıyorum . Bir çeşit yaz pastası:)
(4,611 puan) tarafından
Uffff ağzım sulandı kizz bide soğuk soğuk ne gider ama
(636 puan) tarafından
Aynen valla ☺️
0 oy
(6,143 puan) tarafından
Ellerine kollarına sağlık canım tarif rica ediyoruz ☺
(636 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım. Yukarda tarifi yazdım ☺️
(6,143 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım bakayim bi
0 oy
(14,123 puan) tarafından
Eline saglik afiyetle yemrk nasip olsun
(636 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım Allah razı olsun inşallah
0 oy
(10,512 puan) tarafından
Buzlugumiz olsa da yapsak 
(636 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
tarafından
Derin dondurucu olmayınca ne yapsam da boş oluyor ben en iyisi kaynanamın bahçesini beklim fasulye ve biber koyayım anca onlara yer var zaten 

Afiyet olsun bu arada şimdiden 
(636 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ☺️
0 oy
(126 puan) tarafından
Başka neler yapabiliriz buzluk için 
(636 puan) tarafından
Pizza yapıyorum ben . Dondurucudan çıkarır çıkarmaz fırına atıyorum çok lezzetli oluyor.
Köfte
Börek
Taze fasulye
Bamya
Çiğ biber
Közlenmiş patlıcan ve kapya biber
Havuç tarator için rendelenmiş havuç
Bezelye yemeği için küp doğranmış havuç
Dolma içi için domates biber maydanoz robottan geçirip küçük poşetlere koyuyorum kışın rahatlık oluyor
Karnı yarık için patlıcan kızartması
Maklube için dilimlenmiş patlıcan kızartması
Döner yapıp koyuyorum . Çıkarttığımda henüz buzken ince ince dilimleyip kızartıyorum buzu çözülmeden
Kır pidesi de güzel oluyor. Peynirli, patatesli, kıymalı hangisini seviyorsanız
Meyve suyu için meyve. Veya meyve suyu yapıp şişelere koyup koyabilirsin. Kışın portakal ve limon koyuyorum limonata için
Kurabiye de koyuluyor ama ben koymuyorum tadı değişiyor onun
Şuan aklıma bunlar geldi . Taze yapabilirim tabiki ama küçük 2 çocuğum var yetişemiyorum. Annem bana geldiğinde ben de buzluğuma pratik şeyler yapıp koyuyorum ☺️
(126 puan) tarafından
İyi yapıyorsun canım döneri nasıl yapıyorsun bide meyve suyunu kaynatıp mı yoksa sıkıp mı doğuma bende hoşaf yapıyım diyorum meyve suyu falanda ondan sordum bende düşünüyorum bakalım taze fasulye kuru fasulye koydum pişmiş şekilde daha napabilirim bilmiyorum ki sezeryan olcam doğum kış ayı zor olur bana iş yapmak yemek yapmak ne koyabiliriz pratik yemek düşünüyorum bende valla sarma börek koyarım gelenlere vermek için çay yanına kek falan da atarım doğuma yakın ama bilemiyorum yemek olarak ne koysam
(636 puan) tarafından
Sağlıkla kucağına al inşallah canım. Sarmada çok pratik oluyor. Ben sarımsakta soyup koyuyorum.
Meyve suyunu ben şeftali soyup su ve şeker katıp pişiriyorum . 1 -2 tane de limontuzu . Soğuyunca blenderdan geçiriyorum . Süzüp şişelere koyuyorum. İstediğin zaman dondurucudan çıkarırsın.
Veya direkt meyveleri saklama kabına da koyup dondurabilirsin yapacağın zaman şeker ve su ile pişirirsin.
Nohut haşlayıp koyabilirsin.
Tavuk göğsünü soslayıp çöp şişlere dizip saklama kabına koyabilirsin. Çıkardığında direk fırına atarsın yanında bir pilav ve çorba yemeğin hazır
(636 puan) tarafından
Döneri de tavuk göğsünü doğruyorum iri parçalar halinde. 1 yemek kaşığı kadar yoğurt, sıvıyağ, tuz, karabiber,pul biber, kırmızı toz biber,1 diş sarımsak ekliyorum Harmanlıyorum. Sonra streçe sarıp rulo şekline getirip dondurucuya atıyorum. İstediğim zaman çıkarıp buzluyken ince ince dilimleyip kızartıyorum. İster lavaş ile ister pilav üstü yaparsın çok rahat oluyor
(126 puan) tarafından
Teşekkürler:)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 320 göst.
+2 oy
9 cevap 300 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Huzur91 (2,873 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 527 göst.
+5 oy
16 cevap 654 göst.