0 oy
272 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (75 puan) tarafından
Herkese merhaba kilolarımdan Çok şikayetçi olduğum için mi diyetisyene başvurmak istedim emziriyorum diye tek başına yapmak istemedim. Birkaç emziren anne diyet listelerine baktım ve Instagram sayfalarından takip ediyorum birkaç kişiyi o kadar çok şey yiyorlar ki sağlıklı şeyler ama benim diyetisyenim sabah kahvaltısı normal diyette nasıl yapılırsa o kadar avuç içi kadar ekmek tam burada ekmeğin ya da kepekli  ekmek akşam yemeğinde de her yemekten biraz biraz mesela bugün 3 kaşık pirinç pilavı 4 kaşık kavurma 3 kaşık da makarna salatası yendi sizce bu emziren anne için az değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum online diyetisyene başvurdum acaba yanlış mı yaptım

7 Cevaplar

0 oy
(12,268 puan) tarafından
Ee aqbah kajvaltisi aksam yemehi baska bisey yokmu o kadarmi
(75 puan) tarafından
Arada da kahve kuruyemiş yemek istersen yersin yemezsen de bir şey demiyor bugün sadece kahve içtim yanımda bir şey yemek istemediğimi söyledim tamam dedi
(75 puan) tarafından
Sabah kahvaltı akşam yemeği arada da bir ara öğün
(12,268 puan) tarafından
Bebegin ne kadarlik canim. Diyet yaptigimdan degilde naçizane biseyler soylicektim
(75 puan) tarafından
4,5 aylık
(414 puan) tarafından
Bebegın çok küçük sütün azalırsa emmezse vallaha elinde kalırsın
(12,268 puan) tarafından
Canım benim normaldede şöyle bi beslenme duzenim var. Dpgumlardan sonradada bunu uyguladim 2 bebegimde çok guzel kilo aldilar toplu bebeklerdi. Sutum azalmadi yani. Diyetten ziyade saglikli beslendim hep. Kizartma fastfood ekmek makarna pilav bunlar bizi. Evde çok çok nadi olur. Esim yurtdisi calisiyo bende yemedigim icin gapmiyorum ekmek almiyorum mesela hic. Paketli gidalari kestim emzirme doneminde tatli mumkun oldugunca az tukettim  ikisindede 20see kilo aldim. 75le dogumq girdim şuan 55 kiloyum. Aciktigimda mesela gun icinde napiyorum gidiyorim salatalik yiyorum domates yiyorum. Kahvaltilarima hep yesillik koyuyorum marul roka kuzu kulagi. Salata çok seviyorum mesela sadece salatayla doyarim. Aksamda ne varsa yemekte koftw diyelim 3 4 tane 1 kase yogurtla yada corba. Mesela bu aksam sutlu kabak corbasi vardi. Dun taze fasulye yedim sadece. Ve bol bol su iç. Sutu en guzel etkileyen sey su kesinlikle. Balil ye tavuk ye bol bol yanina yesillikli salatalar yap. Ve sana tavsiyem en guzel spor koy bebegini bebek arabasina bol yokuslu yollardan yuru 1 saat :) uyku saatine denk getir o uyusun sen yuru rahat rahat oyle guzel ter attiriyoki. Ben ilk dogumdan sonra boyle 49 kiloya dustum
(75 puan) tarafından
Çok güzel yapıyorsunuz o kadar pişmanım ki diyetisyene para verdigime
-Reklam-
0 oy
(56 puan) tarafından
Ben yuzyuze doyetisyene gittim ozel bir hastanede. Emziriyorum dedim emziren anne diyeti direk doktorun dediklerini yaziyorum emziren anne diyeti diye birsey yoktur. Vucud sut uretirken kalori yakiyorsunuz birde gunluk normal yaktiginiz kalori var dedi. Biz saglikli beslenmeye geccir, dedi. Paketli gida yok. Tatli yok. Makarna pirinc pilavi yok onun yerine bulgur pilavi gibi dusunun. Bugday ekmegi mesela kahvaltim cok guzeldi o listeyle 1 ay 1 haftada 10 kilo verdim. 
(75 puan) tarafından
Bebeğim ilk aylarda çok gaz bir bebekti ve doktor zaten bana tatlıları paketli gıdaları nohut kuru fasulye bunları yasaklamıştı ben zaten bunları 4,5 aydır yemiyorum yani diyetisyenimin emziren anne diyeti altında çok fazla az yedirmesi biraz kafama takıldı belki de ben abartıyorumdur bilmiyorum
(56 puan) tarafından
Yaziyim size ben hatirladigim kadariyla listemi
Sabah 2 yumurta 5 zeytin iki parmak kalinliginda peynir sinirsiz yesillik 2 dilim bugday ekmegi.
Oglen yulafi cok sevdigim icin meyvali cha tohumlu yulaf yapiyodum. Onun yerine corba salata yada sadece meyva tercih edebilirsiniz.
Aksam yine sinirsiz yesillik salata. Gun gun et ve sebze oluyordu. Mesela bulgur pilavi 8 kasik sebze 6 kasik yanina istersen ayran yada yogurt. İnsaAllah faydali olmusumdur
(75 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim benim sabah kahvaltimda 1 yumurta yeşillik zeytin avuç içi kadar ekmek ilk önce 1 dilim dedi sonra avuç içine düşürdü çok şaşırdım (tam buğday ekmeği)
(56 puan) tarafından
Ben 2 dilim yiyordum ama az listeniz aklinizi karistirmak istemem de. 1 yumurta nedir. Hayrlisi olsun.
(75 puan) tarafından
Bu şekilde devam etmeyeceğim hem bebeğime hem bana yazık
0 oy
tarafından
Kiz onla kim doysun kuş kadar 

Ben emziren anne☺
(75 puan) tarafından
Evet bende çok şaşırdım verdiği öğünlere
tarafından
Sakın deneme bence sen hareket çalış
0 oy
(580 puan) tarafından
Bebek zaten erken kalktığı için 3 ana 3 ara öğün yapmalı bence anne 

Bebeğim 2 aylık yanı bu söyledikleri izle asla doymam 
(75 puan) tarafından
Daha önceden diyetisyene gittim bekarken ve verdikleri ile şu anki öğün çok saçma
(580 puan) tarafından
Acaba pek ilgilenmedi mi diyetisyenin. Sütü aslında su yapar ama bizimde elimiz ayağımıx titrer emzirince çok aç kalırsın daha dolu bi liste istiyorum bunla açım de bari. Çünkü ücret verdin sana özgü listesi olmalı
(75 puan) tarafından
Günde 3 litreye yakın su içiyorum neler yiyip yemedigimi söyledim zaten pek yemedigim birşey yok
0 oy
(1,030 puan) tarafından
Diyetisyene gitmedim açıkcası kendin daha sağlıklı yiyeceklere yöneldim yemek durumumu değiştirdim 1 ayda 6-7 kilo verdim 
(75 puan) tarafından
Çok güzel yapmışsınız keşke bende gitmeseydim
(1,030 puan) tarafından
Yalnız belirteyim canım ben kızım 6 aylıkken başladım ek gıda sürecin de bol su
0 oy
(390 puan) tarafından
Bebeğin çok küçük ve inanki ister istemez azalıyor sütun bende yaptım ama ben kendim diyet yaptım vebol sebze ve protein tükettim sürekli su içtim et balık tavuk yedim ekmek şeker ve tatlı asla yemedim o şekilde kilo verdim ama benim bebeğim 1 yaşını geçtikten sonra diyet yapmaya başladım
(75 puan) tarafından
Bende eminim kendim yapsaydım daha verimli olurdu
0 oy
(13,613 puan) tarafından

4 aylıktı Efe başladığımda emiyor 

Kahvaltım 12 de 

image

3-4 gibi araoğun sade kahve (bazen sütlü soğuk filtre,bazen sade Türk kahvesi)bi parça bitter

imageAkşam en geç 7.8 gibi yiyorum 

image

Daha erken yesem acikirım gece 3.4 civarında uyuyorum fix 

Günde 2bucuk lt su +2 kupa bitki çayı içiyorum 

Bazen ayran aşı yada dükkan birası detoksu yapıyorum 

İlk iki ay her hafta ortalama iki kilo toplam 8 kilo verdim 54 te gidip geliyorum bklm hedef 50 

Fikir olur diye attım naçizane 

Bol eksiler dilerim 

(75 puan) tarafından
Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 107 göst.
15 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ecrindogan (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 660 göst.
28 Ekim 2019 Aile kategorisinde Papatyasever (3,237 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 99 göst.
29 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 226 göst.
9 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zumraipek (71 puan) tarafından soruldu

406,266 soru

12,180,714 cevap

36,679 kullanıcı

...