0 oy
193 göst.
Diğer kategorisinde (5,424 puan) tarafından
Kizlar hic yapmadım aslinda kac gundur niyetlendim becerir miyim  bilmiyorum bizim apartman aile apartmani komsum balık getirdi biri kapıma yumurta ve salatalik birakmis bende dusündüm asure yapip dagıtayim sizce olur mu fasulye ile nohutu islatsam yarında bugday alsam marketten evde fındık ceviz susamda var ama internetteki tarifler kafamı kaŕistirdi pirinc süt vanılya karanfil falan koymuslar basit ama guzel tarifi olan var mı

4 Cevaplar

0 oy
(4,274 puan) tarafından
Bak ben şu şekilde yaptım herkes bayıldı. Ben de ilk yaptım.

Buğdayı nohutu fasülyeyi kuru kayısıyı geceden ısladım. Ertesi gün haşlanacakları haşladım. Buğdaya fazla su koyup haşladım. Sonra biraz kuru üzümle kuş üzümü de ısladım. En son hepsini karıştırdım. Fındık da koydum. Kuru incir de koyuluyor ama ben sevmiyom diye koymadım. Badem de ekleyebilirsin.

Benimki tam kıvamında oldu ama koyu olursa kaynar su eklemek gerekiyor. Dağıtırken de cevizle süsledim. Buğdayım da 800 gr filandı düdüklüye koydum üstünü 1 karış geçene kadar su doldurup haşladım.  Bir de şekeri bir tık fazla koy durdukça malzemeler şekeri içine çekiyor.  Tatsızlaşıyor.
(1,418 puan) tarafından
Ohh ne güzel anlattın ellerine sağlık olsada yesek
(5,424 puan) tarafından
Bugdayım evde yok yarın alip direk haşlasam kivam tutmaz mi canım
(4,274 puan) tarafından
1 saat de olsa ıslı dursun bence. İlk iş al ısla.
(5,424 puan) tarafından
Tamam canım sabahtan alırım büyük ihtimal islatirim direk tesekkur ederim :)
-Reklam-
0 oy
(2,488 puan) tarafından
Aslında aşure yapmak çok zahmetli değil sanıldığı kadar
(5,424 puan) tarafından
Tarifler kafamı karistirdi canim bir suru sey katmislar birde ilk olunca yapamazsam dedim o yuzden buraya danısmak istedim
(2,488 puan) tarafından
Buğdayi fasulyeyi nohutu geceden Isla. Ertesi gün buğdayı ayrı fasulye ve nohutu beraber düdüklüde pişir. Ama buğday iyice açılmalı,bugdayin ilk suyunu doksen bile sonrakini dökme. Çünkü o su özlü oluyor. Sonra bunlari büyük tencerede birleştir su şeker ekle. Minik doğranmış elma ekle. Pirinç ekle. Sıcak suda bekletilmiş üzümü ekle. Varsa kayısı ekle. Cezvede karanfil kaynat bunun suyunu ekle. Bide susam da koyabilirsin. Malzemeler arttırılabilir sevmediğini çıkarırsın. Sana kalmış. Kimisi fasulye koymuyor mesela veya nohut
0 oy
(165 puan) tarafından
Buğday nohut fasulye 2 şeker su bardağı akşamdan köy suya sabahda hasla ayrı ayrı tencerede haşlandıktan sonra büyük tencerede onları birleştir 5 dk bı beraber pissinler kayısı incir üzüm badem onları da suda beklet bademi ayrı olarak kabulluysa  soyuluyor sıcak suda haslannan baklagillere bunları kat şekeri kat ben bu şekilde 4 klasik çay bardagi tam yetiyor şeker buğdayı 3 bardak olarak koyuyorm şekeri kendi damak tadınıza göre azar azar da koyarak bakabilirsiniz 5 dk da öyle pişiyor ben bir kaşık nişasta koyuyorm kıvamı su gibi olmuyor  tam oluyor suyuda ona göre ayarlıyorum katı da olmuyor beklerse aşure suyu çekiyor 7 8 senedir yaparım her sene hep Co k beğenildi fındık en son atarım içine kapatırım Ceviz içine katınca karartiyor üstüne koymak mantıklı :) kuş üzümü çubuk tarçın süt elma felan hicc koymadım sevmiyorum onlar tadını değiştiriyor bana göre :))
(5,424 puan) tarafından
Suan bugday evde yok onu yarin direk alip haslasam olmaz mi
(165 puan) tarafından
Buğday suda beklesede geç pişiyor suda bekletmeden yaparsan diri kalabilir pismeside çok uzun sürer yarın suya koy akşamdan diğer gün yaparsın neolcak:)
0 oy
(10,395 puan) tarafından
Bende bu yıl İlk defa yaptım tek başıma internetten bakarak yaptım cokda güzel oldu. Yap güzel olur. Buğdayı güzel yıka sarı kara suyu çiksin asuren Beyaz güzel olsun birde beyaz olması için süt katiyolar 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 166 göst.
24 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Nehir doga (528 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 76 göst.
30 Temmuz 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,663 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 55 göst.
12 Temmuz 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Gulcan58_59 (474 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 184 göst.
19 Ağustos 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Semaaa5858 (295 puan) tarafından soruldu

409,832 soru

12,321,784 cevap

38,979 kullanıcı

Kategoriler

...