0 oy
287 göst.
Diğer kategorisinde (36 puan) tarafından
Arkadaşlar akşama kadar 2 çocukla işlerinizi yetistirebiliyoumusunuz ben yeni ev taşıdım 2 tane çocuğumla kendi çabalarımızla annem gil 2 mahalle ötede oturmasına rağmen gelmedi biri 4 Aylik biri 4 yaşında 2 cocugum var Allah yardim etti ama çok zorlandım zaten doğumdan beri yalnızdım o zamanda kimse gelmemişti eşimde ramazan ayına denk geldiği için mis sözde fazla yardımcı olamadı sadece büyük oğlumu uyuttu salanarak uyuyor yani piskolojik acidanda çok yıprandım artik oğluma bagirmayada başladım küçük bebeğimide hiç durduramyrm ailem desen var ama yok gibi hicbiseye gelmezler aramaz sormazlar benim için bittiler zaten artık Allah'tan başka kimsem yok kime ne anlatıyım kimse anlamyr kafamın içi dolup dolup taşıyor akşama kadar hicbi iş yetişmiyor büyük oğlum skldm skldim diyor onu dışarıya cikyryrm geri eve girmek istmyr küçük kızım durmuyor 2 çocukla çok zornlyrm Allah sabrını veriliyor yardım ediyor ama bu içimde kopan fırtınalar bu psikolojik çıkmazsan rabbim çıkartır insAllah benim için dua ederken lütfen 22 yaşındayım ama 60 yaşında hissediyorum kendimi hayat çok acımasız insanlar ailem daha da acımasız 

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Hatalar silsilesi maalesef. 

Çok erken yaşta evlenip, çok erken yaşta çoluk çocuğa karışmışsın. Senin için üzüldüm. 
Soruna gelecek olursak, ben senden yaşça büyüğüm ve tek çocuğum var. Eş ve aile desteği de epey alıyorum ama ona rağmen her şey yetişmiyor. Olduğu kadar diyorum. 
(9,534 puan) tarafından
Neye göre hata silsilesi bacım? Kız su an zorlanıyor bu cok normal deestek alabilse iyi elbette alamıyosa da bi sekılde Hersey ilerleyecek. 30 yaşına geldiğinde cocukları büyümüş olacak o saatten sonra keyfıne bakabilir. Ben 35 deyim kızım 5 yasında 32 haftalık gebeyim inan geç kaldıgım için hayıflanıyorum. Burada yalnız kalındıysa yapılması gerekenlerı zamana yaymak.
(4,557 puan) tarafından
30 yaşına kadar kocası tabi ki bir çocuk daha istemezse arkadaş haklı erken yaşta ki evliliklikler de çocuk bakımı ev bakimi kocanın isteklerini yoruyor çünkü daha ergen sayilacak yaşta aile desteğinde yoksa bir evlilikte hepten kadın için yorucu
(2,248 puan) tarafından
Bence erken yaşta annelik daha iyi
 Yaş ilerledikçe çocuğa bakmak zorlaşıyor. Çocuk koşturmak oyun oynamak istiyor anneye bol enerji gerekiyor
(9,534 puan) tarafından
Kesinlikle bu kardeşin aklı varsa bir daha cocuk getirmesin Allah ikisine ömür versin.
(4,557 puan) tarafından
Evet evet haklısınız çok iyi okumadan etmeden 18 yaşına gelen evlensin sonra ilk günden hamile kalsın sonrasında çocuk iki yaşına gelmeden bir daha hamile kalsın enerjisini tavan iken sonra  doğum yaptım cirkinlestim psikolojisi ile ne ne kendini beğensin ne yaşadığı hayatı( o yaşlarda yaşam tarzı giyim kuşam fizik cok çok önemlidir) arkadaşları kariyer peşinde koşarken o çocuk peşinde koşsun kocasını kayinvalidesini mutlu etmek onun için yüksek lisans olsun  haklısınız  gerçekten küçük yaşta evlenilsin enerjisini de çocuğa harcasin
(9,534 puan) tarafından
Hayatın amacı herkes için farklıdır. Bence bu konu kendisini ilgilendirir. Yaptıgı secımın zor bir dönemini yaşıyor sadece.
(2,248 puan) tarafından
Sizin de tek kıstasınız yaşama gayeniz yüksek lisans yapmak kariyer yapmak. Hayat bunlardan ibaret haklısınız
-Reklam-
0 oy
(1,807 puan) tarafından
Kız sanki beni anlatmışsın benim ailemde öyle asla yardım etmezler arayıp sormazlar ben çoktan bitirdim onlsri kimseden yardım beklmeyeceksin ev işleri duracak yetiştiği kadra artık sıkma kendini benim gibi temizlik hastais biri düşün bir hafta evini temizledi yapamadım ama çokta önemsemedim çünkü hem çocuklar hem temizlik hem yemek hem onlara vakit ayirma olmuyor kimseyi cagirmam kimsede gidip gelmez zaten o yüzden rahatım şimdi cekecejsin ama onlar büyüyünce rahatlatacaksin emin ol bak ben iki küçük çocuğumu eşim yokken buyuttim şimdi geldi şükür ama ikisi ayakta sallanarak uyuyor yemekleri herseyleri bendeydi ama Rabbim sabrını verdi şükür hep sabır çek 
0 oy
(126 puan) tarafından
Aynı yaştayız canım benimde nasipse 2. Olcak kış ayında doğacak inşallah 2 çocuk evet zor ama büyüyene kadar biraz sabretcez yapcak bir şeyimiz yok keşke ailen yardımcı olsaydı sende insansın ya canın var her şeye nasıl yetceksin ki o kadar haklısın ki seni çok iyi anlıyorum evlendik evleneli bizede kimse destek çıkmadı eşim tarafı hele hiç eve çıkmamızı bile istemediler 1 bardak dahil veren olmadı onlarla sıkış tepis yaşamamı istediler dinlemedim eşimde dinlemedi sağolsun yarı geldi aç kaldık yeri geldi yatacak yatağımız yoktu koltukta yerde uyurduk şükür sabrederek her şey oldu her şeyimiz var şimdi şükür sonrasında Allah razı olsun oğlum doğunca ailemler destek oldu barıştık küstük konuşmuyorduk  eşim tarafı onlar destek çıkmadı  asla ne aradı ne sordular şimdi iyi ki evi var çıktı evine diyolar siz eşinle birbirinize destek olun kimseden hayır yok kimseye valla kimseye güvenme ev işine gelirsek hamileyim ve hamile olduğum için bazen o kadar halsiz bitkin hissediyorum ki hiç iş yapasım gelmiyo o yüzden bende de işler bitmiyo yetismiyo asla oğlum da nereye gitsem peşimde zaten yapışık anneye düşkün olduğu için oda etkiliyo tabi bide canım senin oğlun büyükmüş benimki yeni 3 olcak Kasım'da 4 yaşında okula veriliyo ana sınıfı alıyor okula versen orda yorulur gelince yemek yer yatar belki arkadaş çevresi olur seni rahat bırakır biraz bebeğine vakit ayırır kendine vakit ayırırsın hiç düşünmedin mi okulu canım bizim bezii var diye almadılar oğlumu bide tam 3 değil diye küçük daha yoksa bende verecektim kışta kardeşi doğacak hemde oğluma değişiklik olur hep evde duruyo ancak parka çıkıyor ama nasip olmadı ev işi nankör canım bitmez yapabildiğini yap çocukla iş yapmak aşırı derecede zor yaptığını da dağıtıyorlar 
(36 puan) tarafından
Yorumun için çok teşekkür ederim cnm emek verip yazmışsın o kadar evet oğlum büyük ama inan davranışları kardeşi doğduktan sonra bebekligine döndü okulu sormadım e devletten eksi cikio karşısında inşAllah alırlarda gönderirim
(126 puan) tarafından
Her okul almiyo zaten 4 yaşı altında ilkokul olan değil düz müstakil binada olanlar aliyo sadece anaokulu olanlar arkadaş çevresi olursa seni rahat bırakır belki okullara sorup danışmak gerekiyor birde 3 4 yaşı her yer almiyo yeni çıktı ya bu sistem ondan dolayı ne demek rica ederim canım
0 oy
(14,637 puan) tarafından
bende ayni durumdayim 8 gunluk bebek ve kizimla basbasa kaldim aksama kadar ordan oraya kostur dur isler bitsin diye bilmiyorum cevremde boyle birisi olsa hemen giderdim bana da kimse gelmedi bi teyzem geldi yemek yapti gitti baska kimse yok sadece herseyin bitecegine inaniyorum ya da kendimi kandiriyorum :D 
0 oy
(6,087 puan) tarafından
Galiba erken evlenmişsin birde ailenle samimi değilsiniz.  Allah yardimmcin olsun. Yapabildiğin kadar yap ev işleri bitmez zaten
0 oy
(406 puan) tarafından
Yapabildigin kadar artık canım zorlama kendini büyük 4 yasindaymis aslında yarım gün kreş sübyan okulu vs verebilsrn senin için de onun için de iyi olurmuş küçük zaten tam 4.ay atağında sanırım o da biraz büyuse rahat edersin 
0 oy
(710 puan) tarafından
Ben 4 cocukla az daha kafayi yemeden bu posttan sessizce kacayim:))
(36 puan) tarafından
Maşallah cnm Allah seninde yardımcın olsun
0 oy
(7,451 puan) tarafından
Evet zorlukları mutlaka var geçici olduğunu bil hep böyle teselli et kendini. 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 370 göst.
27 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde _Masal0211 (434 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 108 göst.
10 Ekim 2021 Aile kategorisinde Aybikesaglam (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 475 göst.
27 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Ahsen (2,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 191 göst.