0 oy
700 göst.
Diğer kategorisinde (1,057 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Nasıl başlayacağımı bilmiyorum benim bı kizim var 7 yasidna okula gidecek büyüyecek aklı erecek birini sevecek çocuk aklı sonuçta herşeyi toz pembe girecek ,okul ortamında yada çevrede birini sevmeye başladığında 18 yaşına daha gelmeden yani 12 yada 13 yaşlarındayken ben ona nasıl anlatmalıyım bı erkeğe nasıl davranacağını kendini masil koruyacağını şöyle ben açık soyliyim belki beni geri kafali goreceksiniz ama cinsel anlamda biriyle yakınlaşmasına karşıyım ve izin vermem. Benim düşüncem şöyle 18 yaşını doldursun ciddi olduğu gerçekten sevdiğine inandığı ve tabi benimde emin olduğum kişiyle konuşur görüşür   ama cinsellik olmasına karşıyım ve kızımın da karşı olmasını istiyirum ve bunu kiizmia nasıl aşıların onu bilmiyorum gider okul ortamında bı serseriyle takılır bedenini kirletir çok pismman olacgaini ve uzulecwgini bildiğim için asır karsiyim . Kisacasi kızımı üzmeden kırmadan incitmeden onu nasıl egitmeliyim .belki hangi yüzyılda yaşıyorsun diyeniniz olacak , kimse kusura bakmasın kızımın bı serseri kullansın diye dogurmadim ben onu gözümden sakinirken bı zevki için uzemez varsın ben geri kafali olayım 

Yazan herkese tesekur ederim 

19 Cevaplar

+7 oy
(2,211 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Benim bu yaşta bir kızım yok ancak ben birinin kızıyım. Biz 6 kardeşiz, 5 kız 1 oğlan. Maşallah hiçbirimizin sevgilisi olmadı. Ben 25 yaşında görücü usulü ilk görüştüğüm adama aşık oldum, 40 güne Evlendim. O sebeple kızın gözüyle yazabilirim. (Çünkü 1 tanesinin sevgilisi olmaz bu normaldir ama 5 kızın 5inin de sevgilisi bile isteye olmuyorsa anne babası büyük bir öğretmendir diye düşünüyorum. Ki benim anne babam öyleydi.)

İslam en öncelikli unsur tabi ki, ancak yanında bazı etkenlerle(sayacaklarım ve Allah korkusu gibi) çok daha güçlü oluyor.

1. Sonsuz güven. Annem ve babam yetimler, benim hiç dedem olmadı (üveyleri tanımam) ananemi gördüm bir tek, babaannemi tanımam bile. O sebeple sevgililikten sonra birbirlerinin anne babası gibi olmuşlar. Bu yüzden bizimle de ebeveynden sonra arkadaş gibiydiler.

Babam bize daima "Siz aşık olmadan evlenmeyeceksiniz." Derdi. Annem de desteklerdi. Ben çarşaflı ve hocayım, 9 yaşımdan beri medreselerdeyim ve günah nedir sevap nedir öğrenerek büyüdüm. Ama zinaya düşme tehlikesi de vardı tabi, medreselere gelen her kız pürü pak değil neticede.

Annemle babam bize "Şu kapıdan kucağında bebekle de girseniz benim kızımsınız." Dediği için onları hayal kırıklığına uğratmak istemezdik. Bunu yüzeysel söylüyorum diye üzüldüm şu an hatta çünkü bu bizim için çok çok çok derin bir duygudur, hayalkırıklığına uğraşırsan korkusu.

2. Her tabiata uygun muamele. Yani nabza göre şerbet. Babam enderun medresesini çok severdi (Osmanlı'da en meşhur medrese) ve onun kapısının üstünde "Biz kuşa yüz, balığa uç demeyiz" yazılıdır. Bu cümleyi benimsemiş bir insan olduğu için bize de kabiliyetimizi baz alarak sohbetler yapardı.

Misal; ben hırçın, disiplin sever ve sanatçı bir kişiliğim. Babamdan almışım çoğu özelliğimi ve tartışmacı biriyim. Bu yüzden babam benimle daima hedeflediğim şeyi savunmam için seviyeli tartışırdı. Bu da bana istişare etmeyi, kendi düşüncemi savunmayı, herkesi dinleyip her önüne gelene ise inanmamayı ve savunacak deliller aramayı öğretti.

Aşk mefhumundan hiç korkmadık, hiç kaçamak arayışına girmedik. Babam annemi gözümüzün önünde ahlaksızlık olmadan çok güzel severdi. Öperdi, sarılırdı, gül alırdı ve daima iltifat ederdi. Akrabaların evliliğini de gördüğüm için babam gibi seven birini bulmanın ne denli nadir olduğunu öğrenerek büyüdüm ben. O yüzden hep gözüm en iyisindeydi. Olması gereken de bu.

Zaten babam bize daima bir kriteriniz olsun ve insanlar bunu karşılayabilmek için çok uğraşsınlar derdi, çünkü kendini geliştirmemiş ve buna açık olmayan insana ne versen ziyandır.

3. Dürüstlük. Her iki tarafın da birbirine çok dürüst olması en önemli özellik bence. Hiçbir şey saklamadım, saklamıyorum ve elhamdülillah eminim saklamam da. Çünkü bizde her şey nötr halde çözüme odaklıdır. Ben babama da anneme de her şeyimi anlatabilirim. Çünkü bizim evde travma oluşturmayacağını bildiğimiz her konu açıkça konuşulur ve akıl akıldan üstündür diye düşündüğümüz için istişare heyetiymişiz gibi ortak konuşulurdu.

Babam başkasının alelade düşüncesini değil, bakış açısını çok merak ederdi. Bir şeyi kaçırmak istemez ve herkesin ne gördüğünü merak ederdi. Bu yüzden kendimi bildim bileli ben, diğerleri gibi ailem için çok çok çok değerliydim. Çünkü görüşümü savunma ve açıklama gibi bir hakkım vardı. Kötü bile olsa.

4. Karşılıklı saygı, sevgi. Bu da biraz basit gelebilir, nasıl olsa aileyiz, mecburen seveceğiz diye düşünebilirsiniz.

Ama bence sevgi ve saygı, temelleri olan ve inşaa edilmesi gereken 2 olgu. Her çocuk ebeveynini, her ebeveyn çocuklarını temelde sever, zamanla da olsa sayar. Ancak bu yaş ilerledikçe aradaki ilişkiye bağlı olarak bazen kırılabiliyor ve görülmediği için de tamiri zor oluyor.

O sebeple her zaman mutlaka sevdiğini ve saydığını bakın sözle değil, tavrıyla hareketiyle her iki taraf da belli etmeli. Bu çok çok çok büyük bir mesele.

Son olarak 5. Yardım. Baskı kurmadan ama gereksiz özgürlüğe de mahal vermeden disiplinli ve kimsenin kişisel alanına müdahale etmeden edilen yarıdmlar.

Ebeveynler çocuklarına bazı zamanlar çok müdahale ediyorlar ve dozajı da kaçırıyorlar. Müdahale etmeli evet ama çocuğun kişisel alanını istismar etmeden. Şunu böyle yap, şöyle yap demektense çocuğa o şeyi yaparken nasıl bir yol izleyeceğini sorup aklındakileri öğrenmek ve başka bir yol var mı diye sormak çok daha etkili.

Annem bize hep böyle yaklaştı. Hep de işe yaradı. Kimse bizi kısıtlamadı, sınırı gösterdi. "Bisiklet sürme" denmedi. "Oldu ki bisiklet sürerken düştün, pansuman için orada olacağım ama canı yanan sen olacaksın. Bunu bilerek sür." Dendi. İkisi arasında çok büyük fark var. 
(109 puan) tarafından
Anladım bnde dhzceliyim ama çavuş başında okudum hangi hocamızin kursunda okudunuz
(2,211 puan) tarafından
Hocaannemin, çavuşbaşını çok severim. Uzun bir süre huzurun mekanıydı :)
(109 puan) tarafından
Evet bnde cok severim bizde Fatma temir hocamiza bagliydik istanbul benim icinn coook güzel bir ani olarak kaldi
(2,211 puan) tarafından
En çok dönmek istediğim zamanlardır. Benim için de en güzel anlar istanbulda okuduğum anlar çünkü ondan önce Antalya'daki medresede okudum. Hoca olduktan sonra İstanbul'a taşındık. O sebeple o gurbette geçirdiğim 1 senenin lezzeti kadar hiçbir seneden lezzet almadım.
(109 puan) tarafından
Evett bnde o seneleri asla unutamiyorum
-Reklam-
+5 oy
(666 puan) tarafından
Kızına İslam'ı öğret, İslami doğru ve yanlışları öğret, Allah'ın onu her an gördüğünü ve duyduğunu öğret, el alem ne der, ben ne derim ne hissederimden ziyade Allah ne emretmiş onu öğret. Evladına Allah sevgisi ve Allah korkusunu aşıla, emin ol bunları yerine getirdikten sonra bi serseriye kanmasından korkmana gerek kalmaz
(901 puan) tarafından
Kesinlikle ++++++
(210 puan) tarafından
Çok güzel yorumlamissinız
(666 puan) tarafından
Allah biliyo ya kendi oğlumu öyle yetiştirme niyetindeyim. El alem ne der ben ne hissederim diye büyütülen bi nesiliz biz, ne yaptıysak annemize babamıza göstermeden el aleme duyurmadan yaptık. Yeri geldi tek başımıza ağlamaktan helak olduk ama annemiz üzülmesin diye göstermedik. Demek ki işe yarayan bi yöntem değilmiş bu, yaşayarak gördük
(8,752 puan) tarafından
Verdim bende artimi çok güzel yazmissiniz
+2 oy
(1,067 puan) tarafından
Ah ahh tüm analar kara kara bunu dusunuyordur emin olun Bende kiz annesiyim yeni nesil cok fena nasil koruyacagiz haberimiz olacak mi ne acak bilmiyorum.Zamaninda annemize kizdigimiz her seyi simdi biz yapiyoruz anneme babama hak verir oldum.Arkadasin kalmaya fln yollayamam babasi abisi kardesi sapik mi nereden bileyim arkadasinin.Allah iyiler ile karsilastirsin insallah cocuklarimizi
+1 oy
(131 puan) tarafından
Ben 18 yasina girsede izin vermem 
(131 puan) tarafından
Karakteri saglam yetistikten sonra zaten dogruyu yanlisi kendisi direkyt ayirt edecektir
+1 oy
(3,503 puan) tarafından
Babasida sende çok seveceksin sevgiye bogacaksiniz ama hataları yalnısları göstererek (oyuncak paraya boğma her istediğini yapmaktan bahsetmiyorum.Oyle 3 kurusluk sevgileri 2 çiçeğe tav olmayacak.

Babası ,kocanız size kibar nazik özverili davranacak öyle hat Hut yaparsa kız bunu normallestirir ve bu tiplere çekilir.

Size olan sevgisini sizi düşünerek onceliklendirerek hissettirecek ki çocuk davranışta iyi birseyler görüp sezgisel olarak olumsuz düşündüğünde karşı taraftan uzaklaşmayı seçecek.

Korkmayacak sizde doğrusu yalnisi ile gelip konuşacak annem üzülür babam kızar annem döver diye düşünmeyecek sefaf iletisim kuracaksınız.

Birsey hayırsa hep hayırsa olacak ama mantık çerçevesinde hep açıklayacaksınız babası ile ağzınız bir olacak.

Bu iş ekip işi, kocanizla birlikte hareket edip doğruyu yalnisi söylemlerinize olduğu kadar davranışa yansıtıp tutarlı birer ebeveyn olacaksiniz ki her anlamda hayatı sizden görüp tercihlerine ona göre karar verip yaşayacaktır.

Diye düşünüyorum. 
0 oy
(17,266 puan) tarafından
Ben evlenene kadar böyle bir ilişki yaşamasını istemem. İzin de vermem. Kızım da oğlum da. Benden gizli yapsrlarsa orası onlara kalmış. Ama bunlar için daha çok erken. Nasıl yaklasmam gerektiğini ben de tam olarak bilmiyorum. Cinsel eğitimle ilgili biseyler okumam lazım. Araştırmalar yapmam lazım. Instagram'da psikolog süeda vardı. O çocuklara cinsellik eğitimi ile ilgili bilgiler veriyordu. Küçük yaslardan itibaren . Instagram da kalktı şimdi. VPN indiririm belki bakarım ona bilmiyorum. 
0 oy
(378 puan) tarafından
Yani arkadaşlık olabilir ama sevgili anlamında olmaz bazı şeylerin zamanı var derdim. Çevresinde olan varsa bu onların sorunu bizi ilgilendirmez derdim. Cinsellik tabi ki evlenınce ama öpüşme filan desekde gençlik öpüşmeden duracaklarını sanmıyorum. Bende kıskancım henüz küçük ama büyüyünce gelsin delirmeceler
0 oy
(408 puan) tarafından
Çok doğru düşünüyorsun canım çok haklısın ve eminim birçok anneninde korktuğu birşey bu sadece kızımıza değil oğullarımıza da aynı terbiye ve edebi vermeliyiz bence. Böyle konularda orta yolu bularak tatlı dille anlatmak lazım ama nasıl anlatılır hiç bilmiyorum. İyi bir kitap bulup çocuk ve ergenlerde ilgili okunabilir. Yoksa ters tepiyor çocuklarda inadına yapma ihtimali artıyor.
0 oy
(3,486 puan) tarafından
Ohh benimki dokuz aylik daha bunları dusunmeme cok var. Benim derdim kacirmasinlar taciz etmesinler vs. Erkek arkadas inan masum kaliyo bunlarin yaninda. Offff Allah yavrularimizi her turlu musibetten korusun ya. Devir cok b.ktan
0 oy
(45 puan) tarafından
Benim düşüncem şu şekil de ben de bi kız annesiyim ve sizin düşünceniz bana göre çok yanlış galiba ben sizden daha geride bir yüzyılda geliyorum ya da ailemden gördüğüm bu şekilde ilerde çocuğum beni dinler mi dinlemez mi bilemem ama ben sizin düşüncenizi de yanlış buluyorum neden çocuklarınıza dini öğretmek yerine bunun günah olduğunu anlatmak yerine sevdiği güvendiği biriyle her şeyi yaşamasına izin veriyosunuz belki benim gibi düşünmeyenler karşı çıkanlar olacaktır ama çocuklarımızı neden haramdan korumuyoruz da 18 yaşına geldiğinde normalmiş gibi bide bunu kabul edeceğinizi söylüyorsunuz benim fikrim çocuklarımızı bu ahir zaman da sevgiliymiş şuymuş buymuş onu anlatacağımıza dinimizi anlatmak bana göre daha doğru geliyor 
(1,057 puan) tarafından
Canım benim 18 yaş dememin swbebi o yaşa kadar getirsem sonra beni ve ne demek istediğimi daha iyi anlar 18 den önce ne desem ters teper emin ol ve gizli yapmayi deneyecek bizde asla sevgili olmaz goreneklerimiz böyle ama gel gorki bizim çocuklarımız büyük şehirde büyüyor eğitmek zor ben bı şey desem dışarı çıksa başka bı dünya ve beni geri kafali görecek yani cogunluk böyle
(45 puan) tarafından
Doğru haklısın ilerde çocuklarımız bizi diblemez dediğin gibi geri kafalı görecekler tıpkı bi zamanlar bizim de gördüğümüz gibi ama rabbim hepimize hayırlı ahlaklı evlatlar versin
0 oy
(185 puan) tarafından
Neden geri kafalılık olsun namus denen birşey var. Kimse evladinin zarar görmesini kullanilmasini istemez bence bu geri kafalilik değil olmasi gereken.

Allah evlatlarımızin içine versin bazı şeyler öğretmeyle olmaz icinde olacak. Siz ne kadar soylesenizde o kendi karakteriyle yasayacak 
0 oy
(901 puan) tarafından

Benim bebeğim de erkek ve bende inşaAllah serseri, sapık, tacizci, ahlaksız birisi olmaz diye dua ediyorum :) her annenin derdi var sadece kız analarının değil :) Rabbim evlatlarımızı islam ile kuşatsın. Onları ancak İslam kurtarır Allahu alem. Allah evlatlarımızı hayırlı insanlardan, Salih ve Saliha olan kişilerden eylesin. Allahümme amin.

0 oy
(8,189 puan) tarafından
İsallah aşılarsin ben gibi kişiler anne baba sözü dinlemiyo naparsan yap isallah bende bunu kızıma aşılaya bilirim 
0 oy
(8,752 puan) tarafından
Kız anası olarak aynı fikirdeyim:))
0 oy
(1,057 puan) tarafından
 Fikirlerinizi çok merak ediyorum bu konuda
0 oy
(3,021 puan) tarafından

Bu biraz da yaşadığın ortama büyüdüğünde eve bağlı yani doğduğun ev kaderin oluyor. Ben mesela çevremde ne açık akraba ne pantolon giyinen bir büyük ne sigara içen bir bayan ne içki ne kumar ne kastettiğiniz gibi sosyal bir ortamda büyümedim o yüzden yapmasını istemediğiniz şeyi de asla aklımdan geçiremezdim. Annem namaz Kur'an okuyup bize örnek olduğu için haramın ne olduğunu da iyi bildik, erkek kardeşlerim de ben de annemin temiz olarak yetiştirmek istediği gibi yetiştik. Rabbim annemden iki cihanda da razı olsun bizi çok güzel büyüttü babam da sevgisiyle büyütüp hiçbir şeyimizi eksik etmediği için evden kaçıp bedeni ruhu başkasına teslim etme ihtiyacı duymadık. 

Evvela çok sevin, İslami haramı güzel aşılayın ki doğrudan şaşmasın. Ama aklına da ben bunları yapmanı istemiyorum diye sokmayın, yasak olan her şey tatlı gelir. 
0 oy
(4,373 puan) tarafından
Güzel bir sekilde konusman lazım arkadasca yaklasman lazım ki herseyini paylasabilsin yasak olan hersey tatli gelir bize o kadar cinselliği erkekleri  kötulediler ki vajinusmus sorunu olanlar ortaya cikti  baskı iyi birsey degil kısaca ben erkek annesiyim ama kendimden pay biciyorum benim ailem o kadar baskıcıydi ki uni ortaminda sudan çıkmis balık gibi oldum bir anda ozgurluge kavustum kendimi bilmesem hata ustune hata yapma olasılıgım vardi bu yüzden hata yapan cok insan var ben hala.kendimi ifade edemiyorum mesela bir erkekle konusurken tıkanıp kalıyorum calisirken ozguvensizligim yuzunden kendimi savunamadim hic hemen gözyaslarina boguluyordum psikologa bile gittim bu yüzden baskı iyi birsey degil arkadas gibi yaklas evladına gerisi corap sökügü gibi gelir 
0 oy
(1,871 puan) tarafından
Bebeklikten hatta kimisi derki anne karnında başlar eğitim. Şimdiye kadar dikkat etmen gerekenler vardı. Eğer ettiysen iyi
0 oy
(2,567 puan) tarafından
Etliye sütlüye karışmadan da insanın başına bişey gelebiliyor.Allaha emanet yaşıyoruz zaten . Rabbim erkek kız hepsini tacizden tecavüzden bin bir türlü musibetten korusun.dogru yolda doğru insanlara rast getirsin.biz koruyabildigimiz kadar koruyacağız Allah'ın izniyle .Allah korktugumuza ugratmasin 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 102 göst.
22 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Umutlubirkiz01 (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 89 göst.
19 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Vusale27 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
62 cevap 1,047 göst.
0 oy
36 cevap 461 göst.
22 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Elifylmz0660 (1,220 puan) tarafından soruldu

395,487 soru

11,830,860 cevap

35,902 kullanıcı

...