0 oy
586 göst.
Aile kategorisinde (324 puan) tarafından
7 aylık 28 aylık iki bebe tahammülüm kalmadı oluyorum uyku 0 normal teml ihtiyaçlarımı yapamiyorum 

Kaç gündür uykum yok evi duzenliyim dedim hiç değilse yqptumda n oldu o kdr uykum varki uyutmiyolarda hani siz yorgunum yıprandım diyorsunuz ya beni o yorgunluğunuzu onuyla çarpın o kadr kötü durumum dün annm gldi uyuyom az dedim uyuyamadım tepemdeler her neyse 

Mutfaktan kisicam bakıcı tutucam şuan için durumum yok ama bedenen ve ruhen ölüyorum dayanılcak birşey değil başım dönüyor artık cocuklarada bakamıyorum oturup düşünecek zamanım bile yok bana en ucuz yardımcı nasıl tutarım piyasa nasıl fikir verr misinizgunluk evi sildin supursun bnde kızımla vakit geçireyim oda bni istiyo yada o tutsun bn camasr upiyim gibi yarım gün yada bı kaç saat

13 Cevaplar

0 oy
(324 puan) tarafından
Hiç mi merhamet sahibi bir insan yok
(5,471 puan) tarafından
Hayatım bu kadar uzun uzun paragraf döşeyebiliyorsan vaktin var demekki. Kaldı ki PEŞ PEŞE iki çocuk yap diye kimse kafana silah dayamamıştır diye düşünüyorum. Ha korunurken olmuştur ona da eminim :) millete çatır çatır laf yetiştircek birşey yok. Tavsiye istemişsin. Al sana tavsiye peş peşe çocuk yapmayın. Birinin hakkı olan ilgiyi de diğerine bölmeyin. Şu saatten sonra ne tavsiye verelim biz sana. Tam gün yardımcılar min asgari ücret ile geliyorlar bu arada.
(324 puan) tarafından
İsteyerek yaptım kazayla çocuk mu olur ama yardım ederz diyenler kayboldu kimse yok inan o paragrafı okucak halimde yok ne yazdığımı da hatırlamıyorum sende kötüsün biz ne yapalım dediğin için o zaman gelme bu platforma kötü yorum yapacaksan düşene birde sen vuracaksan burası dertleşme akıl alma yeri bir nevi kosteklige gerek yok olan çocuğu geri atacak halimde yok asgari ücret çok bilmiyordum şu saatten sonra benim tavsiyeye ihtiyacim var evet
(2,578 puan) tarafından
Demek ki neymiş kimseye güvenerek çocuk yapmamak lazımmış
(324 puan) tarafından
Guvnmedm kndm yptim gelsnler baksnlr hc demedim ama bu kdr vicdanszlik ömrümde görmedim bn birdaha eski bn olur muyum onlara ayrıca olanı da geri mi atıyım bn burda yargı değil fikir istemstm eğin tatmin mi oldu bunu diyince
(2,578 puan) tarafından
Kimseye güvenmiyecen o zaman kimse sana yardım etmek zorunda değil,egomda tatmin olmadı bu arada
-Reklam-
0 oy
(1,598 puan) tarafından
Büyüğü kreşe yollama imkanınız varsa o biraz rahatlatır ev işi biri tarafından yapılsa da siz yine 2 cocukla yorulacaksiniz sonucta 
(324 puan) tarafından
Teşekkür ederim canim
0 oy
(6,596 puan) tarafından
Komşunuz falan yokmu. İşin ucunda para olunca belki yardım ederler
(324 puan) tarafından
Teklif ederm hiç aklıma gelmemisti
0 oy
(6,657 puan) tarafından
Böyle postları okuyunca vallahi iyiki tek çocuğum var diyorum merhamet sahibi kimse yokmu yazmışsın ama burdan kim ne destek verecek sana kardeşin annen varsa biraz gelseler yardım etseler kolaylık olur belki sana 
(324 puan) tarafından
Dün geldi gitti 60 yaşında kadın devamlı gelemz kimsevcvp yazmadığı için öyle dedim bı fikir verilebilir dige
(6,657 puan) tarafından
Etrafında bildiğin tanıdığın 17 18 yaşlarında kimse yokmu oyun ablası olarak gelse yarım gün oynatır ilgilenir
(324 puan) tarafından
Bu mmntikli geldi inan o kadr zorlukncekiyorum ki ama hiç pişman değilim ikinciye yine olsa yine yapar yine çeker yine ağlarım bazı zamanlarda zorluk cekmeden feraha erisilmez
(6,657 puan) tarafından
Allah canlarına sağlık versin tabiki evlattan pişman olunmaz benim şuan tek kızım var 4 yaşında iki ciyi düşünmüyorum manevi olarak gücüm birtaneye yetiyor çünkü ilerde ne olur bilemem ama arasındaki yaşın her zaman 5 6 olması taraftarıyım hem anne hem çocuk için gerçi sizin planlı mı oldu bilemiyorum tabi
Eğer varsa bildik biri teklif et zaten tatil dönemi hem harçlığı çıkar hem sen biraz nefes alırsın
(324 puan) tarafından
Bile isteye yaptık sağol canm
0 oy
(1,973 puan) tarafından
Fiyatları bilmiyorum ama yarım günlüğüne bir oyun ablası ayarlayabilirsin. Hem çocukların eğitici öğretici etkinlik yapmış olur. Aylık değil günlük oluyor ihtiyacın olduğunda çağırirsin. 
(324 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım fiyat bilgin vr mi
(1,973 puan) tarafından
Bilmiyorum canım onlar genelde saatlik oluyor ücretleri. Googleden hangi sehirdeysen onun adını yaz yanına da oyun ablası ilanı yaz çıkıyor.
(2,301 puan) tarafından
Armuta bak istersen ordan belki bulabilirsin
0 oy
(3,644 puan) tarafından
Yani merhamet kendine sen etmemişsin 2 çocuk peşpeşe büyümeden, el ne yapsın bacım 
(324 puan) tarafından
Aralarında kuşak farkı olmasın istedim de çevrenin de yerde yatıp can cekisene de bı bardak su uzatacak kadar vicdansız insanlarla dolu olacağını dusunemedim
0 oy
tarafından
Oyun ablaları oluyor. Genelde üniversite öğrencisi kızlar para karsligi gelip bir kaç saatliğine çocuklarla oynuyorlar. Facebook, Instagram gibi platformlardan ilan verin. En azından hafta bir iki saat çocuklarla oynarlar sizde işlerinize bakarsınız ya da dinlenirsiniz.
(324 puan) tarafından
Allah razı olsun canim
0 oy
(709 puan) tarafından
Sen iki cocukla zor diyosun bacim ya ben 4 cocukla ne yapayim o cocuklari yaptiysak herseyine katlinacaz buyuduklerinde degisen tek sey uykumuz olacak oda buseferde dertleri bitmeyecek gece onlarin dertlerini dusunmekten uyku tutmayacak bolca sabir dile allah tan
tarafından
Kız maşallah senin 4 çocuk mu var. Fotoğraftaki senden çokta genç duruyorsun.
(709 puan) tarafından
33 yasindayim canim evet benim 18 de evlenmenin tek avantaji çocuklarının  yaninda abla gibi durmak:))
tarafından
Maşallah canim evet avantajları daha çoktur.
(324 puan) tarafından
Ben zaten bu saatten sonra sağlık olsun herşeyi yaparım kafasindayim ama benim sağlığımı geri kazanmam lazım burda dert yandığım kafamı ve bedenimj geri kazanmak bı kaç saat nefes alabilmek
0 oy
(672 puan) tarafından
Evin işlerine, çocuklarına ve kendinize yetişemiyorsun diye biz neden merhametsiz oluyoruz.? Yardımcı felan bulmakta çok zor oldu artık. Allah yardımcın olsun inşallah.
(324 puan) tarafından
Cevap vermeyenler gorupte başlığı tenezzül edip birşey yazmalar dedim
(672 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Seninlen ilgisi yoktur. Dakika da bir post paylaşılıyor, sorular da üst üste geldikçe yeniler de altta iniyor bazı sorular da gözümüzden kaçmış oluyor haliylen de görmüyoruz.
(67 puan) tarafından
Kımse postunuza cevap vermek zorunda  degıl  insanlara bu sekılde merhamet anlamında laf vurmaya hakkınız yok  beraber büyüsünler dıye 2 çocuk da pes peşe yapmanın bı mantıgı yok  hayat şartları zaten bellı maddi manevı herşey sorun artık  gülü seven dıkenıne katlanır   meselesı bu
(324 puan) tarafından
Ne kadr kötü kalpli bir kisiliksin anne sin birde sen hiç mi bunalmadn gaddarsin
(67 puan) tarafından
Ben cocugumu  tek basıma büyüttüm gece gündüz uyumayan kolık bebek, dı  günlerce agladıgımı bılırım olduğum yerde kımsem yoktu bır Allah'ın kulu gelmeyi bırak ıyı mısın dıye sormadı bıle  sen, neyın kötü kalplılıgınden, bahsedıyorsun   laflarına dıkkat et kötü kalplı olan bellı insanları, merhametınden vurmaya calısmandan napalım, bakıcı mı yollayalım, sana onu mu, beklıyon, 5cocuk büyüttü benım, annem hıc bılmedıgı bır memlekette hemde  onlar ana degıl miydi   az bı zoru gördünüz mü hemen yelkenlerı suya indirin sen benım yasadımı ne bılıyon da konuşuyon
(324 puan) tarafından
Tekrar ediyorum kendin çektiğin için kötü kalpli merhametsiz biri olmuşsun halbuki cekeb halden anlar burda durum mu kiyaslicaz kiyasliyalim benim kızımda kolik ve tam 6 ay sürdü ne yasaniliyir bilirsin detaya girmiyorum bilmrdigin bir tanede evde bebebgin olduğu onun da anne istediği pacana yapışık onu bırak beni al demleri üstünevirus kapıp kucağına çocuğu bile alamazken baygın bir halde günlerce yatarken kısaca kendime bakamazken onun için uğraşmam kalkıp emzirmem vsvsvsv o kdr çok şey varki dile getirilmeyen ben burda bı yardım çağrısı yapmışım o başlığı goruote dönüp cevap vermeyenlere demişim merhametsizsiniz diye sana gel bana bir bardak suya muhtacım ver demedim ki olduğum zamanlarda çok olmistur .sende yasadiysan şayet kalkıp bana burda kötü yorum yapamazsın sen merhametsizlerin en merhametsiz bir insansın ısrarla söylüyorum düşene tekme vuranlardansin bak şuan uyudum uyandım sonunda beynimi biraz toparliyabiliyorum elbet kendime bı çözüm bulabilirim ama bir gün daha aynı şekilde olsaydım  bayılırdım artık inan icimdne geçenleri dokebildim mi bilmiyorum geçmişi okuyacak takatim bile yok
(324 puan) tarafından
Ama şunu soyliyim bir bebeğe bakmaya yukumluyken bacağına yapışık bir bebeğin varken kendine gram ayırmadan koskoca bir yıl yasadiysan uykuyu geçtim kolik bak sende bilirsin susmaayan bir bebeğin varda çaresizce gözlerine bakiyorsan bir yudum suyu mutfağa gidip alamicak durumdaysan çevrem hemem yap ikinciyi deyipte ki onların demesiyle değil kendim yaptim yinede bir el bir destek olur ümidiyle yaptıysan hamilelegin ve sezeryan aşırı kötü gecip üstüne virüs kaptiysan başını yataktan kaldırmayı bırak bebeğe birşey olcak korkusuyla yanıp tutustuysan ve bunların toplamı 1 yıl surduyse insan olmayı insan gibi yaşamayı unuttuysan Rabbime şükür arada birlikte uyuyorlar ve ben o bı saatte ne iş yapabilirim diye kendimi larcaliyordum takı düne kadar artık anladm arabada bnzin olmayınca gitmiyo ama dün patlama noktamdi oturup sakince düşünmemek ne demek sen biliyor musun bilsen böyle diyemezsin .param yok kimsem yok artık bedenim ruhumda yok ruh gibi dolaşıyorum evde bakıcı tutacak kreşe yollicak param da yok sagligimdan olmasan yine bu şekil devam ederdim ama yapamıyorum sabah bel ağrısıyla uyndim hergun yataktan kalkıp yuruyemiyorum ayak bileklerim çok kotu ....bazı sorunlarimda var vücudum iflas.sogan ekmek yerim sağlığımı geri kazanırım diye fikir istiyorum ayrıca kızıma TV izlemek istemiyorum ama olmuyo onun vicdan azabı ayrı bı fikir bı çare aramak amaciyla yazdım ki senin bana ettiğin lafları büyük ihtimal sana da etmişler sende o yüzden bu kadr katilasmissin biz ne yaparız diyeceğine sana klakta bana yardıma gel diyen olmadı yerde can cekisen biri ni gorunce biz ne yaparız diyip çekip gidiyormusun elinden gelen ne varsa ambulans aramak vs onları mi yapıyorsun o yüzden post basligimk görüp umursamayip yazmayanlara merhametsiz demiştim  illa kanlar içinde mi kaliyim görsel bir sorun mu istiyorsun yardım etmek için yardım dediğimde fikir ha sadece kalkmış bana azcik zoru gördün mü bilmm n diyorsun asıl sen ne biliyorsun da konusjyorsun neyse ne sende ben çektim herkes çeksin kafasında bir insansın
(67 puan) tarafından
Bana destan yazmaya gerek yok  maşallah uzun uZun yazmaya  da vaktın var  ben sana insanlara merhametinden vurduğun için yazdım hayla aynı setı söylüyor sun kımse senın postuna yazmak zorunda degıl belkı bı fıkırlerı yok  ne bılıyon da insanlara bu kelımeyı kullanabılıyorsun he bır postunu gördüm bölgesel inceltme bunlara vaktın var ya nasıl oluyo bu ne perhız bu ne lahana turşusu derler adama
0 oy
(185 puan) tarafından
Canim benim suan tek cocuk  ikincim de 1 hafta sonra dogcak insallah.  Bende surekli is yaptığımı ve uyumadan kosturdugumu dinlenemedigimi düşünüyorum bi suredir . Oyle yardimci vs de tutmaya imkanim yok ne yapıyorum biliyor musun telefondan zamanlayicimi acıyorum yarim saat aybi zamanda kizimin da yarim saat tv izleme hakki var gunde. Sabah kahvaltisindan sonra kızımın  elini yuzunu yikar ustunu degistiririm cizgifilm acarim yarim saatte zamanlayicimi acarim telefondan. Oncelikli islerimi yaparim yani ortalik toplarim en acelesinden ve yemek icin de on hazirlik yaparim acele sekilde. 30 dakikada ne kadar olursa bu benim isimi cook kolaylastirdi. Isim olmasa daginikligim olmasa bile o gun bi dolap icini duzenliyorum o yarim saatte hemde evim toplu kaliyor yorulmadan bide aynisini gun sonunda kizim uyuyunca yapiyorum tum makineleri çalıştırır bulaşık camasir vs az bilr olsa mutlaka calisir makineler cunku ertesi günün telasi beni daha cok yorar yoksa. Sende şu zamanlayici isini dene mutlaka..boylelikle cocuklar uyurken zaman sana kalacak ve kahveni alip dinlenecek enerji toplayacaksin ve o arada on hazirligini yaptığın yemegi de halledersen evin zaten toplu gelsin sonra oyunlar keyifler cocuklar uyaninca
(185 puan) tarafından
Benimkide 27 aylik kızım  :)
(324 puan) tarafından
Sağol canım denerim diyemicem olmuyo neye elimi atsam yarım kalıyor zaten aşırı yorgunum şu işi yapıyım diyorum peşimde birininuyutup diğerine geçsem d eolmuyo 2 yaş sendromu  ama şu dönem geçsin bunu denicem teşekkür ederim
0 oy
(5,297 puan) tarafından
Tamam da biz napak eee bende agliyim o zaman gurbetteyim kizim otizmli genetik rahatsizlikla dogdu esim suriyede tek cocukla kaldim ben de uykusuz kaliyorum yeri geliyor urfanin sucaginda dus alamaz oluyorm gun icinde merhametle ne alakasi var esin napiyor sen cocuklarla cebellesirken
(324 puan) tarafından
Tabi canım hastalik çok başka lafı bile edilmez Allah yardımcın olsun
0 oy
(536 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun annen vs yokmu biri ya azcik baksın cokk zor bak hala sallıyorum ayagimda 27 aylık uyumuyor kundakla zorla yemek ztn aç kalsa ruhu duymuyor asla ama asla bı dakka oturmz tuvalete zor gidiyim gitsem gelir oda birşeylere eller afedrsn onu bile beceremem çıta uyanır evde TV acamiyoz yani gazliydi ztn kolikti inan hepimizde var ama evlat büyütmek Zor kelin ilacı olsa başına sürer eşimde ztn bı halt beceremiyor az bulaşık zor yıkıyorum dusun
(324 puan) tarafından
Ah ah bilmem mi bulaşık yıkarken ben yikicam diyo heryeri batırıyor diğeri uyanıyor o arada vsvs bilmiyorum bu saatten sonra asla eski bn olmam onu biliyorum
(536 puan) tarafından
Boyle düsünme canim sen iyi bir annesin ama yoruluyoruz mahvoluyoruz ama bak bir evlat yetiştiriyoruz geçecek insallah
0 oy
(388 puan) tarafından
Canm hepimiz aynı durumdayız şuan inan bendede iki çocuk var arada iki yaş var ve hamileyim üçüncüye 27+6 haftalık.esin hiç destek olmuyor mu?bide üniversiteler açılacak arkadaşlar da demiş oyun ablası tutsan iyi olur hem uygun da olur senin için.ogrencilerin çoğu bursla gecinemiyor hem onun ihtiyaci karsilanms olur hem sende az dinlenmis olursun.
(324 puan) tarafından
Eşim eve geliyo yemk yiyoz az oyun banyolar i uyutmaya çalışmalar sonra bn bayılıyorum eşimle oturup konusamiyoruz bile . Fikir için çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 356 göst.
11 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Elvinimm21 (1,264 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 336 göst.
25 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Elvinimm21 (1,264 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 668 göst.
26 Mayıs 2021 Aile kategorisinde Mavi-beyaz (2,296 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 344 göst.