0 oy
1,234 göst.
Aile kategorisinde (1,042 puan) tarafından
Kızlar 38 haftalık gebeyim köyde düğün var ablam yengem köye gittiler 3 tane kız yeğenim yanima gelecekmiş (13-14-17) yaş aralıklarındalar ama üçüde yemek yapmayı bilmez temizlikten anlamaz doğumum başlasa hastane de yanımda götüremem.bu halimle 3 kişinin boğaz derdine elbise yıkama derdine filan düşmek beni yoruyor kendimize bile yemek yapamaz haldeyim eşim dışardan yiyip geliyo bende 4 yaşındaki kızımla bir sekilde idare ediyorum yani çoğu zaman yemek yapmıyorum ( bir haftadan fazla süre kalacaklar ) 

23 Cevaplar

0 oy
(74 puan) tarafından
Kabul etme durumunu bilmiyorlar mı 
(1,042 puan) tarafından
Bilmezler mi sana yardımcı olur diyorlar ama asla başka zaman olsa yollayın desem yollamazlar evde yoklar diye plan yapmışlar kızlar oraya gitsin diye.bilsem faydaları dokunacak baş göz üstüne ama bu halde kendime faydam yokken.
(74 puan) tarafından
Kabul etme sancılarım var de canım her doğum olabilir ben kızları tek bırakıp hastaneyle uğraşamam de uydur birşeyler
(4,138 puan) tarafından
Amac sana yardim etmek degil canim kendileri fink atarken çocukları da sana atmak. Uc ergen elde telefon onlar fit fit fit sen de ifrit olursun. Günün gelmiş zaten kabul etme
(1,042 puan) tarafından
Öyle valla kızlar telefon ellerinden düşmüyor çünkü anneleri bile sürekli bu konuda şikayetçi kizlarindan hiçbir şey yapmıyorlar tel düşmüyor ellerinden diye
-Reklam-
0 oy
(4,557 puan) tarafından
Düşüncesizlik başka birşey değil  karış taraf düşünmeli bu kadın her an doğuma gidebilir benim çocuklarıma bakmak ile mi uğraşacak diye keşke söyleseydiniz benim  Doğum yaklaştı hiç birşey yapacak durumda değilim misafir ağırlamak falan şu durumda imkansız ötesi diye
(1,042 puan) tarafından
Biliyorlar canım doğum ayına girdigimi
0 oy
(3,870 puan) tarafından
Artik dogum ayindasin ve her an dogum olabilir. Durumu anlat ve kabul etme. 
(1,042 puan) tarafından
Biliyorlar durumumu kendilerinin düşünmesi gerekmezmi
(3,870 puan) tarafından
Gerekir tabi ama suan belli ki bencillik ediyolar mecbur sen diyeceksin.
0 oy
(2,932 puan) tarafından
Söyle canım neyden cekiniyorsun bakamam diye bunun için trip atan da kendi bilir gebesin sonuçta. Ablam tatile gidecek kedisi var bana dedi 1 hafta evde bakarmisin diye bakamam dedim çünkü o eve gelince ben cam kapı açamıyorum birde kaçsa sorumluluk bana ait bak bu bir kedi onlar insan yani kimsenin sorumluluğunu üzerine alma derim ben 
(1,042 puan) tarafından
Utanıyorum gelmesinler demeye.kendilerinin düşünmesi gerek
0 oy
(1,138 puan) tarafından
Ne kadar dusuncesizler doğum yapmaniz an meselesi.Soylemediniz mi?
(1,042 puan) tarafından
Biliyorlar canim
(1,138 puan) tarafından
Onlar sizi dusunmuyorsa siz neden onlari dusunuyorsunuz keske daha acik bir sekilde istemediginizi soyleseydiniz.
(1,042 puan) tarafından
Söyleyemedim canimya
0 oy
(536 puan) tarafından
Evet hamilelik hastalık değil ama gerçekten hastalık gibi hem zor oluyor insan yeri geliyor kendine bı lokma bişey indiremiyor son zamanlar hele gerçekten Allah yardımcıj olsun kabul etme canım hastaneye falan aniden gitsem kızlara kim bakacak de insan kullanmayı sever akıl etmzez değil isine gelmez emin ol ve kendini yorma mecbur degilsin
(1,042 puan) tarafından
O kadar agirlastimki ayağa kalkıp yürüyemiyorum bile
(536 puan) tarafından
Resmen düsüncesizlik ya bu umursama gelirseler yapamıyorum diye onlardan iste belki mecbur kalıp yardm ederler
(1,042 puan) tarafından
Bakayım canım artık süreç nasıl ilerliycek
0 oy
(2,608 puan) tarafından
Valla karşıdaki insanlar bencillik yapıp işlerine öyle geliyorsa kimse kusura bakmasın açık açık söylerim 

Gelmesinler demem ama hiç bisey yapamam karışmam derim 
(1,042 puan) tarafından
Ben hiç bişey diyemedim yaa
0 oy
(2,304 puan) tarafından
Neredeyse doğumun yaklasmis cnm düşüncesizlik yani bu 
(1,042 puan) tarafından
Aynen canim
0 oy
(13,437 puan) tarafından
Çok haklısın son zamanların kendine göre evini temizlemen gerekiyor doğum sonrası için eşin ne diyor bu konuda? Köy çok uzakmı sizde gitseniz akşam evinize dönseniz
(13,437 puan) tarafından
Çok uzakmış doğum bu aniden sancın açılman olsa 3 çocuk evde ne yapıcak bir de senin küçük çocuğun var
(1,042 puan) tarafından
Off bende bilmiyorum inan dusundukce iyice geriliyorum
(13,437 puan) tarafından
Nst de sancılarım çıkıyor doğum her an başlayabilir dedi doktor desen
(1,042 puan) tarafından
Kız sözde diyorlar sana yardıma gelsinler
(13,437 puan) tarafından
Eşim de kızlar da rahat edemezler desen de yanliş anlaşılır mı acaba
0 oy
(356 puan) tarafından
Aynısını geçen hafta yaşadım 34 haftalığım bende ama kalp rahatsızlığım olduğu için biraz zor geçiyo hareketlerim kısıtlı ablam kaynanasının başında kalıyordu hastanede 3 çocuğunu bana getirdi ve habersiz ben merkezde onlar köyde oturuyoruz ne aradı ne müsaitmisin dedi çat kapı geldi iki erkek bi kız kız 8 oğlanlar 18 ve 12 yaşında ilk iki gün sesimi çıkarmadım ama çocuklar o kadar laf söz dinlemez ki anlatamam hepside evi yürüttüler resmen benimde 17 yaşında oğlum 2 buçuk yaşında kızım var etti 5 çocuk  12 yaşında olan oğlu gidip geliyo kızımı çimdikleyip ağlatıyo ama artık kızım o kadar sinir oluyo ki gece rüyasında bile beni cimcime diye ağlıyo o derece biri yatağa işemiş biri dolabın kapağını kırmış neyse biz oğlumla kahvaltı hazırlıyoruz iyi kötü onlar içerde oturuyo sofrayı topluyoruz yine aynı benim 2 buçuk yaşında ki kızım bile sofra toplandı mı sofra bezini kalan ekmeği mutfağa götürür oğlum bana kıyamıyo evi topluyo ben süpürge yapıyorum o viladalıyo falan biz bi odayı bitirip diğer odaya geçmeden bunlar temizlediğimiz odanın ağzına s.ıçıyolar en son yine yemek yerken 18 yaşında olan oğlu oğluma kalk su getir su içicem diye emir verince dayanamadım aradım dedim gel al çocuklarını ben kendime bakamıyom durmuyo çocukların dedim hayır bakacak kimsesi olmasa tamam dicem ama 2 görümcesi var oraya götürme bak kadın hamile hemde hasta biz bakarız diyo yok annem aramış çocukaları buraya getir bak yarın bişey olur kocasıyla kavga ettirirsin diye etsinler bişey olmaz demiş zaten bunu duyunca deli oldum aradım al çocuklarını dedim yolladım tamam benim eşim bunun için bana laf etmez ama ne demek ya kavga etsinler bişey olmaz demek o beni düşünmüyo da ben mi onu düşüncem asla kabul etme bence 
(1,042 puan) tarafından
Bari sen en son arayıp gelip alın demişsin ben diyemiyorum işte Allah seninde yardımcın olsun.benim yegenlerde öyle işte yerlerinden kalkmazlar bı işin ucundan tutmazlar
(356 puan) tarafından
Valla diyeceksin kuzum onlar seni düşünmüyosa sende düşünme Allah korusun sen doğuma gittin kızlar da fırsat bu fırsat deyip dışarı çıktılar başlarına iş geldi o zaman da ablan yengen sevecekmi seni hayır aksine düşman olacaklar senin yüzünden oldu diye bence hiç bu riske girme
0 oy
tarafından
Kabul etme her an sancım başlayabilir 3 emanet çocuk bende iken gönül rahatlığı ile hastahaneye gidemem kusura bakma ama başlarında sen de duracaksan buyur gel hepiniz başım üstüne de. Kızlarının başında duracaksa gelsinler yoksa 3 ergenle sinir strest doğuma girersin, üstüne lohusalık doğum bebek evde yine 3 ergen kafayı yersin canım. Evet onlar durumu biliyorlar ama işlerine gelmiyor ablan resmen kızları atacak yer arıyor senin yanında duracak vakitte. 
(1,042 puan) tarafından
Yengem köye gitti bile ablamda yarın gidicek ablamın bir kızı ikide abimin kızı bildiğin benim evime takılmak için geliyorlar anneleride gidin oraya demiş
tarafından
Tamam işte hazır gitmemişken ara soyle eşim kabul etmiyor ben emanet çocuklara bakamam dedi de onu öne at. Gitmiş olsaydı bile geri dönün demen gerekiyordu ki zaten gitmemiş hiç gitmeisk o bahane ile ya da kizlari6da alsın gitsin.  sana güvenerek mi plan yapıyorlar vallahi sinirlendim senin yanında olmaları gerekirken senin en kritik günlerinde göbek atmaya gidiyorlar
(1,042 puan) tarafından
Uçak bileti kesmiş ablam gidicek mecbur
0 oy
(2,212 puan) tarafından
Dogumum yaklasti kusura bakmayin de.ben hastaneydeykendw evde tek kalmalari hos olmaz esim evde durcak cubku de.yanj acik acik diyemiyorsan bahaneleri sigdir canm.recanm.kendj rahatliklarini dusunmusler senin durumunu goz ardi etmisler.kabul etme hicbirsekilde sanada gunah ayrica bu sicaklarda esinde evinde rahat dolasmak ister adam rahat edemez yazik gunah onada yani
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Gül yüzlerine yaptır işini. Hadi şunu yapın de. Hayır yapmıycaz demezler diye düşünüyorum. 
0 oy
tarafından
Uc tane kaz. ık kadar kız 

Madem anaları seni düşünmemis sende onları düşünme her işini yaotir temizlik ev toplama sofra kurma toplama gibi
0 oy
(617 puan) tarafından
Sende net ol dogumum yakin anneleriniz yardimci olurlar diye yolladi sen bulasigi yika sen kahvalti hazirla sende ortaligi topla de cekil yapmazlar sa ikinci gun ara abla yenge kizlarinixi alin ben kendimi kaldıramıyorum bunlarda habire yatiyor de
0 oy
(3,572 puan) tarafından
Yaptıkları şey çok düşüncesizce muhtemelen zaten onlar senin evindeyken senin doğumunun başlama ihtimali yüksek ne yapacaksın yani son günlerinde milletin çamaşırı ile bulaşığıyla boğazıyla mı uğraşacaksın o kadar insana bir haftadan fazla süre akşam yemeklerinde dışarıda yedirsen Sabah kahvaltılarını yine hazırlamak zorundasın ayrıca maddi boyutu var kesinlikle bir an önce ara ablanı abla benim sancılarım var bu haldeyken misafir kabul edemeyeceğim bu çocukların yaşları da küçük bana bir yararları olacağını da düşünmüyorum kusura bakma de kusura bakan da baksın ayrıca kendileri gezecekler diye Ergen kızlarını senin başına atmaya çalışmasınlar
0 oy
(6,086 puan) tarafından
Niye kalacaklar ki
0 oy
(1,218 puan) tarafından
Dogumında yakınmıs yerınde olsam fırsat bu fırsat dıp köşe temızlık yaptırırdım
0 oy
(2,783 puan) tarafından
Vllh cnm sana hamileliği abartamyaim falan demişler ama bence hiçte alakası yok kendinde hamileliği gören insan böyle konuşmaz bence...

İnsan gebeliğin son haftalarında kendinden beziyor kaldı 3 çocuk...
0 oy
(7,830 puan) tarafından

Ya kaldıkları zaman zarfında doğumun olursa onlarla evde kim kalcak emanet 3 çocuk baya düşüncesizlik

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 648 göst.
10 Mayıs 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,541 göst.
20 Eylül 2020 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 489 göst.
29 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 315 göst.