0 oy
1,105 göst.
Aile kategorisinde (5 puan) tarafından
Öncelikle Allah onun zaten belasını vermiş 17 sene önce ben tekrardan bela okumayacağım ama bu madde konusunda öyle saf öyle ***** bir şeymişim ki evlenene kadar hiç anlamadım. İşleri kötü gidiyordu, hep ona yordum o dengesiz, sinirli, depresif hallerini. Düzelir dedim destek oldum, ailesiyle de sorunları var birlikte aşarız ne olacak dedim. Onun aklı başında iyi huylu ve bana aşık hallerini sevdim, her insanın vardır bir kusuru, birlikte aşarız dedim. A*****kafam... Evlendikten sonra bebeğime daha 8 haftalıkken hamileyken yediğim o dayaktan sonra öğrendim bu bağımlılığı. Onu terk edip aile evine gittiğimde itiraf etti.

"Çok pişmanım, böyle yaşamak istemiyorum, seni çok seviyorum, sen olmazsan ben yapamam, bu işten senin ve bebeğimiz için kurtulacağım, lütfen bana inan iyileşeceğim" gibi laflar etti, feryat figan etti. İyileştim ben artık her şey çok güzel olacak falan dedi. Minik bebeğimi aldırmayı düşünüyordum ondan da vazgeçirdi. Ama onunla aynı evde yaşamaya cesaret edemediğim için kaynanamın evinde yaşamak istediğimi söyledim ve hala daha orada yaşıyoruz. Peki gerçekten iyileşti mi? Tabi ki hayır... Ben gerizekalı ve aşık olduğum için ve aynı zamanda madde işinin ciddiyetini çok da algılayamadığım için çok inanmak istedim ona ama yok.

Bebeğimiz doğdu, bir aylık oldu. Anca o zaman ailesinin de zoruyla bir iğne varmış koruyucu, onu vuruldu. Gerçekten de üç ay boyunca herkes rahat bir nefes almıştı. Kendisi de çok mutluydu, çok verimliydi. Yaptığı işlerden gelir elde etti, çocuğuyla ve benle güzel vakit geçirdi. Ben de artık tam mutlu ve umutlu olmak üzereydim ki iğnenin süresi doldu ve yenisini bir hafta önce vuruldu. Ve ne olmuş biliyor musunuz? Daha dün o maddeyi tekrar denemiş ve bana bugün iğnenin bu sefer işe yaramadığını söylüyor. Bir de diyor ki "sana söylemek zorundaydım yoksa yine kötü olurduk". 

Kendi de çözümü bilmiyor, bizden yardım istiyor. Size sığınıyorum falan diyor. Üç aydır sen o pisliği içmiyorsun ve canının çekmediğini de söylemiştin. Üstelik ben daha bir hafta önce ona "canın çekerse bunu engellemek için bir şey yapar mısın" diye sorduğumda "artık bebeğim var, engellerim" falan demiştin. Sen hangi akla hizmet hazır unutmaya başlamışken gidip tekrar deniyorsun? 

Allahım var ya kalbim öyle sıkışıyor ki artık mahvoldum. Umudum yok, halim yok, keyfim yok. Aptallığıma yanıyorum, çok pişmanım çok kötüyüm. İğne işe yaramadı diyor delireceğim. O iğneye gelene kadar kaç tedavi geçirmiş zaten bu, hepsi fos. Bazen diyorum ki Allahım eğer kurtulamıyorsa lütfen ölsün. Çünkü gerçekten onun canlı ve bağımlı hali bizim için çok tehlikeli. Bebeğim daha minicik benim ya. İki saattir ağlıyorum sinirden hüzünden, sütüm kesilecek diye toparlamaya çalışıyorum ama çürüdüm bu adamla geçirdiğim her günde. 

Destek mi olayım, çekip gideyim mi artık bilmiyorum. Şu evladıma güzel bir hayat yaşatmak nasip olsun Allah'ım bana, artık kendimden vazgeçtim çocuğum kötülük görmesin, bu adamın o şeytani halini görmesin hiçbir zaman da mutlu uzun sağlıklı bir ömür sürsün . 

33 Cevaplar

0 oy
(1,840 puan) tarafından
Destek olacak bir şey yok. Eger imkanın varsa bir dakika bile durma. Sonra daha çok pişman olacaksın. Bak şimdiden keşke daha önce dönmeseydim diyorsun. Zamanla hicbir şey düzelmez her şey daha çok sarpa sarar. Bağımlılığı daha çok artıp seni ve çocuğunu pazarlamayacaginin garantisi yok yada  Kiriz anında canınıza kasdetmeyeceginde . Fırsatın varsa bebeğin tüm bunlara şahit olmadan git.
(5 puan) tarafından
Aynen öyle. Üstelikte bu olayın benden önce daha çok yılları var. O kadar sene bırakmak isteyip de bırakamayan adam için ne değişti de bırakacak Allah aşkına. Evlendi, güya bana çok aşık ama benimle geçirdiği iki sene boyunca yine bırakamadı. Evladı oldu, güya ona benden de aşık o bile bunu durduramadı. Bana da destek olacak bir şey yok gibi görünüyor artık. Zaten destek olduğumda da bir işe yaramadı. Ne yapacağım daha? Kızımın hayatını mı yakacağım bu adamın yanında
-Reklam-
0 oy
(1,674 puan) tarafından
Allah bunu satanların sattıranların cezasını versin ş*refsizler insanları zehirleyip altlarına son model arabaları çekiyorlar Allah sorsun..Daha 1 saat önce şahit oldum mahallede ya ekmek verir gibi mal verdiler ya gencecik insanları çürütüyorlar birde hocamız var şalvarlı sarıklı sakallı o bile alıyor ya şaşkınlıkla izliyoruz polisi kaç kere aradık sabahtan akşama kadar o araba mal dağıtıyor artık polis bile göz yumuyor ya selam verip geçiyor onlara..Allah bildiği gibi yapsın en yakın zamanda cezalarını versin
(5 puan) tarafından
AMİİİN. Binlerce kez AMİN. Aynı duayı hergün kim bilir kaç kere ediyorum. Allahım yok etsin bunları, kaç insanın evini yaktılar, kaç çocuğun hayatı daha küçükken bitti. O göz yuman polislerin de böyle evleri barkları yanıp dağılmayacak mı? Allah korkusu kalmadı. Nasıl büyüteceğiz bu cehennemde çocuklarımızı Allah yardımcımız olsun
(1,674 puan) tarafından
Amin canım amin Rabbim hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin o masum minik meleğin yüzüne baksın
0 oy
(13,409 puan) tarafından
Evlenmeden önce ailesi bu durumu bile bile evlendirmiş mi yani 
(5 puan) tarafından
Ailesi sürekli tedavi ettiriyor da işte benimle olduğu dönemde de kurtuldu sanıyorlarmış. Eşim bana bağımlı olduğunu itiraf ettikten sonra gidip ailesine söylediğimde başta inanamadılar mesela. Yoktur öyle bir şey sen yanlış anlamışsındır dediler geçiştirdiler beni. Neyini yanlış anlayacaksın. Zaten kısa bir süre sonra annesi evde bulmuş anca o zaman inandılar. Onlara da birçok noktada kızgınım da neyse, karıştırmayayım şimdi.
0 oy
(577 puan) tarafından
Ne içiyor neyin bagimlisi canım 
(5 puan) tarafından
Metamfetamin. Kendi aralarında da amca diyorlar. Hay sizin amcanızı...
(577 puan) tarafından
Eşimde met kullanırdı ona da metin derlerdi ama birakti. Tam bagimliydi. Birgün sarhoşlukla ölümden döndü. Birakcam bitti dedi 7 sene oldu. Tamamen kafada bitiyo
(5 puan) tarafından
Gerçekten bıraktı mı? O kadar cevap geldi bu posta bir tane olumlu sonuç yok. Bir tek sizinki pozitif sonuç vermiş. Gerçekten bırakacağını nasıl bilebilirim nasıl anlayabilirim peki? Yani tamamen kafada bitiyor ama onun tamamen kafada bitirdiğini nasıl görebilirim. Ona göre bir yol çizmem gerek bir an önce.
(577 puan) tarafından
Özelden konuşabilir miyiz lutfen esimide deşifre etmek istemiyorm
0 oy
(233 puan) tarafından
Canım Rabbim yardımcın olsun, eşine de bıraktırsın inşallah. Benim komşumun eşide madde bağımlısı. Adam sürekli krize mi giriyor ne bağırıyor, eşine şiddet uyguluyor vs..yürek dayanmıyor ama elden gelir bir şey de yok. Sana sormak istediğim buna nasıl başladıkları. Yani yavrularımızı bundan nasıl koruruz. Arkadaş ortamı mı etkili? Yada haberi olmadan yiyeceğine içeceğine falan mı koyup başlatıyorlar? Rabbim herkesin yavrusunu korusun bu illetten. 
(5 puan) tarafından
Daha 13-14 yaşındayken başlatmışlar bunu. Üniversiteye kadar nadir de olsa sürekli kullanmış, üniversitede de tam ortamını bulmuş. Sürekli buna uyuşturucuyu getiren veya telefonla hatırlatan bir grup olmuş.  Oradan sonra hayatı uzun bir süre kaymış, ailesi öğrenmiş. Tedavi ettirmeye çalışmışlar. Birkaç tedavi olduğuna inanmışlar sonra yine başa sarmış. Benimle evlendiği dönemde de ailesi yine onu tedavi oldu sanıyormuş mesela. Ve en düşük dozdaki uyuşturucu türüyle başlatıp gittikçe artırıldığını, maddenin değiştirildiğini öğrendim. Bu en son kullandığı madde de metamfetamin. Bu akılsıza bu maddeyi getirdiklerinde kendisini "ben eroinden kurtulmuş adamım met bana bir şey yapamaz" diyerek kandırmış ki araştırdığımda göre bu da klasik bir bağımlı hareketiymiş. Allah gerçekten hepimizin evladını korusun bu pislikten. Sonu yok, kurtulabilenin her an yeniden dönme ihtimali var. Bir kere girdi mi bütün hayat kabustan başka bir şey olmuyor. Çocuklarımızı sürekli bilinçlendirip sürekli konuşmamız gerek. Bildiğim tek şey bu
0 oy
(2,932 puan) tarafından
Gülüm ilk önce bu yo meşakkatli bir yol bunu göze aliyorsan bu yolda eşini yalnız bırakma. Ametem vardır bulunduğunuz şehirde oraya yatır eşini tedavi altına alınsın uzun bir süre orada kalacak sonra Yeşilay var devletin kendine ait olan bir hizmeti bağımlıların psikiyatri psikolojik herseyine bakan ilgilenen bir kurum. En az haftada bir görecekler eşini ve seninlede ayrı konusucaklar durumu nasıl vs diye. İnşallah kurtulur dua et Allah'a sığın.. 
(5 puan) tarafından
Çok dua ediyorum. Öncelikle tabii ki hep kurtulmasını diliyorum ama nasıl olacak nasıl gidecek bilmiyorum. İçim çok karardı, umudum çok azaldı. O iğneye üç amcası ve babası zorla tutarak götürmüştü. Şimdi tekrar içti ve yine bütün tedavileri reddecek yine başa saracak diye geriliyorum iki gündür. İçtikten birkaç gün sonra hep aptalca bir sebepten kavga çıkarır mesela şimdi oturdum onu bekliyorum. Yaşanır mı böyle ya rabbim, sen bana sabır ver
0 oy
(9,484 puan) tarafından
Bizim oturdugumuz site de ıkı tane hanım esleri bagımlı oldugu için terk etmısler anne baba evıne sıgınmıslar. Cocuklarını burada büyütüyorlar. 
(5 puan) tarafından
Benim hikayem de öyle olacak gibi görünüyor. Bu işin sonunda pozitif bir sonuca ulaşan bir aile henüz görmedim şu ana kadar. Bizim farklı olacağımıza neden inanayım ki
0 oy
tarafından
Eşin o pislik batağının icine dusmüs ve kurtarilmayi bekliyor pisman olmasa sana açık açık demez tam tersi seni ilgilendirmez der konuş eşinle güzelce amateme başvurun hayatınız güzelleşir sen ona destek oldukca cunku senden destek bekliyor allah yardımcınız olsun 
(5 puan) tarafından
Ah bacım ah.. kendisine destek olanları "siz beni öldürmeye çalışıyorsunuz" diyerek suçlayıp neler etti bilsen. Kullandığı madde onun beynini ele geçirmiş. Ben yine evladım için bak ona hamileliğim boyu dayandım, bağımlı birine nasıl davranılması gerektiğini araştırıp durdum. Ama bütün gebeliğim stres içinde geçti, çok şükür bebeğime bir şey olmadı. Kullanmadığı zaman ne güzel adam ama şimdi tekrar içti ya iki gün sonra yine kavga edeceğiz mesela, kaçarı yok. Hep aynı döngü hep aynı kaos. Yine saçma sapan bir şeyle beni suçlayıp küfürler yağdıracak, karşılık verirsem belki şiddete başvuracak. Bittim artık. Dayanmak, destek olmak, ne zaman bana çatacak acaba diye stresle beklemek istemiyorum artık. Mahvoldum
tarafından
Bosanmakla korkutun gozunu korkarsa kaybetme korkusu yasarsa belki kafasinda yer eder allah yardımcıniz olsun
0 oy
(295 puan) tarafından
Genelleme söylüyorum zaten arkadaslarda yazmışlar yada ornek adam cezaevine giriyor 1 yıl veya daha fazla içmiyor sonucta icerde ama çıkınca soluğu yine onda alıyor lar ağızları iyi laf yapar psikolojik baskı seni haksız duruma bile düşürür Allah korusun daha bise yaşatmamış sana ama kurtullll bu adamdannnn tecrübe konuşuyor 
(5 puan) tarafından
Ha işte .. doktor denilen umut taciri de buna "sana üç iğne yeter" falan demişti. Üç iğne mi? Yani sadece dokuz ay uzak kalsa yetecek mi? Hiç inanmamıştım, al örneğini de sen vermişsin. Yıllarca uzak kaldıktan sonra dahi hangi akla hizmet bilmiyorum ama dönüyorlar. Bu gerçekten iyileşse dahi bir iki sene aynısını yapmayacağının garantisi yok
0 oy
(67 puan) tarafından
Canım sana kötü moral olmak ıstemıyorum ama madde bağımlılarının hep yaptıgı seydır bu ıyılesmek ıstıyorum vs benım çok yakınım bu yüzden ayrıldı kadına bir iyi davranıyor du bır kötü çocuklarının önünde alıp odaya götürüp tecavüz mu etmedi yedıgı dayaklar bıcakla tehdıtler en sonunda kadını öldürecekken kadın korkudan kendını balkondan attı  yanı anlayacağın madde bagımlısı bırıyle ömür geçmez o gerçekten kurtulmak istese gıder hastaneye yatar o senın gözünü boyamaya calısıyor acık ve net  etrafımda 3 kısı bu olay yüzünden bosandı hemde bırbırını çok severek evlenen kısıler öyle 3 aylık koruyucu iğne falan da sonuna kadar yalan senı kandırıyor gözünü aç ve hayatına cekı düzen ver canından olmadan bı yol cız 
(5 puan) tarafından
Evet gerçekten iğne de yalan dolan fasa fisoymuş. Bu iş zaten iğnelik iş olsaydı "canım çektiği zaman engellerim, bebeğim var" diyen adam gerçekten canı çektiğinde gelir bize veya doktoruna haber eder "bana yardım edin yanlış bir şey yapmak istemiyorum" falan derdi. Bu evlilik yolunun sonu da pek aydınlık görünmüyor. Evladımın hayatını karartmadan bu kabustan kurtulacağım İnşallah
(67 puan) tarafından
Rabbim yardımcın olsun canım
0 oy
(413 puan) tarafından
madde derken tam olarak kullandigi sey nedir 
(4,366 puan) tarafından
esrar hap  kullanıyor
(5 puan) tarafından
Metamfetamin denilen lanet zehri kullanıyor
(413 puan) tarafından
of sanirim en kotusu o amatem disinda care yok maalesef allah kolaylik versin
0 oy
(2,247 puan) tarafından
Bence eşine destek ol, gizlemek istese gizlerdi. Güzellikle konuş. Bu küçücük bebeğine yapma de. Sen babasın çokta güzel baba oldun, bebeğin için mutsuzluk üzüntü olma, babası hayattayken babasını kaybetmesin babasını kötü görmesin de. Bizim için değerlisin kendini bu iğrenç şey için mahvetme gibi güzellikle konuş. İnşallah rabbim senin ve bebeğin için eşini doğru yola getirir, şeytana uydurmaz. Önce kendisinin dirayetli olması gerekiyor kim ne yapsa boş 
0 oy
(4,366 puan) tarafından
cnm eşini neden tedavi olmuyor amatem  madde bağımlısı evleri var gidup5 tedavisini  olsun  oraya gidip iyileşmeden  çıkan yok  tedavi çok ise yarıyor  eşini oraya göndermeye  ikna et
(5 puan) tarafından
Amatem yaramamış, çip takmışlar yaramamış, Almanya'ya tedaviye göndermişler yaramamış, yurtdışında iğne getirtdiler. Al o da yaramadı. Olmayacak bu iş olmayacak. Ben gerçekten umudumu yitiriyorum artık

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 813 göst.
26 Şubat 2022 Aile kategorisinde Sosyal.21 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 177 göst.
14 Mayıs 2023 Aile kategorisinde Lavinya01 (258 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 345 göst.
6 Kasım 2022 Aile kategorisinde Mucizem3232 (379 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 361 göst.