0 oy
1,103 göst.
Aile kategorisinde (5 puan) tarafından
Öncelikle Allah onun zaten belasını vermiş 17 sene önce ben tekrardan bela okumayacağım ama bu madde konusunda öyle saf öyle ***** bir şeymişim ki evlenene kadar hiç anlamadım. İşleri kötü gidiyordu, hep ona yordum o dengesiz, sinirli, depresif hallerini. Düzelir dedim destek oldum, ailesiyle de sorunları var birlikte aşarız ne olacak dedim. Onun aklı başında iyi huylu ve bana aşık hallerini sevdim, her insanın vardır bir kusuru, birlikte aşarız dedim. A*****kafam... Evlendikten sonra bebeğime daha 8 haftalıkken hamileyken yediğim o dayaktan sonra öğrendim bu bağımlılığı. Onu terk edip aile evine gittiğimde itiraf etti.

"Çok pişmanım, böyle yaşamak istemiyorum, seni çok seviyorum, sen olmazsan ben yapamam, bu işten senin ve bebeğimiz için kurtulacağım, lütfen bana inan iyileşeceğim" gibi laflar etti, feryat figan etti. İyileştim ben artık her şey çok güzel olacak falan dedi. Minik bebeğimi aldırmayı düşünüyordum ondan da vazgeçirdi. Ama onunla aynı evde yaşamaya cesaret edemediğim için kaynanamın evinde yaşamak istediğimi söyledim ve hala daha orada yaşıyoruz. Peki gerçekten iyileşti mi? Tabi ki hayır... Ben gerizekalı ve aşık olduğum için ve aynı zamanda madde işinin ciddiyetini çok da algılayamadığım için çok inanmak istedim ona ama yok.

Bebeğimiz doğdu, bir aylık oldu. Anca o zaman ailesinin de zoruyla bir iğne varmış koruyucu, onu vuruldu. Gerçekten de üç ay boyunca herkes rahat bir nefes almıştı. Kendisi de çok mutluydu, çok verimliydi. Yaptığı işlerden gelir elde etti, çocuğuyla ve benle güzel vakit geçirdi. Ben de artık tam mutlu ve umutlu olmak üzereydim ki iğnenin süresi doldu ve yenisini bir hafta önce vuruldu. Ve ne olmuş biliyor musunuz? Daha dün o maddeyi tekrar denemiş ve bana bugün iğnenin bu sefer işe yaramadığını söylüyor. Bir de diyor ki "sana söylemek zorundaydım yoksa yine kötü olurduk". 

Kendi de çözümü bilmiyor, bizden yardım istiyor. Size sığınıyorum falan diyor. Üç aydır sen o pisliği içmiyorsun ve canının çekmediğini de söylemiştin. Üstelik ben daha bir hafta önce ona "canın çekerse bunu engellemek için bir şey yapar mısın" diye sorduğumda "artık bebeğim var, engellerim" falan demiştin. Sen hangi akla hizmet hazır unutmaya başlamışken gidip tekrar deniyorsun? 

Allahım var ya kalbim öyle sıkışıyor ki artık mahvoldum. Umudum yok, halim yok, keyfim yok. Aptallığıma yanıyorum, çok pişmanım çok kötüyüm. İğne işe yaramadı diyor delireceğim. O iğneye gelene kadar kaç tedavi geçirmiş zaten bu, hepsi fos. Bazen diyorum ki Allahım eğer kurtulamıyorsa lütfen ölsün. Çünkü gerçekten onun canlı ve bağımlı hali bizim için çok tehlikeli. Bebeğim daha minicik benim ya. İki saattir ağlıyorum sinirden hüzünden, sütüm kesilecek diye toparlamaya çalışıyorum ama çürüdüm bu adamla geçirdiğim her günde. 

Destek mi olayım, çekip gideyim mi artık bilmiyorum. Şu evladıma güzel bir hayat yaşatmak nasip olsun Allah'ım bana, artık kendimden vazgeçtim çocuğum kötülük görmesin, bu adamın o şeytani halini görmesin hiçbir zaman da mutlu uzun sağlıklı bir ömür sürsün . 

33 Cevaplar

+2 oy
(308 puan) tarafından
Adam yine kullanmış isteseydi söylemezdi ve sizden destek istiyor bir süre hastanede yatmalı her inslan hata yapar Rabbim gozunden karartsib ama destek oll oda istiyor destek olmanızı sende diyorsun icmediginde çok iyi bir eş içince deisiyor insanin elinde olmayan birşey hastanede yatmasına ikna et emin oll mutlu olursunuz yine
(5 puan) tarafından
Ah ahh... İşte onun yanında hala durmama sebep olan o ses sensin bacım. İnşallah dediğin gibi olur. Evladımın normal, mutlu analı babalı bir ailede büyümesini ben de çok istiyorum
(308 puan) tarafından
Evlilik yıkmak kolayy ama o adamı geri kazanabilirsin canim daha beter eşler var eşin kurtulmak istiyor senn evliligini kurtar Rabbim başka dert vermesin egerki adam iyileşmeyi kabul etmiyor deseydin asla demezdim derdim hemen bosan
-Reklam-
0 oy
(2,745 puan) tarafından
Allah yardım etsin üzüldüm :(
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Çekip gitmen lazım bebek için 
0 oy
(3,986 puan) tarafından
O illetten çok nadir kişiler kurtulur maalesef bağımlı insan ile bir evde yaşamak her an ölümle burun buruna yaşamak gibi birşeydir üstelik küçük bebeğin var Allah korusun o illet yüzünden kriz geçirip kendine değil ama ailesine zarar veren çok (keşke kendilerine zarar verseler dünya bir pislikten kurtulur) ailen ile konuşup bence boşanma yoluna gitmelisin 
(5 puan) tarafından
Öyle ikna edici konuşuyor ki ******** ne zaman boşanma yoluna gitsem sanki doğru olanı yapmıyormuşum gibi hissettiriyor Allah'ın adi manipülatörü. Şimdi birkaç saat daha ağlayıp kendime geleyim, bir de şunun doktoruyla bir konuşalım da bakalım bir yol çizeceğim böyle olmuyor
(3,986 puan) tarafından
Rabbim seni ve bebeğini korusun
0 oy
(1,948 puan) tarafından
Amatem' e yattı mı hiç 
(5 puan) tarafından
Yok hiç yatmadı. Oraya yatmayı en son lüzumsuz biliyordu çok bilmiş keş. Doktoruyla bir konuşalım da bakalım, nereye bağlıyorlarsa bağlasınlar bunu kurtulsun artık
(1,948 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun inşallah düzelir
0 oy
(5,543 puan) tarafından
hicbir ask senin hayatindan degerli degil. ve artik bebek de eklenmia. bunun adam olmayacagi zaten belli. mugtemelen gencsin . bas kicina tekmeyi git ailenle yasa karsina insan gibininsan cikar. esinde kendi oialiginde debelenain. serdin ne kaynana maynana birlik yasayacan dert uatune dert
0 oy
tarafından
Ne yapmayı düşünüyorsun peki
(5 puan) tarafından
Ailesine söyledim tabi hemen. Doktoruyla görüşeceğiz. Doktorun yönlendirmesine göre bir yol izleyeceğiz de bilmiyorum ne olacak. Ben de o vakte kadar sütünün kesilmeyeceği miktarda dertlenip ağlayıp kafayı toplamaya çalışacağım. Çok bunaldım
0 oy
(1,156 puan) tarafından
Yeşilay a başvurdunz mu ?
(5 puan) tarafından
Hayır. Ankara'da bu bağımlılıktan kurtardığını iddia eden bir doktorla görüşüyor sadece. O doktor da aslında buna hastaneye yatılı tavsiye etmişti ama yanaşmamıştı. Bakalım bu sefer ne yapacak.
0 oy
tarafından
Canım benim nerde yaşıyorsun bilemiyorum ama derhal polise ihbar et acillen 

İstanbul mahsar Osman ruh ve sinir hastalıklarına gelin orda amatem var eşinin kesinlikle orda tedavi görmesi gerek
(5 puan) tarafından
Böyle giderse bu işin sonu o zaten. Üç aydır cenneti yaşıyordum ama bugün tekrar kullandığını öğrendiğimde yaşadığımız o kavgalar geçti bir bir gözümün önünden. O delilikler saçmalıklar... Allahım evladımı koru yarabbim, kimseye de yaşatma bu derdi. Şimdi tetikte bekliyorum bakalım ne olacak. Annesi de doktoru aramış, yatış mı verirler ne yaparlarsa yapsınlar artık
tarafından
Canım benim acillen su dakika hemen İstanbul'a getirip mahsar Osman a yatırın amateme durum çok ciddi güven olmaz ortada bebek var
(404 puan) tarafından
yav kadin zaten kotu siz de ne bicim konusuyorsunuz bi sakin olun ortaligi telasa vermeyin ya o bilmjyor sanki polisi onu bunu aramayi siz destek degil kostek oluyorsunuz bu nasil bi telase mudurlugu ya
tarafından
Hanım efendi ortada bebek var zarar verse hoşunuza mi gider lütfen çocuğu düşünerek yorum yapın kadın  Zaten her türlü basının çaresine bakar önemli olan o evde bir çocuk olması
0 oy
(1,550 puan) tarafından
Çok yakınımdan örnek veriyim canım. Benim halam da evlenirken bilmiyordu eniştem iş gereği 15 gün yurt dışında oluyordu o yüzden halam anlamıyordu. Gelince de hava değişimi oldu falan zannediyordu adam birkaç gün uyuyordu. Ama madde almadığı zaman dünyanın en iyi insanı oluyordu. Taaa ki halama vize çıkıp yurt dışına yerlesmeleriyle halam gercekleri ögrenmis. Evdeki bebeğin süt parasına kadar almış vermiş maddeye. Bir gün eve yarı çıplak gelmiş kıyafet telefon satıp almış kullanmis. Halamın boğazını sıkmıs çocuğun gozunun önunde ve halam yurt dışında dil bilmez bir şey bilmez kadın sığınmaya gitmiş. Sonra da babama soyledi ve uçak bileti alıp Türkiyeye döndu halam. Oğlu 2.5 yaşındaydı ve bize ilk söylediği şey " baba kan kussun " bunu o kadar kucuk çocuk nasıl söyler. İşte o gün bu gündur de oğlunu 1 kere ne aradı ne de görmeye geldi. Halam defalarca yatırdı hastaneye ama olmadı işte. Halam severek boşandı ama çünku madde almadığında dünyanın en iyisiydi. Benim demem o ki canını da bebeğini de kurtar kaç kurtul. Çünkü o maddeyi alınca karşındaki kişi senin kocan değil canım ...
(5 puan) tarafından
İşte bana böyle gerçekler lazım kardeşim, sağolasın. İnsan gerçekten onun o iyi haline öyle bir kanıyor ki bu senaryoları düşünmek istemiyor ama doğru... Bu adamda bu kadar bırakma isteği olmasına rağmen, kızını çok sevdiğini söyleyip durmasına rağmen hala daha ilk fırsatta gidip içiyor ya. Çok zor kurtulması çok. Kahroluyorum ama galiba bizim sonumuz da severek boşanmak olacak. Böyle yapamam, böyle gitmez bu iş.
0 oy
(4,043 puan) tarafından
Allah yardimcin olsun canim. Benim yuksek zekali kuzenim yuvasindan oldu bu yuzden. Melek gibi kadin en sonunda boşadı bunu. Olan iki cocuga oldu. Biri annede biri babada daha dogrusu babaanne dedede. Yengemler cevreyi unutsun biraksin diye istanbuldan memlekete tasindi. O da biraktim diyo gunahi boynuna ama bu sefer de sanal kumar oynuyomus. Camur insan camurdur ne kadar yikansa da aklanmaz. 
(5 puan) tarafından
Al işte bu başka bir şey. Maddeyi bırakıp yerini başka bir şeyle doldurmuş. Kurtuluşu yok bunun yok. Ben gelen bu kadar cevaptan bunu anladım.
(4,043 puan) tarafından
Askim bu irade zayıflığı. Siddet aldatmak madde icki kumar aslında hepsi irade zayifligindan. Bi yerden bi sekilde patlak verir yine. Keske olmasa keske yuvalar dağılmasa çocuklar mutlu bir ailede buyuse hicbi kadinin hayali yikilmasa ama maalesef .
0 oy
(1,093 puan) tarafından
Görümcem bu yüzden eşinden boşandı yıllar önce. Şimdi adam uyuşturucu ticaretinden hapiste. Daha önce de defalarca girip çıkmıştı da görümce aşk körlüğünden değiştiğine inanmak istemişti. Ama değişmeyi başaramadı. Dayak ve rezillikle geçen dört yılın sonunda boşandı. Şimdi çalışıp kızına bakıyor baba evinde. Kızını kurtardı o adamdan
(5 puan) tarafından
Bunları okudukça içim kararıyor ama gözüm açılıyor kardeşim, çok teşekkür ederim. Allah görümcene yine yardım etmiş kurtulmuş o adamdan, bize de hayırlı bir yol göstersin de biz de aydınlık günler görelim inşallah.
(1,093 puan) tarafından
İnşaallah kardeşim. Rica ederim . seni üzmek istemezdim ama gerçekler bazen can acıtıcı olabiliyor. Gönül ister ki hepsi yepyeni bir sayfa açsın tövbe etsin. Eşine ailesine hayırlı bir erkek olsun.
Bak aklıma geldi de. Hayalhanem var ya Youtubeda. Orada madde bağımlısı olup sonradan tövbe edip değişen çok insan var. Yardımcı oluyorlar. Bi onlara uğrasa. Mersinde istanbulda ve ankarada yerleri var. Sen de youtubedan açıp izleyebilirsin videolarını. Nasıl hissettiklerini nasıl değiştiklerinii anlatıyorlar. Sana da fikir olur.
Youtube a hayalhanem madde bağımlısı yaz. Çok videoları var öyle
0 oy
tarafından
öncelikle Allah eşinizi bu illetten bir an önce kurtarsın. ortam değiştirmeyi düşündünüz mü? şu an hâli hazırda bir çevresi var maddeyi nereden kimden bulacağını biliyor. yapabiliyorsanız ortamınızı değiştirin. amatem gibi yerlerin bağımlılık için iyi geldiğini hiç düşünmüyorum çünkü olay kafada bitiyor. kafasında bitirmedikçe malesef ne yaparsa yapsın düzelemez. sizin ona sırtınızı dönmeniz onu belki daha çok itiyor o illete. destek olup herşeyin düzeleceğine inansanız, inandırsanız..
(5 puan) tarafından
Bir ara farklı bir şehirde çalışıyordu, orada da gayet iyi gittiğini görünce oraya taşınalım diye diretmiştim ama memleket aşkından geri döndü. Onunki memleket aşkı falan değil tabi madde aşkı da neyse. Dediğin gibi bu kafada bitiyor bu iş ama bu adam kafada bitirdiğini zannedip yine düşüyor bu illete. Allah sonunuzu hayır etsin
tarafından
amin amin.
0 oy
(137 puan) tarafından
Bırak canım ben genelde bırakma evlilikte boşanmanın zor olduğunu bilirim ve hep kurtarmak amaçlı yorum yaparm ama madde çok zor 
(5 puan) tarafından
Zor ki ne zor. Umudum çok azalmıştı zaten. Buradaki yorumları okuyunca iyice tükendim. Biterse bitsin bu adamla bu yol. Evladım için daha hayırlı bir kapı açılır bize inşallah
0 oy
(218 puan) tarafından
Çok üzüldüm arkadaşım. lohusayim dua edicem sana.esinin kurtulusu mümkünse bir daha içmemek üzere tedavi olsun, sizin kıymetimizi bilsin mutlu huzurlu hayatınız olsun inşallah. Kurtulusu mümkün degilse iradesi yoksa tez günde Rabbim seni ve kuzunu bu adamdan kurtarsın feraha refaha huzura kavuştursun inşallah. Rabbim seni ve kuzunu korusun sağlıkla huzurla yaşatsın.
(5 puan) tarafından
Allah senden razı olsun kardeşim. Ettiğin dualar için çok teşekkür ederim. Allah seni ve bebeğini korusun hep mutlu günler görün inşallah
0 oy
(28,741 puan) tarafından

Rabbim hidayet versin çok zor

(5 puan) tarafından
Amin. Allah kimseye yaşatmasın
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Allah kurtarsın inşallah, belli ki kendisi de kurtulmak istiyor. Rabbim, neslimizi, çoluk çocuğumuzu zehir tacirlerinde kurtarsın. 
(5 puan) tarafından
İnşallah. Gönlümden geçen ilk dua tabii ki kurtulması ama olmuyorsa da bu yolların ayrılması gerek. Şu ana kadar bile iyi dayandım. Bu derdi çeken herkesin Allah yardımcısı olsun.
(1,122 puan) tarafından
Tabii ki... Olmuyorsa devam edemezsin. Kendi canın var, çocuğun var. Hayatla dans bu.
0 oy
(362 puan) tarafından
Peki ya ailesi bilmiyor muydu siz evlenmeden önce ? Biliyorlar ise neden uyarmadilar seni ?
(5 puan) tarafından
Ben kullandığını öğrendiğimde söyledim ailesine, onlar da bana o zaman biz bu meseleyle yıllarca uğraştık. En son Almanya'ya yolladık orada tedavi oldu bitti sandık falan dediler. Aman bilmiyorum valla ama onlara da çok kızmıştım. En azından bu işle yıllarca uğraştıklarını, bir sürü tedavi denemelerine rağmen işe yaramadığını, sonradan tedavi olduğunu falan anlatsalardı. Ha ben o salaklıkla yine çok da bir şey anlamazdım o ayrı. Yine tedavi olmuş bitmiş işte derdim. Ah kafam... Ah o ***** saçma duygularım ah
(362 puan) tarafından
Fazla yüklenme kuzum kendine olan olmuş kullaniyor bakalım yatış deneyin birde hakkında hayırlısı olsun sen kendini ve bebeği daha fazla düşünmen gerektiğini asla unutma ve kendine çok dikkat et umarım düzelir mutlu huzurlu olursunuz
0 oy
(2,065 puan) tarafından
Bu illetten kurtulmanın tek yolu tedavi değil birde yaşadığınız ortamı değiştireceksiniz o satıcılar varya gelir yine bulur satar Allah'da onları mahvetsin inşallah bir çok yuvanın ailenin dağılmasına sebep oluyorlar 
(5 puan) tarafından
Amin. Aynen öyle dediğin gibi yerimizi değiştirmemiz lazım. Başta bulunduğumuz şehre nasıl aşkla bağlı olduğunu falan anlatırdı şimdi gerçekte neye bağlı olduğunu biliyorum ya şehri batsın. İyileşeceğine inancım tazelense şehir değiştirme konusunda mutlaka direteceğim ama şu an zaten pek bir keyifsiz ve umutsuzum. Ondan pek hayır beklediğim saatlerde değilim . Bakalım bir uyuyabilsem de gün aysa öyle düşünsem
(2,065 puan) tarafından
Rabbim yardımcın olsun inan bana çok üzüldüm aklıma geldikçe sana duâ edicem sende al abdest duâ et Allaha yavrunun yüzü suyu hürmetine herşey yoluna girsin inşallah
0 oy
(687 puan) tarafından
Rabbim yar ve yardımcın olsun öncelikle durumuna çok üzüldüm. Aynı şekilde abim de bağımlıydi yengem çok uğraştı onu kurtarmak için hiç elini bırakmadı her şeyi denediler bir süre bıraktı gene başladı. Anneme babama zarar verdi hırçın lasti kimseyi dinlemez ipsiz sapsizin teki oldu yaşadığımız ilçe de bir tane kavga etmedigi dükkanini dağıtmadigi insan kalmadı . Eşine zarar verdi. Ve bu olaylara abimin iki kız çocuğu da şahit oldu. Ve yengem en sonunda çekipgitti haklı olarak en başta yapması gereken şeyi en son yaptı maalesef çocuklar onca şeye şahit oldular babalarından nefret ediyorlar şimdi. Sende onun düzelmesini bekleme senin ondan önce düsunmen gereken bir bebeğin var bunu bebeğine yapma bebeğini onun yanında büyütme bunlara şahit olmasına izin verme onu her şeyden herkesten koru. Sen mutlu ol ki bebekte mutlu olsun bacim. Bizzat yaşamış birisi olarak konuşuyorum sana bunu kafasında bitirmemiş insan ne kadar tedavi görürse görsün ne kadar iğne çip kullanirsa kullansın tekrardan başladığı yere dönüyor 
(5 puan) tarafından
Yengene ve sizin yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Bana da en başta ona destek olmalıymış gibi geliyordu. Çocuğumun da babası ya, bizim de mücadelemiz budur belki birlikte atlatırız güzel bir ailemiz bizim de olur diyordum. Ama şu ana kadar duyduğum hiçbir hikayeden olumlu sonuç çıkmamış. Sadece yıllar yanıp gitmiş, olan çocuklara olmuş. Kafam bu postu açarken çok karışıktı ama şimdi yavaştan yerine oturuyor gibi. Bebeğimi de kendimi de kurtarmam gerek

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 812 göst.
26 Şubat 2022 Aile kategorisinde Sosyal.21 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 177 göst.
14 Mayıs 2023 Aile kategorisinde Lavinya01 (258 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 344 göst.
6 Kasım 2022 Aile kategorisinde Mucizem3232 (379 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 359 göst.