0 oy
527 göst.
Aile kategorisinde (2 puan) tarafından
Kızlar erkek bebeğim olacak. Kayın babam yıllar önce vefat etmiş kayinvalidem onun ismini koymamız konusunda ısrar ediyor bende buna karşı değilim zaten eşimde çok istiyor onunla ortak karar verdik biz isim konusunda ama kayinvalidem kimi görse ismi dedesinin ismi olacak başka bisey koyamazlar diyip duruyor ve buda beni rahatsız ediyor. Zaten ben itiraz etmiyorum ama eşimle yanına ikinci bir isim koymayı da düşündük ama kayinvalidem çok karşı çıktı onun tek ismi olacak diyip tutturuyor. Sanki çocuk benim değilde onun gibi hiç bir söz sahibi olamıyorum ve bana fikrimi hiç sormuyor bile. 

29 Cevaplar

+7 oy
(1,122 puan) tarafından
Baskı yaptığı için koymazdım. Emri vaki konuşmalara gelemiyorum. 
tarafından
Esinde istiyosa dönmez bence zaten adini koyuyosunuz ne bu ben koydum tavırları dimi bizimki adi olmayınca bebeklerimi benden gayri herkese benzetti ama büyük kizim ayni ben oldu ☺
(2 puan) tarafından
Ayy valla yoruldum usandım naparsa yapsın çektiğim zorluğu ben biliyorum aylardır. Çocuk benim doğuracak olan benim kim ne derse desin bu halimle stres yapmak istemiyorum ogluşum hele sağlıkla dünyaya gelsin başka. Bisey istemiyorum :)
tarafından
Sizin tercihiniz kuzum ama koysands icine sinmicek hele koyunca dahada çıldıracak bak bi arkadas demisti dersin her bebek görmeye gelene ben koydum havasi yaratacak
(2 puan) tarafından
Onun dediği olmayacak ki ben ikinci ismi de koycam o hangisini kullanmayı tercih ediyorsa etsin sonuçta onun isteği yerine gelmeyince çıldıracak :D
tarafından
Bencede koy kuzum hakkin
-Reklam-
+1 oy
(929 puan) tarafından
Peh ölmüş birinin ismi konmaz yaa oglusuma hamileyim durmadan ölen kardeşinin ismini dile getiriyor koymam ki ölen insanın ismini olmaz yani uygun degl zaten inatla direniyor dirensin çocuğumun yeni doğan kıyafetini isimli yaptrdm ismi belli dedim gectim
(2 puan) tarafından
Çevremizde de bize böyle söyleyenler oldu ölen birinin ismini koymamız konusunda. Çocuğun kaderi de ona benzer ismini koysanız bile yanına bir isim daha koyun dediler. Zaten bu yorumu yapmasalarda ben ikinci işim koymayı istiyorum sadece can sıkan kaynanamın diretmeleri
(929 puan) tarafından
Eşinde senin gbi düşünüyorsa sana saygı duyuyorsa bsver kaynanani senin ne istediğin önemli içine sinsin 9 ay karnında taşıyan sensn
(2 puan) tarafından
Aynen öyle canım. Eşim beni her konuda destekler ve yanımda durur zaten elimden geldiği kadar sadece ona ve kendime bakmaya çalışıyorum ama beraber yaşadığımız için kaynanamı da yok sayamıyorum. İnsanlardan istediğim tek şey biraz saygı ve anlayış fazlasını istemiyorum
0 oy
(5,294 puan) tarafından
Kayinbabanin ismi ne
(2 puan) tarafından
Salih
(5,294 puan) tarafından
Ya ben buyuklerin isimlerini koymaya cok karsiyim bizdede esimin annesi cok diretti ismini koymak icin zaten kadini sevmiyorum ismini koymadim o da sulaleye hep kendi ismini demis .d.d.d
(2 puan) tarafından
Ben büyüklerin ismi konusunda karşı değilim ama böyle diretildikce hevesim kaçıyor. Ben zaten kaynanam istediği için değil eşim çok istediği için ve benimde rızam olduğu için koycam bu ismi :)
0 oy
(889 puan) tarafından
Valla koyar geçerim kimsede birşey diyemez hayırdır beni yada çocuğumu satınmı aldı çocuk benim mi benim kimseye birşey söyleme hakkına sahip değil sen koy geç
(2 puan) tarafından
Ben zaten isim konusunda eşimle ortak karar verdim ve babasının ismini koymakta problem yok sadece ikinci bir isimde istiyorum ve bunu dile getirdiğimde kaynanam hiç laf ettirmiyor kestirip atıyor illa tek isim olacak Bi daha çocuğun olursa adına karışmam diyor. Kendimi ister istemez kötü hissediyorum sonuçta onu taşıyan benim o benim parçam ve ilk çocuğum olacak
(889 puan) tarafından
Anladım canım o kısmı sen kayınbabanın ismini koy yanına da kendi istediğin ismi koy görme duyma boşver diğer çocuğun olursa karışmam ne belki olmayacak belki siz isteyeceksiniz ama Allâh vermeyecek neyin garantisi var sen ikinci ismi de koy geç laf eden olursa ben sizin istediğiniz ismi koydum buda benim istediğim de
(2 puan) tarafından
Çok haklısın canım teşekkürler öyle yapicam
0 oy
(490 puan) tarafından
Koyana saygım var ama ben dede nine ismi koymayı doğru bulmuyorum.  yaşını dolduran çocuklar isim değiştirmeye yer arıyor sonra. Birde isim tamamen anne babaya bırakılmalı kayınvaliden çok havaya girmiş ağırlığını koy doğum hamilelik bunlarin bütün zorlugunu anneler çekiyor bir zahmet isim hakkı da olsun istediğin ikinci ismi de ekle belki çocuk ilerde onu kullanmal ister 
(2 puan) tarafından
Anlayış olmayan insana ne dersen de değişmiyor. Zaten eşimde sürekli dile getiriyor beni savunuyor benimde söz hakkım olduğunu ve bana bırakması gerektiğini annesine söylüyor ama anlamıyor ki. İnatlaşıp duruyor illa böyle olacak diye
(490 puan) tarafından
Canım sizde hiç çenenizi yormayın çıkarın kimliğini ondan habersiz. Milletede söyleyin iki ismi var diye bakın bakalım ne yapabilecek
(2 puan) tarafından
Beraber yaşadığımız için sürekli muhatap olmak zorundayım eşim  işe gidiyor  kaynanamla ben kalıyoruz eğer ayrı yaşamış olsak inan bunların hiç biri olmaz ama maalesef sürekli dip dibe olunca insan illaki biseyleri yutuyor susmak zorunda kalıyor ve buda çok bunaltıyor beni
0 oy
(308 puan) tarafından
Sende söyleseydin sen istiyorsun diye deil biz istiyoruz diye koyacaz sürekli dile getirmeye gerek yok 
(2 puan) tarafından
Ya canım zaten biliyor bunun farkında ama bile bile sürekli diretmeye çalışıyor. Mesela akrabalardan biri iki isim olsun felan diye yorum yapsa onlara da kızıyor olmaz tek ismi olacak diye
0 oy
(1,387 puan) tarafından
Benimde kaynanam annem vefat etti adını emine koy dedi ben koymadım senin annen neler çekmiş kızımdamı çeksin dedim bayada diretti eşimde tek çocuk tek torunları olduğundan göbek adını amine koydum isminide kendi verdiğim ismi sonuçta ben taşıyorum benim evladım gelsin taşısın koysunlar o zaman yürüyüp gitsinler işinr
(2 puan) tarafından
O kadar zorluğunu çeken biziz ama konu böyle şeyler olunca herkes bizden hevesli oluyor bende bunu anlamış değilim. Bi zahmet bırakında kendi canımız kanımız olan çocukta söz hakkımız olsun
0 oy
(4,137 puan) tarafından
Yeri gelince sen istediğin için değil ben istediğim için koyuyorum de içinde kalmasın bi tane gebenin gebeliği de güzel geçsin ya zehir etmeye yemin etmişler gibi 
(2 puan) tarafından
Valla sorma canım ya illa can sıkacak bisey buluyorlar
(4,137 puan) tarafından
Kesinlikle ya. Biz çocuğumuzun adına karar vermiştik bi gün gittik kaynanam bi zıbın getirdi bunu dedi Ömer asafa aldım yaa çok güzelmiş iyi günlerde giysin biri doğum mu yaptı anne hatırlayamadım dedim yoo sizin çocuğun adı ben bize gelince öyle dicem dedi ben şok bizim koyduğumuz isimle uzaktan yakından alakası yok kendi kendine isim koymuş kendi evinde öyle dicekmiş
(2 puan) tarafından
Hahaha o da iyiymis ya :) bu kaynanalar bazen gerçekten çok anormal düşüncelere girebiliyorlar anlamakta zorlanıyorum. Bide biz beraber yaşıyoruz ve bazen çok can sıkıcı Bi hal alıyor
(4,137 puan) tarafından
Ooovvv Allah yardımcın olsun canım sabır versin inşallah ne deyim:D ben hafta da bir kere iki saat falan anca tahammül ediyorum:D
0 oy
(16,491 puan) tarafından
İkinci ismi koyacağım yoksa bile koyarım ismide ancak beğenirsem eşimin hatrı için koyarım evet eşini kaybetmiş olabilir adı yaşasın istiyor olabilir ama ben onun kocasını yeni baştan doğurup büyütmüyorum o çocuğu doğurmak büyütmek büyük fedakarlık buna katlanıyorsam çocuğu kendim için doğuruyorum onların hayallerini gerçekleştirmek için değil 
(2 puan) tarafından
O kadar haklısın ki keşke biraz empati yapıp anlayış gosterebilseler zaten sıkıntı olmayacak
0 oy
(2,233 puan) tarafından
Az önce bir yerde de yazmıştım dokuz ay bulantı halsizlik rahatsızlık gibi şeyleri sen çekiyorsun doğunca da sen bakacaksız hasta olunca sen bakacaksın senin bebeğin bu kadar müdahale ettirme eşinde izin vermesin ne demek tek isim olacak karşı durmazsan oda duracağı yeri bilmez evliliğin boyunca karışmaları devam eder yıpranan sen olursun
(2 puan) tarafından
Zaten fazlasıyla yıpranmış hissediyorum kendimi kaynanamla birlikte yaşıyoruz ve tek sorunda bu değil bir sürü sıkıntı içinde birde bunlar çıkıyor daha da daraltıyor insanı
(2,233 puan) tarafından
Tek göz odan olsun kendinin olsun ev üstüne ev olmuyor ne özel hayat oluyor ne de evlilik benim kayınvalidem iyi olduğu halde ben aynı sokak bile istemedim oturmam dedim eşime evlenmeden önce kurallarınız olacak kabul edilmiyorsa evlenmeyeceksin çünkü sende bir ana babanın evladısın ve insansın sende değerlisin kendini değersiz hissettme o evde bireysin ve söz hakkın var
(2 puan) tarafından
Çok haklısın canım keşke herkes sen gibi düşünse :(
0 oy
(4,062 puan) tarafından

Oldu başka emrin deseydin sırf direttiği için sadece kendi istediğim ismi koyardım kimliği görünce ufak şok geçirmesi güzel olur :D

(2 puan) tarafından
Ufak şok değil. Direk kalpten gider
(4,062 puan) tarafından
Birşey olmaz kız☺️
Bende ikinci çocuğuma hamile iken kaynana tutmuş kayınbabanın adını kat he he dedim gittim istediğim ismi kattım 6 ay çocuğu görmeye gelmedi:D
(2 puan) tarafından
Hahahah :)  cidden bunları anlamak zor ya ne diyim canım Allah akıl fikir versin çocuktan beter oluyorlar bazen
0 oy
(49 puan) tarafından
Benzer durum yasadm. Bız zaten koyucaktık ama kaynanam ve görümcem bu tarz şeyler yaptıgı ıcın gıcıklık olsun dıye adını soranlara veya bahsederken hastanede vs her zaman kendı koyduğum ısmı kullandım dedesının ısmını sadece görümcem ve kaynanam kullandılar bı süre daha sonra onlarda benm koyduğumu kullanmaya basladılar şuan tamamen dedesının ısmı unutuldu oh oldu
(2 puan) tarafından
Zaten benim kaynananın korkusu da iki ismi olursa dedesinin ismi unutulur diye.
0 oy
(346 puan) tarafından
Ben de hamileylen eşimin annesi ayrı, babası ayrı baskı yapıyordu. "Biz dururken size isim koymak düşmez "der gibi tavırları vardı. Hatta bu yüzden çok sık tartıştım onlarla. Sonuç olarak onların değil, eşimle benim beğendiğimiz ismi koyduk. Onlar da kabullenmek zorunda kaldılar. :) İsim önerilerine her zaman açığım ama hiç kimse "Şu ismi koyacaksın" diyemez. En son kararı eşimle ben veririz. 
(2 puan) tarafından
Benim kaynana hamile olduğumu öğrendiği andan itibaren başladı hala da diretiyor bakalım biraz daha diretsin sonunda zaten benim istediğim olacak eşimde zaten benim her zaman yanımda duruyor :)
(346 puan) tarafından
Bence kayınvalidenin dediğini yapma. Sonra size başka konularda da baskı yapabilir diye düşünüyorum. Yapmadığınız zaman da ona kötü davranmışsınız gibi bi tepki verebilir. Kendi dediğinin yapılmasına alışmasın.
0 oy
tarafından
Senin ona söylemen gerekmiyor ona karışmaya haklı yok kimliğini kaynanan cikartmayacak ama yerinde olsam.sirf bu yüzden koyacagim varsa koymazdim kimse bana emrivaki yapamaz
0 oy
(683 puan) tarafından
Ben böyle dedigi için inadına koymazdım banada halam baskı yapmaya çalıştı ben doğurumya onada ben karar vereyim bi zahmat hala doğur kendin koy ismini dedim kayananm bişey dese onada derdim aynısını sizin egonuza doğuruyodum zaten çocuğuda
0 oy
tarafından
Kesinlikle koymazdım. Yani ikinci isim eklemekten bahsetmiyorum, direkt bambaşka bir isim koyardım tek başına. Ama sizin eşiniz de baskı yapıyor muhtemelen. Öyle hissettim. Çünkü siz bu ismi isteseydiniz ikinci isim düşünmezdiniz. Bence vazgeçirin eşinizi. Ama kaba yollarla değil. Örneğin x ismi istiyorsunuz diyelim, rüyamda gördüm bebek ışıl ışıl böyle isimle seslendiler falan de. Ne bileyim bunu doğuma kadar hep tekrarla. Korkar belki hahaha
(2,048 puan) tarafından
Yalan rüya  anlatmak cok tehlikeli yanliz, onermem :) sizi de uyarmak istedim bu konuda
tarafından
Aman benim böyle şeylere ihtiyacım yok. 9 ay karnımda taşıyıp, doğurduğum ve bakımını en çok üstlendiğim çocukta , isim hakkı yalnız benimdir. Ne kayınvalidesi, eşim bile diretemez.. Burada çok pasif kadınlar var. Onlar güçlü duruş sergileyecek durumda olmadıkları için , onlara uygun bir yol anlatıyorum sadece hahaha
0 oy
(2,377 puan) tarafından
Sırf direttigi için koymazdim ona neymiş canım cefasini sen cekcen
0 oy
(2,048 puan) tarafından

Ayni durumu yasadik cinsiyet belli olmadan daha kayinbabamin ismini taktilar, kiz olunca hepsi mort :)

Bende erkek olsa karsi defildim ama boyle emrivaki yaptiklarinicin erkek olsada inadina koymayacam demistim esime

0 oy
(2,267 puan) tarafından
Bir insan başkalarına karşı bile illa bu olacak diyorsa inat edip yapmam bende de bu huy var. Doğarsa mecbur koyacaklardı, ben istedim ben söyledim gibi gereksiz gereksiz konuşur dayanamam. Herkes zamanında kendi doğurduğuna istediğini koymuş. Kimse benim yaptığım, taşıdığım, doğurduğum çocuğuma isim koyma lüksüne sahip değil. isim koymak isteyen gitsin doğursun
0 oy
(5,926 puan) tarafından
Kızdım biraz . Dedelerin ismi koyulunca ne olacak . Yarın birgun ismini begenmeyecek. Geçen burda post attım isimle alakalı çoğu arkadaş babaannesinin ismini tasiyo ve memnun değil.  

Kaynananin tutumunu begenmedim daha doğrusu başka oglu varmi sadece size mi böyle 
(2 puan) tarafından
Bir oğlu daha var ama ona karşı bu şekilde değil o daha bekar eminim ki evli olmuş olsa hiç bir konuda bu kadar söz sahibi olamaz onun evliliğinde garezi bize sanki
(5,926 puan) tarafından
Aynı evde yaşadığım halde karışmaz isim konusuna diretmez yani
(2 puan) tarafından
Bizimki maalesef herseye karışıyor tüm konularda böyle
(5,926 puan) tarafından
Huyu öyle demekki. Değişmez. İdare edeceksiniz

İlgili sorular

0 oy
34 cevap 616 göst.
9 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Cihann (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 436 göst.
9 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Cihann (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 168 göst.
12 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Ozlmrsl (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 80 göst.
16 Ocak 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir5 (255 puan) tarafından soruldu

403,399 soru

12,084,168 cevap

36,365 kullanıcı

...