0 oy
580 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından
Kızlar erkek bebeğim olacak. Kayın babam yıllar önce vefat etmiş kayinvalidem onun ismini koymamız konusunda ısrar ediyor bende buna karşı değilim zaten eşimde çok istiyor onunla ortak karar verdik biz isim konusunda ama kayinvalidem kimi görse ismi dedesinin ismi olacak başka bisey koyamazlar diyip duruyor ve buda beni rahatsız ediyor. Zaten ben itiraz etmiyorum ama eşimle yanına ikinci bir isim koymayı da düşündük ama kayinvalidem çok karşı çıktı onun tek ismi olacak diyip tutturuyor. Sanki çocuk benim değilde onun gibi hiç bir söz sahibi olamıyorum ve bana fikrimi hiç sormuyor bile. 

29 Cevaplar

0 oy
(29 puan) tarafından
Sen koymayı kabul etmişsin ona rağmen ikinci isim koymana bile karışıyor. Ben tutumu karşısında vezgecer koymazdim bile. Bence isim konusunda tek söz hakkı anne babanın olmalı.
-Reklam-
0 oy
(46 puan) tarafından
Bu kayınvalideler niye herşeye muhalefet olma çabasında anlamıyorum. Kendi çocuklarının adını konu komşuya koydurup oğlunun çocuğu olunca hemen diretmeye çalışmaları nedir yani. Sanane ne koyarsam koyarım fikrini söyler geçersin. Ne yani illa şu olcak bu olcak. Çocuk doğunca bi faydaları dokunmaz elaleme ismini ben koydum diye hava civa. Hepsi aynı hepsi
(2 puan) tarafından
Bende anlamıyorum valla  tek beklediğim biraz saygı ve anlayış ama maalesef göremiyorum çok sıkıldım
(46 puan) tarafından
Ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum ama sesinizi çıkarıp sınır koymazsanız daha da tahammül edilmeyecek duruma gelicek. Bebek doğunca annesi kendisiymiş gibi davrancak herşeye müdahale edicek. O etmeden siz edin madem eşinizin babasının ismi koyulacak ikinci isme siz karar verin ben böyle istiyorum deyin ki kesini kessin
(2 puan) tarafından
2 buçuk yıllık evliyim ilk başlarda böyle değildi zaman geçtikçe insanlar gerçek yüzünü göstermeye başlıyor ilk zamanki kaynanam melek gibiydi şimdi hiç alakası yok evrim geçirdi
0 oy
(4,475 puan) tarafından
Bence herkes kendi adiyla yasasin. Neden yasayan veya olen birinin ismi konsun ki? Oyle direttiginde de cocuk benim istedigimi koyarim lutfen karisma de gec. Ne dert ediyosun kendine.
(2 puan) tarafından
Çok haklısın canım teşekkürler desteğin için
0 oy
(777 puan) tarafından
Ben hamileyken kaynanam da sürekli kayınbabmin ismini sundu önüme ben karar veremedim daha dedim en son eşim modern isim istiyor annesi dedi kaynanama kadın herkes koyar bişey olmaz biz modern isim ararız dedi ve eşime babanin senin üzerindeki emeklerini unutma ismi koyarken dedi ve ben o an asla koymam teklif bile etmeyin artık dedim koymadım da sizin gönlünüz olmuş oysa ki bu kadar sizi hiçe saymak nedir 
(2 puan) tarafından
Beni sinirlendiren de zaten hiçe sayılmak sanki çocuğun üstünde benim hiç hakkım yokmuş gibi davranmasi
(777 puan) tarafından
Sizde açık açık söyleyin koycaz dedik neden hala böyle yapıyorsunuz bu şekilde devam edersen vazgeçecem de kaynana diyemezsen eşine söyle
0 oy
(320 puan) tarafından
Dün gece ki postumun aynısı Allah kolaylık versin bize
(2 puan) tarafından
Amin canım aminn
0 oy
(167 puan) tarafından
Bence koyma pek doğru bir şey değil
0 oy
(119 puan) tarafından
Kızıma hamileyken kendi ismini koymayacagimi bildiği için seslenemedi yüzüme senin hakkın dedi arkamdan lafını etti ben elif ismini çok seviyorum kaynanamin da annesinin ismiymiş bilmiyordum herkese annesinin ismini vermişim gibi konuşmaya başladı ismini ne koydu sor bakim diye dalga geçer gibi konusuyordu ben de senin annenin ismi olduğu için değil eşim ve ben ismi begendigimiz için koyduk ayrıca tek ismi yok iki ismi var dedim susturdum sessiz kalırsan tepene çıkar isim hakkı senin 9 ay karnında taşıyan sıkıntısını çeken uykusuz kalacak olan sensin hangi isim hoşuna gidiyorsa onu koy kaynanana bakma hepsi böyle
0 oy
(594 puan) tarafından
Bana eşim vefat eden babamın ismini koyalım dedi ben kendim istemedim çünkü ölen kişinin kaderi ona benzer diyorlar ben bu yüzden çevremde de olmayan isim koymayi tercih ettim
(2 puan) tarafından
Evet bunu bende duymuştum o yüzden tereddütte kaldım yanına ikinci isim olsun istiyorum eşimin babasının ismini koymak beni hiç rahatsız etmiyor ama rahatsız eden şey ikinci isme karışılması ben nasıl saygı duyuyorsam aynı şekilde karşıdan da bunu bekliyorum
0 oy
(20,288 puan) tarafından
Başını şimdi ezmezsen başını çok ezerler. Annesi benim. Çok isim koymak istiyorsa kendi dogursun. 
(2 puan) tarafından
Aynen öyle

İlgili sorular

0 oy
34 cevap 623 göst.
10 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Cihann (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 451 göst.
10 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Cihann (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 266 göst.
0 oy