0 oy
150 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Sutlac yapmam gerek. 3 kilo süt ile yoacagim. Pirinç unu veya nişasta eklemeyecegim. Klasik türden nekadar pirinç gerekir ayar bilen varmi

10 Cevaplar

0 oy
(1,265 puan) tarafından
Internnetn bak asko
tarafından
Baktım pirinç unu nisansta ekliyorlar sevmiyorum öyle. En iyisi tecrübeli birine sorayım istedim
(1,265 puan) tarafından
Bn nisastasz yapmamda oyuzden bilmiyom
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben olsam 2 bardal pirinc koyarim ama nisastada koyarim 
0 oy
tarafından
1 litre süte  Bi su bardağı şeker Bi su bardağı Pirinç ölçüsünde 
tarafından
Nişasta,princ unu koymayacagim için sordum. Genelde herkes koyar ama ben anneanne usulü yapmak istedim.  Ohalde senin mantığınla gideyim.
tarafından
Yaptınız mı
tarafından
Evet yaptım, bir supardagi pirinç yerine 1 çay bardağı Büyük boya göre yaptım. Pirinci az geldi.  Sizin gibi bir bardaktan yapsaydım daha iyi olacaktı demek. Sizin olcunuze göre daha iyi. Birdahakine artık. Daha unutmam
tarafından
Ama ben demiştim sana Bi çay bardağı katarsan Nişasta ölçülü olur Nişasta da katman gerek afiyet olsun
tarafından
Sağol canım. İyi fark etmemism
0 oy
(244 puan) tarafından
2 kase ama çok büyük değil 
0 oy
(1,891 puan) tarafından
3 çay bardağı ama pirinç unu koyuyorum ben her litre için 1 çay bardağı koyuyorum sen bir tık fazlasını koy pirinç unu kullanmayacaksan yoksa sulu olur
0 oy
tarafından
3 bardak cnm 1 litre süte 1 bardak yapılır bizde
0 oy
(4,951 puan) tarafından
3 bardak koy canim, ben de nişasta ve pirinç unu koymuyorum 1 litrelik sütle yaparım 1 bardak koyarım sende 3 litre için 3 bardak pirinç koy
0 oy
(1,953 puan) tarafından
Her bir litreye bir çay bardağı topam 3 çay bardağı pirinç bu sabit tariftir içine bir kaşık nişasta koysan olur tadını bozmaz 
0 oy
(10 puan) tarafından
Nisasta koymuyorsan 4 bardak koy
0 oy
(6,206 puan) tarafından
3 cay bardagi canim. Ama kucuklerden degil buyuk ince belli olandan. Ben hep bu olcuyle yaparim 1 litreye 1 cay bardagi. Sekeri de 1 cay bardagi litre basina ama biz az sekerli seviyoruz.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 389 göst.
19 Haziran 2024 Diğer kategorisinde ahsenguzel61_ (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 1,546 göst.
0 oy
24 cevap 1,288 göst.
29 Aralık 2023 Diğer kategorisinde RaHiME_91 (2,697 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,999 göst.
16 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Serap2020. (637 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,221 soru

23,827,346 cevap

318,665 kullanıcı

...