0 oy
137 göst.
Diğer kategorisinde (36 puan) tarafından
Dogumuma az kaldı, başlarda umursamiyordum,  en çok duyduğum söz "bunlar iyi gunlerin"di takmiyordum ama doğum yaklaştıkça gerilmeye başladım "sütun zaten gelmeyecek başta" şöyle olacak böyle olacak lafları kafama takılıyor,  burda soruyorum, herkeste aynı degilki... siz nasil başa çıkıyorsunuz bu olumsuz yuklemelerle?

14 Cevaplar

0 oy
(8,370 puan) tarafından
Kendi kendimi teselli ediyorum. Her bebek bir değil çünkü 
-Reklam-
0 oy
(6,307 puan) tarafından
Yook hiç takılmam 

Sende takılma psikolojik olarak ne hissedersen öyle olur 

O yüzden hep iyi yanını düşün 

Gelen olumsuz sözler için de nasıl iyiye çeviririm diye düşün 
0 oy
(2,787 puan) tarafından

Zerre kadar iplemedim, gayet de güzel bir doğum yaptım hala da iplemiyorum kimseyi, 3 yaşına sapasağlam getirdim şükür :D Kimsenin doğum hikayesini dinlemeyin, iyisini de kötüsünü de. Olumsuz konuşanların da ağzına kürekle vurun. Akışına bırakın zaten su yolunu buluyor.

0 oy
(2,948 puan) tarafından
İkizlerime doğum yapmadan önce neler neler duydum ne olumsuz şeyler..

Anne ne kadar rahat ise bebek okadar rahat bunu hiç unutmayalım. Evet sürecin getirmiş olduğu zorluk var yok dehilim ama bu yolculuk zaten kolay bı yol değil. Hala öyle konusurlar 

Kulaklarını tıka mümkün olduğunca kimseden kimseye fayda yok kendin iyi olacaksın ki çocuklarına yetebilesin.
0 oy
(1,692 puan) tarafından
Aman hiç birini takmadım ben annem kaynanam dışında bişey diyenlere çokta tın dedim hemen de doğurdum sütüm ertesi gün geldi 
0 oy
(14,865 puan) tarafından
amann he he diyip gectim cok takilmiyorum dogurdum hala aman su gaz yapar aman bu gaz yapar evet diyip uzatmiyorum gene kendi bildigimi yapiyorum kisaca
0 oy
tarafından
Zerre takmadim eskilerin tecrubeleri hep yanlış olduğu icin 
0 oy
tarafından
Hiç kimsenin kötü tecrübesini dinlemedim her bebek her anne kendine özgüdür her doğum kendine özeldir 
0 oy
(134 puan) tarafından
Ben bu tarz sözlere asla takılmıyorum sağlığım yeter ki olsun da ben yorgun kalayım bunlar bir şekilde gelip geçiyor büyüyorlar kulağını etrafa kapat senin evin senin düzenin ve kendini en iyi sen tanırsın
0 oy
(120 puan) tarafından
Hiiç umursamadım. Uyku konusunda bunlar iyi günlerin dediler. Ama ben doğum yaptıktan sonra çok rahat alıştım elhamdülillah bebeğimin uyku düzenine. Sezaryen olmasına rağmen sütüm hemen geldi çünkü o an rahattım ve kendime şunu söyledim sen sütüne güven bu bebeğin rızkını veren de Allah'tır. Gelmezse de napayım elimde olan bir şey değil yani. İleriki zamanlar için de bunlar iyi günlerin diyen oluyor tabiki. Ama bebeğimi seviyorum ve onu büyütmekten onunla vakit geçirmekten zevk aldığım için her zamanımı iyi gün yapıyorum.
0 oy
(960 puan) tarafından
Kendime inandım. Doğuma giderken biberon emzik süt sağma makinası vs almadım. Benim sütüm gelecek dedim, ki sezeryanla doğum yaptım. Kucağıma alır almaz emdi beni. Kızım 14 aylık olacak hala sütümle doyurabiliyorum şükür. Etkileneceksen bundan etkilen. Annelik tabi ki çok zor, tabi ki hayatın eskisi gibi olmayacak. Ama bu kadar güzel olmasa insanlar bile isteye ikinciyi yapar mıydı? 
0 oy
(2,732 puan) tarafından
Ne yazık ki etkilendim. En basiti eltim 9 aylık hamileyken kızını kaybetmiş, ölü doğum yapmış. Ben kızıma hamileyken hazırlık yapmak istediğimde eşimin annesi, babası, kız kardeşi devamlı bak onlar erken aldı bebekleri öldü diyordu. En son ben cinnet geçirince sustular
0 oy
(68 puan) tarafından
Konusturmayarak tabıkı bana sımdiden basladılar yok doğurmuyon mu sen hayla ayaktamısın en sonunda bı tersledım sımdı kımse agzını acmıyo
0 oy
tarafından
insanların laflarına göre şekillenmiyorum öncelikle. kendim tecrübe ede ede zaten kendi doktorum oluyorum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 105 göst.
27 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde MaviJatun9632 (135 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 430 göst.
0 oy
6 cevap 335 göst.
14 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bebegimdogdu (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 196 göst.
27 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Glstanbeste (303 puan) tarafından soruldu

410,999 soru

12,368,956 cevap

42,236 kullanıcı

Kategoriler

...