0 oy
75 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Prematüre 8 aylık (düzeltilmiş 6.5) mamayla besleniyoruz, reflüsü de yok ama her yediğini kusuyor. Elhamdülillah kilosu da ayına göre iyi. Görünüşte bir sıkıntımız yok ama bir çocuk hep mi kusar?

250 ml mama içse 50 ml kusuyor. 200 ml versem 50 ml yine kusuyor. Yani fazla vermiyorum. Zaten az versem ağlar, doymaz.

Yeni yeni ek gıdaya da başladık. Normal yemek yerken de kusuyor ama yemekler sıvı olmadığı için biraz daha az. Normal mi bu?

Bitecek mi?

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
11 ay bitiyor hala kusuyoruz bizde. Doktor 1 yaşına kadar normal demişti. Gerçi eskiye göre baya azaldı ama hala devam ediyor.
tarafından
Bize de 1 yaşına kadar normal gittikçe azalacak dendi ama bu hiç azalmadı hep aynı miktar ve mutlaka yedikten sonra kusuyor.
tarafından
Bizim azaldı canım istersen tekrar doktora götür.
-Reklam-
0 oy
(4,366 puan) tarafından
Mamasını azaltmayı denediniz mi ? Belki fazla geliyordur 
(4,366 puan) tarafından
Reflüsü olmayan bebek genelde mama fazla gelirse kusar. Mamasını değiştirin öyle deneyin
tarafından
4 farklı mama denedik hepsinde aynı miltar kustu. Hatta bir kere babaannesi ben görmeden inek sütü vermiş eve geldik hepsini kustu, korktum neden oluyor diye arayıp öğrendim meğer süt vermiş.
Bir de az az verdim, birden vermedim mesela onda da hepsini içmediği zaman bile kustu. Yani bu çocuk mamayı da, anne sütünü de, normal yemeği de kusuyor.
(4,366 puan) tarafından
Doktora danıştınız mı prematüre olduğu için kusuyordur belki. Benim oğlum 2 yaşa kadar kustu ama onda reflü vardı
0 oy
(2,455 puan) tarafından
Normal kuzum, oğlum tosun doğdu 4200 ama o da 9 ay kustu. 9. aydan sonra azaldı. Ek gıda ve desteksiz oturmadan sonra kusmaz oldu. Öyle çok kusardı ki dua ederdim uykusunda kusup da boğulmasın Allah'ım diye. Gelişimi iyiyse dert etmeyin, geçiyor.
(2,455 puan) tarafından
Bir de prematüre dediniz, mide kapakçığı henüz gelişememiştir ve besinleri tutmakta zorlanıyor olabilir.
tarafından
Biz de ek gıda sürecindeyiz evet azaldı ama çorba gibi sıvı şeyler yemedikçe, yoksa onu da kusuyor. Artık yemek yedikten 10 dk sonra hazırlıyorum mendilini, hemen kusuyor. Dakikasını bile ezberledim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 195 göst.
15 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Ipek41 (7,375 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 174 göst.
22 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Milena16Miran (7,155 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 502 göst.
9 Nisan 2020 Diğer kategorisinde FuNdA67 (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 670 göst.
21 Mart 2020 Aile & Aşk kategorisinde ♥️Berat Seha'm♥️ (6,755 puan) tarafından soruldu

409,105 soru

12,295,554 cevap

38,316 kullanıcı

Kategoriler

...