0 oy
606 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,861 puan) tarafından
Sezeryan doğumun zorluklari :

Çatala çıkmak

Sontayi takmak için sürdükleri ilaç 2.dogumda çok acı oldu doktor bastirarark sürdü ve hâlâ aklımda 

Doğduktan sonra ilk ayağa kalkmak

19 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Himm normal doğumu da ben anlatayım.

Deli gibi sancı çekmek( sanki kemiklerini kırıyorlar)

Sen sancı çekerken sürekli ebenin gelip sana çatı muaynesi yapması..( ve daha doğuma var olduğunu söylemesi)

10 dk sonra gelip yine bakması..

En son doğum için yattığında elinde makas cırt diye seni kesmesi. ( İlk digumda kesildigini resmen hissettim. İkinci özelde oldu iğne vurup kesmislerdi hissetmedim)

Digurursun uyuşmuş olan vajina dikilmeye başlar dik dik bitmez uyuşukluk gider iğnenin girdiğini çıktığını hissedersin. Bitsin artık dersin. 

Eve gel Totona kadar dikiş otur oturamazsin kalk kalkamazsin.

Kısaca her doğum şekli de zooooooirr
(2,730 puan) tarafından
Ben de 3 gün sürmüştü. Bu kıl dönmesi ameliyatı olanlar için yastıklar var. Toton boşluğa oturuyorsun onlardan almıştık ona oturdum. O parmaklanmak kadar iğrenç bir şey yok. Bir de doğum esnasında ebe üzerime çıkmıştı sırf o kadının cüssesi yüzünden kaburgalarım ağrıdı.
(205 puan) tarafından
Ah biz kadınlar yinede dimdik ayaktayız
tarafından
Ay iyimi üstüme çıkan olmamış birde onun ağrısı ile ugrasmamisim :)

Şuan gülüyoruz ama o an neler çektik neler :)
(2,730 puan) tarafından
Normalde olsa sezaryende olsan mecbur evladın için kalkmak zorunda kalıyorsun. Yoksa kim isterki onca acıyı onca dikişin üzerine yataktan kalksın. Günlerce yatılır valla :)
(2,730 puan) tarafından
Gerçekten öyle Bahar. Allah kadınların yardımcısı olsun. Olan her şey kadınlara oluyor :)
(205 puan) tarafından
İlk doğumumda bir doktor vrdı tarkanın kopyasıydı adam çıktı üstüme daha 21 yaşındayım bakıyor bana ben utanıyorum bana diyoki kız bana bakma hadi ikin algım 1 dakika durdu sonra çalıştıı
tarafından
Erkekler işin en zevkli tarafını üstleniyor. Ama ben ikinciyi aniden gece yarısı dogurunca garip kocam büyük zaten 13 aylıktı benden çok panik yapmıştı kıyamam. Bir yandan taksi ara bir yandan nefesin çantası bir yandan bebek çantası ben zaten apartmanda çığlık cigligayim. Hastaneye geldik çocugun kafası çıktı büyük altına yapmış doğumhane kapısında altjni al vs. Neler çekti oda :)
(2,730 puan) tarafından
Tarkanın kopyası :):) şanslısın :):):):) heheheh şaka bir yana ama annelik çılgınlık resmen. Onca acıya rağmen yine dimdik evladına koşuyorsun
(205 puan) tarafından
Ne geceymiş sizinkide ama üstesinden gelmişsiniz maşallah
tarafından
Hadi benim kaza ile oldu ikinci. İlk dogumda o kadar acı cektigine bile bile ikinciyi nasıl yapiyirlar anlamıyorum ( bu arada benim ikinci sezeryan olacakti günü bile belliydi ama 36 da birden geldi)
(205 puan) tarafından
Evet zaten onu görünce butun acını unutuyorsun
tarafından
Cok şükür geldik ama birde bize sor:)
(205 puan) tarafından
Vucut unutuyor acıyı ben unuttum mesela Allah'ım hikmeti
tarafından
Ay bilmiyorum ben unutmamistim. Çocuğun kafası çıkmış ben hala doktoru arayın ben sezeryan olacktim diyordum hemsirelere:)
(205 puan) tarafından
Ah bacım öyle
(6,879 puan) tarafından
Peki o can alıcı sancı gelince ıkın demesi :)  sancı gelince nefesini kesiyor ama ebe sancı gelince ıkın diyor yapmak zorundasın :)
Heleki doğurduktan sonra alttan defalarca elini sokup biriken kanı temizlemesi :/
tarafından
Hee elinde gazlı bez sürekli dikerken bir yandan iceiye tampon gibi yapıyorlar. Allahim neler yasamisiz yaa :)) yine canlandı gözümde..
(205 puan) tarafından
Bana ıkın dedi tek bir derin nefes alıp hepsini tek seferde verdim ebe yeşil örtüyle bebeği zor yakaladı bana diyorki sen naptın bende saf karı naptımki diyorum hahaha
(205 puan) tarafından
Bir tane video var ya bebek  annesinin karnından fırlıyor ayın önünden geçiyor falan ay ne güldüm sonra kendime
tarafından
Napsin ebe de birden fırt diye cikarani görmedi hiç demek ki şaşırdı:)
(205 puan) tarafından
Bende onu Azeri bir doktordan öğrendim tam geldimmi derin nefes alın ve kuvvetli ırkının demişti işe yaradı
tarafından
Ben ikinamam yarıda kalır çocuk sıkışır diye kesmislerdi ya.
(6,879 puan) tarafından
Ama çok zor :D bende tüm gücümü vereyim dedim olmuyor ebe ıkın diyor ıkınıyorum dedim ıkınmıyosun ıkındığını sanıyosun dedi :D
Helal olsun sana
(205 puan) tarafından
Can havlii işte
tarafından
Ayy anı yaşadım sanki :D normal dogum yapmadığım halde
tarafından
Birde yapsan sen düşün artık:))
(205 puan) tarafından
Kız hayal etme şimdi gece gece bak bizim uykular haram
tarafından
2 sezeryan oldum gerçekten her iki dogumda zor c
Valla .
tarafından
++++kesinlikle öyle
(720 puan) tarafından
Beni hiç uyusturmadan kesip diktiler ki. hepsini hissettim
tarafından
Normal dogumda mi
tarafından
Beni de uyuşturmadilar
Allah belasını versin onlarin
tarafından
Evet normal doğum yaptım hiçbir şekilde uyuşturmadılar canlı canlı diktiler üstelik etimin canlı canlı yırtılma sesleri geliyordu doğum esnasında bebek çıkmadığı için bebeğin kafası boynuz sıkıştı doğduktan sonra solunum sıkıntısı oldu bebeğimin okadar çok sezeryan istemem rağmen yapmadılar
tarafından
Ay çok korkunç anlattıkların.  İçim ürperdi
tarafından
Normal dogum kadin için eniyisi olduğu için hemen sezeryana almıyorlar. Bende çok sancida kaldım çok uğraştık ama normal yoldan doğmadı apar topar sezeryana alındım
tarafından
İstanbul Pendik Marmara üniversite hastanesi
Takipli hastası olmadığım için doğumhanede hakaretlerine beş karış suratlarına ve çocuğumun solunum sıkıntısına sebep oldular önermiyorum gitmeyin
tarafından
Bende samsun termede muayene oldum 7 ay boyunca. Dogum için Çarşamba devlete gittim sahip çıktılar.  Hastane odası tek kişilikti otel gibi . Kims3 kötü söylemedi bana . Bazen öyle kötü şeylere denk geliyor insan
(720 puan) tarafından
Valla ben de kızımı tuvalette doğurdum :))) korkutmak gibi olmasın da :D ebelere bebek geldi diye bağırdım duşa gir dediler ısrarla. Lavaboya girdim üstüme su tutam diye. Birden geldi kızım. Ben yere yigildim 4 ayak üstüne düştüm. Elimi altıma attım ki kızımın kafasina değdi elim. Korkudan kafayı yicektim :) sonra da tabi ilk ikinmada geldi ona rağmen iki kesik attılar hem kestiler hem diktiler uyusturmadan. Korku filmi gibiydi :D
tarafından
Ayyyyy bebeğin kafasina bişey olmadı mi
(720 puan) tarafından
Yok çok şükür olmadı hepsi çıkmamıştı saçı kadarı çıkmıştı. Elimi atınca saçları geldi elime
tarafından
Ay ay ay
tarafından
İşte bende hastanenin kapısına geldiğimde çıkmıştı kafası ikinci doğumumda. Nöbetçi ebe de yoktu sözde özel hastane. Koymuşlar oraya bilgisiz bir ebe. Kadın benden panik. O kadar ıkınma isteği gelmişti ki acil doktorunun elini tutup ıkınıyorum bak şimdi dedi ıkındım, kızımın kafası çıktı:)
(720 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Ayyy seninki de çok korkunç olmuş :) çok şükür sağ salim almışız elimize bebelerimizi :) 3.5 yaşında şimdi yavrum :))
tarafından
11 aylık benim kızımda çok şükür canım :)
-Reklam-
0 oy
(205 puan) tarafından
Normal doğum

Çatala çıkmak

Doğrmak

Ve kalkıp hiçbirşey olmamış gibi hayatına devam etmek

En azından ben öyle yaptım
(205 puan) tarafından
@lalecik ne güzel kolay geçmişse
tarafından
Canlı canlı etinin yırtılma sesi psikolojik olarak kötüyüm atlayamadım doğumum gözümün önünden gitmiyor 10 ay oldu
(7,786 puan) tarafından
Etten ses gelir mi ya ilk defa duydum
tarafından
Cırtttt diye ama öyle yüksek değil o hisiyati hissedersne sesi anliyosun sonra sıcak çeşme gibi şırıl şırıl Kan geliyor
(7,786 puan) tarafından
Canım o kadar detay verme her doğum kendine özeldir bunu okuyup doğum korkusu yaşayanlar olabilir. Ben iki doğum yaptım birinde 2 dikislik yırtık 2 dikislik kesi oldu ne kesilirken ne yirtilirken acı duymadım dikislerde doktorla sohbet ediyordum. İkincide iki dikis vardı onda da ben sabırsız davrandım yanlış ikindim o yüzden yırtık oldu hatta birisi varış damarıymis doktor onu bir kere dikti patladı ikinciye dikti ne kan hissettim yine ne dikiş...
Rabbim evlatlarımiza hayırlı sağlıklı ömürler versin . Olan kadınlara oluyor valla oh erkeklere laylaylom
0 oy
(624 puan) tarafından
Çatala neden çıktınız sezeryanda? Birde benim belden uyuşma olduktan sonra ameliyathanede sonda taşımışlardı
(2,861 puan) tarafından
Benimde belden uyuşma oldu ama ilk başka odada sonta takıldı orda  çatala ciktim
0 oy
(652 puan) tarafından
İki kere normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum sadece bebeğin kafasının çıkış anı canımı yaktı. Başka hiç bir zorluk çekmedim. En azından kendim için söylüyorum. Dogumhaneden odama yürüyerek bebeğim kucağımda ciktim. Koş deseler kosardim. 2. Gün gezmeye bile gittim. Ama sezeryanda da bebeğn o kafasının çıkış anının acisini yaşamıyorlar işte mis gibi 
tarafından
Ben sezaryen oldum, bende üç gün sonra gezmeye gittim. Doğum öncesinde banyo oldum, bavulumu hazırladım gittim. Girdiğim ile çıktığım bir oldu zaten. Bana büyük konfor geldi sezaryen doğum.  Kişiden kişiye değişiyor işte.
(652 puan) tarafından
Ha birde aldığım tüm kiloyu dogum anında verdim karnım dümdüz oldu :D kardeşim de sezeyan oldu kardesimde çok memnun mesela
tarafından
2 sezaryen oldum güzelliğini de Zorluğunu da yaşadım ama hiçbir zaman normal doğum yapanlara misss gibi demedim. bak ne diyorsun koşsam koşardim diyorsun bizde Birak koşmayı acidan ağrıdan nefes bile alamıyorsun oturup kalkamıyor rahat rahat yatamıyorsun bile. Çocuğun bagira bağıra ağlıyor da annen ya da eşin gelse de çocuğu kucağına verse diye muhtaç muhtaç bekliyorsun.  En az 2 hafta o ameliyat ağrıları canına okuyor da kucağındaki güzelliğe bakarak unutuyorsun anca :) her doğum güzeldir ama her doğum zordur her doğumun kendine özgü zorluğu vardır normali yaşayana sezaryen kolay gelir sezaryen yaşayana normal kolay gelir ama aslında ikisi de zor ve güzeldir bu yüzden hiçbir zoman diğeri için mis dememek lazım bence :)
0 oy
(2,624 puan) tarafından
Suni sancı çok kötü 
0 oy
tarafından
2 sezaryen oldum hiç çatala çıkmadim. Sondayi ameliyathanede narkozdan sonra taktılar hissetmedim.  Çıkarırken de öyle hiç acı olmadi. 

Benim zorluğum dediğiniz gibi ameliyat sonrası ilk ayağa kalkmak ve bunu takip eden 1 haftalık süreçte hemen hemen her ayağa kalktakta oldu. Belden uyuşma olduğu için günlerce sırt üstü yatarken aşırı acı çektim ama malum yüzüstü uyumanın imkanı yok boydan boya kocaman kesik :) sağa sola da yatamamak çok yorucu oldu ameliyat yerim aşırı aciyordu çünkü. Bebeğimle tam anlamıyla ilgilenememek özellikle ilk  birkac gün istediğim gibi kucağıma alıp emzirmek altını degistirmek vs benim için zor oldu elbette yaptım ama birilerinin yardımı olmadan bunu yapamamak çok koyuyor insana 
tarafından
Geçti bitti ama . Bende 2 sezeryan oldum.  Öksürük tuttu ikincisinde öldüm resmen . Dikisim patlayacak diye ödüm koptu. Bisi olmadı çok şükür
tarafından
Ayy evet o öksürüğü unutmuşum o da çok feciydi ya
tarafından
Kadınların nedir bu çilesi anne olmak o kadar zor ki . 3.cocugu düşünmüyorum kesinlikle
0 oy
(4,796 puan) tarafından

Ben gibi garibanlar var birde bacım. 20 saat sancı çekip acil sezaryene alınan :D ikisini bir arada yaşayanlar 

tarafından
Üstüne bir de suni sancı serumu unuttukları için ameliyat sonrası hâlâ sancı çeken de var :(
(4,796 puan) tarafından
Ayy çok fena ya
tarafından
En büyük korkum olmuştu valla ben direkt sezaryen oldum ama annem yıllar önce yaşadı bunu maalesef. Önce 14 saat suni sancı sonra olmuyor diye acil sezaryen. Ameliyat sonrası annemin ağrıları dinmiyor ağrı kesiciler etki etmiyor. Doktor hemşire utanmadan gelip gelip azarlıyor sen de ne nazlı çıktın diye sonra hemşire farkediyor ki o suni sancı saatlerce damla damla anneme gitmeye devam etmiş sonrasında ne bir özür ne bir şey öyle yanlarına kaldı annem uğraşmak istememiş bir de devalet hastahanesi olunca zaten bir şeyler yapmaz uğraştığımla kalırım diye unutmaya çalısmis o günleri
tarafından
Bende 13 saat suni sancıya maruz kaldım kemiklerim kırılacak nerdeyse çok zor
0 oy
(360 puan) tarafından
Sezeryan doğumda çatala neden çıkardılar ki ilki normal doğum yaptım ama ölmekten beter oldum afedersin 15 gün şeyimin üstüne oturamadım bebeğime bakamadım ikincisi sezeryan oldu hiç çatal falan görmedim spinal anesteziyle oldu amaliyathanede önce spinal yapıldı sonda ondan sonra takıldı doğum oldu kızımı verdiler öptüm kokladım onu çıkardılar sonra beni 2 3 saat sonra uyuşukluğum geçti ebeler gelip bezimi değiştirdiler üstümü giydirdiler hadi bakalım yürüyelim dediler elimden tuttular bir kere onlarla yürüdüm sonra hep kendim kalktım ki bebeğimin altını değiştirdim üstünü giydirdim sabaha taburcu olduk evdede yatmadım desem yeridir 26 gün sonra üçüncüyü doğurcam Allah'ın izniyle inşallah buda öyle olur
0 oy
(5,619 puan) tarafından
Çatala hic cikmadi.

İlac mi suruyolar ilk defa duyuyorum. Zaten sonda takilirken uyusuk olunmuyo mu ? 

Ayaga kalkarken de sorun yasamadim. Zaten oncesinde agri kesici bi igne yapilmisti. 

Ve gelip burada da neden olumsuz deneyimlerinizi anlatip insanlari korkutuyosunuz. 

Herkesin sureci ayni sekil ilerlemez. Benim dogumum ve sonrasi cok rahat gecmisti.
0 oy
(1,219 puan) tarafından
Ben sezeryan oldum sifir agri aci sonta vs de ya takmadilar ya da ben gormedim ozelde belden uyusturmali yapildi.Ayaga kalkmak evet cok zordu 2 gun sanciliydi 3.gun normal hayata dönmustum ilk tek dogum 
0 oy
(2,917 puan) tarafından
Sezeryan oncesi mudaheleleri hissetmedim bile, sonda filan ne zaman takildi aklimda bile değil. Ama ben sezeryan sonrasi cok kotu agri cektim. Hepsi bitti gitti sukurler olsun, ama o an insan cok fena oluyor
0 oy
tarafından
Ben bir kere sezeryan doğum yaptım Bir tane çocuğum var ama o sezeryan doğum benim için ölümdü özel hastanede yaptım sonda acıtmadı sonra belimden  epidural anestezi oldum ilk 6 saat sonra ayağa kalktım o ilk kalkmam ayağa ölümdü sonra vücudum dikişleri kabul etmemiş 15-20 gün karnıma bastırarak o dikişin erittiği yağlar yani sıvı olarak çıktı çok kötü bir şeydi İnşallah ikinci olursa öyle bir şey olmaz
0 oy
(1,812 puan) tarafından
Ben her ikisini de yaşadım kesinlikle sezeryan derim rahat geçti normal doğumda ne oturabiliyodum ne kalkabiliyodum hep dikiş 
0 oy
tarafından
Ben hiç birini yaşamadım valla oyuzden sezeryan zor demicem.. 
0 oy
(3,085 puan) tarafından
Normal dogumda hemen toplanırsin derler ama ben dogumdan sonra 30. Gun ağlaya ağlaya hastaneye gittim bu dikişlerde bir şey var hala ağrıyor diye. Doktor normal dedi. Eğer zor bir doğum gecirdiyseniz ve bir sürü dikişiniz varsa sezeryand3n daha zor iyileşiyor çünkü nemli bölge ve çok hassas. Ve kocaman hemeroitler bana normal doğum hatırası 
0 oy
tarafından
Doğumdan sonra ilk ayağa kalkması zordu onun dışında ben bunları hiç birinin acısını görmedim 

Sancı çekmek cokkkkkkkk kötü 
0 oy
(2,693 puan) tarafından
Dogumlari birbirine karistiran bi cok kadin var.iste sezryan normal dogumdan daha kotu,normal dogum sezryandan daha kotu diye.ben anlayamiyorm emin olsnki bu zihniyetteki kadinlar (sozum post sahibine degil genel soylem) fazlasyla abartan insanlar 2turlu dogumnda cok fazla zorlugu var bazi kadinlar normalde olsa sezryanda olsa kolay gecer ama risklidir her sekilde.kimjsjnde cok zor gecer.bana gore ayrisim yapilmasi dogru degil her ikiside cok zor ve hayati risk tasiyor.bu sekilde ayrim yapilmamasi lazim.anne oluyorz ve herkez ayni aciyi yasayip sonunda mutlu oluyor.kiyasalama yapmaya gerek yok.birde hem normal dogurup hem sezryan olana sorsanz mesela ikiside ayni fark yok der.
0 oy
(799 puan) tarafından
Gerçekten canım her doğumun kendine ayrı zorlukları var sezeryanda o belindeki iğne acısını hissediyorsun yattığında o sana dokunduklarına karnına bastıklarında o sondanın acısı ben sezeryan da oldum normalde doğurdum normal doğumumu 7 aylık çocuğum karnımda ölmüştü normal doğurttular normal doğum da çok zor gerçekten
0 oy
(4,669 puan) tarafından
Kızımı normal doğurdum 1 hafta düzensiz sancı çektim 20 gün önce de açık miyom ameliyatı oldum aynı sezeryan kesisi gibi ama dikisim bı tık fazla yani bı nevi çocuksuz sezeryan yaptim şimdi bana gelip hangisi deselerr kesinlikle normal doğum derim o sancıları çekmeye razıyım sezeryan olup o uyuşuklugu çekmek çok berbat bı şey hele sonda. Şimdi 1 yıl sonra 2 kez hamile kalmayı deneyeceğim ve mecbur sezeryan 

Normal doğumun zorlukları

Sancı bel ve kasık ağrısı 

Catala çıkmak 

Ebelerin gelip gidip elle durtmesi

Ama hepsine sabrettin mi kuş gibi ben ilk gece kalkıp çocuğumu emzirdim altını aldım kucağıma alıp gezindim. Ama artık normal doğum için riskim var malesef olmaz dedi doktorum 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 406 göst.
25 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Oykununannesiiiiii (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 256 göst.
18 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde bilinmez06 (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 244 göst.
0 oy
11 cevap 190 göst.

411,562 soru

12,389,629 cevap

43,718 kullanıcı

Kategoriler

...