0 oy
294 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,416 puan) tarafından

Normalde öyle sürekli arayıp sormazlar ölsem haberleri en son olur çocuğum hasta olsa gelmezler veya cidden ihtiyacım olsa gelmezler neyse bundan bir kaç gün önce eşimle tartıştık ablamı aradım en büyüğü oda annemi falan aramış anlatmış neyse bana dediler bosan gel falan neyse annem falan hep aradı Allah var şimdi ama eşimle konuştuk sorun neyse çözelim falan benim en büyük nedenim evladım daha çok küçük iki gün bizsiz kalsa çocuk hasta oluyor tamam ben yine bosanim ama ben biliyorum ki annem torunları arasında ayrımcılık yapan bir kadın ablamda öyle benim oğlum şımarık çocuk kardeşim eğer onu kimsesiz görürse kızar hatta belki vururda bizimkiler öyle sevecen bir aile değil en azından oğlum bolluk içinde büyüsün o yüzden evliliğim nereye kadar giderse annem aramış çok aramak istemiyorum seni falan dedi bende tamam anne bende seni rahatsız etmem o zaman dedim ama içim cız etti :(

6 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Kim ne derse desin bi insan evlenip ana babasının evinden çıktıktan sonra mümkün değil bekarken olduğu gibi olamaz o evde. Ailesi ne kadar iyi olursa olsun, kendisi ne kadar iyi olursa olsun fark etmez, bekar çocukla aile arasında bi bağ vardır, hani ailesiyle arası iyi olmuş kötü olmuş fark etmez o zamana kadar, o bağ evlendikten sonra kopar. Evlenip o evden çıktıktan sonra ne çocukta eski toleransı kalır, ne ebeveynlerde. Arada belki çok alakasız bi konu geçer mesela, bi taraf anlamsız şekilde üstüne alınır ve huzursuzluk çıkar, çocuk kız olsun erkek olsun fark etmeksizin bu durum hiç şaşmaz. 

Eşler arasında da bi bağ vardır, araya yalan, ihanet gibi ciddi sıkıntılar girmedikçe birbirlerini de yeseler o bağ kolay kolay kopmaz şayet o iki kişi birbirlerini gerçekten eş olarak kabul ettilerse. Kavgalar unutulur, huzursuzluklar biter er geç. Ama dediğim gibi, o iki kişi birbirlerini gerçekten eş olarak kabul ettilerse. 
(2,416 puan) tarafından
5 yıl eşimin ailesi yüzünden birbirimizi yedik sevgilikte bir gün olsun beni üzmedi ama ne zaman aile apartmanıni kabul ettim işler değişti esim kürt benn türküm kültür çatışması çok yaşadık istediğim gibi kapımı kapatamadim isteyen istediği saatte kapı çalmadan giderlerdi onlar öyleymiş neyse çocuğum oldu o pandemi döneminde hepsi esnaf dışarıda çocuğu indir sevicez pandemi var hayır dediysem sen kıskançsın dediler eşimde dahil annesi karın surat asiyor şuna ayar ver dediyse geldi ikide kendi vurdu kaynanam laflar sayardı ben çaresiz bunları kime dicem aileme babam ölmüş bir annem var ablamı ararım annemi ararım onlara ağlarım neyse öyle öyle yıllar yıllar geçti artık bu sene çocuğum için dayanmam lazım bir gün ailemin evine gitsem yetr git çocuğunu uyut ses yapma yapmayın adana sıcak klimasız asla durulmuyor açma kardeşimin çocukları için 7/24 klima açık ama biraz oğlum şımarsa gözlerine batio al çocuğunu diye hadi ben nasıl ayrilim oğlum anlıyor artık biri kızsa bağırsa hemn gözleri dolar öyle gözümün içine bakar ben dayanamam kas yaparken göz çıkaramam
(549 puan) tarafından
Canım mesela benim ailemde hoştur iyidir ama 5 senedir evliyim ,hiç evlerine cagirmazlar ,bizde çağırma yok diyolar ,ve amca doğumdan doğuma geliyolar evime.1sene önce doğum yaptım annem yanımdaydı yalan atamam ama görmeye gelcez dedi 1 senedir gelecekler ,hep ben hep biz gidiyoruz ,kızım mesela çok düşkün babama ama tuhaflar ,eşimde davetsiz gitmek istemiyor mesela ,yazlıkları var amcamlar dedem ortak her hafta biri gider mesela demezler ki ya çağırim gelsinler bahçede her şey ekili gelip alsınlar ,hiç gelmeleri yok ama kılık koyafet oyuncak alırlar çocuğuma ,ama gelmeleri yok o sıcaklığı vermiyolar ,ama amcamın kızına bakıyorum her gittiği yere cagiriyolar kızlarını damadını el üstünde tutuyolar ,böyle olsunlar demiyorum ama farkediyorum ozensizler ilgisizlee bize karşı .esimde artık beni davet etmeseler gitmem diyo kaldım ortada ,haklida halbuki
(2,416 puan) tarafından
Ailemiz çok benziyor huyları mi bu yoksa değişikler mi anlamıyorum eltimin kızı benle yaşıt evli bir gece ses geldi noldu diye çıktım eltimle kayinim apar topar gittiler meğerse damarları bir tokat atmış kızlarına o oldu daha duymadım biseyini bizimle yeri geldi kolum mosmor oldu yeri geldi hakaretler savurdu asla annem hayırdır notuyor diye evime gelmedi çocuğum hasta olsa anne gel desem bana mi doğurdun onlar yanında işte der
(549 puan) tarafından
Ogün hastalandım hiç halim yoktu ,iki çocuk var 4 yaşındaki kızımla ilgilenseydi yeterdi ,inan evde sabahtan akşama kadar yatiyo kızkardeşler im .anne dedim birini eşim gelip alsın bir kaç gün kendime geleyim ,okadar yorgun uykusuzdum ki eyf felan filan yaptı gelmezler dedi bilmem ne bende daha bişi demedim ,insan kırılıyor anlatacak çok şeyim var valla
tarafından
Evlilik ayrı zor, akrabalık bağları ayrı zor. İmtihan dünyasındayız kızlar, yaşadığımız her şeyin bi şekilde imtihan olduğunun bilincinde olmamız ve kişisel algılamamamız gerekiyo aslında
-Reklam-
0 oy
(14,164 puan) tarafından
Annen neden seni çok aramak istemiyormuş oraya takıldım ben
(2,416 puan) tarafından
Ablam tembihledi büyük ihtimalle çünkü onunla en son tartıştık o bekar kimseye ihtiyacı yok evliliğin ne olduğunu bilmiyor ben çocuksuz olsam eyvallah çekerim eşime ama oğlum benim arada mahvolur inan o kapıya girdiğim an biliyorum ki çocuğum çok ezilir her konuda ben öyle herseye susan biri de değilim erkek kardeşimin çocukları bir tık bizimkilerden farklı annem o kadar eşya alır demez bunada alim ablam sürekli bağırır banada çocuğuma da bir gün kalmaya giderim ertesi gün kaçarım o evden saat akşam 9 da yatın ses çıkarmayın diye bağırıyor klima açmayın yapmayın diye en azından kendi evimde çocuğum daha iyi oğlum mutluysa bende mutluyum artık
0 oy
tarafından

Herkes anne baba abla kardeş abi olmasın yaaa, Rabbim yardımcın olsun canım. Ağır bir laf, ne demek "çok aramak istemiyorum seni" günah yaa! 

(2,416 puan) tarafından
Ben onlarsız lokma yemem bilio musun elimiz şuan darda ama param varken kardeşimin çocuklarına diğer ablama ne gerekirse yapardım şimdi en zor günümde beni aramayacaklarmis mesafe koyacaklarmis
0 oy
(436 puan) tarafından
Eşinle neden sorun yaşadın bu önemli, yani hal olacak bir sorunsa evliliği yürüturum dersen devam et ama büyük bir sorunsa seni her gün rahatsız edecekse nasıl olacak ve benden ayrıldım kızım bir yaşındaydi ve çoğu zaman annemin yüzüne söyledim eğer böyle olacağını bilseydim o adamı çekerdim yine gelmezdim diye , senelerce aile evinde neler çektim cidden ayrılmak çok zor bende 23 yaşındaydim o zamanlar , aile ayrı sorun çevre ayrı sorun akrabalar ayrı sorun herkes senin hakkında konuşmaya hak buluyor kendinde ben sessiz sakin biri değilim bu anlamda herkese ağzının payını veririm ama inanki insan aşırı yıpranıyor, umrumda değil kim ne derse desin diyorsun ama köşene çekilince hep düşünüyorsun neden diye , ailen sahip çıkarım der sen gidince sana destek olmaz çocuğuna bakmazsa daha zor , bana da abim ailem gel dedi ayrıldım, abim evlendi senelerdir konuşmaz bizimle , ailem asla maddi manevi destek olmadı her şeyi tek yaptım kızımı büyüttüm şimdi on yaşında ama gel gör ki en güzel yıllarım böyle uçtu gitti
0 oy
(713 puan) tarafından
Bosanmicaksaniz eğer kocanizla ilgili sorunları ailenize anlatmayın. Siz affedersiniz ama onlar sizi affetmez boyun egdiginiz için ve de sizi eziklerler. Kabulleniyorsunuz diye 
0 oy
(10,486 puan) tarafından
Sanki birşeyleri eksik anlattın gibi yani sana boşan gel diyen niye seni çok aramak istemiyorum desin ki bir yerde bir çelişki bir eksiklik var. Sen boşanmadin diye mi sana sarıldı yani? Birde ben kocamla çok ciddi kavga etsem bile ne kendi aileme anlatırım ne eşimin ailesine anlatırım. Biz barışirsak arada kalan onlar olur çünkü 
(2,416 puan) tarafından
Şöyle özet gecicem cnm eşimle aramızdaki tartışmalar ailesi yüzünden kaynanam yada görümcem sebep oldu kaynanam kimsesiz görürdü beni bende eşimle olan tartışmalarımi aile ya ablama yada anneme anlattım kaynanam evime gelir aynı hizmetçi gibi bana davranırdi eşimle yanında beni sürekli ezerdi çocuğum oldu görümcem sanki kendi çocuğu gibi davranirdi elime vermezdi bende bunlar yüzünden annemi aradım ablamı aradım en son tartışmada ustume yürüyünce eşim bende son aramalarda ablam vardı onu aradım beni dövecek diye neyse bosan gel dediler ama öyle aile bağları sımsıkı olan insanlar değiliz biz aylarca evime gelmezler hasta olsam annem öyle nasıl oldun kızım diye aramaz aklına bile gelmez hatta ee benim çocuğum hep el üstünde büyüdü hatta o kadar şımarık ki ben basedemiyorum büyüyor ama nasıl şimdi bej ayrılsam anneme sığınsam inan rahat olamam hiç iş deneyimim yok bir yerde çalışsam annem çocuğuma bakmaz kreşe versem onu almaz bile bir gün kalıyorum klima actirmazlar akşam 9da uyut derler bir yerde gözlerine batar üstüne erkek kardeşim asla aramaz sormaz bile sanki hepimiz üvey evlatlarız o yüzden o cesareti göremedim kendimde ve ayrılmaktan vazgeçtim şimdi daha bizi arama bizde seni artık aramayalim falan dedi ki bu bekar ablamın akıl vermesi kendi en küçük şeyde asar keser empati kurmaz

İlgili sorular

0 oy
57 cevap 3,090 göst.
1 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 409 göst.
30 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sultanhanim (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 240 göst.
24 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+6 oy
7 cevap 265 göst.
28 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,405 soru

12,384,378 cevap

43,414 kullanıcı

Kategoriler

...