0 oy
824 göst.
Aile kategorisinde (137 puan) tarafından
17 senelik evli abimle yengem tüp bebek yaptılar eskiden olmadı aşılama yaptılar olmadı koca kadın ilaçları kullanırlar hocalara gittiler olmadı  psikolojikmen çok kötüler abim bazen evden çıkmak istemez kimseyle konuşmaz kırar döker . Geçen bir ay önce bir Dr var diye mesaj attım nolur ona bir gidin dedim abim tüm umudunu kaybettiği için yengem i artık surda bu Dr var şu var gidin desekte gitmedi artık . İşte ben zorladım o yok olmuyor dedi yengemin bağışıklığı bebeği yabancı cisim algılayıp öldürüyor onun durumu çok farklı dedi .. işte gitmişler tüp bebek önermiş Dr ama yüzde bir ihtimal demiş umut işte ama tutmamış onbeş sonra Dr Kontrol u var gelin tüp bebek olmuş mu diye ama tutmamış şuan çok kötüler . Özellikle abim çünkü çalıştığı herkes soruyo ona çocuğun olmadı mı hala yok mu kendinden küçükleri görüyor çocukları olmuş .. korkuyorum kendisine zarar vermesinden  WhatsApp ta paylasimlar yapiyo

28 Cevaplar

+2 oy
(779 puan) tarafından
Canım benim 5 sene olmadı . Benim eltimin 20 yıl olmadı . İkimiz 3 ay arayla aynı anda hamilelik geçirdik mucize gibiydi.  Ben 2 defa tüp bebek yaptım negatif . Eltim ve kaynım 4 aşılama 5 tüp bebek yaptılar ve hepsi negatif . Doktor  eltime demiş tüm dünya bir araya gelse sizin çocuğunuz olmaz . Ben hamile olduğumu öğrendiğimde 3 aylıktı tam 12 haftalık. O kadar ki inanmıyorum . Kısa süre sonra eltimin hamile olduğunu öğrendik ve dünyalar bizim oldu kendimden çok ona sevindim.  Dile kolay 20 yıl. Ne doktorlar,ne paralar, ne karı koca ilaçları,ne hocalar gitmedikleri bir yer bırakmadılar.  Ama Rabbim mucizesini kendi gösterdi . Şimdi benim 2 kızım var onunda 1 oğlu.  Abinizin durumuna üzüldüm ama inanın Rabbim en hayırlısını bilendir.  Sabrın sonu selamettir duadan başka elden bişey gelmez Allaha bırakın herşey mükemmel olacak .
(137 puan) tarafından
Ne güzel yazmışsınız sizinde eltiniz içinde çok sevindim Rabbim isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın
-Reklam-
+1 oy
(557 puan) tarafından
Bu kadar irade kaybetmeye ne gerek var. Tabıkı zor ama veren kım? Rabbım isteyene verıyor görüyor onu görmüyor mu? Şer bıldıgımzde hayır vardır. Keşke teslımıyetı kabul etse zor ama bazen sabrın da mükafatı büyük olur 
0 oy
(1,907 puan) tarafından
Rabbim tez zamanda nasip etsin inşallah haklarında hayırlıysa 
(137 puan) tarafından
Amin çok zor bir durum rabbim  iseteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
(1,907 puan) tarafından
Amin canım amin
0 oy
(5,418 puan) tarafından
Zor bir durum ya Allah şimdi onu böyle bir sınavdan geçiriyor inşallah olacak birgün nasip işidir evlat edinse olmaz mı?
(137 puan) tarafından
Abim 45 yengem 43 yaşlarında yani evlendiginde 25 falan öyle bir şeydi o zamanlar olmadıysa yaşı ilerledikçe daha da zorlaşıyor . . . Evlatlık alsalar ergenliğe gelen çocuk kızsa abim e erkekse yengem e namahrem olacak
(5,418 puan) tarafından
Hmm Allah tez vakitte hayırlı olanı nasip etsin inşallah
(7,636 puan) tarafından
Bunu ilk kez duyuyorum. Namahrem olduğuna dair ayet hiç duymadım rica etsem söyler misiniz bakmak isterim.
(1,286 puan) tarafından
Sonucta bir kan bagi olmayacak o yuzden namahrem diye biliyom bnde
(6,305 puan) tarafından
Kan bagi olmayan kisiler namahrem oluyor istediği şekilde kendi evladı gibi evde hareket edemez

Depremde ailesi olmayan çocuklar için arkadaşım basvuru yaptığında bunu da söylemişlerdi sırf bu yüzden vazgeçtiler
(7,636 puan) tarafından
Anladım kaynak?
(6,305 puan) tarafından
Kaynak kuranı kerim var mı daha bunun üstüne alasi kaynak
(6,305 puan) tarafından
İnsanlar koruma aile ile evlatligi çok karıştırıyor
Evlatlik kesinlikle aynı bir ev içinde iken namahrem oluyor
Kız ise babaya erkek ise anneye
Mantıklı düşününce
Kanından canından olmayan bir birey var varya mahrem oluyor zaten
(7,636 puan) tarafından
Canım ben bilmediğimden soruyorum Kur'an'ı Kerim'de nerede hangi ayette var bu bakmak istiyorum. Nesini zorluyorsun? Ben sana böyle bir şey yok ya da var demiyorum ki. Bilmiyorum ve öğrenmek istediğimi belirtiyorum
0 oy
(14,490 puan) tarafından
Kendine zarar verecek ne var Allah'ın elindedir.

Rabbim ol derse olur..

Ve hiçbir güç önüne geçemez.

7 sene çocuğu olmayan da ben,

Spiral kaymadigi halde hamile kalan da ben..

Yani her şey teslimiyettir.

A

Rabbim kucaklarını doldursun inşallah 
(137 puan) tarafından
Amin amin inşallah
0 oy
(5,418 puan) tarafından
Bu arada bizim bı komşu var çocukları olmuyordu kardeşinin bir tane oğlunu evlat edindi çocuk 5-6 yaşından snr aldı ve şuan evlenmek için kız arıyorlar o kdr zaman geçti amcasına baba yengesine anne falan diyor onlara çalışıyor ogluymus gibi neden öyle yapmıyor acaba
(5,418 puan) tarafından
Onu önceden bende dedim ama post sahibi kız ise babaya erkek ise anneye namahrem olur diye onaysız geldi
(5,437 puan) tarafından
Ben anlayamiyorum siz dogurup kardesinize verebilir misiniz ? Ben asla kimseye veremem.
(5,437 puan) tarafından
Amca baba demek degil . Amca amcadir.
Ben veremezdim. Anneme bile 1 saat koyunca aklim kaliyo. Baska bi insana asla veremem.
Bissuru annesiz-babasiz cocuk var gitsin onlari sahiplensinler.
(5,437 puan) tarafından
Vermem zaten. Allah akil vermis fikir vermis. Duydugum en sacma dusuncelerden birisi.
(11,304 puan) tarafından
Çocuk razı mı bakalım herkes sen gibi olacak diye bişey yok
0 oy
(2,471 puan) tarafından
Allah evladı vermez kulunu imtihan eder, verir evladı ile imtihan eder. Bu hayatta her şey bir sınav, önemli olan bu sınavı doğru geçmek. İlla kendi kanından olmasına gerek yok, kimsesiz bir çocuğa da yuva olabilirler
0 oy
(17,630 puan) tarafından
Rabbım en kısa zamanda   hayırlı evlat nasip etsin  inşallah canm çok zor psikolojikmen insanlar çökertiyor onları inşallah işinin ehli bir dr. Bulunur 
0 oy
(4,951 puan) tarafından
cnm abinde  yengende hangisinde  sorun var
(4,951 puan) tarafından
yaşi 40 dahi olsa aktif yumurta mutlaka vardır başka doktora gitsin
(4,951 puan) tarafından
istanbulda serdar  koç diye bir doktor  var  tüp bebek alanında çok  iyi  bir tane daha vardı adi mehmet soyadı hatırlamıyorum  bunları araştırın  yanına gidip bebek sahibi olmayan kalmadi
(573 puan) tarafından
Dr mFk mı?
(573 puan) tarafından
Dr Mehmet Faruk Karslı yani
(4,951 puan) tarafından
o değil  cnm
0 oy
(7,637 puan) tarafından
 Yengen troıtlerr bakıldı mı benimde düsuk oluyordu hoşimota hastalığı çıktı tedavi oldum  4 yaşında oğlum var tüm süreçler yazar eski postlarımda
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Abin çocuğu olmadığı için canına kıymak istemez ama bu ela lem yokmu böyle her halta karışan ,burnunu sokan.iste bunlar insanı bunalıma sokuyor.benim.ablamin da olmuyordu sorun enistemdeydi ama doğulu oldukları için enişteme ailesi çok baskı kurmuştu.daha sonra ablam bende sorun demiş ablamı dislamislar .sonra yedi yıl oldu işte üçüz bebekleri oldu canım.enistemde ailesiyle görüşmüyor pek ablama öyle davrandıkları için kaldiki ablam eniştem zarar görmesin diye aile tarafından kendini on plana atmıştı şimdi utanmazlar torunlarım diye ölüyorlar.nefret ediyorum bu el alemden her halta burnunu sokanlardan.iyi bir doktordu ablama sorayım istersen çoğu kişi sayesinde bebek sahibi oldu
(137 puan) tarafından
Aynen bu el alem her şeyin içinde varlar. Biz asla yengem bir defa bile bu konu hakkında onu incitecek birşey demeyiz annem bile asla ona laf etmez .Ama bazı aileler düşüncesiz sanki kadın istiyor çocuğu olmamasını yazık valla . Bu saatten sonra onlara bı tedavi yöntemi onerebileceğimizi sanmıyorum
(2,546 puan) tarafından
Abin tedavi olmalı yada tek yolu şehir değiştirmek kimseyle iç dişli olmamak .tavır koymalı net bir tutum sergilemeli.kimin haddine çocuk işine karışmak
0 oy
(1,818 puan) tarafından
Canım keşke bunca yıl hiç bekleme Seydiler onca kimsesiz çocuk var yeni doğan bı bebek sahibselerdi ne guzel
0 oy
(1,818 puan) tarafından
Rabbim tez zamanda bı evlat nasip etsin bunca yıl çektikleri hasret son bulsun insallah
0 oy
(868 puan) tarafından
Özel olmazsa sorun nedir. Bize çocuğunuz olmaz dediler tup bebekle bir oğlum oldu eşim E kısır dendi Ameliyat oldu azosperm i di, eğer konu böyle bisey se İzmir ege üniversitesi hastanesini kesinlikle öneriyorum 
0 oy
(1,009 puan) tarafından
1 haftalık açlık orucu denesinler çünkü vücut 4-5 günlük açlıktan sonra resetler. Bu konuda youtube da videolar var bi bakın isterseniz
0 oy
tarafından
Ablamın gorumcesininde senelerce olmadı. Kaç kere tüp bebek denediler tutmadı hiçbiri. Devletin verdiği hak bitti, kendi paralariyla denediler yine olmadı. En son umudu kesmislerdi adam 45 kadın 41 yaşında kendiliginden hamile kaldı. Rabbim geciktiriyorsa guzellestiriyordur. Vardır elbet bir bildiği deyip. Bu halimize de şükür edecez.
0 oy
(5,437 puan) tarafından
Yengenize benzer bi durum bizim bi akrabamizda vardi. Kadin hamile kaliyodu ama vucut sureklli bebegi atiyodu. Onlarinda olmadi senelece. Sonra bosandilar. 

Burada kimseye umut vermek isteme. Ne kadar dogru onuda bilmiyorum. Dini olarakta gunah diyenler var. Kibrista falan tup bebek yontemiyle tasiyici annelik denenebilir. Arastirin isterseniz 
(137 puan) tarafından
Eşimin arkadaşı yaptı onun iki ay önce Kıbrıs a gittiler  yumurta nakliyle tüp bebek yaptılar burdan bir Dr onları yönlendirdi ben de abim e o Dr söyledim zaten ama maalesef eşimin arkadaşının da iki bebeği anne karnında kalbi durmuş dedi Dr onlara
(5,437 puan) tarafından
Tasiyici anne ile mi denediler. Belki onlarda ki sorun farklidir.
0 oy
(617 puan) tarafından
Benim teyzem ve enistemin de olmadi ne yaptıysalar olmadi 15 sene... En son artik dediler ki evlat edinelim hep biz sevinelim hem sevap isleyelim..yazildilar 2 senede oyle beklediler sira gelsin diye sonra bir bebek nasip oldu 30 günlük dü yanimiza geldiginde 40 ini teyzemler ucurdu ilk dişi atesi hastaligi sunneti ill adimi anne baba diyisi hepsini yasadilar kendi dogursa ancak bu kadar sever ki benim bile bazen kendi dogurduguma tahammulum kalmiyor o kadar guzel buyuttulerki şimdi koca cocuk oldu abinler evlatliga sicak bakmaz mi ? Devlete talepde bulunsunlar esirgemeye.. birde biz hic kimseye demedigimiz icin evlatlik diye kimse bilmiyor cocukta buyudu resmen onlar oldu yani bu kadar olur evin içine neşe oldu bence bı düşünün 
0 oy
tarafından
Bende 6 senenin sonunda hamile kaldım abin neden bu kadar çok etkilendi yaşları kaç kaynanamın kuzeninin de çocuğu olmamış adamla kadın şimdi yaslandı kendi hayatlarını yaşıyor eltinin kızlarını büyüttü okuttu evlendirdi 
0 oy
tarafından
70 yaşında tüp bebekle anne olan var Allah nasip etmek istesin yeter ki tam teslimiyet lazım bende yıllarca olmadı tedavi gördüm. Namaz kılardım eskiden bırakmıştım herşey boş dedim Rabbime yöneldim o ay yada sonraki ay hamileydim hemde tedavisiz duadan hiç vazgeçmeyin

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 62 göst.
8 Aralık 2023 Diğer kategorisinde 36kubra25 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 277 göst.
2 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Rabia_ikra (5,933 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 161 göst.
27 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Genc_anne (3,003 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,425 göst.